NATO je naša še ena priložnost, da končno prerasemo svojo večno tožbo po lastni majhnosti in neprepoznavnosti, namišljene varnosti lastnega zapečkarstva in se KONČNO odpremo v svet, se globaliziramo, ter z velikimi prispevamo k usodi sveta. Za en svet in eno človeštvo. Ta ki hoče biti vojak nima nič proti če bo šel na kakšno "tuje" bojišče- se vsaj ne bo dolgočasil v kasarni. Osebno sem aktiven ekolog in se zavzemam za mir med vsemi živimi bitji. Glede na aktualne
dogodke v človeškem kraljestvu pa sem realist. Tudi jaz bi izrazil svoje veselje in ponos drzavljana
Slovenije, da nas kot majhen narod povabijo v Nato, med velike drzave k soodlocanju o usodi sveta.
Kakršnokoli bo že to soodločanje-samo da je ta priložnost nam dana!
Mnenja sem da se moramo povezovati in cim bolj vkljucevati v svetovna dogajanja, drugace bomo še bolj revni, izolirani, izvrženi iz toka svetovnih dogodkov. Čas je za OPREDELITEV. Anti-Nato gibanja s svojimi nerealnimi modeli nase prihodnosti na Balkanu, delajo veliko zmedo,saj s tem vlecejo niti nazaj na Balkan, vstran od sodobnih gibanj. Saj je prav da vlada demokracija. Ampak predstavljajte si Hrvasko v Natu nas pa ne. Bili bi kot ovcke med volkovi. Upam da bo prevladal razum in ne bo potrebno \"vljudno zavrniti povabila\" kot radi na okroglih mizah izjavljajobolj ali manj znani večni skeptiki in kritiki naše vlade. Njihova mnenja imajo, žal velik vpliv na neopredeljene in vsa kontra-vladna gibanja.
Zavrnitev bi imela zelo slabe posledice za prihodnost Slovenije. A se sploh zavedamo tega ali pa samo
mislimo na ozke osebne interese. Kdo pa je v zgodovini NATA od povabljenih malih narodov povabilo
že zavrnil. Povdarjam! Podajmo si roke z tistimi, ki so nas celo zgodovino imeli za hlapce in ne obračajmo jim hrbta sedaj ko nas končno imajo za enakopravne sogovornike.
Svarun