Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 7184 times)
Terrania
5

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Maribor
Re: dan brez mesa
Reply #30 - 23.03.2003 at 13:53:35

Se strinjam z hymynameis-om da solata tud cuti. Meni osebno to sicer nima veze. Vcasih jem meso, solate ne jem ampak nekatere zelenjave jem. V glavnem se strinjam da gre za odnos do hrane. In moj odnos do hrane je.. ne prevec dober. Me cist nic ne moti ce jem sam kruh pa sir cel dan. Mesa jem bolj malo, zelenjave jem bolj malo, kruh mam rada pa kaj gor. Zadnje case skoraj samo se kruh jem, kosilo 80% skenslala.  Undecided
Back to top

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams

IP Logged

himynameis
5

Equilibrium.
Earth
Reply #31 - 23.03.2003 at 16:25:47

Ja saj. Point je bil, da je vseeno kaj jemo, meso ali rastline. Pač pojemo, kar nam je dobro in kar potrebujemo za preživetje, drugače pač ne gre. Delati neke razlike med samo hrano pa so povsem nesmiselne.
Back to top

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!

IP Logged

am
1
*

Reply #32 - 23.03.2003 at 17:15:41

Pozdravljeni!

Se pridruzujem mnenju gape-ta.
Utrgati jabolko ali ubiti kravo ni ravno ista zadeva.

Rastline nimajo mozganov in so na spodnjem delu razvojne lestvice, zivali pa so tik pod nami. Vibracija ni ista, ne more biti. Ni logicno.
Vitalna energija je v rastlinah prisotna se do 12 dni, v zivalih pa max. tri dni po tem, ko se jo ubije. To bi nam lahko dalo  misliti. Jaz osebno nimam niti najmanjse zelje jesti gnilo jabolko, se manj pa mrhovino, zakamuflirano v pasteto.
Se mi zdi, da bi bilo pomembno omeniti se en faktor: kako jemo; kaj cutimo pri tem, ali se pocutimo krive, ali smo zadovoljni, ali jemo v stresu itd. itd.

Ko sem nehala jesti meso kaksnih deset let nazaj (proces je bil spontan in postopen) sem bila kar nekaj casa panicna, kaj sedaj, kaj naj pa sedaj jem.
In seveda je bilo najbolj logicno to, da sem bila prisiljena zaceti raziskovati prehrano.

Nikakrsnega namena nimam prepricevati kogarkoli za ali proti prehranjevanju z mesom. Vsak pac je tisto, kar ga vlece.
Zelim pa dodati, da je prehranjevanje brez mesa zame logicen korak v razvoju cloveka.

Lep pozdrav!
Back to top

IP Logged

himynameis
5

Equilibrium.
Earth
Reply #33 - 23.03.2003 at 17:35:21

am wrote on 23.03.2003 at 17:15:41:
Utrgati jabolko ali ubiti kravo ni ravno ista zadeva.

To smo že itak rekli, da ni. Rastlina ni biološko bitje, pač pa rastlinsko.

Quote:
Rastline nimajo mozganov in so na spodnjem delu razvojne lestvice, zivali pa so tik pod nami.

Torej je zate manj narejene škode, če ubijemo enega norca iz Begunj, namesto kakega Einsteina? Te res bolj "zaboli" ob usmrtitvni slednjega? Če se gremo že razlikovat glede na možgansko kapaciteto in nivo razmišljanja. Jaz sem pač mislil, da se življenje ne sme ocenjevat po takšnih plitkih nesmislih.

Quote:
Vitalna energija je v rastlinah prisotna se do 12 dni, v zivalih pa max. tri dni po tem, ko se jo ubije. To bi nam lahko dalo  misliti.

Da je meso manj hranljivo od rastlin? Ok, ne bom ugovarjal. So pa zato tudi ustvarjeni zmrzovalniki.

Quote:
Jaz osebno nimam niti najmanjse zelje jesti gnilo jabolko, se manj pa mrhovino, zakamuflirano v pasteto.

Čudno, da so potem vsi naši predniki preživeli od te "mrhovine" in posledično ustvarili še tebe, da danes živiš med nami.

Quote:
Se mi zdi, da bi bilo pomembno omeniti se en faktor: kako jemo; kaj cutimo pri tem, ali se pocutimo krive, ali smo zadovoljni, ali jemo v stresu itd. itd.

Bravo, točno to je vsa stvar. Vaš občutek krivde. Kateri pa ne vem, zakaj se pri nekaterih pojavlja. Sklepam pa, da je to bolj stvar zgodnjega razvoja v otroštvu.

Quote:
Zelim pa dodati, da je prehranjevanje brez mesa zame logicen korak v razvoju cloveka.

Kakšnemu razvoju to? V kakšnem smislu? Da bomo zaradi tega dejstva postali bolj ljubeči? Pametni? Ali kaj? Ne razumem. Smiley
Back to top

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #34 - 23.03.2003 at 19:18:54

ana wrote on 23.03.2003 at 07:55:03:
nobeden pa nič ne reče o tem, da je NAŠ ODNOS do hrane (rastlinske ali živalske) tisti, ki nekaj šteje.

to pa se tko itak ve ana ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #35 - 23.03.2003 at 23:36:11

izgovori, izgovori... Cheesy Wink
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Terrania
5

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Maribor
Reply #36 - 10.04.2003 at 17:12:35

Nasla nekaj zanimivega kar me spomnilo na tole in podobne teme:

A Person who eats Meat

A person who eats meat
wants to get his teeth into something
A person who does not eat meat
wants to get his teeth into something else
If these thoughts interest you for even a moment
You are lost

Leonard Cohen

(slava mu!)
Back to top

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams

IP Logged

Pages: 1 2 3