am wrote on 23.03.2003 at 17:15:41:Utrgati jabolko ali ubiti kravo ni ravno ista zadeva.
To smo že itak rekli, da ni. Rastlina ni biološko bitje, pač pa rastlinsko.
Quote:Rastline nimajo mozganov in so na spodnjem delu razvojne lestvice, zivali pa so tik pod nami.
Torej je zate manj narejene škode, če ubijemo enega norca iz Begunj, namesto kakega Einsteina? Te res bolj "zaboli" ob usmrtitvni slednjega? Če se gremo že razlikovat glede na možgansko kapaciteto in nivo razmišljanja. Jaz sem pač mislil, da se življenje ne sme ocenjevat po takšnih plitkih nesmislih.
Quote:Vitalna energija je v rastlinah prisotna se do 12 dni, v zivalih pa max. tri dni po tem, ko se jo ubije. To bi nam lahko dalo misliti.
Da je meso manj hranljivo od rastlin? Ok, ne bom ugovarjal. So pa zato tudi ustvarjeni zmrzovalniki.
Quote:Jaz osebno nimam niti najmanjse zelje jesti gnilo jabolko, se manj pa mrhovino, zakamuflirano v pasteto.
Čudno, da so potem vsi naši predniki preživeli od te "mrhovine" in posledično ustvarili še tebe, da danes živiš med nami.
Quote:Se mi zdi, da bi bilo pomembno omeniti se en faktor: kako jemo; kaj cutimo pri tem, ali se pocutimo krive, ali smo zadovoljni, ali jemo v stresu itd. itd.
Bravo, točno to je vsa stvar. Vaš občutek krivde. Kateri pa ne vem, zakaj se pri nekaterih pojavlja. Sklepam pa, da je to bolj stvar zgodnjega razvoja v otroštvu.
Quote:Zelim pa dodati, da je prehranjevanje brez mesa zame logicen korak v razvoju cloveka.
Kakšnemu razvoju to? V kakšnem smislu? Da bomo zaradi tega dejstva postali bolj ljubeči? Pametni? Ali kaj? Ne razumem.