titud wrote on 20.03.2003 at 09:48:32:Revnješi smo že zdej , ampak te revščine zdej ne očutmo tolk kot sramote. V eu se bo ta revščina samo razkrila in bo postla moralna kategorija, ki bo ene čist depresirala, druge pa tko motivirala, da bojo do € za vsako ceno prek trupel. Eu nas bo do konca razslojila, nemo se farbat s kakšnimi sanjami o eu kot garantu solidarne socialne države.
Ok, zdaj pa res malo pretiravamo z jamranjem - ne glede EU (tega ne bo nikoli dovolj

); lahko bi se začeli malo tudi zavedat, da je tudi naš delavski razred med peščico najbolj bogatih in preskrbljenih Zemljanov; naš problem je samo, da nas je kapitalistična vzgoja naredila vedno nezadovoljne in prav na to karto igrajo politiki, ki nas tiščijo bolj in bolj v zahodni kapitalizem...
Kao - če bomo pa šli sem ali pa tja, pa bosta tekla mleko in med in vaše nezadovoljstvo bo ozdravljeno.
Bo qrac. V EU bo v vsakem primeru še dosti več za jamrat in stokat, ker nas bo molzlo cel trop držav, ne le ena...
Razslojevanja pa se jaz tudi zelo bojim, ker mi gre na bruhanje že ob pogledu na ljudi, ki se imajo za nekaj več, ker imajo veliko € ...