Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2748 times)
ana
5
p

Kranj
NAŠI MOBIJI
14.03.2003 at 12:28:22

menda nas mobiji delajo bolj sočutne: če nam padejo na tla, nas zaboli srce Grin

včeraj popoldne sem slaba (posledice narkoze in operacije) poležavala na kavču v dnevni sobi, ko je začel zvoniti moj mobi. Da sem našla bergle in odskakljala k njemu v kuhinjo, je kar trajalo, on je pa še vedno vpil in klical po meni. Na ekrančku je pisalo: ALES. Se mi je zdelo čudno, da bi me naš A. poklical, a človek nikoli ne ve: ko sem pritisnila tipko, sem samo nekje iz daljave zaznavala Alešev glas, pa zraven še eno deklico, s katero se je pogovarjal. Po daljšem času sem dojela, da Aleš sploh ne ve, da sva na liniji Grin Zato sem prekinila in ga poklicala sama, da ga obvestim o tem, kaj počne njegov mobi nenadzorovano. Je imel srečo, da sta se z deklico pogajala za škarje, papir itd, da nisem imela priložnost prisluškovanja kakim intimnostim Grin

sicer sem bila pa včeraj tud v bolnici na Jesenicah šokirana. Lepo ležeča pod zelenim platnom na operacijski mizi čakam. Pride anestezistka, mi začne ogledovati levo roko in strogo vpraša: a ste jih vse doma pustili?

Žile seveda. Imam tanke in mi vedno s težavo vpeljejo tisto stvar v žilo, preko katere te potem futrajo z injekcijami in infuzijo. Končno se ona odloči, da bo ena žila kar primerna zanjo, ko ji zazvoni v žepu zdravniške halje mobi. Ženska ga stisne med ramo in uho, se pogovarja, meni razkužuje roko, privleče od nekod iglo (postanem prepadena, potem se sprostim in prepustim) in jo med govorjenjem zapiči meni v žilo. Meni ni ostalo drugega kot da sem vse vzela s smešne strani in ženski brezmejno zaupala, da zna tudi govoreča po mobiju stvar izpeljati brez zapletov. Zgleda, da jo je sogovornik povprašal, kaj počne, ker je dejala: Eni gospe, ki je vse žile pustila doma, ravno vstavljam kateter v roko. Grin

pa še ni blo konc hecov: malo kasneje je (brez mobija) rekla, da mi bo dala v žilo nekaj proti strahu. Saj ne, da bi me bilo strah (kar je treba dat skoz, je boljš, da sprejmeš kot da se tega braniš), a tak je postopek. In nato pride kirurg, men se tiste lampe nad glavo malo vozjo sem in tja. Na obraz mi potisnejo masko, vendar še niso spustili plina za uspavanje. Poslušam, da ni zadnje slike (moje noge), nato jo najdejo, zdravnik (ni bil tisti kirurg, ki me je operiral novembra) nekaj sprašuje, in nato odločno reče: NE BOM OPERIRAL! Men je šlo (spet) na smeh: a me bodo zdej kar dol s kirurške mize spodli al kaj? Še enkrat al dvakrat kirurg zatrdi, da ne bo operiral, sestra (videla sem jo v sosednjem prostorčku, ker so bila vrata odprta), dvigne telefon in kliče nekega drugega zdravnika. Bil je pripravljen operirat. Pa smo šli v deželo sanjsko... Grin
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

EvaZh
Ex Member

Re: NAŠI MOBIJI
Reply #1 - 14.03.2003 at 13:26:30

Shocked
kolk je mene kr vse bolel, ko sem tole brala
Naj zdravljenje bo.  Wink
Back to top

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #2 - 14.03.2003 at 14:33:15

Cuci buci, kaj so ti nogo mrcvarili al kaj?
Jaz bi oni babi mobitel s katetrom v rit porino!! Kolikokrat so že mojstrske sestre komu roko za nekaj tednov uničile...

Nekaj me zanima.. Kaj je možna astralna projekcija v anasteziji?
Back to top

Pametni razpravljajo o idejah,&&povprečneži o dogodkih,&&omejeni pa o ljudeh. &&(Hyman Rickover)&&

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #3 - 14.03.2003 at 16:39:34

tomi wrote on 14.03.2003 at 14:33:15:
Nekaj me zanima.. Kaj je možna astralna projekcija v anasteziji?

sem že slišala pripovedovati, kako so ljudje ob narkozi čutili, kako jih vleče ven iz telesa, kakega spomina od tam dalje pa niso imeli.

men se kaj takega ni nikol dogajal. sam zmanjka me
Back to top

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #4 - 14.03.2003 at 16:49:09

Verjetno so možgani preveč zadeti, da bi se spomnili kje je duša lutala... Škoda. Rad pa bi sprobal enkrat tole stvar.. Kaj ti že dajo za zaspat?
Back to top

Pametni razpravljajo o idejah,&&povprečneži o dogodkih,&&omejeni pa o ljudeh. &&(Hyman Rickover)&&

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #5 - 14.03.2003 at 16:54:53

kaj dajo za spat? Misliš, da te vprašajo? Grin al pa, da maš izbiro? Grin

če pogruntajo pravo stvar v pravi količini, je čist u redu : petega novembra zvečer so me uspavali za skoraj štiri ure, ko sem se prebudila, se mi ni dal več spat pa cel dan mi je šlo grozn na smeh Grin

včeri me je moral zadet tud vsaj za eno uro, če ne več, pa mi je blo cel dan mal slabo
pa nič mi ni šlo na smeh ???no na jok pa tud ne Grin
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #6 - 14.03.2003 at 17:01:35

Ala ti vera, da si tako s pozitivne strani vse gledala. Jaz bi znorela!
Pol pa še zravnik, da te ne bo operiral. Kapo dol.
Kaj so te prvič zašuštral, da so te morali še 1x?

Kakor koli, čim krjaše okrevanje.  Kiss
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #7 - 14.03.2003 at 17:05:06

Jaz sem tud že doživela operacijo. Me je bilo strah, da bom kaj čustla, al pa kaj, pa me je kar zmanjkalo. da bi se še kaj spomnila.. Pol me je pa sestra zbrihtala, toliko, da sem se mal zavedla, sem si mislila, pa dejte me pustit spat.  In pol, sem se čist zbrihtala, tako da me je začelo boleti. Dve inekcije proti bolečini in eno flašo, sem dobila, pa me je še kar bolelo. Sestra je pa rekla, da sem razvajena. Angry  Sam zaspat sem morala, pa je bilo dobro. In velikokrat, ko me kaj boli, moram samo zaspat, pa je.
Back to top

IP Logged

himynameis
Guest

Reply #8 - 14.03.2003 at 17:30:40

Toliko za informacijo... mobiji oddajajo izjemno elektromegnetno sevanje, ki je dosti hujše od tistega pri TVju ali računalniku. Raziskovalci so ugotovili, da posledično tudi povzroča razkroj hrustanca (ušesnega) in kosti. Zato ne imejte mobija vedno pri sebi, ampak ga kdaj tudi odložite kak meter ali dva proč od sebe. Smiley
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #9 - 15.03.2003 at 09:09:04

s tem se bi pa čist strinjala. Vedno, kadar si v avtu, pa preden mobi zazvon, začne neki škripat. Tako, da neki ziher je.
Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #10 - 15.03.2003 at 15:44:20

veronika wrote on 14.03.2003 at 17:01:35:
Ala ti vera, da si tako s pozitivne strani vse gledala. Jaz bi znorela!
Pol pa še zravnik, da te ne bo operiral. Kapo dol.
Kaj so te prvič zašuštral, da so te morali še 1x?

Kakor koli, čim krjaše okrevanje.  Kiss

kosti se mi po zlomu nečjo celit, pa so (od dvanajstih šraufov) en šrauf odstranil, češ, da tisti zavira celjenje

menda se taka poškodba, kot jo imam jaz, sanira eno leto

in, sevede, hvala za dobre želje

Back to top

IP Logged

miriam
4

jutri je nov dan
Varazdin
Reply #11 - 16.03.2003 at 11:21:44

Upam da boš kmalu spet poskakovala od veselja  Cheesy!

A ni lepo da so izmislili mobije, v bolnisnici je ful lažje ležat, ko ti vsako malo kak lep sms pride. Cheesy
Back to top

miriam

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1