ARS wrote on 04.03.2003 at 21:44:57:Ja, tut rasizem ne ...

ARS
V času matriarhata ne, je pa tega že ... več let

Rasizem je najhujša oblika nestrpnosti človeka - poleg spolne, dosega še v naši dobi oz naših staršev. Grozote vseh možnih vrst in podvrst. Nad vsemi domorodci se je prav naša rasa najhuje znesla. Koliko ga sami produciramo je vprašanje. Verjetno tudi ni pametno "prevzemati krivde po vzorcu", kot tudi ne v odnosu ženska - moški.
Quote:N. pr., enkrat je bivši slovenski kolega pri pijački/kofetku (v naši prestolnici) nenadoma močno pretirano prjavu - valjda, o seksu smo se pogovarjal, kaj pa drucga -, da on pa niti slučajno ne bi s črnko, ker smrdijo.
Imam sama povsem drugačno izkušnjo. Predlani sem (na dopustu) spoznala Simona in Theodoro, on je po rodu Anglež, dvakrat poročen in obakrat s črnko (prvič američanko, drugič afričanko iz Ugande). Ta njegova drža je delovala kot demonstrativna gesta skoraj, čeprav nisem neposredno zaznala, da bi bila poroka s črnko v znak istega protesta.

Močno obsoja svojo raso za to kar je počela v New England, pa tudi nasploh vse vojne. Zdaj živi v Strassbourgu in dnevno ga okolje spominja na kosti ki so zakopane vsepovsod tam. V vojni, ki se je še odvijala v tem času v Bosni, je zaprepaden in zgrožen nad dejstvi. Smo imeli veliko časa se pogovarjat o tem in mi je dala precej mislit strpnost do nestrpnosti, osebni odnos do zločina, odnos znotraj družbe, predvsem mladih.
Quote: Sem, pred dobrim letom (so imeli še nek .edu naslov in sta obstajala samo dva), sem šel delat oba, o odnosu do črncev in pa do staranja.
Rezultati obeh niso bili ravno taki, kot bi si jih želel, ali pa sem jih pričakoval (cifer in konkretne interpretacije se pa ne spomnim več)
Zato sem jih pa posebej za vas spet poiskal in objavil link.
Morda se je na mestu vprašati, kaj je pogojni faktor potrebe po zlorabi kogarkoli in te iste pustiti se zlorabiti? Testov je veliko, pa nobenega o črncih ali starosti.

Karmen