Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 
(Read 20100 times)
veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Re: Moški svet ?
Reply #30 - 01.10.2002 at 10:47:08

Nočemo enakopravnosti? Ne vem no, katere ženske ti poznaš. Jaz, priznam, ki sem še iz stare šole, imam rada, da pač fant osvaja mene, ampak nova doba,...

Poznam primer fant, ki hodi v en 3 razred OŠ in je luštkan. Punce ga klicarjo domov, ga osvajajo, celo steple so se zanj. Kar se osvajanja tiče, prihaja čist nova doba.

Pol so tu težka dela. Imam raje, da jih opravi moški, ampak če je treba, se pa tud sama lotim vsega. Včasih mi še bolj rata, kot mojem. Kar je pa res, je pa da sem fizično manj močna, tako da v takih primerih res ptrebujem pomoč.

Ženske prej napredujejo? bla bla bla Mogoče res nekater, pa še teh je manjšina. To pa da so ženske plačane manj, za isto opravljeno delo, si pa pozabil povedat. Če je ženska preveč "sexi" ima lahko še probleme. Ampak ne toliki s strani moške populacije kot ženske.

Jaz se spomnim srednje šole. res smo imeli več profesork, kot profesorjev. Ampak smo se vseeno bolj bali žensk. So bile bolj stroge in so več zahtevale od nas.

Je pa še ena bistevena razlika med nami. Kaj se zgodi, ko moški zboli? Bogi srutek. Je najbolj bog na svetu. Če pa ženska zboli, mora pa še vedno delat tako kot je prej.

Res ne vem, kakšna bo situacija čez 10, 15 let, a kakor kaže, se mi moški kar smilte. he he he Wink
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #31 - 01.10.2002 at 10:47:55

Do kje smo pri svojem uniseksimu prišli? Po moje do tle:

1. odkril smo drugi pol v seb in  s tem postavl eno osnovo, na kateri smo zrelativiziral potrebo po odkrivanju drugega pola izven sebe

2. začel smo se erotično osvajat samega
sebe in s tem zgubl interes za osvjanje  nasprotnega  pola izven sebe

3. z odkritjem homerotičnega odnosa v  seb smo to odkritje prenesl na homoerotizem tud navzven, na osvjanje istega pola izven sebe

4. z osvojitvijo  drugega pola samega  sebe in lastnega pola v drugem smo smo osvojili vse, kar se dal osvojit

5. po tem osvajlskem pohou smo spoznal, da dinamika med poloma na pricipu osvjanja traja le dokler je še kaj za osvojit

6. ko ni več kaj za osvojit, je treba dinamiko med poloma zaganat na novo: si priznat eno večno nasprotno usmerjenost obeh polov, katere smisel je v medsebojnem spoštljivem priznavanju in  dopolnjevanju in ne pa mesebojnem tekmovanju in podrejanju.

7. finta osvajanja tako ni v zavojevanju,  ampak v izražanju tedndence po dinamičnem  uravnoteženju  energij tako med poli v seb kot s poli izven sebe.  

Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #32 - 01.10.2002 at 10:56:05

Blisk1 wrote on 01.10.2002 at 09:50:08:
Zato ne mi govorit o enakopravnosti.

Blisk, ko boš prebolel svojo bolečino, boš drugače gledal na vse skupaj. Kar bo prvo pri tvojem (novem) razumevanju, bo to, da ne boš posploševal in metal vse v en koš.
In takrat boš, čudežno, videl, da živijo na svetu tudi drugačne sorte žensk, kot si mislil do sedaj. Dokler pa razmišljaš tako kot razmišljaš, boš naletel samo na tak tip žensk, ki ga opisuješ tukaj. Ker samo take pritegneš v svojo bližino. Poj si pa razočaran. In ne sprevidiš, da si ti tisti, ki s svojo energijo (kot posledico razmišljanja) pritegne v svojo bližino samo ženske, zaradi katerih si vedno znova  razočaran. In si jezen na nič krive ženske, namesto da bi sebe vprašal, kaj sploh želiš in pričakuješ od ženske, si izoblikoval željo po kvalitetni ženski in tej želji tudi sledil in dopustil, da se uresniči.

pa brez zamere
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #33 - 01.10.2002 at 11:00:15

Je Ana lepo povedala.

Pa sicer, le kaj bi ženske brez moških in le kaj bi moški brez ženski.

Ampak eno vprašanje. Kdo bi si bolj znašel? Wink
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #34 - 01.10.2002 at 11:08:00

veronika wrote on 01.10.2002 at 11:00:15:
Pa sicer, le kaj bi ženske brez moških in le kaj bi moški brez ženski.

Grin Grin
Kdo bi se bolj znašel, če bi bili samo moški brez žensk ali samo ženske brez moških, je najbrž res zanimivo vprašanje, vendar bi to vprašanje postalo že po zelo kratkem času neaktualno, ker ne bi bilo več nikogar, ki bi si ga lahko zastavil.

Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #35 - 01.10.2002 at 11:11:01

dober odgovor

ampak ali veš, da pri določenih vrstih obstaja le en spol in se samoreproducira?  Wink
Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
;DRe: Moški svet ?
Reply #36 - 01.10.2002 at 11:19:50

veronika wrote on 01.10.2002 at 10:47:08:
Kaj se zgodi, ko moški zboli? Bogi srutek. Je najbolj bog na svetu. Če pa ženska zboli, mora pa še vedno delat tako kot je prej.

Veronika, s tvojim pisanjem se seveda strinjam, tale stavek zgoraj mi je pa zbudil spomin na eno knjižico Murphylogija na ženski način (izvleček je objavljen pod threadom za vice). Tam piše nekako takole:

Medicina je zelo napredovala. Izumila je zdravila, da lahko s pomočjo njih ženska, ki je zbolela za pljučnico, neguje moža, ki je prehlajen Grin

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #37 - 01.10.2002 at 11:27:54

to da ne delaš tega kar deklica noče ne pomeni da si copata ...

Devi wrote on 30.09.2002 at 10:51:40:
Stvari so zdaj naklonjene temu, da se zenska zacne izrazat kot zenska, nujno potrebno je, da spet prevzame svojo vlogo in neha tekmovat z moskimi na njihovem terenu. To je tud edini nacin, ki nam bo dovolil obdrzat svoje moske take, kot si zelimo, da bi bili Wink
po moje...

tud po moje ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #38 - 01.10.2002 at 11:47:33

veronika wrote on 01.10.2002 at 11:00:15:

vprašanje Roll Eyes
Amazonke so izumrle...

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #39 - 01.10.2002 at 11:50:15

veronika wrote on 01.10.2002 at 11:11:01:
dober odgovor
ampak ali veš, da pri določenih vrstih obstaja le en spol in se samoreproducira?  Wink

Seveda vem! Vemo tudi, da pred dvema milijardama let spolnost sploh še ni obstajala, še ni bilo delitve na moške in ženske (celice).

Smo pa sedaj ujeti v danosti iz katere ne moremo kar tako ubežati. Stanje je tako, da ne glede na to, kako je to pri drugih vrstah, bi človeštvo na hitro izumrlo, če bi (hipotetično) obstale samo ženske ali samo moški.

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #40 - 01.10.2002 at 11:50:28

Kdo bi se bolje znašel?
(sam zase, moški ali ženske)
na to vprašanje je bardo prelepo odgovoru
Bardo_Thodol wrote on 01.10.2002 at 11:08:00:
Kdo bi se bolj znašel, če bi bili samo moški brez žensk ali samo ženske brez moških, je najbrž res zanimivo vprašanje, vendar bi to vprašanje postalo že po zelo kratkem času neaktualno, ker ne bi bilo več nikogar, ki bi si ga lahko zastavil.

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #41 - 01.10.2002 at 11:53:38

Morem reč da ste kar brihten. So mi všeč vaši odgovori.
Back to top

IP Logged

Pegasos
4

Human beings are creatures
of awareness
Earth
Reply #42 - 01.10.2002 at 11:59:53

GrinŽivjo MOŠKI in ŽENSKE!!!
Moram rečt, da je zlo zanimiva tema- očitno. Brus-Li - si se nam vrnu - lepo. Wink
Maternica- seveda, vagina je itak tudi tesno povezana z reproduktivnimi organi - spolnostjo. Moj namen ni bla pluvancija- če je slučajno kdo tko zastopu.
Mislim, da je itak vsem jasno, da je spolna energija - se pravi oranžna (mislim barva čakre), ena izmed najbolj pomembnimi in ker mamo ženske maternico, mamo svoj namen kje *skuhat.* Seveda, to še ni vse, Hara ima tudi veliko vezo s tem - namen pa to. Vagina,...zdej se pogovarjamo o njej , naj rečem, da je vesolje- še Don Juan je bil istega mnenja.

Jst osebno se ne smatram zapostavljena, mimogrede, sem imela ČAST spoznat par uspešnih- kao - moških, k niso niti vedeli, kje ma avto svečke, kamoli, kako in s katerim šraufom jih zamenat.
Nek fant je celo reku, da bi ubijal, da bi imel maternico, pa še dobro, da je nima kam dat, razen v vrečko.

Emancipacija- jst osebno mislim, da mora tudi ženska narediti kak korak do moškega. Poznam pa zelo malo moških, ki si zaslužijo besedo moški.
Pa nič slabega ne mislim, le to, da večina moških preveč uporablja svojo žensko plat sebe - je to mama?
Isto- veliko žensk preveč uporablja moški del sebe - je to oče?

Brez jeze, energijo mamo vsi, ko jo bomo pa nehali vlečt vsak na svojo stran, takrat bo teklo vse, kot more.

poljubčka vsem Grin  Grin  Grin

Back to top

What we need to do to allow magic to get hold of us is to banish doubts from our minds. Once doubts are banished, anything is possible.&&&&The Wheel of Time

IP Logged

lumpy
3

akobane
vesolje
Reply #43 - 01.10.2002 at 12:07:15

[quote author=Anuk Karmen link=board=prijateljstvo;num=1033369204;start=15#28 date=10/01/02 at 10:10:38] Če presenečaš poslovni svet s svojo pojavo, se vsaj tle ne maži ven z dreka in priznaj, da si vse doslej dosegla z ritjo!

Z glavo, z glavo Anuk. V dreku pa tudi nisem.

Zanimiva izmenjava mnenj.

Ne maram moških copat in še manj ošabne moške, ki mislijo, da bi se brez njih svet podrl.

Ne strinjam se z feminizmom.

Jaz sem navajena večino stvari opraviti sama.
Sem lahko plen ali lovec. Vse je odvisno od situacije.

A nismo taki vsi?

Če bi se malo manj bali, kako bomo "izpadli" in pokazali tisto, kar je res v nas........
Mogoče spoznali tudi tisto, česar se ne zavedamo in ne priznamo niti sebi ........

Do kam nas bi to pripeljalo v tej debati?

Akobané

lumpy
Back to top

Pot je ena - cest pa tisočero.

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #44 - 01.10.2002 at 12:14:46

firduzi wrote on 30.09.2002 at 17:23:19:
Si ne morem kaj, da ne bi malo pokomentiral
ženskega "energijskega hranjenja moških".

Men osebno se zdi to precej enostranski pogled na zadevo. Ne rečem, obstajajo zveze (moški-ženska), kjer se moški samovoljno ali pa tudi ne, pač podredi ženski volji. Če zaradi tega, ker jim paše(moškim namreč) ali pa samo zaradi ljubega miru, v bistvu sploh ni pomembno, verjamem pa, da v tem primeru, za zunanjega opazovalca izgleda, kot da ženska energijsko hrani moškega, vprašanje pa je, če je temu res tako.

Meni se pa nekako zdi, da ženska, ki energetsko hrani moškega, ni tisti tip ženske, ki v partnerstvu dominira, ampak da je ravno obratno. Moški ženski pije energijo, jo s tem izčrpava, in tako v bistvu on dominira nad njo, si jo podredi. In če redno ne dobiva doze te energije, energetsko oslabi, tako da v bistvu si jo on mora podredit, da da mu je njena energija vedno na razpolago. Možno je tudi, da tudi ženska moškega energetsko izkorišča, ampak mislim, da je v večini prva varjanta.

Hja, moški-ženska? Meni se nekako zdi brez veze, da bi tekmovali med samo, ženske z moškimi, moški z ženskami. Tud nesmiselno se mi zdi, da bi ženske želele to, kar imajo moški in obratno. Enakopravnost je tko ena zlorabljena beseda. Če vzameš čisto preprosto njen pomen enako-pravnost, in si pod to predstavljaš, da smo vsi človeška bitja, nihče ni nad ali pod, je to samo posebi dejstvo, ki ne rabi ene ekstra borbe, grebenja, forsiranja. Bodimo partnerji, ustvarimo raje eno simbijozo, ki jo sestavljata jaz in ti (ne pa eksplicitno moški in ženska).

Pri nas je tko: jaz kuham in skrbim za otroke, tudi hodim v službo, kosim travo...; mož dela več kot jaz v firmi, zato pa nima gospodinjskih opravil, kdaj pazi na otroke, rihta avto... Vidi se, da imava nekako klasično razdeljene naloge. Ampak, jaz zaradi tega nisem v podrejenem položaju, se tako ne počutim, in nisem tako tretirana. Zame borba za enakopravnost nima nobenega pomena. Moj mož pa tudi ni copata, glava družine pa tudi ne. Otroci se pa tudi dobr počutijo, imajo mamo ki poskrbi zanje in očeta, ki tudi skrbi zanje na svoj način.

Taka simbijoza je možna, seveda če sta oba partnerja za to. Enkrat v prihodnosti bodo mogoče otroci odraščali v takšnih družinah, kjer bo to normalno in samoumevno. Zdaj pa še ni tako, vsak je iz svojega otroštva prinesel vzorce družinskih odnosov, in mislim da smo mi sedaj tista generacija, ki se mora zavestno odločiti te vzorce preseči. In zato sedaj poteka borba.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5