Ene par plusov ZA NATO
Če bomo šli v nato, bo prisotna
močna psihološka odgovornost koalicije na oblasti (ki NATO sedaj zagovarja) ob tako pomembni odločitvi.
Če se NATO kasneje izkaže za slabo izbiro, bodo padali stolčki! V tem primeru je to velik plus, da se prekine kontiniuteta politične oblasti in s tem političnega mrtvila(sam osebno bom tega zelo vesel, saj se mi trenutna oblast zdi vse prej kot učinkovita).
Koalicija to ipak ve in se bo trudila na vsak način, tudi z zelo prepričljivimi dejanji kot kompenzacijo morebitni slabi odločitvi, obdržati stolčke. Opozicija na drugi strani, ki je sedaj taktično proti NATU, bo iskala napake (torej slabosti NATA in s tem odločitve koalicije), ki ne bodo ostale javnosti prikrite. Hehe.
Če ne bomo šli v NATO in se potem to izkaže za slabo, potem je vladajoča koalicija opravičena-saj je NATO zagovarjala, kriva je LE slabe obveščenosti javnosti.
Mimogrede, pojma nimamo o obveščanju

zato imamo probleme s prepoznavnostjo. Joj, koliko se bo Slovenija morala še naučiti.
Plus je tudi v ZDRUŽEVANJU. Vojaško združevanje je ponavadi dobro iz dveh razlogov:
1. proti komu se bomo borili, če bomo na koncu vsi združeni?

the best
2. oblikvanje protiuteži ZDA (Evropa z NATOm dobiva enotni vojaški sistem) in nadaljevanje hladne vojne. Če je nekaj velikih vojaških velesil, potem je vsaki jasno, da bo utrpela ogromne izgube, če bi karkoli poskušala.
to sta glavna dva PLUSA, torej združevanje in odgovornost oblasti
nadaljni pluski so še:
- večja povezanost z Evropo
- območje stare Jugoslavije je najbolj nestabilno in če je karkoli je prav, da smo znotraj obrambnega zidu NATA... ker če bo kdo najebal, bo to Slovenija (seveda ni prav, da razmišljamo v tej smeri, ampak je logično)
- poklicna vojska - ITAK bo vsak sam izbral ALI gre v vojsko ali ne
- soodločanje v NATU, kakor je meni znano se morajo VSE članice strinjati z vojaško akcijo, da se le-ta izvede
- več evropskih standardov, izmenjave znanja
minusov je tut kar nekaj (pa plusek je tut še kakšen), samo jih zagotovo že poznate, zato jih ne bi našteval
tudi sam sem bil do pred kratkim proti NATU, ampak potem pa, ko sem malo bolj pomislil, sem videl, da le ni vse tako črno-belo
no toliko za mimogrede...
sicer pa moja napoved: cca 60% ZA, 39% PROTI in 1% neveljavnih
kaj pa je nagrada?