Petra. wrote on 13.02.2003 at 13:11:08:2. ten nej, si še enkrat dokazal, kako zelo ogroženega se počutiš, če se kdo ne strinja s tabo. Glede prehrane sem izrazila svoje mnenje, ker ne boš verjel, se nisem rodila kot vegeterijanka. S tem, da se izmikaš realnosti trnove poti vseh šniclov, ki jih pol dobiš na krožnik. In sebe sploh ne vidim, da bi kaj preveč moralizirala, sem zgolj dejstva naštela.
Dejstva?:ten nej, ti želim dober tek še naprej... bi pa bilo zanimivo, če bi po TV vsak dan začeli kazati dokumentarce, kako živali na poti v klavnice pretepajo, mučijo, na kakšen način jih prevažajo, in pol bi mogli še cel proces pokazat do krožnika...
Toliko o dejstvih in moraliziranju ter ogroženosti.
Petra. wrote on 13.02.2003 at 13:11:08:3. Človek je na vrhu lestvice, mal še premeditirajta o tem Robi (mislium, da si ti to pisal). Btw, z menoj nihče ne manipulira, kar pa ne vem, če ne drži za vaju, da sta zmanipulirana (mal razmislita o vsem skupaj). Oz. naj vama vladajo mravlje in poskrbijo za vaju, če tako hočeta. Se spet samo izmikata odgovornosti človeka do vsega živega s stem intelektualiziranjem. Aja, če se vidva klele kregata, se dajta še naprej. Jst se trudim izražat svojo notranjost, in dajem vsem svobodo, da se izrazijo.
Človek je na vrhu lestvice, na katero se je postavil sam - po svojih merilih.
Če vzameš neka nepristranska merila - recimo življenje zadeva sploh ni več tako razvidna; saj smo tako kot vsa živa bitja zapisani minevanju ibn smrti - in smo v tem oziru enako visoko kot recimo mravlja ali katerakoli rastlina. Živimo in umremo.
Meditacija, ki ti predstavi takšne lestvice pa je lahko edimo meditacija na ego. Le večni in nespremenljivi ego se namreč lahko uvrsti na vrh lestvice.
In kje na lestvici je tvoj bog - zraven človeka, pod ali nad. Mogoče bi morala še malo pomeditirati
Petra. wrote on 13.02.2003 at 13:11:08:Sploh pa folk, a ste prepričani, da pišete iz SRCA?
Kaj pa ti - zdi se mi, da od nekje prepisuješ.
Vse te lestvice in hierahije - v mojem srcu jih nisem našel.