Quote:Ali obiskujete tudi Pozitivke, naš internetni časopis? Če ga povejte mnenje o njem. Če ga ne, povejte zakaj ne. Prosim za mnenja in odgovore.
LP Harry
Ga. včasih, nazadnje pred dvemi dnevi. Je zanimiv. Večkrat sem na forumu kot tam, potem se zgodi, da me kdo spomne in letim pogledat.

Revij sicer ne kupujem, včasih skočim v čitalnico samo brskat. Zdaj že nekaj časa nisem bila tam.
Se mi zdi, da ima velika večina člankov na pozitivkah "srečno roko" pri izbiri tematike. Tukaj bi omenila predvsem anine zgodbice. Se mi zdijo vse po vrsti privlačne. Tudi oblika časopisa je v redu, slikice lepo popestrijo tekst, se mi zdi v osnovi pregleden.
Morda bi bilo bolje, če bi sčasoma članke razvrščal po tematiki in ne po datumu nastanka. Ko bi se posamezne kategorije dodelale oz. razširile. Tako da večjih pripomb nimam. Meni so všeč članki, ki jim avtor-ica da osebni pečat, to je ponavadi neko posebno razmišljanje, kamor spada osvetlitev osnovne teme s s svojskimi, drugačnimi oz izvirnimi pogledi. V katerih se strokovni in poljudni pogled dinamično pleteta v smiselno celoto. Me je par člankov ravno na pozitivkah spodbodlo v to smer, pomoje zavidljiv nivo. Je že tako, da si ljudje zaradi osebnih priokusov izberemo teme in avtorje, v katerih se oglašajo z nam bližjim, domačim jezikom.
Moja bistvena pripomba je, da pogrešam navedbo VIRa članka; poleg intervjuja, iskrica, .. NI razločka med avtorskim prispevkom oz povzetkom po tem in tem članku. Vsaj jaz nisem zasledila tega jasno navedenega. Kadar gre v večini za povzetek neke vsebine določene teme iz enega ali več člankov določene revije, knjige, .. (lahko različnih a kljub temu) - se mi zdi nujno, da se navede original vire iz več razlogov:
1. kadar bralca tematika zanima in bi mu ta način omogočil dodaten vir znanja
2. prispevek avtorja ki besedilo napiše ni isto od prispevka avtorja, ki besedilo povzema
To bi bilo po moje smiselno ločiti, vsaj v dve različni kategoriji. Se mi zdi potrebno iz razloga kvalitetne dopolnitve informacij pri razvrščanju člankov.
Mislim tudi, da so pozitivke v tej obliki bolj revija kot časopis.

Bo kar dost za enkrat .
Karmen