gape
YaBB Administratorp

I love YaBB!
The Land of YaBB
|
Sporocilo za javnost Datum: 13. januar 2003 Poslano: drzavnim uradnikom, javnim osebnostim, posameznikom, javnim obcilom.
-------------------------------
ZA MIR
POROCILO O DOGODKU NA ZEMLJI: PROTEST PROTI NATU
V soboto 11.1.2003 sem v Zuzemberku ob 10:00 izvedel samostojni protest proti zvezi NATO. Za ta korak sem se odlocil iz vec razlogov: - ker sem za mir, ne za vojno - ker se po pogovorih s prijatelji, ki so istega mnenja in tudi prijatelji, ki so drugacnega mnenja strinjamo o miru - ker vsak posameznik lahko izraza svoje mnenje - ker vsak posameznik lahko pripomore k miru, ki ga se vedno ni, ce se le zaveda tega in ce je to njegova resnicna zelja, se pravi cista svobodna volja osvobojena iluzije - ker so povsod po svetu in v Sloveniji ljudje, ki mislijo s svojo glavo - ker je NATO domena ZDA - ker tudi v ZDA ljudje razmisljajo drugace (Jimmy Carter) - ker, ko je bilo srecanje Bush-Putin v Ljubljani, sem srecal Americana Douglasa, ki ni bil tu zaradi srecanja, ampak mi je povedal, da je pisatelj in da je atmosfera v ZDA duhamorna in da je prisel v Evropo zaradi inspiracije, da bi napisal kaj lepega; iskal si je delo ucitelja anglescine, ker pa so bile pocitnice, se je odpravljal na Slovasko zaradi cenejsega zivljenja - ker Zemlji grozi katastrofa (vojna) - ker je na Zemlji se vedno revscina - ker se manipulira s clovekom, ki se je rodil, da bi izkusil fizicno zivljenje v raju, ga spoznal in se naucil v njem igrati z ljubeznijo - ker je beseda ljubezen najbolj zlorabljana beseda - ker je clovek pozabil kaj so temelji, da sploh lahko zivi (to ni denar) - ker clovek ne ljubi samega sebe in ce ne ljubi samega sebe ne more ljubiti svojega bliznjega; ga spostovati, razumeti, dopuscati njegove drugacnosti in s tem povezane pestrosti zivljenja; vsi drugacni, vsi enakopravni - ker clovek ne rabi biti ponizen do zla; nic ne pripomores vsemu dobremu, ce zlobi ne reces kar ji gre, ker s tem zlo postane se vecje in mocnejse - ker mladi po srcu nimamo moznosti, da bi odlocali o usodi sveta; nic nismo se zajebali in nimamo skoraj nobene moznosti, da bi popravili tisto kar je zajebano - ker je demokracija samo sistem in dokler zivis v sistemu nisi svoboden; zivljenje nam je dano, da se osvobodimo, ne pa, da zasuznjimo sami sebe; k temu bi morali stremeti voditelji posameznih drzav - ker z materialnim ni nic narobe, ce je pravilno razporejeno po Zemlji in z duhovnim ni nic narobe, ce ni zmanipulirano; da ni v rokah »demokraticnih kapitalistov« in raznih religij, ki hocejo se vec, ceravno imajo ze vse - ker revscina in bogastvo ustvarjata razliko, na racun katere pride do nasilja - ker govorijo, da ne bo nikoli vec padla nuklearna bomba, pa vendar se vedno grozijo z njimi - ker je treba najprej pocistiti pred svojim pragom, sele nato lahko pridigas drugemu; dokler so v ZDA brezdomci, revezi, in pod okriljem ZDA KONCENTRACIJSKA TABORISCA., je nesmiselno govoriti o svobodi ali demokraciji - ker je ateist najbolj religiozen clovek - ker je anarhist najbolj religiozen clovek - ker je Nietzsche rekel: »bog je mrtev, zivel Clovek« - ker sem bojevnik brez orozja - ker za ideale umirajo budale in raje umrem kot budala, kot pa vojak pod poveljstvom kateregakoli predsednika ali kot pripadnik mirovnih sil NATA - ker nobene vojne ni zacel mali clovek, ampak nek vladar; vcasih so bili vladarji v prvi bojni vrsti, danes pa sedijo v bunkerjih in pritiskajo na 'knofe' - ker sila rodi silo in ljubezen rodi ljubezen - ker nisem boljsi clovek od vas, ampak sem samo drugacen clovek - ker sta mir in radost kvaliteta clovekovega srca, ne pa clovekovega razuma; nad razumom pa je le um, ki je telo, razum in srce - ker ljudje se nismo izgubili upanja - ker se to dogaja zgolj zaradi nevednosti - ker sem nor zaradi ljubezni - ker je vse kemija; najlepse so spontane kemijske reakcije - ker ima vsak clovek v sebi lepe sanje - ker najraje poslusam Jimi Hendrix-a; pa tudi vsa ostala glasba me ne pusti ravnodusnega - ker imam rad veter v laseh - ker se rad kopam v reki Krki, ki je se vedno dovolj cista, da jo lahko pijem in si zelim, da bi taka tudi ostala - ker sem hodil po zerjavici - ker, ko sem utrujen se rad odpocijem na Zemlji - ker clovestvo se vedno ni izumrlo in se vedno je cas, da uporabimo orodja, ki smo jih ustvarili, da pocistimo tisto kar smo zasvinjali, ne pa, da so orodja sredstva za doseganje in uveljavljanje moci nad drugimi - ker sem se rodil ne kriv ne dolzen in sem ne kriv ne dolzen in tak tudi grem kamorkoli hocem - ker, ko so novinarji vprasali Jurija Gagarina (prvi clovek, ki je na Zemljo fizicno pogledal z druge perspektive), kaj mu je bila prva misel ob tem pogledu, je odgovoril: » jaz nisem Rus« - ker, ko so novinarji vprasali Alberta Einsteina, ce jim kaj pove o tretji svetovni vojni jim je odgovoril: »o tretji SV vam ne morem povedati nicesar, lahko vam pa povem, da cetrte ne bo« - ker nimam kaj izgubiti in imam vse kar rabim, da zivim, ker imam ljubezen v sebi - ker nekateri Slovenci se vedno trpijo zaradi travme druge svetovne vojne in pri tem ne vidijo vseh tistih, ki so ZIVI - ker sem po svetu vedno srecal ljudi, s katerimi sem se lahko pogovarjal ne glede na spolno usmerjenost, veroizpoved, barvo koze, jezik, ki ga govorijo in z vsemi izmenjaval mnenja - ker sem iskal resnico in le resnica je sredstvo preko katerega se osvobodis, in denar, ki sem ga porabil za to, je le sredstvo, da se lahko premikas; denar ni sveta vladar, je le v napacnih rokah; zivljenje je nad denarjem; zivljenje je najvisja oblika ljubezni in kaj naredis s to ljubeznijo, ki je posledica od »velikega poka« pa vse do danasnjega dne v zgodovini evolucije je stvar svobodne volje vsakega posameznika in dokler ni omogoceno na tem planetu Zemlja vsakemu posamezniku to spoznati ne moremo govoriti o SVOBODI CLOVESTVA
.
|