Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 9546 times)
ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Re: Kaj narediti ZA prepoznavnost Slovenije v svet
Reply #15 - 24.01.2003 at 21:03:52

Res ne vem, s kje je tole moj frend potegnu, pa tut to ne vem, ali je res res, prepoznavnost Slovenije bi se pa zihr povečala. NE za NATO, valjda!!!  

Grin
ARS

PREDLOG MINISTRU GRIZOLDU TER VLADNI  POZICIJI IN OPOZICIJI
Vnesel:Urednik Sreda, 22 januar @ 11:54:26  CET

Duhovit predlog Vida Pečjaka z Bleda:

"Vaša ideja, gospod minister, da vpokličemo ženske med nabornike, je vredna premisleka. Predlagam popravek, ki bo preprečil škodo, ki bi nastala zaradi takega nabora, obenem pa prinesel številne koristi slovenskemu narodu.

Ženske so v tej starosti (okoli 25 let) zelo obremenjene: ustvarjajo si družino, mnoge so noseče ali imajo otroke, obenem iščejo zaposlitev in se pripravljajo na kariero. Zakaj jim ne bi dali možnosti, da prestavijo služenje  vojaškega roka na čas po upokojitvi, t.j. po 50 letu: otroci so odrasli, doma se dolgocasijo in nimajo kaj poceti, sekirajo može, pokojnine pa so majhne in bi z zastonj "košto" pristedile nekaj denarja.

Poleg tega, ne nazadnje, bi Slovenija  postala mednarodno razpoznavna in nas nihče več ne bi zamenjaval s Slovaško.  Postala bi prva država na svetu z armado starih mam! Prepričan sem, brez heca, da bi marsikatera ženska zares izbrala to možnost. Ponudimo jim jo! "

Vid Pečjak, Bled
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #16 - 25.01.2003 at 08:36:46

ja, sej bi bil hec, ker te mame ne bi rabile več tamponov in vložkov

po ministrovi izjavi o naboru žensk je v Dnevniku pisalo (pa na žalost cajtnga ne najdem več), da je nekaj žensk že sedaj v sestavi naše vojske. Pa da ni nič prilagojeno njim. Nimajo niti ženskih gat, kaj šele modrcev... Grinpa smo spet pri modrcih Grin in da ženske enako kot moški dobijo osnovni higienski paketek s priborom in v njem poceni plastični brivnik in peno za britje Grin
o tamponih in vložkih pa ni ne duha in sluha

no, in če bodo šle v vojsko naše mame upokojenke, lahko osnovni toaletni pribor ostane kar enak - brez tamponov in vložkov....
pa modrcev... Grin
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

marmar
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #17 - 25.01.2003 at 21:07:59

Nobenih atomskih bomb ali atentatov na Busha ne potrebujemo. To so negativne reči. Ali ne bi bilo bolje, da bi nas svet poznal po dobrih rečeh?

Dogodek ob slavju pri Ruski kapelici sem danes v nekem drugem postu že omenil. Ruski predstavnik je ob tej slovesnosti povedal, da je slovenski narod "velik". ne po številu prebivalcev, ampak po veličini duha, ki je bil sposoben enako obravnavati vse udeležence te strahotne morije v I. svotovni vojni, ne glede na to, na kateri strani so umirali.

Ali ni sedaj, ko Bush in Sharon resno ogrožata svetovni mir, priložnost za majhno Slovenijo, da pokaže veličino svojega duha in stori vse, da spravi bojeviteže za zeleno mizo in jih odvrne od bojnega polja? Takšna poteza bi dosti več prispevala k prepoznavnosti Slovenije v svetu kot pa včlanitev v NATO, kjer bi igrali prav neznatno vlogo.

Smiley Smiley Smiley Grin Grin Grin Smiley Smiley Smiley Wink

Back to top

marmar&&&&Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

IP Logged

Ziby2
5

Če nimaš lastnega sija,te
sij drugih ne bo osvetil

PTUJ
Reply #18 - 26.01.2003 at 15:11:40

Sprašujem se zakaj bi vsi bili radi tako prepoznavni????
Naša država je ja še v plenicah..nekaj več kot 10let ima.Pa že kar pričakujemo,da bomo ne vem kako prepoznavni in uspešni...ne bodimo naivni no.

Malta, San marino, Islandija, Luxemburg, Lichenstein itd..seveda so tudi majhne države,samo imajo že precejšnjo zgodovino.
Mislim,da smo zelo zelo neučakani.
Prepoznavnost bo prišla z leti, ne pa z menjavanjem zastav po desetih letih obstoja! Wink

Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #19 - 26.01.2003 at 17:37:06

Elektrarno v Krškem dvignmo v zrak, ko bo severnik pihal Grin
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

Ziby2
5

sij drugih ne bo osvetil

PTUJ
Reply #20 - 26.01.2003 at 20:51:47

sidha,
odmeven bi res bil ta dogodek...ampak ne bi rekli"glej kaj so nardili slovenci"ampak glej one butaste balkance kaj spet delajo:)
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #21 - 26.01.2003 at 22:01:19

Prepoznavni bi pa bili Grin
Back to top

IP Logged

Ziby2
5

sij drugih ne bo osvetil

PTUJ
Reply #22 - 27.01.2003 at 10:42:02

sidha,
je pa še en problem;
če bi pihal severnik potem bi še štarjerce zalilo:)
tega pa si menda ne želimo,ne Grin
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #23 - 27.01.2003 at 11:45:24

Sem mislil, da bi potegnil čez južne brate.
Ne, štajercov pa ne damo. Kdo bo pa pol trto okopaval Grin
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #24 - 29.01.2003 at 16:59:48

A, saj imamo še dolence pa belokrajnce za trto obdelvat.  Grin
pa štajerci brez zamere, saj ste fejs ljudje.

Ampak nekaj je pa res, jaz bi zamenjala zastavo. Zakaj? zato ker sem jo tudi jaz že nekajkrat zamenjala! Od daleč pa res ne moreš razpoznati kateri grb se skriva! Ga ni na svetu, ok so, a pustimo manjšino, ki ne bi poznal zastave japonske ali pa švice.  čist enostavne, pa tako v oči bodajoče!

Kaj pa če bi Jelinčič Huseina v Slo povabil? Pol bi bili tud znani!  Wink
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

Andres
5

Reply #25 - 23.02.2003 at 01:37:07

Tuki se šopamo o prepoznavnosti Slovenije, svetu pa ne ponudimo niti slik naših gradov.  http://www.castles.org/

Romuni, Čehi, Slovaki nas šibajo po celi črti.

Isto je na oni strani http://www.webshots.com Slike Slovenije so neke bedne v primerjavi s tem kar bi lahko bile.  Edina ki sem jo dol potegnil je bila stara kmečka hiša.
Jebi ga. Prepoznavnost pa taka. Bom moral res mal pogledat priti.

Andres
Back to top

IP Logged

Stojan Svet
Guest

Reply #26 - 23.02.2003 at 07:32:00

Odgovor na to vprašanje je zelo lahek. Grin To, kar že delamo. Shocked Prepričan sem, da ni nobene države na svetu, ki bi imela procentualno toliko umetnikov, Roll Eyes kot jih imamo mi.  ShockedVsak drug Slovenec je pesnik 8), ali pisatelj, pevec Cheesy, ali muzikant Tongue, plesalec Angry, ali slikar Shocked, ali igralec 8). Če ni nič od tega je pa vsaj gasilec, ali član kakega podobnega društva.
Ne pozabimo, da smo gostili Putina in Busha, v Slovenijo je prišel Dalaj Lama in končno v Slovenijo je prišel moj najboljši prijatelj in moj učitelj Prem Rawat Maharaji Grin, ki to namerava tudi letos Wink Smiley.
Čeprav je bil povabljen v vse evropske države jih je lani obiskal samo osem, med njimi tudi nas.
Nekateri prijatelji, iz Amerike, ali Indije, ki berejo moje pesmi na straneh www.enjoyinglife.org me sprašujejo, če je Postojna glavno mesto Slovenije, jaz jim pa v šali odgovorim, ne jaz sem glavno mesto Slovenije.
Torej dragi moji, ko bo vsak od vas spoznal, da si ti glavno mesto in razpoznavni znak Slovenije, ne bo glede tega nobenih problemov več.  Smiley Wink Cheesy Grin
stojči
Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #27 - 23.02.2003 at 14:21:59

Brala sem članek o tem, kaj imamo v Sloveniji, kar v marsikateri državi ne več. In to so obrti. Raznorazne obrti, ki so nepojmljive za "razvite" dežele. Od čevljarjev, ki celo po meri izdelujejo recimo plesne čevlje (menda jih iz vse Evrope kupujejo v LJ), popravljajo stare dobre priljubljene škarpetke... do raznih tehničnih servisov..

In seveda.. ohranjena narava (čeprav slab stik z ekologijo)..
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #28 - 23.02.2003 at 17:27:08

Mislim, da je Rupel še največ naredil za našo razpoznavnost. Zdaj smo znani kot narod največjih ritoliznikov in opurtonistov... Čeprav nas vsi sovražijo, glavno da smo razpoznavni...  Grin
Back to top

Pametni razpravljajo o idejah,&&povprečneži o dogodkih,&&omejeni pa o ljudeh. &&(Hyman Rickover)&&

IP Logged

KarmenA
Ex Member

Reply #29 - 24.02.2003 at 23:22:34

Saj na turizmu nekaj delajo Dobrodošli.Doma. Dobrodošli v Sloveniji
www.slovenia-tourism.si/board
teh predstavitev ni premalo, manjka pa en soliden pregled brez vseh mogočih sponzorjev. Najmanj to bi od take institucije pričakovali.

Če se spomnimo nekaj let nazaj, so kmečke hiše in pripadajoča posest kmetov zelo  "značilna kasta"  pri nas. Obnovit ji ni pametno, gostilna je lahko prijetna domačija v takem okolju, kot recimo Trubarjeva ob Rašci.

Karmen

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3