Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 16825 times)
t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Re: Mesojedci le še zgodovina?  
Reply #30 - 13.12.2002 at 12:58:52

Predstavljajte si, da bi eskimi postali vegeterjanci. ( :Eskimi samo še zgodovina?)

Po moje je vegeterjanstvo bolj stvar revežev in ljudi, ki živijo v toplejših predelih. S prehrano se ljudje pač prilagajamo okolju in času.
Mislim tudi, da nam vegeterjanstvo ni namenjeno (šele lov je bil po moje tisti, ki je človeku dal njegovo prvenstvo na zemlji), prav tako pa se mi vegeterjanstvo ne prikazuje kot neka višja, bolj duhovna (razen, da postaneš nekoliko lažji) opcija v življenju, odpade pa tudi argument bolezni (glede na onesnaženje in razne genske manipulacije).

nikoli nisi tako sit, da ne bi pojedel še ene klobase!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #31 - 13.12.2002 at 13:21:37

Hm,  vegeterjanstvo stvar revežev? Kje si pa to pobral? No, si me saj v dobro voljo spravil. vegeterjanstvo je stvar odločitve in možnosti.
Strinjam se, da eskimi ne bi mogli postati vegetarjanci, pa tudi marsi kdo drug ne. Vse je odvisno od okolja in časa v katerem človek živi, predvsem pa od človeka samega.
Nič bat, če te bom srečala na cesti, te ne bom fehtala za eno jabko.  Grin
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #32 - 13.12.2002 at 13:24:05

Človeku je namenjeno tisto, za kar se v končni fazi sam odloči. Telesno gledano, smo pa bolj vegetarjanci kot pa mesojedci.
Vegeterjanstvo ni pogoj za večjo duhovno razvitost, je pa odraz določene zavesti.
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #33 - 13.12.2002 at 14:58:25

Quote:
Lahko izhajamo tudi iz dejstva, oz. tradicionalnega načina hranjenja, kjer je sestavni del tudi meso.

Eat shit; deset milijard muh se že ne more motiti Smiley
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #34 - 13.12.2002 at 15:03:08

Sem morala 2x prebrat, da sem razumela, kaj si mislil, ampak moram priznati, da mi je všeč  Grin
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #35 - 13.12.2002 at 18:20:18

ten-nej pomoje se motiš ... pa ne glede eskimov, ampak glede sebe
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #36 - 14.12.2002 at 12:43:50

te-nej.....sam sicer nisem vegetarjanec....poznam pa ljudi , ki so....in gre preprosto za stanje zavesti in možnosti izbire....seveda pa je brezveze na-silo postat vegeterjanec....moraš to pač začutit

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

Terrania
5

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Maribor
Reply #37 - 14.12.2002 at 13:45:20

Jaz jem meso in to zelo rada. Tudi zelenjavo jem zelo rada. Vegetarjanstvo mi žal ne diši preveč.

Na srečo nisem rabla nikol v živo gledat kak se koljejo krave in te stvari, kjub temu da imamo doma kmetijo. Pol bi se moje mnenje mogoče spremenilo, ali pa tudi ne. Ko se mi nečesa zlušta pol ni več poti nazaj Smiley . In meni bi bil problem ravno v klobasah, ogrskih, pršutku in kaki pečeni kurji bedri. Pa pašteto mam rada in zaseko, kak golaž še mogoče, drugega pa od mesa ne jem. Ne maram zrezkov, pečenke in tega. Mi enostavno ne paše. Brez klobas pa bi mi bla hrana preveč pusta. Zajtrk je zame najpomembnejši obrok in za zajtrk hočem nekaj mesnega na kruh, drugače se dan ne začne dobro.

Vegetarjanstvo me drugače ne moti, moja mama in brat sta vegetarjanca, zato pač kuhamo doma 3 različna kosila. Dokler je tak ni problema. Ne zdi se mi pa preveč zdravo ne-jest mlečnih izdelkov, jajc, rib in ostalih živalskih proizvodov. To so stvari ki jih telo vseeno rabi.
Back to top

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #38 - 14.12.2002 at 18:22:54

Meni se meso-jedstvo ne zdi tako velik problem, kolkršen se mi zdi prelaganje odgovornosti za to.

Zanime me, koliko ljudi bi še vedno jedlo zrezke, ko bi bili postavljeni v situacijo da si ga morajo sami ubit....ko bo šlo za veliko lakoto, bi že zmogli...ampak, kakšen odnos bi imeli potem do tega zrezka? takega, kot ga zdaj noben nima...

bi bilo tolko trpljenja živali, tako onesnaževanje, tolko mesa vsak dan na mizi....če bi vsak od nas imel svoj hlevček in kravico v njem? Smiley

me res zanima...
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #39 - 14.12.2002 at 23:43:30

Devi, če bi jaz moral sam ubijati živali, potem adijo meso. Bi se rajši na njivo napotil po zelje in krompir. Smiley

LP Harry
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #40 - 15.12.2002 at 16:46:49

Devi wrote on 14.12.2002 at 18:22:54:
Meni se meso-jedstvo ne zdi tako velik problem, kolkršen se mi zdi prelaganje odgovornosti za to.

Zanime me, koliko ljudi bi še vedno jedlo zrezke, ko bi bili postavljeni v situacijo da si ga morajo sami ubit....ko bo šlo za veliko lakoto, bi že zmogli...ampak, kakšen odnos bi imeli potem do tega zrezka? takega, kot ga zdaj noben nima...

bi bilo tolko trpljenja živali, tako onesnaževanje, tolko mesa vsak dan na mizi....če bi vsak od nas imel svoj hlevček in kravico v njem? Smiley

me res zanima...

Devi, ravno kmetje so tisti, ki pojedo zelo veliko mesa. No ja, tudi njihov način življenaj je drugačen od nas, mestnih. Tudi moji starši pobijejo še pa še živali in očeta je letos precej stisnilo zdravje. Ni več prav mlad, 66 let, in kljub temu, da je že marsikaj slišal o škodljivosti prehranjevanja predvsem z mesom, o nepriporočljivosti mešanja različnih živil itd, on še vedno papca tako kot mu paše. Naj pač papca, to je njegova stvar.

Moj ata z užitkom poboža kravico v hlevu pa jo počoha in z užitkom čez kak teden zrezek iz nje popapca. Pa ga čisto nič ne gane, da je ta zrezek čohal za ušesi še pred enim tednom...

nekateri bi se hitro prilagodili na ubijanje, če bi si morali lastno živinco omisliti za zrezke. To je samo stvar notranje naravnanosti človeka.

poznaš tisto Smolarjevo pesem: Vsak je general v mladosti ščurke klal...

nekaterim pač življenje ne ponudi, da bi prešaltali od ščurkov na večja živa bitja. A to še ne pomeni, da ne bi, če bi bila situacija tako naravnana, da bi imeli tudi to izbiro...
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #41 - 15.12.2002 at 16:55:24

Terrania wrote on 14.12.2002 at 13:45:20:
Ne zdi se mi pa preveč zdravo ne-jest mlečnih izdelkov, jajc, rib in ostalih živalskih proizvodov. To so stvari ki jih telo vseeno rabi.

oprosti, da se oglasim. Res bi lahko govorili o tem, da imamo različne prebavne trakte itd, ampak največja kopenska žival (slon) je vegeterijanec, in mu kljub njegovi obilnosti pomanjkanje kurjih jajc pa govejih zrezkov ne škodi.

Ste slišali to finto, da kura nikakor ne more skozi kljun spraviti vase toliko kalcija itd, kolikor ga skozi rit v obliki jajca spravi na dan? Znanstveniki ne znajo pojasniti tega fenomena. Odkod lahko kura dobi toliko gradbenega materiala, da skoraj vsak dan lahko ustvari lupino za jajce? Razen, če je alkimistka Grin

potem seveda lahko spet začnemo temo o pranojedcih: ljidje, ki leta ne pijejo in ne jedo.

jeh, naša teleščka niso tako pomembna kot si domišljamo. Je pa fino, sevede, da kakšno zadovoljstvo doživimo preko njega, magari v hrani, ki nam paše. Saj zato smo navsezadnje tlele, kenede, na tej naši Zemlji, v teh naših ljubkih teleščkih... Grin
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #42 - 17.12.2002 at 16:44:09

jaz živim na kmetiji in od fanta ate goji bike in prašiče (glih v nedeljo smo imeli koline - hvala lepa) Dejansko ima rad te svoje živali in skrbi zanje, ampak od rojstva je bil navajen, da je treba žival napitat in pol pojest, sevedaj še kaj drugega vmes in dejansko pojedo veliko mesa.

Jaz zdaj ob kolinah ostajam doma. Spim, da ne slišim prašičev, pomagam pa samo v kuhinji, ko je treba pripraviti kosilo.
Back to top

IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Reply #43 - 17.12.2002 at 16:56:34

Meni gre tudi tisto kričanje prašičev ob kolinah skozi in skozi...   brrr, ni mi OK  .   Enkrat sem pomotoma "piknil" enega od teh ki smo pomagali na kolinah ko sem mu podal nož, pa je skoraj on šel in ne svinja byebye.  Koline sux.  

Drugače pa....    ne morem si privoščit da bi vstrajal in ne jedel mesa in hotel da delajo kosilo ipd., posebej zame, oz., da bi si delal sam neke posebne finte , če pa je že obrok pripravljen, ko sem sam doma po teden dva je malenkost drugače,  v bistvu pa imam tud rad kak DOBER MESNI OBROK, se prileže,  a ne pretiravam.  
Nisem ravno fan "žulce"  Grin

Mi je pa vege kuhinja kolikor sem jo pač izkusil, OK.

LP, Dylan Dog
Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3