Devi wrote on 14.12.2002 at 18:22:54:Meni se meso-jedstvo ne zdi tako velik problem, kolkršen se mi zdi prelaganje odgovornosti za to.
Zanime me, koliko ljudi bi še vedno jedlo zrezke, ko bi bili postavljeni v situacijo da si ga morajo sami ubit....ko bo šlo za veliko lakoto, bi že zmogli...ampak, kakšen odnos bi imeli potem do tega zrezka? takega, kot ga zdaj noben nima...
bi bilo tolko trpljenja živali, tako onesnaževanje, tolko mesa vsak dan na mizi....če bi vsak od nas imel svoj hlevček in kravico v njem?

me res zanima...
Devi, ravno kmetje so tisti, ki pojedo zelo veliko mesa. No ja, tudi njihov način življenaj je drugačen od nas, mestnih. Tudi moji starši pobijejo še pa še živali in očeta je letos precej stisnilo zdravje. Ni več prav mlad, 66 let, in kljub temu, da je že marsikaj slišal o škodljivosti prehranjevanja predvsem z mesom, o nepriporočljivosti mešanja različnih živil itd, on še vedno papca tako kot mu paše. Naj pač papca, to je njegova stvar.
Moj ata z užitkom poboža kravico v hlevu pa jo počoha in z užitkom čez kak teden zrezek iz nje popapca. Pa ga čisto nič ne gane, da je ta zrezek čohal za ušesi še pred enim tednom...
nekateri bi se hitro prilagodili na ubijanje, če bi si morali lastno živinco omisliti za zrezke. To je samo stvar notranje naravnanosti človeka.
poznaš tisto Smolarjevo pesem: Vsak je general v mladosti ščurke klal...
nekaterim pač življenje ne ponudi, da bi prešaltali od ščurkov na večja živa bitja. A to še ne pomeni, da ne bi, če bi bila situacija tako naravnana, da bi imeli tudi to izbiro...