sidha wrote on 11.11.2002 at 11:03:13:Preber si mal raziskave !!!
Zdej, če to želiš svojmu otroku, pol je v redu...
Raziskave so ene in druge, tko da jaz se ne oziram kej dost nanje.
Živimo pač v enem okolju, in tukaj ljudje že stoletja jedo pač lokalno pridelano hrano, kar se mani osebno še najbolj naravno zdi. Pri nas na Gorenjskem so na jedilniku pač zaseka in klobase. Moj ded je na zimo pojedel 25 litrsko dežo zaseke, pa ene 100 parov klobas, pa pečenko je rad jedel, pa živel je 82 let. Je pa jedel tud kislo zelje in repo, pa krompir v oblicah, pa žgance z mlekom... in je meso lepo skompenziral. Seveda je pa pridno delal, in vso hrano tud pokuril.
Torej, meni pomeni to, da moramo biti samo zmerni, kolikor rabmo, tolk pojejmo. Če jaz delam v pisarni, imam zaseke pač dost enkrat na 2 tedna, klobaso pa enkrat na mesec. Meso je zame tud samo ena hrana zraven, ne pa osnovno živilo, zabela je pa itak samo začimba.
Saj včasih so povprečne družine jedle meso 1 krat na teden, drugač so bli pa skor vegetarijanci (skor pravim zato, ker z ocvirki so pa vseen radi zabelili), pa mislim da so bli kar se tega tiče kar zdravi, kdor je pa pretiraval, je pa putiko dobil.
Živimo in otroke vzgajamo pač v enem lokalnem okolju, z eno tradicijo, damo jim pač meso, kar ni nič narobe, kako bodo pa živel kot odrasli, naj se pa sami odločijo. Tud jaz bom ravnala podobno, kot je napisala Veronika, moji so pač sedaj stari 6 in 3 leta. Če bi se pa rodili v Indiji, v vegetarijanskem okolju z vegetarijansko tradicijo, bi pa ravnali drugače, povečini pač v skladu s tradicijo, kot Eskimi pa spet drugač. Vse je v bistvu prav, najbolj naravno se mi pa pač zdi v sozvočju z naravo in okoljem v katerem živimo.