Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2374 times)
Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Sreča je lahko metulj
16.10.2002 at 23:05:47

To zgodbico bi rada delila z Vami…dotika sem  mene…lahko se dotakne tudi vas.

PREOBRAZBA METULJA

Le redkim živalskim vrstam (živim bitjem) je pravzaprav dano v enem samem življenju preživeti dvoje življenj; z istim srcem v dveh povsem različnih telesih, s povsem različnimi življenjskimi navadami, vedenjem, prehrano… Taki srečneži so na primer metulji.

Svoje prvo življenje preživijo kot gosenice. Ob koncu mladostnega obdobja se gosenica zabubi in do spomladi na videz miruje. V tem stadiju preide do notranje preobrazbe, do razkroja gosenice in do nastankov organov metulja. Vsi organi razen srca nastanejo povsem na novo…

Preobrazba metulja ni samo telesna. Metulj doživi tudi notranjo preobrazbo. Svoje novo življenje dojema in doživlja povsem na novo. Od samega začetka ga povesem prevzame, kot da se svojega prejšnjega življenja sploh ne spominja.

Podobno se zgodi tudi s človekom, ko mu usoda premeša karte življenjske igre.Pred njim je še eno, povsem novo življenje, a ne ve kaj bi z njim. Ne znajde se v novih okoliščinah, v novem svetu! Pogled se mu najprej  zakrije kot bi  padel zastor. Najprej gleda povsem z vidika, česa v prihodnje ne bo.

Težko bo v novem svetu z uporabo stare optike videti kaj dobrega, lepega. Težko bo vzdržati s starim pogledom na svet in svojo prihodnost. Marsikaj bomo morali zamenjati, pri tem pa nam bo pomagal tudi čas sam.
Saj se tudi človek kdaj »zabubi« in doživi svojo notranjo preobrazbo. Da sprevidi nove možnosti, nove perspektive. Da dojame spremembo bojnega polja in ugleda še eno novo življenje.

Prav je, če človek računa na notranjo preobrazbo, ki je nujna posledica zunanje preobrazbe. Prav je tudi, če te preobrazbe ne skuša zavirati. Ne smemo je tudi preveč usmerjati, saj zanjo ni recepta.Najpopolnejša je tista notranja preobrazba, ki ji damo čas, da so odvija po lastnih zakonitostih. Pri nekom se odvija hitreje, pri drugem počasneje, pri vsakem pa malo drugače.

Svoji notranji preobrazbi lahko pomagamo k večjemu z razmišljanjem o novih okoliščinah; z razrahljanjem navezanosti na prehodni način življenja; čim več se pogovarjamo; poskusimo svoj položaj in razpotja opisati v pismu prijatelju. Predvsem pa, da damo času čas, da zaupamo v življenje in prehitro ne naredimo 2velikih zaključkov" ali daljnosežnih načrtov.

Cheesy   (Zvone Modrej; SREČA JE LAHKO METULJ )
Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Re: Sreča je lahko metulj
Reply #1 - 17.10.2002 at 08:17:16

ravno v tej knjigi je mislim Zvone napisal tudi:

Ljudje smo angeli z eno samo perutjo, zato lahko letimo le objeti.
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Reply #2 - 23.10.2002 at 21:44:39

...in še ena MISEL iz te knjige....,

Cheesy
.............VSAKA NAŠA MISEL
.....JE KOT KALEČE ZRNO, KI RASTE........,
..............  CVETI IN RODI......

Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #3 - 27.10.2002 at 09:04:31

Rad bi bil metulj, rad bi letel s teboj, letel s teboj.... Kiss

LP Harry
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Reply #4 - 27.10.2002 at 10:35:54

Quote:
Rad bi bil metulj, rad bi letel s teboj, letel s teboj.... Kiss

LP Harry

.....če željica  Ti je..... zakaj pa ne.....  Cheesy
in metulj si želi biti svoboden... samo leteti in leteti, ter videti lepoto sveta.... vsega stvarstva....  Cheesy

ali ni lepo, ko dobimo KRILA... zmožni smo narediti VEČ...

Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #5 - 27.10.2002 at 14:49:00

Moonlight wrote on 16.10.2002 at 23:05:47:
Podobno se zgodi tudi s človekom, ko mu usoda premeša karte življenjske igre.Pred njim je še eno, povsem novo življenje, a ne ve kaj bi z njim. Ne znajde se v novih okoliščinah, v novem svetu! Pogled se mu najprej  zakrije kot bi  padel zastor. Najprej gleda povsem z vidika, česa v prihodnje ne bo.
Težko bo v novem svetu z uporabo stare optike videti kaj dobrega, lepega. Težko bo vzdržati s starim pogledom na svet in svojo prihodnost. Marsikaj bomo morali zamenjati, pri tem pa nam bo pomagal tudi čas sam.
(Zvone Modrej; SREČA JE LAHKO METULJ )

Zvoneta sem poslušala pred leti na srečanju v Štanjelu. Moram reči, da sem začutila, da to kar govori, tudi živi. In samo ko slišim besede, za katerimi stoji življenje, me gane.
Spoznavam, da sem živela iluzijo, ko sem verjela, da se da v življenju doseči stabilnost, trajnost, sigurnost.
Tega danes ne rečem več. Danes se zavedam moči, silovite energije, ki jo ima življenje. Življenje dojemam, kot energetsko nabit organizem, ki se skuša vsrkati v nas, z namenom, da nas preobrazi. Ta zgodba je lepa prispodoba za to.
Po dolgi zabubljenosti...// temu rečem živeti v iluziji, da nas bo življenje pustilo spati in stagnirati, da nas bo pustilo pri miru, da se nam ne bo treba soočati z našimi resničnimi željami, našim bistvom, našo notranjo dinamiko// ... se zgodi nekaj močnega in nepredvidljivega. Kar nas prebudi iz tega dolgega spanca in nas sili, da pridemo iz bube... in neizogibno bomo prišli ven drugačni, preobraženi. Ni druge možnosti. Nepotrebno bo umrlo. Kot pravi Zvone, stare perspektive moramo zamenjati z novimi.
Ker tako mora biti. Ker moramo postati metulj. Moramo. To je naša dolžnost. Nismo na zemlji zato, da bomo vegetirali, se izogibali življenju in sebi. Življenje nam daje priložnost, da smo srečni.
Moramo postati metulj. Da lahko letimo in da spoznamo, kaj vse je tu gor. Kaj je to svoboda, ljubezen, sprejemanje, razumevanje, zaupanje, pripadnost. Kar to ni, ne preživi.
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1