Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1268 times)
m
5
p

MB: Predavanje o resnici v duhovnosti
16.10.2002 at 09:34:57

Zdrav pozdrav!

Društvo za zdravo duhovnost vas vabi na predavanje o pogledih na resnico v duhovnosti, ki bo v petek 18. 10. 2002 ob 18. uri v prostorih Academia As-Asistent na Glavnem trgu 17b v Mariboru. Predaval bo Nikola Petrovič.

Nikola bo govoril bo o identiteti človeka na podlagi staroindijskih spisov v kombinaciji s sodobnimi psihološkimi spoznanji. Kaj pravite: Je Absolutna Resnica človeku nedosegljiva?

V vseh duhovnih tradicijah je eno najpogosteje zastavljanih vprašanj: >Kdo sem?< Odgovori nanj so zelo raznoliki, na predavanju pa bomo poskusili poiskati njihov skupni imenovalec. Od tega, kako doživljamo in razumemo sebe, so odvisni vsi drugi vidiki našega življenja in tudi dojemanje resnice, zato je na tem področju širjenje obzorij vedno dobrodošlo.

Vljudno vabljeni!

Vstop je prost!

Društvo za zdravo duhovnost

Za vse dodatne informacije pišite na naslov zdravduh@email.si,
ali pa poglejte na www.zdravduh.org

Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: MB: Predavanje o resnici v duhovnosti
Reply #1 - 16.10.2002 at 10:55:44

Mi dopade petrovič, ker dokaj izvirno  pa čim bolj celovito skuša ene inspiracije iz duhovnega sveta   z real-lajfom zlivat.

Una psihološka samorazjvona metoda, ki jo v treh nitih razvija, ma tud eno ambicijo do  absolutne resnice/spoznanja prit, ampak dost diskretno, brez obsesije,  da se človk take resnico ne bi ustrašu pa  pred njo zbežal al pa da si jo ne bi preveč želu in si jo zato naslikov.

Ma petrovič eno disciplino pa mero v seb, podobno kot ravnjak, ki je tud s totega konca. Sta oba dobr zmešala eno prusko dsiciplino s panonsko odprtostjo, kar men sede ko bog. Ravnjak je za moj okus mal preveč filigramski, tako da detajle le težko v eno tako pregledno celoto stalči,  da bi te bla do konca vase potegnila. Tisto njegova  televizijska serija  tretje oko pa knjiga/scenarij me recimo nista tolk potegnila kot njegova smaragdna pot, ki je manj amiciozno pa bolj priročniško napisana.

Bi blo res fajn videt, kako to pr petroviču v  praksi izpade, ker on se zna dost bolj od ravnjaka  priljuden bit pa človeku pod kožo zlest. Kaj pravš, marjana, a poznaš tud ravnjaka?
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #2 - 16.10.2002 at 11:14:28

titud wrote on 16.10.2002 at 10:55:44:
Ma petrovič eno disciplino pa mero v seb, podobno kot ravnjak, ki je tud s totega konca. Sta oba dobr zmešala eno prusko dsiciplino s panonsko odprtostjo, kar men sede ko bog. Ravnjak je za moj okus mal preveč filigramski, tako da detajle le težko v eno tako pregledno celoto stalči,  da bi te bla do konca vase potegnila.

Sede.
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #3 - 16.10.2002 at 11:39:04

Nikola meni deluje en tak umirjen človek, je kar nekaj stvari v življenju skozi dal in zdaj ve kaj hoče in na tem dela. Ampak one njegove knjige pa še nisem prebrala.  Undecided Na kako delavnico bom pa probala it, če mi uspe.

Ravnjaka pa ne poznam, sem prebrala njegovo Smaragdno pot, pa na reiki sem hotla it k njemu ampak potem po razmisleku nisem. Mi je pa ena prijateljica razlagala, je bla pred par leti na eni Ravnjakovi delavnici, da ga je dojela kot človeka, ki je precej poln sam sebe.
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1