Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!
Kranj
Med svojim služenjem bivši domovini sem iz ene ful rjave ograje potegnil en rjav drat (žico), jo zakrivil v pravi kot s stranicama cca 25 do 30cm, in "zakoličil" komplet traso obstoječega vodovoda, ki naj bi ga izkopali. Čemu smo morali kopati po obstoječi trasi mi še danes ni jasno. Kakorkoli že, kiksnil sem samo na največjem klancu, ker nisem vedel ali detektira pravokotno ali navpično. Kolikor se spomnim, je bila cev na zgornjem robu kanala, torej sem cev detektiral pravokotno. Na ravnem delu sem - kot se spomnim, povsod zadel. Sicer pa ni šlo za ne vem kako dolg vodovod, morda 50m - verjetno je bila to dolžina, ki jo je kopala naša četa.
Pozneje so mi te sposobnosti usahnile. Razlaga je bila, da sem bil prej še bolj fri, kasneje pa sem se ukvarjal z občutki in premikanjem telesa ob detekciji ....
Od zanimivih stvari sem doma našel en ful star lesen vodovod, ki se ga spomnijo le najstarejši, pa še to bolj tako, ter sevanje talne vode v dnevni sobi, ki je mamo ful motilo, mene in očeta pa prav nič.
Sošolec se je s tem ukvarjal pri gorski reševalni, skušal je stvar raziskati s pomočjo naših znanstvenikov, a ni bil kaj prida uspešen, niso se hoteli ukvarjati s tem.
|