Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 4796 times)
veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

včerajšni film
02.10.2002 at 09:12:48

Malo sem počakala, če bo kdo začel to temo, ker sem pa nestrpna, jo bom pa kar sama.

Včeraj je bil na tv film, od ene ženske, ki je zdravila z rokami. In so se mi začela postavljati razna vpr ki sploh ne vem, ali spadajo pod ta topic.

Bila je uspešna v zdravljenju, in so jo kar ljudje začeli oblegati in verjamem, da se to lahko zgodi, ker na svetu je veliko bolanih, ki bi si želeli ozdraveti.

KAj naj pol človek naredi s to močjo, če jo ima. Res je Božji dar in ga je treba izkoriščati v pomoč človeštvu, ampak ne moreš pa 24 ur na dan zdraviti, kar bi ziher zahtevali od tebe.

Torej dar skriti ali ga razkriti?
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Re: včerajšni film
Reply #1 - 02.10.2002 at 09:52:57

Quote:
Helo Veronika. Nisem gledala filma. Ampak tako na splošno, po mojem ne skriti in pustiti Življenju svojo pot. Izkaže se lahko, da sčasoma to ni bil toliko dar za 'druge', vendar dar za ozdravljenje sebe, torej celostnost. In potem ga več ni moč gledati kot dar pravzaprav, ampak le kot ne-invalidnost. In potem na koncu tvoje vprašanje celo izpade tako, kot če bi vprašala: ali pokazati ljubezen ali skriti ljubezen? Ali še huje: ljubiti ali ne ljubiti? LJUBITI!

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2 - 02.10.2002 at 09:55:55

razkriti ... če ti je že dano ... sicer pa, to je dano vsem, samo vemo ne - zavedamo se ne ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #3 - 02.10.2002 at 10:04:34

Verjamem, da je dan vsem, samo nekateri imajo bolj razvitega, drugi manj. Isto, kit vsi talenti na svetu.
Čeprav v filmu, je šla ta ženska skozi znastvene preiskuse in je bila čisto običajna. Ni zdravila iz sebe, ampak skozi sebe. Večkrat so se ji med zrdavljenjem   prikazvali njeni bljižni pokojni. Pa še to. Ta filem je bil v sklopu resničnih zgodb? Koliko je resnična pa ne vem.

Ne mislim pa, da je ta dar enako skrivati kot ljubezen. Čudovito je, če ga imaš, ampak moraš gledati tudi malo na sebe, saj si vseeno še vedno človek. Ženska je med zdravljenjem tudi skup padla. To je izčrpajoče, ljudje so pa zelo zahtevni in hočejo biti na vrsti za zdravljenje in to takoj.

Strinjam se, da daru ni smiselno skrivati, ampak vseeno mora človek tudi malo nase gledati.

veš ti ???
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #4 - 02.10.2002 at 10:09:31

to da moraš pa sebe najprej poštimat je pa zihr res ... in tudko že druge pedenaš, še vedno ne smeš nase pozabt ... ker to da smo drugim pomagaš tebe niti slučajno ne reši (kroga)
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Reply #5 - 02.10.2002 at 10:11:20

veronika wrote on 02.10.2002 at 09:12:48:
Včeraj je bil na tv film, od ene ženske, ki je zdravila z rokami. In so se mi začela postavljati razna vpr ki sploh ne vem, ali spadajo pod ta topic.

Bila je uspešna v zdravljenju, in so jo kar ljudje začeli oblegati in verjamem, da se to lahko zgodi, ker na svetu je veliko bolanih, ki bi si želeli ozdraveti.

KAj naj pol človek naredi s to močjo, če jo ima. Res je Božji dar in ga je treba izkoriščati v pomoč človeštvu, ampak ne moreš pa 24 ur na dan zdraviti, kar bi ziher zahtevali od tebe.

Jaz pravim, da kdor ima nek poseben dar.......naj ga deli z drugimi......jim pomaga..... Smiley naj ne prikriva svojih sposobnosti le..... Smiley

.... vse mora imeti svoje meje.......  Smiley

...ljudje se danes vse preveč oziramo na druge in premalo se zanesemo nase...

...kar se pa tiče, tega, da je veliko bolnih, ki bi se želeli pozdraviti? hmmmmm...

res je, ampak kdo bi vedel, kako bodo potem začeli ceniti svoje življenje.....kaj pomaga dajati energijo in zdraviti, če je potem ne uporabljamo sebi v prid.... Smiley

Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #6 - 02.10.2002 at 10:41:01

filma na žalost nisem videla, ker ne gledam TVja, če me pa kdo posebej pravi čas opozori na kaj dobrega, pa rada pogledam

kadar je govora na to temo, mi vedno stopi pred oči tista zgodba, ko je Kristus na daljavo 10 gobavcev ozdravil. Po določenem času se mu je samo eden od gobavcev prišel zahvalit za ozdravitev in Kristus je rekel, da bodo ostali dobili zopet gobe po rokah in nogah.

Kaj sledi iz zgoraj povedanega? Da ti zdravilec lahko pomaga samo v primeru, če je tvoja želja po ozdravitvi zares močna in v bistvu je zdravilec samo bergla, pripomoček, ki je potreben, da sproži zdraviteljske sile v tebi (bolniku) in v bistvu se sam pozdraviš.
Kristus je rekel: Pojdi in hodi! Tvoja vera te je ozdravila.

In kaj se dogaja danes? Kateri od zdravilcev bo zavrnil človeka, ki si ne želi ozdraveti, saj mu je bolezen samo sredstvo za zapoljnjenje časa oz. opravičilo, da mu ni treba živeti polno? In bluzenje okrog zdravnikov in zdravilcev samo ene vrste hobi?
Ozaveščanje ljudi. Sami smo odgovorni za svoje zdravje. Če to zanikamo, nam ne more pomagati ne zdravnik in ne zdravilec. Ne glede na to, koliko denarja in časa bomo zapravili za ene ali druge.

Če imaš moč zdravljenja, ali pomagati drugim? Moje mnenje je DA, vendar samo v primeru, da to ne delamo za denar, s tem mislim, da imamo eksistenco zagotovljeno na drug način, ne preko bolnikov. Zdravnik (zdravilec) bi moral biti plačan za zdravje, ne za bolezen. In mislim, da naj bi imel  vsak pravi zdravilec vsaj načelno urejeno osebno življenje in odnose v svoji okolici.

Zdravilec bi tudi moral znati presoditi, ali je bolezen ozdravljiva, ali pa iz tega ali onega razloga ne - in potem seveda lahko deluje samo kot lajšalec spremljajočih težav bolnika.

je pa seveda jasno, da ima vsak od nas zdraviteljske sposobnosti. Eden večje, drugi manjše. Tako kot se vsi lahko naučimo igranja na klavir, a samo redki bodo pravi virtuozi.
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #7 - 02.10.2002 at 10:44:58

Pa naj še jaz 1x zlajnam:

Človek - zdravnik lahko zdravi samo s tem, kar je (on sam).
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #8 - 02.10.2002 at 11:01:27

Po drugi strani, pa je marsikatera bolezen karmičnega vzroka, iz tega ali prejšnega življenja in vpr je, če lahko te bolezni pozdravi kdo drug, brez tega, da bi človek sam ugotovil zakaj se mu to dogaja.

Jaz tudi mislim, da zdravilec nebi smel računati, ampak dejastvo je tudi, da živimo v materialnem svetu in če se človek ukvarja samo z zdravljenjem, dolgo tudi ne bi mogel noramlno živeti. Mislim, da bi mu ljudje morali nekaj simbolno dati. Odvisno od tega, koliko lahko dajo in kolik cenijo svoje zdravje.
Back to top

IP Logged

Hana
1
*

Vrzi današnji kamen, pozabi
in spi.....
Ljubljana
Reply #9 - 02.10.2002 at 13:58:57

Sem mislila, da bo govora o včerajšnjem filmu o mirovnih enotah na tleh bivše juge. Tisto bi morali videti.
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #10 - 02.10.2002 at 14:10:03

Se mi zdi, da sem nekje brala, da zdravilec v bistvu čuti, kateremu človeku je namenjeno njegovo zdravljenje, oziroma katerim naj ne bi pomagal. S tem se izogne, da bi posegal v karmo človeka, zdravil pa naj bi le tiste, katerim je poslan, da jih ozdravi. K njegovim zdravilnim sposobnostim naj bi pripadala tudi sposobnost take intiutivne zaznave, ki ga v bistvu obrani zlorabe. Mogoče to funkcionira tudi na ta način, da nekaterim zdravljenje pomaga, nekaterim pa ne, lepo selektivno. Podobno kot reiki, naprimer?

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #11 - 02.10.2002 at 14:56:05

vidiš, draga Valentina, jaz se s tvojim postom strinjam. Samo v real lajfu še nisem naletela na zdravilca (ali zdravnika), ki bi rekel, da njegovo zdravljenje ne bo pomagalo, da tako čuti, da mu tako pravi intuicija.. Dohtar pač na hitrico napiše nek recept, zdravilec pa zdravi na tak ali drugačen način. Za denar, pa naj bo vsota naprej določena ali pa za prostovoljne prispevke. Da je treba nekaj dati zdravilcu, se tudi jaz strinjam, saj se gre tuki za nek način menjave energije in tudi denar je energija. A če si odvisen od denarja, ki ti ga prinesejo bolniki, boš intuicijo zelo hitro prilagodil kešu.

Enak primer je z iniciacijami. Nisem naletela na primer, ko bi (govorim iz izkušnje) reiki majster zavrnil iniciacijo. To je pomenilo keš. Trdil je, da človek sam prevzame odgovornost za iniciacijo, ne on kot majster. On samo naredi, za kar ga ljudje fehtajo (in plačajo). Naj nosijo posledice sami. To mi je šlo grozno na ku..., pa naj ga imam al pa tud ne.

Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #12 - 06.10.2002 at 22:15:07

Ob tem, da bi blo fajn, ce bi imeli zdravilci intuitivno zaznavo koga lahko pozdravijo, koga pa iz karmicnega razloga naj ne bi, sem se na eno zgodbico spomnila.

Je sel neki svetnik na romanje in na poti prenocil v hisi zakoncev, ki sta se ze leta trudila, da bi imela otroka, pa jima ga bog ni naklonil. Preden je sel, ju je vprasal, kako jima lahko povrne za hrano in prenocisce in prosila sta ga, naj rece kako dobro besedo bogu se za to, da bi lahko imela otroke.
Svetnik pa je imel z bogom direktno vezo in ko je na koncu poti molil, mu je zraven se rekel: daj, bog, naredi nekaj za ta dva dobra cloveka, res si zelita otroka in tvoja volja jima prav gotovo lahko pomaga.
Pa je rekel bog: res mi je zal, ampak tako je, njima otroci niso namenjeni in nic ne morem naredit za njiju.
In na poti nazaj se je svetnik ustavil spet pri paru in jima sporocil bozjo besedo. Bila sta zalostna, vendar sta se sprijaznila z bozjo voljo.

Minilo je nekaj let in svetnik se je spet odpravil na romanje in se spotoma ustavil se pri paru, da ju pozdravi in malo pogleda, kako jima kaj gre. In pred njuno hiso sta se igrala dva otroka, starsa pa sta cela srecna povedala, kako je nedolgo zatem, ko je svetnik odsel, prisel k njima sveti moz in ju v zahvalo za hrano in prenoscisce blagoslovil. In takoj za tem je zena zanosila in dobila sta toliko zeljenega otroka.
Ko se je svetnik na cilju svojega romanja spet obrnil na boga, ga je najprej povprasal, kaj se dogaja. Kako je mozno, da bog ni uslisal njegove prosnje, saj je svetnik in bog je vsemogocen. In kako da imata zdaj otroke, ce pa se usode ni dalo spremeniti z bozjo voljo?
In bog mu je rekel: sveti moz ju je blagoslovil in njegov blagoslov je spremenil tisto, cesar se z nobeno prosnjo in bozjim posredovanjem ni dalo  spremeniti. Blagoslovil ju je in njegovo dejanje je spremenilo usodo.

Saj vemo, da ni nakljucij. To je to, po moje.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #13 - 08.10.2002 at 17:09:32

Lepa zgodba. ti da za mislit.
Tud jaz blagoslavljam vsakega, ki bere ta post. Nisem čudodelec, ne svetnik, ampak upam, da bo nekje ta blagoslov obrodil sadove.  Wink
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #14 - 10.10.2002 at 12:31:29

veronika wrote on 02.10.2002 at 09:12:48:

Preber Iluzije na začetku.
Kar se zdravljenja tiče velja, da če čutiš pri človeku hladno energijo potem ga moraš (uvidevno) zavrnit. Ker taki imajo ponavadi karmične bolezni.
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

Pages: 1 2