Devi
5 p

ravno prav
Dolenjska
Ob tem, da bi blo fajn, ce bi imeli zdravilci intuitivno zaznavo koga lahko pozdravijo, koga pa iz karmicnega razloga naj ne bi, sem se na eno zgodbico spomnila.
Je sel neki svetnik na romanje in na poti prenocil v hisi zakoncev, ki sta se ze leta trudila, da bi imela otroka, pa jima ga bog ni naklonil. Preden je sel, ju je vprasal, kako jima lahko povrne za hrano in prenocisce in prosila sta ga, naj rece kako dobro besedo bogu se za to, da bi lahko imela otroke. Svetnik pa je imel z bogom direktno vezo in ko je na koncu poti molil, mu je zraven se rekel: daj, bog, naredi nekaj za ta dva dobra cloveka, res si zelita otroka in tvoja volja jima prav gotovo lahko pomaga. Pa je rekel bog: res mi je zal, ampak tako je, njima otroci niso namenjeni in nic ne morem naredit za njiju. In na poti nazaj se je svetnik ustavil spet pri paru in jima sporocil bozjo besedo. Bila sta zalostna, vendar sta se sprijaznila z bozjo voljo.
Minilo je nekaj let in svetnik se je spet odpravil na romanje in se spotoma ustavil se pri paru, da ju pozdravi in malo pogleda, kako jima kaj gre. In pred njuno hiso sta se igrala dva otroka, starsa pa sta cela srecna povedala, kako je nedolgo zatem, ko je svetnik odsel, prisel k njima sveti moz in ju v zahvalo za hrano in prenoscisce blagoslovil. In takoj za tem je zena zanosila in dobila sta toliko zeljenega otroka. Ko se je svetnik na cilju svojega romanja spet obrnil na boga, ga je najprej povprasal, kaj se dogaja. Kako je mozno, da bog ni uslisal njegove prosnje, saj je svetnik in bog je vsemogocen. In kako da imata zdaj otroke, ce pa se usode ni dalo spremeniti z bozjo voljo? In bog mu je rekel: sveti moz ju je blagoslovil in njegov blagoslov je spremenil tisto, cesar se z nobeno prosnjo in bozjim posredovanjem ni dalo spremeniti. Blagoslovil ju je in njegovo dejanje je spremenilo usodo.
Saj vemo, da ni nakljucij. To je to, po moje.
|