Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 5785 times)
Angelabove
Guest

Življenje po Življenju?.
26.09.2002 at 16:35:05

Že nekaj časa prebiram te strani...  Smiley
Prvič pa bom odprla neko temo, ki se vsaj meni zdi dokaj zanimiva...torej...

Kaj v resnici se z nami zgodi ko umremo, ko naša duša zapusti telo in ko se preselimo iz tega življenja v drugo, mogoče za nekatere bolj  lepše življenje, ki čaka vsakega od nas?

Rada bi verjela v to, vendar me preseneča samo eno...

Meni, osebno sem mnenja, da so lepši svetovi od tega, kot je tu in,da imamo možnost izbire, kam se bomo odpravili. Imam prav? Ima kdo, kakšno drugo mnenje?

Še vedno pa ne moram razumeti, zakaj umirajo (novorojeni otroci, otroci, mladi), ki se jim je življenje komaj začelo in že se morajo preseliti, tja..od koder so prišli. Nekateri zaradi svojih napak, nekateri zaradi drugih, ki  za  delček sekunde niso pozorni na to, kaj delajo.? ??? Da izpolnimo svojo nalogo, ko se rodimo in ko umremo je končana. Je potem končana, če novorojeni otrok umre v trenutku, ko se rodi? Kje je tu pravica?  

Je imel že kdo izkušnjo, ko je  njegova ljubljena oseba "bila omejena med dvema svetovoma", pa se je odločila, za Tistega nad njim. Jaz sem in moram vam priznati, da je šla z nasmehom na oni svet. Kot, da bi vedela ali videla nekaj resnično lepega. Teh trenutkov ne bom nikoli pozabila... to moraš resnično doživeti...

Vseeno pa vedo samo oni, ko nas zapuščajo, zakaj so se odločili raje za ono stran, ko pa so vedeli, da ko bodo zapustili za svet, bo Strtih veliko solz. A , ni jim mar?.. Cry

Odločijo se in Živijo dalje, tam nekje, kjer je življenje bolj lepše in prijazno kot tu!!! Upanje ugasne v trenutku, ko vidijo tisto, čemur sledijo... Cry Smiley
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: Življenje po Življenju?.
Reply #1 - 26.09.2002 at 18:03:06

tko ti bom reku, ni rečen da je življenje tam lepše, je pa drugačno. to je nekako dejstvo. ono je na višjih vibracijah in ni v ničemer podobno temu tukaj.

zdej, zakaj ljudje umirajo tolk zgodaj in to ... ponavadi so nekomu neki dolžni, nekdo mora neki sprejet, npr. smrt ljubljene osebe in če hoče ta to sprejet, mora od nekje nekdo pridet da mu da šanso da ta to sprejme. in ta ki je prišel, je prišel predvsem zato da umre ... kar itak vsi tko al pa drugač ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

mlampret
1
*

personal text

Reply #2 - 26.09.2002 at 22:06:56

Tud men so hodila razna vprasanja in teorije po glavi, kaj je potem, kaj je blo, kako je drugje, a obstajajo vesolci itd..  pa sem mal spremenil pogled na vse skup..

Vseen je kaj bo in kaj je blo.. prepusti se toku in naj te srce vodi.. zivi zdej.. pa bos vidla da je ze zdej dost lepo..

lp
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Reply #3 - 26.09.2002 at 22:21:36

Včasih de od časa do časa tudi meni zdi, da sem malo preveč v tem... preveč mislim o tem, kaj bo, ko... Smiley in potem pogledam s svetle strani...

Nekaj bom pač pridobila in nekaj izgubila.  

Cenim in uživam življenje Tu, Sedaj ko ga imam...Uživam in upam, da bom tam tudi tako!!!

svet tam pa je vseekakor lepši in moram ti priznati, da precej lepši... tam je toliko ljubezni... Smiley
Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #4 - 27.09.2002 at 12:41:19

QQQQQ
Meni, osebno sem mnenja, da so lepši svetovi od tega, kot je tu in,da imamo možnost izbire, kam se bomo odpravili. Imam prav? Ima kdo, kakšno drugo mnenje?
QQQQQQ

jah, kaj pa vem...po moje svet eden, le rodimo se veckrat  
tudi ce bi obstajali drugi svetovi, bodi prepricana da ne bodo LEPI sami od sebe ampak bodo taksni kaksnega si sama ustvaris

Tako je tudi v "nasem" svetu. Iz tvojega pisanja izhaja, da nekako nisi zadovoljna. Hmm, pa si se vprasala zakaj pa so nekateri ljudje lahko zadovoljni ? Pa so tudi s tega sveta.

Zakaj ne bi mogla biti tudi ti zadovoljna? Zakaj ne nardis nekaj kar te bo delalo zadovoljno ?  Vse je odvisno od TEBE. Ni vazno na katerem "svetu" si, vedno bo tvoje zadovoljstvo odvisno od tebe.

In ce to sprejmes, se zacnes ZAVEDAT tega, potem se ne bos sprasevala v smislu , "kaksni so pa drugi svetovi?" ampak ti bo jasno da si sama SVOJ SVET.

TAko si jaz nekako predstavljam vse skupaj

LP

Back to top

Hari bol

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #5 - 27.09.2002 at 13:49:41

O tej temi, je napisano toliko lepih knjig, od Potovanje duš, do usode duš, da jih res priporočam vsakemu, ki ga ta tema zanima, da jih prebere.

Tisti svet je drugačen, tam se počutimo kot doma. Zakaj hočemo tam tudi ostati? Ker čutimo brezpogojno ljubezen. Nihče nas ne obsoja, temveč nas vsi sprejmejo takšne, kakršni smo. Ljubezen, brezmejna ljubezen je razlog da se odločajo ostajti tam.

Zakaj jih veliko umre tako mladih? Ne rečem, da je lahko za tiste ki ostanejo, prav nasprotno. Vendar se veliko duš rodi zato, da kmalu umre, ker to ni nujno njihova lekcija, ampak lekcija njihovih strašev in tistih, ki jih imajo radi. Pa saj za nas, ki ostanemo, ni važno koliko je bil človek star ko je umrl, ampak kako radi smo ga imeli.
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #6 - 27.09.2002 at 13:53:19

Pa še ena zgodbica iz Tibetanske knjige življenja in umiranja. Malo prirejena, ker jo pišem na pamet.

Je bila ena ženska, ki ji je umrl otrok., zato ga je nesla Budhi, naj ga oživi. To ji je obljubil, če bo šla v mesto in iz hiše, v kateri ni še nihče umrl, nekaj prinesla. Vsa vesela je šla in trkala od vrat do vrat, a v vsaki hiši, je bil že nekdo, ki ni bil več med živimi. Tako je ženska spoznala, da se tragedije dogajajo vsem. Opravila obred pokopa in se vrnila k Budhi in se pri njemu učila.

Tud ta knjiga je dobra.

No, naj še kdo kaj komentira. To je tudi ena od mojih najljubših tem.

CIAO Kiss
Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #7 - 27.09.2002 at 14:19:37

lej tale link, Veronika

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=ezofest;action=display;num=101610...

o tej knjigi je veliko napisanega na forumu, kar pobrskaj
Kiss
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #8 - 27.09.2002 at 14:36:56

Sem prefavlasta, da bi kaj brala, če se mi zdi predolgo, sem pa šla na link, ki si ga napisala in sem našla še nekaj naslovov knjig, ki jih moram prebrati
Back to top

IP Logged

Angelabove
Guest

Reply #9 - 29.09.2002 at 10:16:55

mind wrote on 27.09.2002 at 12:41:19:
QQQQQ
Zakaj ne bi mogla biti tudi ti zadovoljna? Zakaj ne nardis nekaj kar te bo delalo zadovoljno ?  Vse je odvisno od TEBE. Ni vazno na katerem "svetu" si, vedno bo tvoje zadovoljstvo odvisno od tebe.

In ce to sprejmes, se zacnes ZAVEDAT tega, potem se ne bos sprasevala v smislu , "kaksni so pa drugi svetovi?" ampak ti bo jasno da si sama SVOJ SVET.

TAko si jaz nekako predstavljam vse skupaj

LP

Res, je… To ni bilo zgolj vprašanje, to je bilo razočaranje nad tem ,kar se sedaj dogaja na tem svetu in moram ti priznati, da ni nič kaj tako svetlo, ko ga ti gledaš. Je pa res, da tak pogled, kot si ga ustvariš, takega tudi nosiš v sebi in kot takega ga boš tudi sprejemal. Potem samo iščeš vprašanja…

In zakaj so nekateri ljudje zadovoljni… Hmmm. Lahko bi rekla, da so našli tisto, kar so iskali in je to lahko njihova trenutna sreča, ali pa so sposobni gledati s svetle strani na vse kar se odvija pred njihovimi očmi in se ne ozirajo po nečem »večjem«. Da, čeprav so s tega sveta. Da začneš razmišljati o tem, moraš doživeti nekaj notranjega, neko izkustvo, ki ti začne »hrepeneti« po drugačnem načinu življenja.

Moje zadovljstvo temelji na notranji sreči, kar pa ni dovolj za ta svet, ali kakorkoli že… Vse več je gledanja s perspektive »kakšen si in kaj nosiš na sebi«.

Torej, ali obstajajo svetovi popolnosti? Kjer smo vsi eno? Združeni za vedno? Brat –bratu-brat?…

Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #10 - 29.09.2002 at 12:34:18

QQQQQQQ
Moje zadovljstvo temelji na notranji sreči, kar pa ni dovolj za ta svet, ali kakorkoli že… Vse več je gledanja s perspektive »kakšen si in kaj nosiš na sebi«.
QQQQQQQ

zelo se strinjam, da tvoje zadovoljstvo temelji na notranji sreci, ampak zakaj to ne bi bilo dovolj za ta svet ?

se ti zdi , da na mores dosec notranje srece na "tem" svetu ?

jaz mislim, da jo lahko, in to me "nosi" naprej, pa ceprav v tem "nasem" svetu

QQQQQQ
Torej, ali obstajajo svetovi popolnosti? Kjer smo vsi eno? Združeni za vedno? Brat –bratu-brat?…
QQQQQQ

uhh, to se mi pa zdi pretezko vprasanje Smiley
jaz mislim, da je v tem tvojem vprasanju prisotna neka "odvistnost"  v smislu, da pogojujes svojo sreco oz. zadovoljstvo z drugimi ljudmi, v smislu, da je poplen svet taksen kjer kot si se izrazla je vsak brat-bratu-brat.

moje videnje  popolnega sveta, pa ni  "pogojeno" in zato je moj odgovor na tvoje vprasanje JA in NE .
JA, obstajajo svetovi popolnosti (tukaj in zdaj lahko imas popolen svet tako jaz, kot ti, kot vsak posameznik)
In NE,  mislim da v tem svetu ne moremo bit brat-bratu-brat, ker je to pogojeno z nekom drugim, in je neodvisno od MENE

nevem, ce sem zabluzil, ampak preprican sem, da si SAM lako ustvaris popolen svet in si torej TI "brat" z vsakim, kar pa še ne pomeni, da s(m)o vsi brat-bratu-bratje

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

dumdumkica
1
*

Make your life like toilet
paper-long and usefull

Konjice
Reply #11 - 29.09.2002 at 16:37:18

To vprašanje mene že kar dolgo muči...oz. me je dosti bolj mučilo, dokler nisem prebrala knjige: Marlo morgan- Imenovali so jo Dvoje src...v tej knjigi najdeš vse-od zgodbe, ki te potegne vase, pa tudi do razmišljan Avstralskih domorodcev o delovanju vesolja. Po njihovem mnenju, naj bi si človek usodo določil sam in prišel na zemljo kot na nekakšno...ekskurzijo...se učiti čustev itd. ...preberi..
Back to top

WWW WWW crushed_tear  
IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #12 - 29.09.2002 at 16:57:33

dumdunkico...knjigo smo že brali... je kr luštna sam ne pa pričakovat da je vse res kar je avtorca napisala... valjda je hotla napisat bestseller...kar pa pomeni tudi malo olepšavanje resničnih dogodkov...

Drgač pa, zakaj je sploh važno (beri:pomembno) kaj bo po smrti ? ??... recimo če ostane telo kle...pol ostanejo tut spomini kle...

baje smo že nevem koliko generacij ujeti v reinkarnacijo... in tako dalje... tko da je (vsaj men)  bl smiselno  vprašanje kako se pripraviti na smrt... kaj bo pa pol boš pa že vidla... sam pripravi se...da bo potovanje sploh možno... drgač se boš po smrti znajdla v enmu trebuhu in celo življenje  jovo na novo... res pa je da tut  da tega ne vem... ne spomnim se svoje smrti... vsaj ta trenutek še ne...
in zunaj je res lep septemberski dan...

ŽIVI!

Back to top

nikoli ne smemo prenehati postavljati vprašanj-radovednost ima lasten razlog za svoj obstoj- začutimo lahko le globoko spoštovanje do skrivnosti večnosti-nikdar ne izgubite svete radovednosti-Einsten

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #13 - 30.09.2002 at 10:31:14

Se mi zdi, Angelabove, da je veliko možnih odgovorov na tvoja vprašanja napisanih  v dveh knjigah Potovanje duš in Usoda duš, avtor Michael Duff Newton, omenila ju je že Veronika nekaj postov nazaj. Tu boš dobila konkretne odgovore na tvoja vprašanja, ki jih postavljaš tukaj, naprimer:
- kam gremo, ko umremo, kaj se nam dogaja, kako se počutimo tam, ...
- obstajajo tudi drugi svetovi, tudi tja se lahko utelesimo, v bistvu nas na Zemlji čakajo najzahtevnejše preizkušnje ...
- otroci in mladi umrejo s točno določenim namenom, in s tem namenom so se tudi utelesili, in se rodili v družini točno določenih oseb, sploh ne gre za pravico in krivico (v bistvu)
- tvoja izkušnja z umirajočo osebo  je resnična, tako je, tudi to si lahko prebereš v knjigi
- ...

Preberi, preveč je, da bi pisali tukaj. Ko sem jaz prebrala ti dve knjigi, mi je tudi življenje na tej naši Zemlji postalo lepše, bolj smiselno, tudi bolj izpolnjujoče v smislu, da smo svojo  nalogo opravili, če smo živeli po svojih najboljših močeh.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Angelabove
Guest

Reply #14 - 30.09.2002 at 17:03:29

Hvala!!!

A, se mi ne da brati, ker si pač želim, da bi delil kdo kakšno sovjo izkušnjo...

Izkušnjo, ki jo je nekdo preživel,,..

Prepričana sem, da jo je Nekdo....

PoljubčeK, od Angelabove!!
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2