Quote:kako mislis da cloveka lahko prepoznas po njegovih dejanjih, soditi mu pa ne smes?
in ce prav razumem -ali pravis da je treba cloveku odpustiti za slaba dejanja, ces da je v tistem trenutku bil kakrsen je pac lahko bil?
povedati sem hotel, da lahko prepoznas clovekova dejanja, ki jih ocenis pac iz svoje perspektive....
ampak, ce hoces cloveku odpustit mores biti torej "jezen" na njega, oz. na njegova morebitna slaba dejanja....kar pa prihaja iz TEBE !
bom takole poskusal razlozit:
oseba A stori neko objektivno slabo dejanje osebi B ter enako dejanje osebi C
ali je mozno , da bo oseba B (od)reagirala drugace od osebe C ? .....ali je mozno, da oseba B sploh ne bo "jezna" ?
od kje torej prihaja "jeza" ?
jeza prihaja iz TEBE !
in moj cilj v tem zivljenju je biti srecen in ne jezen!
in zato tud nikogar ne SODIM in nimam te potrebe (no, trudim se vsaj v tej smeri)
pa me ne zdaj interpretirat kot flegmatika
s tem, glede "pripadnika slovenije" ,je enako....ce se jaz tako pocutim, (in ob tem seveda cutim pozitivna custva in ne "jeze", sem torej ob tem srecen, zadovoljen), zakaj me hoces prepricati , da se ne bi smel tako pocutiti ?
ampak ,kljub temu se seveda strinjam s tabo, da ponos obcutis ob svojih dejanjih...in prav taksna moja v vecji meri so.

no ,se mi zdi , da mas ti v mislih eno ala "cel svet v enem kosu" varianto, kjer ni mej, smo vsi enaki,....ampak moras vedet ,da bi se tud takrat formirale skupine
torej, da koncam....ne me obsojat, ce se ob dosezkih nasih extremistov pocutim...kaj pa vem...vesel .
LP