Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1463 times)
ana
5
p

Kranj
maraton
13.09.2002 at 08:02:17

2. Slovenski alpski maraton - 50 km in 10 km

14. septembra bo potekal 2. Slovenski alpski maraton - SAM. Dolžina teka je 50 km, višinska razlika +1.690m/-1.265 m.
Od starta v Preddvoru do Tržiča je pot večinoma ravninska, delno asfaltirana in delno makadamska. Iz Tržiča sledi vzpon na planino Kofce, kjer se začne najlepši del poti po planinah pod grebenom Košute. Od Tržiča do Jezerskega je planinska pot, zadnje kilometre pred ciljem pri Planšarskem jezeru pa makadamska cesta.
Novost letos je 10-kilometrski tek s startom in ciljem na Jezerskem. Start teka na športnem igrišču bo ob 10.00 uri, cilj pa pri Planšarskem jezeru. Na progi je 150 m vzponov in prav toliko spustov.
Na trasi 50 kilometrske preizkušnje bo 13 okrepčevalnic, na cilju bo tekmovalcem omogočeno tuširanje in masaža. Vsi udeleženci daljšega teka bodo prejeli nahrbtnik. Udeleženci 10 km preizkušnje bodo prejeli majico teka in topel obrok na cilju.
Več informacij o prireditvi najdete na spletni strani www.boltez.si/maraton/  , kjer se lahko tudi prijavite ali na številki 041-647-509 (Iztok Boltez).
Startnina za SAM- 50 km je 4.400 SIT. Zadnji dan prijav je 13.9.
Za 10 km tek se lahko prijavite do pol ure pred startom (startnina 1.000 SIT).
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Re: maraton
Reply #1 - 13.09.2002 at 08:33:19

Ti, v cem je pa finta, da me oskubjo za 4.400 SIT in morm pol se 50km laufat? Smiley

Vidim pa, da je popust. Ce laufam 5x po 10 km je to kosta 5.000 SIT, ce grem pa kuj 50km, pa prsparam 600 SIT.

Ti a ta Boltez je zdej zacel folk se na ta nacin nategovat. A ga ni ze dost nategnu z razjahanim gumam - obnovljenim, ki jih je prodajal, kot za nove, brez etikete, da so obnovljene? C,c,c,c...  Grin

Sem pa "slisal", da teh 13 okrepcevalnic nudi le gorenjski snops (stamprle mrzle vode pa z lajsto po hrbtu, da fajn zapece), za tusiranje so se javl gasilci, ker morjo sprobat nove cevi, ce zdrzijo dovolj pritiska, masazo pa nudi oddelek pripravnikov vunbaciteljske sluzbe. Un ruzak, k ga dobis na cilju je valjda poln ceglov, ker se je vrli organizator odlocu, da bo zidal vikend v gorah in je helikopter predrag za prevoz tovora.
Pr ta kratki varjanti dobis majcko teka, ja.. seveda, sam se bo pa treba prej slect, ker hoce organizator da folk laufa 10km nag oblecen le v njegovo reklamno mikico. Topel obrok je pa valjda po gorenjski jedilniski navadi - za zajtrk nic, za kosilo, kar je od frustka ostal, za vecerjo se pa na pec usedes, da neki toplega vase dobis... no in to zadnje je misljen ta topli obrok.

Pa vabljeni, kne!  Grin
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #2 - 13.09.2002 at 09:49:52

Ogrevanje in pol-konkurenca za 2.alpski maraton.

Danes na predvečer, vam društvo Sonce nudi extra paket ogrevanja za jutrijšni maraton.

Cena ogrevanja in nasvetov, ki jih uporabite po lastni presoji  Grin je 1.500 SIT.

Potek ogrevalnega maratona:

1. Izračunajte svojo oddaljenost od Pržančka (Lj-Šentvid), nato razdaljo delite z 10 in dobili boste ure. Nato te ure (dobljene ure) vstavite v formulo:

20 - "dobljene ure" = rezultatna ura

2. Rezultatna ura vam pove, kdaj morate startati iz svojega domačega kraja. Nekateri najbrž že zamujate. Dovolimo vam, da si v tem primeru pomagate z avtom, ker bo samo ena kontrolna točka, vas komisija ne more kontrolirati.

3. Ob prihodu na cilj vas čaka, lesen ortopedski stol, lesena miza in šank s pijačami, ter za lačne - čips.

4. Poseben del predpriprave, ki je ne bodo imeli ostali tekmovalci maratona je vdihavanje cigaretnega dima. S tem boste v veliki prednosti pred ostalimi tekmovalci v soboto. Tudi ta tretma je vštet v osnovno ceno.

Za nejasnosti klikni na spodnji link Grin:

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=ezofest;action=display;num=102913...

Grin Grin Grin
Pa velik sončka ob teku...
Edi
Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #3 - 13.09.2002 at 10:02:36

JD, šmrk, a si mogu vse povedat?

moj sodelavec je soorganizator tega teka

jest sem pa rojena v tisti dolini proti Jezerskem

pa ti boš enkrat tud Gorenjc, ko boš vikend naredu, kaj bo pa pol? Noben nau upou k teb pridt, k boš mu vodo v štamperlu pa zraven lajšto, da bo šnops fajn zapeku. Sploh si pa moderniziran - v času črnih kuhinj so Gorenjci šnops (ta prau) na talarju ponudli, da si ga moral polizat. To pa zato, ker če bi štamperle ruknu, bi vidu suhe klobase pod stropom kuhinje obešene, pa bi čakou nanje...
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #4 - 13.09.2002 at 10:26:29

ana...
Seveda sem mogu vse povedat, saj ves, dobro blago se samo hvali. Smiley
A da bom nekoc Gorenjc?
Ce pogledava, da sem rojen Krancan in da sem 14 let gor zivu in se nato preselu v Lj., ki je pred tem meje svojega mesta potegnila ze kr ornk na gorensk ozemlje (baje je gorenjska vse do obvoznice - gledano iz Sentvida proti Siski) in ker smo se preselil na draveljski konec (ki je pred obvoznico), ki praviloma spada na Gorenjsko in sem sedaj se vedno lociran na tem koncu in nekoc pol res sibnem v Martuljk, pol lahko mirne duse recem, da sem se vedno Gorenc in na to prou zlo ponosen!  Grin

Da dodam se neki pr Edijevem postu. Za vse tiste, ki ne veste, kje je Przancek, naj vam povem, da je na gorenjskem!  Wink
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1