Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 13928 times)
Miska
5

Re: Izobraževalni sistem
Reply #45 - 11.09.2002 at 16:04:25

Uuu, Edi, nehi, no! A ni dost, da gre že meni vse na smeh danes? Wink

Sicer nisem Monika Seleš, ampak eno žogico ti lahko tudi jaz vržem. (če te bom sploh zadela Wink).

m.
Back to top

IP Logged

Natalija
1
*

Kamnik
Reply #46 - 11.09.2002 at 17:20:15

Čer!

Dolgo časa nisem nič pisala, predvsem zato, ker ste sami pametni in izobraženi ljudeki tule, pa mi niti ni bilo treba. Ampak danes so me zasrbeli prstki.
Vrnila se bom na čisto osnovni topic, ki se nanaša na same programe šol.

Visoka šola za zdravstvo. 1. letnik =) 19 izpitov...16 pogoj za napredovanje od tega 3 obvezni
                                       2. letnik =) 14 izpitov 460 ur vaj na klinikah, od tega obvezni vsi izpiti 1 letnika in 4 drugega vseh 6 kolokvijev in 460 ur vaj.
                                      3. letnik =) 5 izpitov 560 ur vaj na klinikh , obvezni vsi izpiti 2 letnika in 6 kolokvijev in 560 ur vaj.

Končaš, diplomiraš, prideš na oddelek in......NIMAŠ POJMA!

Kako se je lahko to zgodilo? Saj smo imeli malo morje izpitov, vaj tolko, da bi morali miže stvari obvladovat. Pa? Še vedno nimamo pojma. ZAkaj? Ker enostavno ni program narejen tako, da bi lahko mi to znanje ali neznanje pokazali ali se ga celo sramovali. Ko končno enkrat prideš na oddelek, delaš zdr. nego (ki sem jo delal že vsa leta srednje šole in verjemite da je ni zadeve, ki je ne znam) in ko se kdo zbuni, da bi bilo lepo, da bi končno počeli nekaj takega kar smo se v teoriji učili na predavanjih, ti mentorica reče: "Tudi nege se je treba naučiti"
Kri ti zavre, ampak kaj boš? Nimaš kaj mirno delaš naprej, vmes pa upaš, da ti bo kakšna prijazna oddelčna sestra dovolila, da ji malo škiliš pod prste, da boš vsaj videl kako se kri jemlje, če je že sam ne smeš jemat.

Pustimo to da smo nazadnje ugotovili, da mentorji sploh niso počeli na oddelkih nič drugega kot pripravništva...Se pravi je možno da vejo manj kot mi in se tako enostavno zavarujejo pred kakšno prehudo sramoto.

Lepe pozdravčke...
Back to top

IP Logged

Monika Seleš
Guest

Reply #47 - 12.09.2002 at 10:03:20

O, a ta thread še laufa? Saos Edi, 29. 8. je blo.
Back to top

IP Logged

Gvido Penzl
Guest

Reply #48 - 12.09.2002 at 10:10:04

Ko sm šou u šolo sm hotu bit znanstvenik. Zanimala me je jedrska fizika, mislu pa sm, da se temu reče kemija. O poklicih in kok zgleda šiht nism meu pojma. Izhajam iz delavske družine in pr nas doma ni mel noben pojma o kakih družboslovnih vedah, dokler nisem prišu iz srednje šole, tudi sam nism meu blage veze, de FDV, filozofska itd sploh obstaja.

Kaj nej rečem... fuknal so me na cesto iz tistga podalšanga vrtca in rekl radi ili znađi se.

Tolk o izobražvalnim sistemu.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #49 - 16.09.2002 at 13:07:32

Monika Seleš, hvala, hvala, hvala. Še en kamenček v mozaiku ki ga gradim si mi potrdu. Še enkrat HVALAAA...

Sicer sem hotu kontakt s teboj vzpostavt prek mobi-ja, pa se nekak nisva ujela, potem sem na Kultu uporabt hotu tvoj mail, pa sem dobu nazaj, da ni prejemnika, na tem naslovu.

Vsekakor, za konec. Si mi današnji dan razveselu. Tvojmu malemu bitjecu, pa želim še enkrat, da bi ga ata in mama, mela fajn rada.

Da ne bom šu čist out.of.topic, o izobraževalnem sistemu sem že cajte nazaj omenjal A.S.Neill-a in njegov Summerhil. Ga še enkrat. Pa me zanima, če ga je kdo bral. Meni se je njegov pristop, sistem, razmišljanje zdel naj, the naj. Kako sem prišel do njega? Najprej ga je omenil Mello, potem Osho, potem še nekaj avtorjev in sem si reku, to pa je treba prebrat in je vredno. Je se tale Neill tudi z Wiliamom Reichom neki poznal...

Bom pa še tu spodaj nalimal link na njihove strani, sam da ga najdm:

Summerhill:

http://www.s-hill.demon.co.uk/
Back to top

IP Logged

Karel Miklav
Guest

Reply #50 - 16.09.2002 at 16:43:27

Edi, hvala. Glede tvojga linka in demokratičnga izobražvalnga sistema pa: uaaaaaaaau, kapo dol!
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #51 - 16.09.2002 at 17:15:07

Nives, Karel, čestitam vama k rojstvu male žabice, ki bo zrasla nekoč še v pravega lepotca, to sploh ne dvomim glede na mamico in atija!

Čim več skupnih trenutkov!

Objem in  Kiss mladi družinici!
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #52 - 17.09.2002 at 09:57:56

Karel, lahko ti pa zdej pošljem en polomljen prevod, ki sem ga štartu že pred enim letom, ampak ker prevod gre počas in knjižnjica ne pusti, da bi mel knjigo v nedogled doma, pa ker mam še miljon druzga dela, gre počas ampak zihr naprej. Ti pošljem en del tega.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #53 - 17.09.2002 at 10:58:23

Quote:
O, a ta thread še laufa? Saos Edi, 29. 8. je blo.

Karel... Se mi je zdelo, da moja žogica ni bila ta prava... Sem zgrešila najprej za cel mesec, potem, ko sem se spomnila enega detaila, pa samo še za nekaj dni... Ampak je pa Edija tole prav mučilo... Wink

In seveda - čestitke tudi z moje strani! Tebi in mamici, malemu junaku pa vse dobro!

m.
Back to top

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #54 - 18.09.2002 at 08:33:29

Karel:
Po tvoji teoriji si ti čista informacija, ker te še nismo otipali, pa tudi če bi te, bi bila to le ena informacija več.
Vsi mi pa dobro vemo, da informacija ne more tipkati po tipkovnici in zato po izkušnjah sklepamo, da si sesalec - natančneje človek. Podobno velja za Vesolje. Stojimo na zemlji in greje nas sonce in z neba padajo meteriti in planeti se vrtijo okrog Sonca in iz vsega tega sklepamo, da je vesolje iz materije, ne pa informacije.
Mal glupo se mi že zdi vse tole.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

karel
Guest

Reply #55 - 18.09.2002 at 21:07:04

Kali in Miska, najlepša hvala za dobre želje. Edi, tebi pa hvala za prevod. Res bi rad na lastne oči videl kako poteka pouk u taki šoli. Do takrat ko bo šel Maj v šolo je še nekaj let, mogoče pa ustanovimo lokalno podružnico, a?

Fajn botte.
Karel Miklav
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4