, Thot hvala, polepšal si mi dan! Prav na glas sem se nasmejala tvoji - skorajda morasti zavzetosti, da bi si prišel na jasno...

! Pa ne in ne... in je bilo kar prav tako - se ti ne zdi? Če bi kar tako enostavno prišel do rešitve, ne bi bilo zanimivo, pa še nasmejal nas ne bi!

Hvala ti!!!
No, pa še jaz povem, kako smo danes ustvarili junaka

:
...doma pri mojih starših na vasi počitnikuje kopica otročičkov - mojih nečakinj in nečak po imenu Domen, ki je danes glavni junak zgodbice - torej tisti, ki je postal junak!!!
...veseli in igrivi, kakršni so, jih je z drugimi otroki polna vas in njihovega tekanja in smeha in joka in kričanja in igranja...itd.
...

priveka s krokodiljimi solzami Domen v kuhinjo, kjer smo sedeli in klepetali...pa krvavo koleno in odrgnjem komolec...padel je

božček mali

.
...kaj pa zdaj ? vprašam mami - imaš kaj ...- Nimam

je bil odgovor, še predno je bilo vprašanje postavljeno.
...hm, žganje za razkužit rano...se pametno spomnimo!
...hm, to zelo peče! ???kako to izvesti, nam vrta v možganih...

Domen! veš kaj, tole je potrebno razkužit, da se ti ne zagnoji. To se naredi s šnopcem, ampak to zelooooo peče, veš. Domen me gleda in posluša

.
Ampak veš, takrat, ko bom rekla tri, štiri, boš močno stisnil zobe in pesti, pa mi vsi s teboj, in bo hitro nehalo boleti. Si za? Ja, se je, čeprav malo nesigurno, glasil odgovor.
In res: okoli Domna so stale in navijale Kaja, Urška, Taja, Lana, pa Andrejka, Bojan in mami. Na povelje smo vsi močno stisnili pesti in zobe, pa še s kriki smo si pomagali... hitro in nežno smo razkužili rano... Domen je na vso moč stiskal zobe in pesti in presenečen zrl v nas, ki smo še bolj krčevito stiskali zobe in pesti...in ... bil je Junak!!! ... joka je bilo bore malo! Junaško je prestal boleče čiščenje rane! Solze niso imele časa teči, nato pa so se od ponosa kar posušile!
Rani smo še obvezali, da je ostalo primerno obeležje na pogumno dejanje...in malo zatem se je Domen spet junaško podil naokoli...
In bil je Junak!!! z obvezanim komolcem in kolenom

!
...mi pa presenečeni in zadovoljni...