Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 
(Read 14828 times)
Samson
5

RKC je zakon!!!

Re: Vesolje-mi-vi in odkod smo vodeni
Reply #60 - 25.08.2002 at 22:25:41

Quote:
Jaz stvari razumem na način, da ne smem mimo stanja, ki je, ne morem mižat pred dejstvi in hkrati odpirat oči; posamezna razlaga se mi ne zdi bolj pomembna

Vesel sem dodatnega pojasnila. Mnogo mi je pomagalo, da te razmem, Anuk, in te spoštujem v tvojem prepričanju. Le to bi glede navedka zgoraj dodal, da verjetno vsi na tem forumu izhajamo iz stanja, ki je (pač kot ga osebno vidimo) in da nekako nihče od nas ne miži pred dejstvi, ki pa so, očitno o isti stvari pogosto precej različna. Pa to je verjetno bolj stvar različnih svetov, katere živimo, tako menijo nekateri, in jaz se jim pridružujem.

Quote:
Rada bi bila čimbolj precizna v svoji kritiki. Zavzemam se za pravico do nestrinjanja. Nestrinjanje še ni moteče? Upam da tu ni nesporazuma, ker sem resno vzela to, da različnost mišljenja pomeni pestrost.

S tem se v celoti strinjam. Tu je močna podlaga za ustrezen konstruktiven pogovor.

Quote:
Kaj pa duhovni učitelji? Popoln dizaster. "Običajni" primerki bitij brez lastnega mnenja, moralisti, brez poudarka na ljubezni do sočloveka in otrok.  Njihovo zanimanje je reducirano predvsem na imetje cerkve in imetje v cerkvi.

Zaradi ljubezni do resnice Ti moram reči, da imaš o duhovnih učiteljih povsem zgrešeno mnenje. Ne rečem, naletiš na sebi neustrezen primer, toda v večini primerov so katoliški duhovniki zelo razgledani, nadpovprečno tolerantni in tudi v pogledu moralnih razlag zelo široki in predvsem človekoljubni. Popoln nesmisel in tipičen medijski konstrukt pa je nekakšna duhovniška grabežljivost. Ne nasedaj vendar našim vodenim medijem! Mnogo duhovnikov osebno poznam, pa je pri njih ljubezen v resnici doma, do vseh ljudi, zato se v tem preprosto motiš. Tudi dr. Rode je zelo topla, ljubeča osebnost, in se mu dela v medijih nezaslišana krivica.

Quote:
Danes se kot manj obremenjena lahko vprašam: Kaj ji je dala ta cerkev? In kako bi v duhu bolj odprti pogledi na svet vplivali na mojo mamo?
Odnos do življenja - volja do življenja in vera v prihodnost?; Odnos do spolnosti?

Poznam osebno veliko ljudi, ki jim je dala ta Cerkev zelo veliko na vseh področjih, ki jih tu omenjaš, pa seveda še na mnogih drugih. Med drugimi tudi meni! Mislim, da bi bilo bolje, ne projicirati svojega mnenja v življenja drugih, mar ne?

Quote:
Komu nadškof očita neodgovorno stališče do življenja in sebično, nedoraslo, neresno, površno in moreče pojmovanje spolnosti? Kaj pa je bolj morečega v pojmovanju spolnosti kot to, da ženskam ni dovoljena pravica do splava.

Splav že ne sodi več toliko v območje same spolnosti kot v območje kriminala. Splav je umor, Anuk, pa oprosti, če sem tu direkten. Sleherno igračkanje in zloraba spolnosti je neresno, neodgovorno, sebično, kaj bom ponavljal. V celoti se strinjam z veličastno pridigo dr. Rodeta, pa tudi sicer.

Quote:
Šola, ki je bila omogočena meni, je trčila z vrednotami katoličanov kot institucija, nikoli pa ne z aspekta posameznikov.

To ne drži. Jaz se definitivno počutim kot posameznik, ki sem slučajno član RKC in to s ponosom. Zagotavljam Ti, da smo mnogi čutili našo šolo pogosto kot načrtno indoktrinacijo nekakšnega "znanstvenega svetovnega nazora" - kakšen cinizem! - pod čemer je bil mišljen vulgarni materializem. In to nam nikdar ni bilo všeč. Tudi so določeni primitivci me učitelji izkoristili sleherno priložnost, da bi se ponorčevali iz naše vernosti. To vendar vemo vsi zadnjih nekaj generacij. In po mnogih šolah,kjer ni slučajno bolj strpen učiteljski kader, se tudi danes to nadaljuje. To zanesljivo vem iz prvih virov, torej od otrok. In to moti večino tistih, ki sedijo v šolskih klopeh.

Quote:
Sem pa zadovoljna, da si se vključil v to temo, Samson. Še posebno, če je res - da si do cerkve zelo zelo kritičen, kot praviš.

To je res, zelo sem kritičen do Cerkve. Kar pa ne pomeni, da bom tiho, če bom opazil neresnične trditve o Cerkvi ali celo načrtno osiranje institucije, ki ji pripadam. Mislim, da to ne izključuje moje kritičnosti.

Lep pozdrav, in še enkrat hvala za pojasnila!

Samson
Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

Jst
Guest

Reply #61 - 26.08.2002 at 22:21:01

Hi,

Andres wrote:
Jst!  Kje pa je Janezevski vrh nad Podvelko.  Me zanima, ker tam v oklici, morda radius 5 km je vsaj se ena cerkev.  Me zanima, ker tisti krizi ki so na strehi vsake cerkve niso le navadni krizi. No ja. So navadni krizi, ampak igrajo doloceno funkcijo. Verjamem, da tako je..

Andres, da ti povem po pravici ne vem. Bi moral pogledat v Atlas SLO. Ce nisi ze ti to naredil, bom z veseljem jaz. Samo ne danes...

Bi te pa rad opozoril na sledece cerkve:

1. Svete gore na Bizeljskim ali nad Bistrico ob Sotli. Gre za se iz zgodnjega sr. veka v S-u postavljenih 5 cerkvic
Romarska pot.

2. Cerkev Sv. Jurija v Hodisah nedalec od Celovca. Mislim, da gre za staro srednjevesko slovensko cerkev. Na fasadi ima upodobitev ozvezdja Oriona.

3. Vzemi v roke zemljevid SLO in potegni crte med cerkvicami v prekmurski vasi Stanjevci, Bedenik, Bodonci in gradom Grad. Peti kot se ti izrise logicno sam. Mene je kar srh spreletel, ko sem dobil rezultat. Dobil sem pravilen pentagram.

Podobna zadeva obstaja tudi na Dolenjskem in je bila nekoc pod okriljem samostana iz Sticne. Zal ne vem kje.

Te ideje so iz Dela in Nedeljskega dnevnika, pa so ti morda ze znane. Pa vseeno...

Mislim, da ze obstaja topic o svetih krajih v SLO. Morda bi tja prekopirali te cerkvice in tam nadaljevali temo, ce se bo razvijala naprej, da bo vse zbrano na enem koncu.

Lp
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #62 - 26.08.2002 at 22:33:44

Jst!

Hvala ti za tole. Niso le pentagrami. Ti so prevec vidni po moje. Gre se se za ostale stvari kot so razni koridorji sklenjeni skupaj v  trapeze. Sredisce trapeza ali sticisce dveh drug poleg drugega postavljenih trapezov so tako se bolj mocna tocka iz katere se preracunava naprej.  
Mene je tudi na rit vrgel, ko sem dva taka trapeza v Kranju nasel.
Niso pa mi znani clanki v Delu in Nedeljcu, oziroma sem tudi sam ze naletel na grad Grad in povezavo z njim ter tamkajsnjim okolisem.

Andres
Back to top

IP Logged

SeK
Guest

Reply #63 - 27.08.2002 at 23:26:00

No, pozdrav vsem skupaj spet po koncu počitnic. Mislim, da je tale res dober naslov. Bolj pa me skrbi, da še
nismo povsem v tematiko zaplavali.

Res me zanima. Kje vidite da nas kaj vodi. Ali se za odločitve odločam na osnovi teg kar pravijo drugi, sem to preveril. Recimo cerkve in pentagrami? Kar se dogaja v cerkvi ne verjamem, kar pa nekdo oblije s čokolado in ponudi kot pentagram pa sprejmem.

Lahko prepoznam, kaj je res dobro. Kaj pa če ima duhovnik posebne bombone, ki omogočajo da se nikoli ne postaram, v čokoladi pentagrama pa je strup, tako da bom takoj umrl. Kako vem, kdo v ozadju kaj vodi in vleče niti?

Dobri Oče. Hvala ti za vse te prijatelje tukaj. Daj meni in vsem dovolj moči, predvsem pa svoje milosti, da sprejmem tudi drugega, ter da sprejmem tudi njihovo različnost. Pomagaj mi, da tudi preko njihove drugačnosti spoznam Tebe. Hvala Ti, da si tako dober,
ter da tudi na tak način skrbiš zame. Amen.

Pozdrav, SeK!
Back to top

IP Logged

Anuk
Ex Member

Reply #64 - 28.08.2002 at 20:42:47

Quote:
pred kratkim sem se pozabavala s takim "meritvami v multidimenziji"...in dobila en graf, ki bi lahko ponazarjal prav center centrov.

bi naredila link za graf, pa ne znam; imam ga pa v zapisu pdf file; sej ne vem no, če je sploh zanimiv za to objavo, potrebuje dodano legendo; vem pa, da bi gapea, pa še koga zihr zanimal Wink
- no, presodi ti Andres, pa ker ga že imaš na mejlu

lp Anuk
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5