Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 ... 5
(Read 14827 times)
Andres
5

Vesolje-mi-vi in odkod smo vodeni
11.08.2002 at 21:44:22

Nadaljujmo rajsi tukaj iz tocke
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=102435...  Kartomantika, ki je sla prevec out of topic.

Andres

Back to top

IP Logged

Andres
5

Re: Vesolje-mi-vi in odkod smo vodeni
Reply #1 - 11.08.2002 at 21:52:23

Quote:

V redu, na področju intime tvoje razmišljanje znese. Kaj pa če kljub vsemu prevzameva odgovornost tega časa in prostora. Potem se jaz kot orodje lahko vidim samo v prostoru fizikalnih zakonistosti razvoja, ne pa tudi etičnih. Te vendar postavlja človek.  
In kam se lahko nasloniš takrat? Kdo ti pove, kaj je dobro in kaj slabo?

Anuk

Ti imas zelo malo pooblastil. Tu si zato da si, in vsem nam se v ksiht mece. "Morate se uciti". Vec zivljenj ko boste posteno ziveli, bolje bo za vas, visje boste in na koncu boste vi vsi angeli tako kot so to sedaj tisti angeli, ki cuvajo nas.

Torej. Ti, mi,  vi,  smo vsi neki astralni suznji medplanetarnih interesov.  
En primer ti  dam. 1.9 bo obvoz na neki cesti. Hej! Zakaj ravno 1.9.  Lahko bi bilo 1.1. ali pa 1.12 ali celo 15.4.? Zato, ker se je nekdo spomnil, da takrat bo in pika, ti pa zato ne bos mogla iti k bolani stari mami, oziroma jo bos lahko obiskala ce se odlocis zaradi obvoza prevoziti 70 km vec. Po makadamu seveda.
Vidis. Nimas nobenega vpliva ne na asfalt, ne na makadam, ne na med medkrajevna, meddrzavna medcelinska dela in nedela. In potem tudi nimas vpliva na medplanetarnih del, ker tu si le kot orodje z nekim izgovorom, da se kljub vsemu se ucis, ker nisi dovolj zrela.  Come on!!!

Andres

Back to top

IP Logged

Anuk
Ex Member

Reply #2 - 11.08.2002 at 22:36:03

Andres wrote on 11.08.2002 at 21:52:23:
Ti imas zelo malo pooblastil. Tu si zato da si, in vsem nam se v ksiht mece. "Morate se uciti". Vec zivljenj ko boste posteno ziveli, bolje bo za vas, visje boste in na koncu boste vi vsi angeli tako kot so to sedaj tisti angeli, ki cuvajo nas.

Andres

OK!
Se učim in ravno to naj bi bila največja draž, prav?
Ker ne razumem pojma objektivni razlog iz česar sledi, da nimam nič z nobenim angelom in potem vsaka beseda izgubi pomen; če ne vem odgovora na tako temeljno vprašanje???
Kje se potem skriva razlog obstoja in zakaj bi se sploh vnaprej nažirala? In za kaj?!
Za to če bo padal dež in se bo namnožilo dovolj glivic in plesni... za nekaj kilometrov ali let?

Anuk
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #3 - 11.08.2002 at 22:43:18

Quote:
Kje se potem skriva razlog obstoja in zakaj bi se sploh vnaprej nažirala? In za kaj?!  
Za to če bo padal dež in se bo namnožilo dovolj glivic in plesni... za nekaj kilometrov ali let?  

Ne znam ti odgovoriti kje se skriva razlog obstoja. Domnev je lahko toliko kolikor je ljudi. Ce je vesolje celota, to obenem pomeni, da je Zemlja, recimo kar  nos.

Ok. Zemlja je nos, treba ga je regulirat in tu si ti in jaz ter se milijarda+++ ljudi, da bodo lahko vsi okrog nas ziveli. Vidis. Sploh znanja ne rabis. Le izkoristek si. In resnicno se bojim, da tako tudi je.
Znanje ki ga rabis je urejeno samo za sistemsko ureditev Zemlje. In nic vec kot to.  In si se vprasala zakaj? Zato ker vedeti ne smes kaj je za zaveso.

Andres

Back to top

IP Logged

Anuk
Ex Member

Reply #4 - 11.08.2002 at 23:11:06

Andres wrote on 11.08.2002 at 22:43:18:
Ne znam ti odgovoriti kje se skriva razlog obstoja. Domnev je lahko toliko kolikor je ljudi. Ce je vesolje celota, to obenem pomeni, da je Zemlja, recimo kar  nos.
Andres

Na tej sliki ni nič skritega. In govori o nečem, kar ni samo posnemanje;
Intuitivni in utilitaren razum mi govori, da je dovolj ponavljanja enega in istega dejstva. Zakaj bi človek kar naprej posnemal naravo?
Anuk

Back to top

IP Logged

Anuk
Ex Member

Reply #5 - 13.08.2002 at 18:27:21

Quote:
Na tej sliki ni nič skritega. Zakaj bi človek kar naprej posnemal naravo?
Anuk

Andres,

bi prosim lahko vsaj poskusil odgovorit na zastavljeno vprašanje?

samo popravljam napako v imenu
Back to top
« Last Edit: 14.08.2002 at 21:34:36 by anuk »  

IP Logged

Andres
5

Reply #6 - 13.08.2002 at 20:50:49

Quote:
Anders,

bi prosim lahko vsaj poskusil odgovorit na zastavljeno vprašanje?

Cak mal, ne morem dons.

Andres
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #7 - 14.08.2002 at 14:27:39

Quote:
Na tej sliki ni nič skritega. In govori o nečem, kar ni samo posnemanje;
Intuitivni in utilitaren razum mi govori, da je dovolj ponavljanja enega in istega dejstva. Zakaj bi človek kar naprej posnemal naravo?
Anuk

Tole si malo cudno napisala pa bi te prosil, ce lahko se enkrat. Pa malo bolj razlocna bodi.

Andres
Back to top

IP Logged

Anuk
Ex Member

Reply #8 - 14.08.2002 at 20:45:36

Andres wrote on 14.08.2002 at 14:27:39:
Tole si malo cudno napisala pa bi te prosil, ce lahko se enkrat. Pa malo bolj razlocna bodi.
Andres

Če sem tako napisala, spada med 1/miljarda+++ čudaških misli, ampak malo to pač ne more bit. Da sem malo vodena, prav, to se da kontrolirat. Če vmes znorim, mogoče bom doživela en čuden dotik. Ja in res - Andres, rada bi bila jasna in dobro vidna!
Kajti ta svet ali pač vesolje rabi poleg odkritosrčnosti še kaj več, kar se na srečo ne odkriva s ponavljanjem. To se mi zdi glavno in to poskušam izražat; čeravno je težko, pa ni enako in previdnost je mati narava;
a je res da sva sama tle?

Če pa je tale svet tista zbirna točka, ki daje stik globjih reči - plitkih akademizmov in raznih naslovov že ne rabi. Da smo tukaj več al manj zblojeni? Jasno naj bo predvsem, da nismo samozadovoljni, rutinski egocentriki!
Anuk

« Last Edit: 14.08.2002 at 21:59:28 by anuk »  

IP Logged

Andres
5

Reply #9 - 14.08.2002 at 23:48:00

Lahko si jasna in dobro vidna, za to ni problema, samo verjemi mi nikakor ni izkljuceno, da ne se ne mores kontrolirati ce si vodena.  Si kot moja televizija ki jo reguliram izkljucno z daljincem.
Oziroma imas, imamo se slabse kot TV.   Vsi smo vezani na cel kup opravil in nam zato tudi primanjkuje casa. TV vezana ni. Spila ko jo prizges, drugace pa po vecini spi. Torej. Komu gre lepse? Menim, da gre lepse kot TV le nekaterim vrstam zivali.

Quote:
Kajti ta svet ali pač vesolje rabi poleg odkritosrčnosti še kaj več, kar se na srečo ne odkriva s ponavljanjem.

A vendarle vse skupaj tule se ponavlja ze vrsto  tisocletij.

Andres
Back to top

IP Logged

Anuk
Ex Member

Reply #10 - 15.08.2002 at 00:09:54

Andres wrote on 14.08.2002 at 23:48:00:
A vendarle vse skupaj tule se ponavlja ze vrsto  tisocletij.
Andres

OK Andres, a smem prevest?
Za tale zadnji stavek - kapo dol na repliko.

Si pa grozno zapel za tole TV. A ti po cele večere tam prečepiš, al´kaj?! No sej ne rečem, da ne razmišljaš o bistvenih stvareh. A da so pa zdej že ene vrste zveri manj vodene ??? A se teb blede al si samo smešn?!
No dej potrud se no človek al pejt pa spat!

Anuk

pa ne mi prosim zdej govort, da sem lahko tud jasna
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #11 - 15.08.2002 at 00:17:56

Quote:
A se teb blede al si samo smešn?!  

Eno al pa drugo. Kakor me pac vzames. Vsak posameznik bi nasel se kak dodatek, ne le smesnost in blodnjo.

Andres
Back to top

IP Logged

Anuk
Ex Member

Reply #12 - 15.08.2002 at 00:29:37

Si pa hitro pozabil na humor, ki je obvezen pri tako zahtevni temi.
Vem da nisi smešen, ampak to da obstaja več kot rahel dotik večnosti?

Anuk
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #13 - 15.08.2002 at 01:48:49

Quote:
Si pa hitro pozabil na humor, ki je obvezen pri tako zahtevni temi.
Vem da nisi smešen, ampak to da obstaja več kot rahel dotik večnosti?

Anuk

Vecnost se je za tiste s katerimi se lahko upravlja sele zacela.  Glede humorja. Zanimivo. Ravno zadnjic mi je ena zenska rekal, da se poredko smejim oz, da se le smehljam. Smiley

Andres
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #14 - 15.08.2002 at 03:55:26

v največji meri nas vodi višji jaz - jaz sem
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 ... 5