Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 12573 times)
Miska
5

Re: A volite?
Reply #30 - 24.07.2002 at 13:31:30

Eh, Edi - ma ja... Pa se v tiste "pri koritu" nisem spuščala... Saj za one vsi vemo, kaj in kako...  Ali pač ne?

Za tiste, kakor jim ti praviš "garači", ki so ponavadi srce in duša vsakega projekta, pa vem, da tisti denar, ki ga dobijo za preštevanje volilnih lističev ni nekaj "bogovskega".

Sicer spet lahko debatiramo o tem, kakšno delo za kašno plačilo... Pa je to verjetno že spet "out of topic"...

m.
Back to top

IP Logged

Pink Floyd
Guest

Reply #31 - 25.07.2002 at 11:45:55

Ja to je tko.Enkrat so me klicali iz študentskega servisa in tko sem padel not.Ko si pa enkrat v sistemu si pa na konju. Kar se tiče volitev ali referendumov na nivoju države ni nič prostovoljno.Jst sem najnižja kasta, namestnik člana volilne komisije in sem za 6 ur sedenja + največ 2 uri za priprave& štetja dobil 6.000,00 SIT.Sploh so volitve vedno pozimi in bolje se skoraj ne da izkoristiti zaspane mrzle nedelje.Pa še zabavno je povrhu.
Back to top

IP Logged

sirena
Guest

Reply #32 - 26.07.2002 at 09:58:08

Roll Eyesvolim, volimmmmmmmm, ahhhhhh
Back to top

IP Logged

Blisk1
3

I love YaBBaaa rasta-wo-man!

Lublana
Reply #33 - 01.08.2002 at 11:53:54

Ja VOLIM sve što je žensko!!!
Grin
Back to top

WHAT GOES AROUND COMES AROUND!
WWW WWW  
IP Logged

sirena
3

živi in pusti živeti!

Koper
Reply #34 - 01.08.2002 at 13:13:41

Blisk, ti s ta prau dedc!!!  Grin
Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #35 - 02.08.2002 at 13:22:03

[color=Blue][/color]Bom odgovorila Miški. Primerjava med ljubeznijo in volitvami, ni pa žal ni bila čisto nič všeč. Ni primeljivo. Ljubezen nas žal zapelje v naša najgloblja čustvena stanja, osrečuje ali pa spravi v pravi pekel. Volitve so nekaj povsem drugega. Prav nobenih čustev ne vlagam v nobeno politično zadevo, še manj pa v volitve. Na to gledam samo in izključno z mojim razumom in zdravo človeško logiko, čustva pa razdajam samo <v> in <za> ljubezen. Drugače ne vem...saj bi se človek potem pred vsakimi volitvami zjokal do obupa, če bi na kakšen koli čustven izbruh reagiral... ali pa nasmejal do solz, ker roko na srce, meni se politiki zdijo v svojih nastopih in političnih govorih na moč smešni...govore eno, delajo drugo, mislijo pa tretje. So resnično podobni <kurbam>, za katere pa vsi vemo, da svojo ljubezen prodajo za denar, ne pa za kakršno koli čustvo. Ne zameri Miška, samo to sem ti želela napisati. No, pa naj mi ne zemerijo politiki. Primerjava je splošna in ne pomeni pravila, ker tudi za nekatere kurbe velja, da zmorejo tudi globlja čustva...
Lep dan!
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

Miska
5

Reply #36 - 02.08.2002 at 13:54:57

Angel, pozdravljena. Nikoli nikomur ničesar ne zamerim. Vsakdo ima svoje mnenje in edino pravilno se mi zdi, da ga tudi pove. In vsako mnenje je popolnoma lahko drugačno od mojega. Tudi tvoje. Saj –   ti si ti in jaz sem jaz…

Je pa res, da človek svoje mnenje lahko deli na različne načine. Mirno, resno, prijazno, s človeškim tonom ali pa jezno, agresivno, morda celo s sovražnim tonom ali tonom obsojanja. Ampak, hej – to je njegov problem, ne moj. To je njegova reakcija, ne moja. Celo on je tisti, ki bi se moral vprašati, kaj je vzbudilo jezo v njemu, ne jaz (ogledalo). Jaz si v takem trenutku rečem: to je največ, kar v tem trenutku zmore. Ne veš, kaj ga je »zabolelo« in ne veš, zakaj je odregiral tako, kot je odreagiral (jezno/agresivno). In to tudi sprejmem in sama poskusim nazaj odreagirati še vedno mirno. In nikoli ničesar nikomur ne zamerim.

Bi pa tebe vprašala samo nekaj. Glej, najprej praviš:

Angel wrote on 02.08.2002 at 13:22:03:
[/color]
Primerjava med ljubeznijo in volitvami, ni pa žal ni bila čisto nič všeč. Ni primeljivo. Ljubezen nas žal zapelje v naša najgloblja čustvena stanja, osrečuje ali pa spravi v pravi pekel. Volitve so nekaj povsem drugega. Prav nobenih čustev ne vlagam v nobeno politično zadevo, še manj pa v volitve.

In potem nadaljuješ:

Angel wrote on 02.08.2002 at 13:22:03:
[color=Blue]
...saj bi se človek potem pred vsakimi volitvami zjokal do obupa, če bi na kakšen koli čustven izbruh reagiral... ali pa nasmejal do solz, ker roko na srce, meni se politiki zdijo v svojih nastopih in političnih govorih na moč smešni...

Mar niso tudi to čustva, Angel?

m.
Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #37 - 02.08.2002 at 14:15:22

s[color=Blue][/color]Ja seveda so Miška...če bi le tako človek reagiral...no, <če>... Ajsi, kaj vem, je težko ostati hladen pri kateri koli stvari. Vsaj jaz...Pustiva to.
Napišem ti eno zgodbo, ki bo bolj <hot> in žgečkljiva, kot pa političnovolilen šmorn. Evo, pred časom sem imela priliko spoznati lepotca med politiki, ne bom ga razkrila, da ne bo panike. Mlad in čeden, očarljiv in zapeljiv...vse dokler ni odprl svojih prečastitih ust...potem pa je vem letel sam gnus in gnev zfrustriranega, prav nič očarljivega osebka. Bila sem totalno paf, ves čar očarljivosti se je razpočil kot milni mehurček...še danes mi je slabo, če samo pomislim na tisto pretkano in zvijačno podobo...naslednjič, ko ga vidim na tv, pa tud ne vem, če bom čist mirno reagirala...razsula tv ravno ne bom, ga je škoda...ugasnila pa definitivno.
Resnična zgodba je še poglobila moje mišljenje o naših politikih, verjemi mi, prekleto slabo je...
Lep dan ti želim Miška! Fletkan nik imaš, ni kaj!
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

Blisk1
3

I love YaBBaaa rasta-wo-man!

Lublana
Reply #38 - 02.08.2002 at 14:48:47

sirena wrote on 01.08.2002 at 13:13:41:
Blisk, ti s ta prau dedc!!!  Grin

Sirena, tko pravjo, pol sem pa še za ziher tud sam preveru (sem pogledal v hlače), pa bo kr držalo.
Cheesy
Back to top

WHAT GOES AROUND COMES AROUND!
WWW WWW  
IP Logged

sirena
3

živi in pusti živeti!

Koper
Reply #39 - 02.08.2002 at 14:56:50

Tongueuauuuuuuu, zdej s pa še bl zanimiv in mamljiv...hehe
Dedc taprau k ga je orng u hlačah...

ups...spet gldo govolim....
Back to top

IP Logged

DolpHiN
3

A wet kiss to you 2 :)

Slovenija, maribor
Reply #40 - 02.08.2002 at 16:27:14

VOLITVE ?

NE !
zakaj ?
zato ker jaz kot indivudualist ne bom pripomogel k izboru na volitvah. razen tega sem mnenja da pri večini volitev prihaja do manipulacij in poneverbe pri seštevanju volilnih lističev ali glasov...
današnji sistem je po mojem mnenju čisto ----> mimo in navadni smrtniki itak nimamo nobenega vpliva na odločitve tistih, ki so na višjih, vladnih položajih...

po mojem mnenju oni sami skrbijo za izbor, volitve pa so samo maškerada da zadovoljijo in umirjajo populacijo...

lp
Back to top

IP Logged

cleo
3

življenje je čudovito

Ljubljana
Reply #41 - 14.08.2002 at 18:25:07

Škoda ker preveč ljudi misli na takšen način kot ti. Če se gre za volitve kot način izražanja političnega prepričanja, je udeležba na volitvah nekaj pozitivnega. Vendar predpostavlja "pravične volitve". Če bi šli volit vsi, ki do sedaj niso in bi se odločili za enega - istega kandidata, kakšne so možnosti, da bi se vsaj uvrstil v "ožji krog" in nekomu prekrižal načrte? Velike, glede na to, da vse več ljudi ne voli....

In če se bo samo čakalo na dobro ponudbo kandidatov, je ne bo nikoli (prej bomo zamenjali preference in na koncu volili iste, kot bi jih prej, samo po 15 letih začne človek drugače gledat na iste zadeve). Upam, da ni preveč zmedeno... Roll Eyes
Potrebno se je odločit za "mnajše zlo" (kot že vsi pred mano)...in upat, da se bo kaj spremenilo....ali pa ustanovit nova družbena gibanja, tko k so jih v osemdesetih...

Vsekakor pa ja, na volitve in vsaj 2x dnevnik pa studio city gledat, preden se odločmo!

En lep predvolilni (kmalu volilni) pozdravček  Wink
Back to top

IP Logged

DolpHiN
3

A wet kiss to you 2 :)

Slovenija, maribor
Reply #42 - 14.08.2002 at 20:37:46

zanimiva teorija...
potem pa mi povej kaj lahko sploh pridobiš na volitvah...predvolilni boji so zmeraj zanimivi in se obljublja marsikaj...od takšnih in drugačnih pomoči, do novih delovnih mest, itd...

ko pa je kandidat izvoljen pa itak samo gleda na svojo rit in svoje koristi...vedno ista pesem...
in ko se vlada obrne, potem pride na stolček nov kandidat in ker še ima plitke žepe, jih tudi ta najprej napolni... in vse se ponavlja...

kaj pa je z obljubami ? pozabijo vsi...
torej kaj pridobiš ? NULA
Back to top

IP Logged

cleo
3

življenje je čudovito

Ljubljana
Reply #43 - 16.08.2002 at 16:49:34

Nasplošno v političnih bojih ti osebno ne pridobiš nič, pridobi skupnost. Skupnost kot določen krog ljudi, mogoče pediatrično kliniko, mogoče bodo molotovci obdržali streho na glavo, mogoče bodo v Prekmurju kmetje še letos dobili celotno povračilo škode od suše od lani,....kaj pa jaz vem...važna je osnovna politična orientacija, kdo dela za koga...

med vrsticami: osebno se povsem strinjam, da kdor koli pride na oblast, najprej poskrbi za svojo ritko in za ritke vseh sorodnikov, znancev in "uslugodajalcev", potem pa mu v 4 letih ostane toliko časa....da le poskrbi za svoje "politične preference"...enkrat zeleni, enkrat delavci, enkrat sociala, vsi pridejo enkrat na vrsto, če le obstaja ti. demokracija, če pa ne, potem pa je samo vladajoča elita, kateri ni potrebno mignit s prstom, da si zagotovi še naprej svojo politično kontinuiteto.

Plus tisto, kar je že bilo rečeno: če ne greš na volitve, nekomu pustiš svoj glas...in to po možnosti ravno tistim, ki so še zdej gor...

ja?

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #44 - 17.08.2002 at 10:05:16

cleo wrote on 16.08.2002 at 16:49:34:
Nasplošno v političnih bojih ti osebno ne pridobiš nič, pridobi skupnost.

Tole se mi je dobro vsedlo. Ima v sebi en element sluzenja. Se mi zdi, da me volitve ne bodo vec dolgocasile, jih bom jemala kot moznost, da pa lastni zmoznosti presoje nekaj z ljubeznijo za druge naredim Grin

resno mislim, se pa najbrz utrgano slisi Wink
vazno je kako ne kaj
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Pages: 1 2 3 4