Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 12571 times)
m
5
p

Re: A volite?
Reply #15 - 10.07.2002 at 16:28:13

Ja. Ampak še nisem ugotovila če je to dobro al slabo...  Undecided Wink
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Heretik
1
*

Smartno ob Paki ali Ljubljana
Reply #16 - 19.07.2002 at 13:34:53

Še bi bil jaz na oblasti, bi bile volitve obvezne. Zdaj namreč volijo večinoma samo fanatiki in nezadovoljneži, zdravi pameti pa se ne ljubi na volišče, ker ne vidi smisla. Rezultat je očiten (čeprav še veliko boljši, kot bi pričakoval).  Sploh je pa smisel demokracije izbiranje manjšega zla...
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #17 - 19.07.2002 at 16:05:13

Heretik wrote on 19.07.2002 at 13:34:53:
 Sploh je pa smisel demokracije izbiranje manjšega zla...

na žalost ... boljši sistem poznamo?
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Francl
Guest

Reply #18 - 19.07.2002 at 18:15:26

Heretik wrote on 19.07.2002 at 13:34:53:
Še bi bil jaz na oblasti, bi bile volitve obvezne. Zdaj namreč volijo večinoma samo fanatiki in nezadovoljneži, zdravi pameti pa se ne ljubi na volišče, ker ne vidi smisla. Rezultat je očiten (čeprav še veliko boljši, kot bi pričakoval).  Sploh je pa smisel demokracije izbiranje manjšega zla...

Mislim, heretik, da si s to pripombo precej zavozil. Če želiš kaj spremeniti, je pač tak sistem, da zdrava pamet pove, da moraš na volišče in voliti tistega, ki je manj slab. Ker "pametni" ne marate volit, imamo na oblasti že desetletje najslabše, kar jih premore Slovenija. Z množično udeležbo na volitvah bi vsaj dosegli, da bi se slabi hitreje menjavali, pa bi bili zato bolj previdni in manj požrtni, kar bi bil vsaj majhen dosežek. Mar ne, heretik? Sicer se pa s tvojim zadnjim stavkom popolnoma strinjam. Ugotovitev je zakon!

Jaz volim!
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #19 - 22.07.2002 at 11:18:03

Na volitve bom šla takrat, ko bom imela možnost izbiranja dobrega ... !
Do takrat vsem lep pozdrav !

Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #20 - 22.07.2002 at 13:11:26

[color=Blue][/color]Jaz hodim...enostavno zato, ker tudi, če bi ne šla s tem ne koristim nikomur... Grinhočem izraziti svoje mnenje, saj imam zato vso pravico. Zakaj jo torej ne bi izkoristila? S čepenjem doma pa res ne naredim nič...me tudi ne moti, če ni izvoljen moj kandidat ali če ni uresničena kaka zadeva, ki sem jo volila; bolj me moti dejstvo, da na volišče ne pridejo vsi, ki so vabljeni. Lips Sealed Kaj hočejo s tem dokazati? Svojo lenobo ali nestrinjanje s čimerkoli? Ja potem pa naj to povedo, namesto, da se zapirajo doma v molk...molk pomeni potrditev, imam prav?  Grin
lp
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #21 - 22.07.2002 at 13:23:24

Molk ne pomeni nujno potrditve. Lahko pomeni nemoč, kjer si z ignoranco ali aroganco pridobiš čas (moč), molk pa lahko pomeni tudi modrost, zato pravijo, da je zlato. Roll Eyes.
Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #22 - 22.07.2002 at 13:53:04

[color=Blue][/color]Imaš prav in ne...reciva, ostaniva pri volitvah. Komu v tem primeru pa molk koristi? Žal nekatere stvari dobijo drug pomen pri določenih stvareh. Isto je z molkom pri volitvah. Ne pomeni nič. Je to modrost? NI, ker: <brez nič.. je pa vedno nič.>
Jaz ne maram ničevosti. Ali si, kar pomeni, da obstojiš, ali pa te ni...Volitve pa so ravno zato, da lahko vsak izrazi svoje mnenje.
lp
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #23 - 22.07.2002 at 13:59:42

Voliti je zaenkrat pravica polnoletnih. Če se npr. ne morem odločit za predlagane, se odločim za molk, kar ne pomeni, da ne prevzamem odgovornosti za dejansko stanje, h kateremu sem pripomogla z neudeležbo na volitvah. Torej je na nek način molk res pritrdilen. Vendar samo tako dolgo, dokler ne razumeš...
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #24 - 22.07.2002 at 23:16:20

Quote:
Do takrat vsem lep pozdrav !

Tudi z moje strani. Wink
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #25 - 24.07.2002 at 11:32:15

Angel wrote on 22.07.2002 at 13:11:26:
[color=Blue][/color]me tudi ne moti, če ni izvoljen moj kandidat ali če ni uresničena kaka zadeva, ki sem jo volila; bolj me moti dejstvo, da na volišče ne pridejo vsi, ki so vabljeni. Lips Sealed Kaj hočejo s tem dokazati? Svojo lenobo ali nestrinjanje s čimerkoli?

Angel, naj ti poskusim razložiti z mojega vidika tisto, kar sem v tej temi že napisala. Kdaj bi sama šla na volitve, če sploh. In naj prevedem tisto, kar si ti napisala o voliti ali ne voliti na ljubezen, za katero se mi zdi, da ti je bližje. Vsaj bolj blizu kot volitve…

Poveži zadevo z ljubeznijo in morda boš lažje razumela, zakaj nekateri ne hodimo na volitve…

Ljubezen torej poznaš in kolikor sem te jaz brala, ljubiš ljubezen… In ti je ljubezen zelo pri srcu… In bi zanjo dala kar precej sebe, vsaj tako sem te doživela jaz.

OK – obrniva zdaj tele nesrečne volitve na ljubezen… Imaš torej možnost ljubiti… In imaš možnost ljubiti nekoga, ki je popolnoma v nasprotju z razumevanjem tvoje ljubezni, imaš možnost ljubiti nekoga, ki je malce bližje tvojemu razumevanju ljubezni, pa imaš možnost ljubiti nekoga, ki je še bližje razumevanju tvoje ljubezni, pa nekoga, ki je še bližje, itd., itd. Nimaš pa možnosti svoje ljubezni dati nekomu, ki je zelo blizu tvojemu razumevanju ljubezni… Nimaš nekoga, kateremu bi lahko dala vso svojo ljubezen in za katerega verjameš, da ti bo ljubezen v enaki meri nazaj tudi vrnil… Boš ljubila?

Jaz prav gotovo ne. Tako, kot dam svojo ljubezen tistemu, za katerega verjamem, da mu jo lahko dam v skladu s svojim srcem in za katerega verjamem, da jo bom nazaj dobila v enaki meri, enako ravnam tudi pri volitvah...

Svoj glas dam nekomu le v primeru, za katerega verjamem, da bo lahko izpolnil moja pričakovanja in prepričanja in za katerega verjamem, da bo tudi naredil tisto, kar obljublja. Drugače ne dam svojega glasu, drugače sem tiho, ali pa, če hočeš – drugače molčim...

Podobno kot pri ljubezni – ali ljubim v popolnosti ali pa sploh ne ljubim…

OK – dodajam razliko: sem  napisala, da bi šla volit tudi v primeru, da bi bil na listi kandidat, ki bi bil v popolnem nasprotju z mojimi prepričanji, oz. bi po mojem mnenju lahko naredil še več škode… In v tem primeru bi šla volit kogarkoli drugega samo zato, da s tem odvzamem možnost zmage tistemu, ki kandidira tako zelo v nasprotju z mojimi prepričanji. En glas sicer, pa vendarle… In - no, ja, v ljubezni tega ne delam… Prav gotovo ne…

Sem bila dovolj razumljiva v temle razglabljanju?

m.
Back to top

IP Logged

Pink Floyd
Guest

Reply #26 - 24.07.2002 at 11:57:29

Jst volim po 'službeni dolžnosti', ker sem že nekaj časa v volilni komisiji.Prav zanimivo je gledat in poslušat komentarje folka.Pa se denarček pade...
Back to top

IP Logged

Miro
Ex Member

Reply #27 - 24.07.2002 at 12:52:06

Quote:

Se absolutno strinjam. Mi je čisto vseeno, kateri drek moram vohat, če oba enako smrdita.

Sicer pa, kaj veš, mogoče bomo pa mi kmalu prišli v parlament?
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #28 - 24.07.2002 at 13:02:31

Quote:
Jst volim po 'službeni dolžnosti', ker sem že nekaj časa v volilni komisiji.Prav zanimivo je gledat in poslušat komentarje folka.Pa se denarček pade...

Hja, Pink Floyd – odvisno v kateri volilni komisiji si… Nekatere se sestavljene na bazi prostovoljstva in entuziazma članov volilne komisije, nekatere pa dajo za štetje listkov nekaj dinarčkov, res je… Pa vendarle – je to res toliko? Kolikor zadeve poznam jaz, je to bolj za eno dobro kosilo ali večerjo… No, ja, še za kakšno sladico zraven…

m.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #29 - 24.07.2002 at 13:25:34

Miška sem delal v nekaj volilnih komisijah.

Je denar in to kar veliko in zakaj so v volilnih komisijah povečini isti osebki. Ker se dobro zavedajo, da je to dober honorar. Seveda pa je odvisno. Ali si samo nek šofer, nek član volilne komisije, vodja volilne komisije, vodja neke enote (občine)... Pač spet hirearhija.

In višje ko si večje denarce fašeš. Čist simple.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4