Angel wrote on 22.07.2002 at 13:11:26:[color=Blue][/color]me tudi ne moti, če ni izvoljen moj kandidat ali če ni uresničena kaka zadeva, ki sem jo volila; bolj me moti dejstvo, da na volišče ne pridejo vsi, ki so vabljeni.

Kaj hočejo s tem dokazati? Svojo lenobo ali nestrinjanje s čimerkoli?
Angel, naj ti poskusim razložiti z mojega vidika tisto, kar sem v tej temi že napisala. Kdaj bi sama šla na volitve, če sploh. In naj prevedem tisto, kar si ti napisala o voliti ali ne voliti na ljubezen, za katero se mi zdi, da ti je bližje. Vsaj bolj blizu kot volitve…
Poveži zadevo z ljubeznijo in morda boš lažje razumela, zakaj nekateri ne hodimo na volitve…
Ljubezen torej poznaš in kolikor sem te jaz brala, ljubiš ljubezen… In ti je ljubezen zelo pri srcu… In bi zanjo dala kar precej sebe, vsaj tako sem te doživela jaz.
OK – obrniva zdaj tele nesrečne volitve na ljubezen… Imaš torej možnost ljubiti… In imaš možnost ljubiti nekoga, ki je popolnoma v nasprotju z razumevanjem tvoje ljubezni, imaš možnost ljubiti nekoga, ki je malce bližje tvojemu razumevanju ljubezni, pa imaš možnost ljubiti nekoga, ki je še bližje razumevanju tvoje ljubezni, pa nekoga, ki je še bližje, itd., itd. Nimaš pa možnosti svoje ljubezni dati nekomu, ki je zelo blizu tvojemu razumevanju ljubezni… Nimaš nekoga, kateremu bi lahko dala vso svojo ljubezen in za katerega verjameš, da ti bo ljubezen v enaki meri nazaj tudi vrnil… Boš ljubila?
Jaz prav gotovo ne. Tako, kot dam svojo ljubezen tistemu, za katerega verjamem, da mu jo lahko dam v skladu s svojim srcem in za katerega verjamem, da jo bom nazaj dobila v enaki meri, enako ravnam tudi pri volitvah...
Svoj glas dam nekomu le v primeru, za katerega verjamem, da bo lahko izpolnil moja pričakovanja in prepričanja in za katerega verjamem, da bo tudi naredil tisto, kar obljublja. Drugače ne dam svojega glasu, drugače sem tiho, ali pa, če hočeš – drugače molčim...
Podobno kot pri ljubezni – ali ljubim v popolnosti ali pa sploh ne ljubim…
OK – dodajam razliko: sem napisala, da bi šla volit tudi v primeru, da bi bil na listi kandidat, ki bi bil v popolnem nasprotju z mojimi prepričanji, oz. bi po mojem mnenju lahko naredil še več škode… In v tem primeru bi šla volit kogarkoli drugega samo zato, da s tem odvzamem možnost zmage tistemu, ki kandidira tako zelo v nasprotju z mojimi prepričanji. En glas sicer, pa vendarle… In - no, ja, v ljubezni tega ne delam… Prav gotovo ne…
Sem bila dovolj razumljiva v temle razglabljanju?
m.