Susi13
4

***...ujeta v večnost minljivega trenutka...***
Medvode
Zbudim se, kot vsako nedeljo. Zasanjano se ozrem naokoli. Soba je taka, kakršna je bila, ko sem se odpravila spat. A nekaj je drugače... Kaj?
Hrepenenje se je pojavilo! Sprašujem se, zakaj ravno danes, ko je tako čudovit dan? Zasmejim se sama sebi, kajti dan je itak vsak čudovit!
Sanj se ne spomnim. Torej hrepenenje ne izvira iz tam. Ni del nekega nerazčiščenega dela preteklosti.
Hrepenenje... Hrepenenje po domu, ki je daleč stran. Hrepenenje po popolnosti, ki jo čutim, ki jo živim, ko sem "tam". Hrepenenje po Ljubezni, ki sije iz vsakogar. Hrepenenje po Sreči, ki žari z obrazov. Hrepenenje po tišini, ki govori. Hrepenenje po svetlobi, ki odpira oči.
Hrepenim po domu, ki ga ne poznam. Hrepenim po domu, kjerkoli že to je. Hrepenim po soncu, ki ne obljublja le lepega dne. Hrepenim po dežju, ki pada le zato, da vse še lepše je.
Hrepenenje... Sreča postaja. Sreča, ker sem tu in tam. Sreča, ker Živim. Sreča, ker današnji dan je namenjen hrepenenju. Sreča, ker vem...
Sreča, ker nekoč doma se prebudim!
Ideali. Živim v svetu, ki je poimenovan "moj svet". A to ni moja Želja. Želim si živeti v svetu, ki bi ga poimenovali "Naš svet"...
Verjamem. Vem.
Suzana
|