Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6310 times)
Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Re: Atlantida?
Reply #15 - 13.08.2003 at 13:57:28

Odkrivajo podvodno mesto v Atlantskem oceanu staro najmanj 30.000 let. Odkritje Atlantide?

http://www.usatoday.com/news/science/2003-07-27-lost-city_x.htm
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #16 - 13.08.2003 at 18:33:09

Devi wrote on 28.04.2002 at 11:40:57:
Par dni nazaj sem koncno dobila svojo razlago karmicnega horoskopa. Med drugim pa je v njem pisalo, da sem bila verjetno v enem od prejsnjih zivljenj ucitelj na Atlantidi.

Roll Eyes Zares me zanima, kako je mogoče biti tako naiven, da človek verjame horoskopu. Kaj praviš, Devi?

Quote:
Zdaj me je horoskop spravil k razmisljanju, na kaki osnovi lahko nekomu dolocijo, da prihajajo dolocene njegove moci ali sposobnosti z Atlantide. Torej vejo nekaj o tem? Oz ocitno so na nek nacin raziskali precej preteklosti, da lahko govorijo, kar govorijo in obstajajo tudi neke informacije o tej preteklosti, na katero se sklicujejo.
Veste kaj o tem?
Pa tudi vase mnenje me zanima, ceprav cisto splosno.  

Cheesy Nič ne določijo. Sfantazirajo. Za poizkus sem njega dni sfantaziral par horoskopov, pa so bili prav lični. Vendar sem jih potem uničil, da nebi našli kakšne nedolžne žrtve, ki bi mojim fantazijam verjela.

Cheesy To, da so na nek način raziskali preteklost, he, to bi utegnilo biti res. Navsezadnje se ljudje ukvarjamo z vsemogočim. In ko preteklost majčkeno ponjuhamo, zlahka pomislimo, da so tudi tedaj bili učitelji.

Gre pa pri kvazi informacijah o preteklosti za poizkuse regresije, ki se je pa ne da meriti in je ni mogoče dokazati. Znanja iz regresije so tipična za miselne konstrukte žive fantazije, ki jih poznamo prav vsi normalni ljudje.

Sploh pa ideja o reinkarnaciji, ta ti je šele cvetka za ponort. Le kdo še v to verjame?

Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #17 - 13.08.2003 at 21:33:20

Hvala za mnenje, Samson.

Moje je sicer čisto drugačno, ker se z idejami okoli reinkarnacije, verodostojnosti vizij in podobnim šmornom še kar precej ubadam.

Če pa razmišljamo, katera zgodovina je zares verodostojna, potem koneckoncev še za 1000 let nazaj ne moremo bit sigurni, sej se ve, kdo zgodovino piše in kaj se takrat briše, a ne? Tako ostane dosti idej in malo dokazov, ne glede na to, pa se vse splača slišat in vse vprašat. Učimo se dokler smo živi Smiley
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

MortiMer
Ex Member

Reply #18 - 13.08.2003 at 22:11:14

Men se zdi, da je beseda Atlantida kot vrata v nek podzavestni pra-spomin na popolnost.

Drugač pa tud jaz tko bolj skeptično gledam na take bolj površinske ali skoraj poneumljajoče horoskope. Ne pravim da ne obstajajo odlični horoskopi, smo zdi se mi, da se v današnjih komercialnih vodah dobi vse vrste ... raje ne bom rekel besede  Smiley

Devi, zdi se mi da ti sploh ni potrebno tako zelo konkretno vedeti kaj si bila na Atlantidi, veliko bolj zanimivo je, da to začutiš tako bolj abstraktno, to je veliko bolj čisto dojemanje tistega časa, pa tudi ne moreš se potem tako lahko vezati na kake herojske vloge na Atlantidi  8)

Aha reinkarnacija ... why not.  Wink človeška zavest in zaznavanje je veliko preveč zanimiva stvar, da bi jo lahko omejil samo na to naše fizično telo. Ko telo gre, kdo ve kaj dogaja...  Grin
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #19 - 18.08.2003 at 11:10:09

Samson wrote on 13.08.2003 at 18:33:09:
Sploh pa ideja o reinkarnaciji, ta ti je šele cvetka za ponort. Le kdo še v to verjame?

Zame je itak Kristus najvišja inkarnacija, tako da ni za ponort.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #20 - 18.08.2003 at 14:45:55

Z enako verjetnostjo bi lahko rekli za vsako religijo da je za ponort. Če dotični ne more živeti s tem, da obstojajo tudi drugačni ima problem.
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

Jst
Guest

Reply #21 - 19.08.2003 at 22:13:39

V Svetem pismu je spomin na Atlantido zgodba o vesoljnem potopu.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2