Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 12811 times)
brahmanc
Guest

šport
Reply #15 - 09.04.2002 at 09:14:15

ja recimo da sem se ukvarjou skorej usak dan usej po dve uri. Sem biu kar aktiven ...... neki tut s fitnessom ampak brez usakih vitaminov in ostalih aditivov. Mama je kemik in sem ze u ranih letih slisou razlicne teorije o absorbciji vitaminov itd, tako da sem bl na une pridelke narave, k vsebujejo pesticide pa herbicide raj usmeru. Mislm zdravo ni prou nc. Zato sem zlo skepticen kar se tice zdravja in govoric o zdravi prehrani. Raje imam izraz za tole naso vrsto sesaalcev , ki je use- vsejedci......no izraz USTREZNA prehrana. Jest bi raj govoru o anaerobni vadbi ker sem sam bl delou take stose in nisem biu lih en maratonc......ceprou tut dost cajta lahko poganjam tele svoje ude levo, desno.

Jest bi se pa raje s tabo pogovarjou u enem bl takem jeziku izkušenj - po domače kot pa v izmenjavi enih strokovnih mnenj , ker sem sam dost dudlou te stvari, pa punca z medicine tut prevec teh izrazov servira, da o bratu farmacevtu ki mi sploh in oh pojasnjuje stranske ucinke teh sredstev.......dej a si medicinc slucajno....?? ker ce nisi je brez veze da se napihujeva en pred drugim in pred ostalimi ...... in prepisujeva stvari iz knjig in uporabljava terminologijo, ki nima trdnih temeljev. Ce pa si pol bos mogu pa nou krog poslusalcev poiskat. Ker jest ne verjamem najbolj v te novodobne teorije, ker so v marsicem prirejene......tako imenovani tabletkarski industriji, ki sluzi mastne pare. In ker je tak denar, je taka tudi znanost in njeni privrzenci, ter koristnniki njenih uslug.

Se pravi po domace.

no slisimo

plp

burusli

Back to top

IP Logged

winstrol
2
**

I'll be back!

Re: BB
Reply #16 - 16.04.2002 at 01:20:34

Nisem medicinc ampak se v te farmacevtske zadeve  poglabljam ker me zanimajo in ker brez delnega obvladovanja določenih stvari ne moreš ustrezno napredovat. Če maš kako konkretno vprašanje v zvezi s treningi kar vprašaj.
Back to top

IP Logged

brahmanc
Guest

Reply #17 - 16.04.2002 at 08:36:13

Zdravo

Povej mi ali obstaja kaksna razlika v treningu med dvema adeptoma ce predpostavimo da prvi redno konzumira kreatin, proteine in aminokisline itd in tistim, drugim , ki se zanasa le na zrezke? Drugo vprasanje pa je .... kaj mislis .......ali je fitnes brez aditivov primeren za vegetarijance oz. tiste, ki sploh ne vnašajo vase živalskih beljakovin?

plp

brusli
Back to top

IP Logged

winstrol
2
**

I'll be back!

Reply #18 - 16.04.2002 at 21:48:59

Živila se med seboj razlikujejo tudi po vsebnosti in vrstah beljakovin ki jih vsebujejo. Poznamo dosti različnih vrst beljakovin oz. aminokislin ki so sestavni del vsake beljakovine. Za optimalno rast mišice je potrebno te vire med seboj mešat, idealno če mene vprašaš je: soja, sirotka, kazein + ostala močno beljakovinska hrana. Kreatin ima med drugim tudi funkcijo povečane sinteze beljakovin v mišico. Vsekakor bo hitreje pri treningu in posledično na masi napredoval tisti ki bo konzumiral te dodatke. Meso je hrana, ki vsebuje glede na ostala živila veliko kreatina ampak moral bi pojesti ogromne količine mesa da bi nadomestil sintetično pridobljenega (to je praktično nemogoče). Če je možno pojej na dan kg mesa (puran, belo piščančje, bele piščančje hrenovke). Tisti, ki ne konzumirajo živalskih beljakovin lahko vseeno dosežejo lepe rezultate vendar niti slučajno ne svojega genetskega maksimuma. Pa tudi čas za dosego cilja si nekoliko podaljšajo. Imam kolega, ki je zadnja 4 leta vegetarjanec, ima 178 cm, 76kg in perfektno definicijo, ki je marsikdo s 10,15kg več ob enaki višini nima. V obeh primerih pa priporočam dodajanje vitaminov in mineralov:
- cink
- magnezij
- kalcij
- vitamini A,B,C,E,K
Back to top

IP Logged

BRUS-LI
5

sanje so več kot sanje...

Reply #19 - 17.04.2002 at 08:58:14

Lepo te je slisat.....ampak povej nekaj .....zakaj so potem v Italiji ze prepovedali uporabo kreatina- ces da ima stranske ucinke ?
Glede vitaminov me zanima pa tole .....baje........to moras ti potrditi ali ovreci.......obstajajo naravni in pa sinteticni vitamini in sinteticni se hitreje vezejo v telo in tudi hitreje izginejo iz njega (pri pravilni absorbciji)- seveda je tu potrebno paziti tudi na pravilno absorbcijo. Recimo vitamin C- no in ce pa smo pri naravnih C vitaminih - npr. pomarance , zelje.....kivi itd....je ta absorbcija se toliko pocasnejsa.......a je zato ucinek naravnih vitaminov vecji. In se druga hipoteza- sinteticni vitamini odstranijo iz telesa vecino naravno vezanih vitaminov.......tako da ko enkrat spravimo v telo sintetiko......moramo zaradi tega trdo garati s prekomerno uporabo le te sintetike da zadovoljujemo nivo absorbcije, ki smo ga prej dosegali z manjso uporabo naravnih vitaminov.  Ce pa se uzivamo za sedaj prepovedane hormone.......je zgodba se toliko tezja ........ker vsak tak preparat poganja telo hitreje kot obicajni ritem, ki je vzpostavljen v nasem razvoju.......pri tem pride do hitrejsega staranja , izcrpavanja telesa.......u glavnem masina bolj dela. Hitro zivim se hitreje umrem. Nek moj prijatelj je jemal najprej le te kreatine in proteine ......in je rekel da razen vetrov od njih ni imel nic ......potem pa je tako kot pri ostalih drogah preskocil na mocnejse preparate.....in potem so se pokazali rezultati njegove vadbe......postal je mali Arni. Vendar potem so prisle tezave s pritiskom .... neenakomerna rast telesa .......tezave - ki so se pojavljale kar iznenada..........moral pa bi se preveriti ali je postal sterilen pri tem pocetju ali ne. Mislim da vecina SLO sportnikov, ne samo da jemlje ta sredstva tako kot vecina sportnikov v tujih drzavah - npr . za Krkinega kosarkasa so ugotovili da jemlje eefedrin - nekateri so ga uporabljali celo za kvihtanje....ker so s tem lazje vzdigovali v jezici vecje teze. Pa tudi sam brus-li- ki ga omenjam v svojem nadimku je bil eden prvih azijatov, ki so poskusili steroide.....in potem kvihtali z elektriko kot v bivsi DDR ali pa ce se spomnimo Bena Johnsona. In rezultat je bil - sami se ga spomnimo kaksen. Potem pa je cez noc postal problem ko je umrl kot kaksen zajec.....govorili so da so ga ubili z nekimi tajnstvenimi udarci.......ampak to je bila ena izmed klasicnih smrti , ki jih dandanes opazimo zaradi uporabe steroidov.
Ker vidimo dandanes da zelo velika kolicina ljudi konzumira steroide.....bi bilo potrebno te substance legaliozirati......vendar pod pogojem , da jih predpisuje strokovnjak. Za americane vemo da so vedno en korak pred vsemi pri uporabi nedovoljenih substanc......zato jih tudi nikoli ne odkrijejo na testih.....ali le malokrat .......druga resnica je da prav zaradi teh sredstev .....Americani postajajo super rasa........nadzmoznih ljudi ........vendar to ni res........s kemijo se da doseci marsikaj......in to vodstvo, ki ga zadrzujejo z uporabo najbolj razvitih steroidov, ki jih uporabljajo samo za vrhunske sportnike, ki branijo ugled ameriske kulture (navadni ljudje pac pojejo ali vbrizgujejo navaden evropski in azijski junk, ki ga dobijo po razlicnih virih- glej interenet). In zanimivo, bi bilo ravno te stavri legalizirati saj se bo sistem preprodajanja teh stvari razbil in ljudje, ki se sedaj okoriscajo s temi necednimi posli bi morali resno premisliti ce se ne bi lotili cesa koristnejsega v svojem zivljenju......npr to je bistveni zasluzek fitness klubov pod pultom.......bistveni vir dodatnih prihodkov nekaterih nasih builderjev in pa vrhunskih sportnikov, saj so vsi nekaksni zastopniki za te vrste kemije.

U glavnem podpiram idejo o lepsem telesu .........vendar pa vem sam saj sem v sport vlozil ogromno , da napredka brez steroidov NI. In ker je pac tako da ko tekma tece in se kolesje sporta vrti naprej lahko ostanes izoliran na obrobju lai pa se prikljucis tudi sam taisti igri.

Sem za legalizacijo, ker tega pac ne moremo izpodriniti, vendar je problem , ker ameriski kapital, ki sluzi mastne parice od proteinov tega ne zeli ........saj vec zasluzijo trenutno s crno prodajo. Sploh pa se ne marajo razkriti kot nacija, ki je zrasla v svojih uspehih le zaradi teh substanc.

plp

brusli
Back to top

Kar 1 neumen dobro naredi, 100 pametnih zlepa ne popravi...
BRUS-LI  
IP Logged

BRUS-LI
5

Reply #20 - 17.04.2002 at 08:58:31

Se nekaj - pred leti sem bil na Belizu- banana republika na Karibih- verjetno je vsakemu jasno kaksne kakovosti hrano americani izvazajo v to prelepo tvorbo........in tako debelih in degeneriranih zensk , kot jih vidis v Belize Cityu ne vidis nikjer vec.......mislim hormoni iz ZDA vzrejne industrije piscancev in pa goveda.-.....in ce tako hrano natepavas ceu lajf in potem nic ne telovadis vidis te monstrume od zensk. Ali pa je cisto dosti ce pogledas nase atletinje ali tuje,,,,.......kako dobijo tipicno mosko predebelo govejo faco po uporabi takih stvari......pa se hrustanci jim zacnejo rasti ....tako da imajo vse nosove take.........da bi tezko temu rekel zenstvenost ali gracilnost ali karkoli ze.......

Na kratko : vecje zlo je potrebno spremeniti v manjse.......saj ljudje pocnejo vse samo za boljsi izgled......normalno pa je da svoja dejanja opravicujejo z nekaksnimi polznanstvenimi ugotovitvami in pa propagandnimi nagovori ameriske proteinske industrije.
Back to top

BRUS-LI  
IP Logged

winstrol
2
**

I'll be back!

Reply #21 - 17.04.2002 at 15:20:07

Najprej naj ti povem, da sam ne opravičujem svojih dejanj, ker jih nimam za kaj opravičevat. Mnenje drugih me zanima le toliko kot kaj je Putin jedel za kosilo.
  Kreatin je sestavljen iz treh naravnih aminokislin, ki so prisotne v našem telesu in sicer arginina, glycina in methionina. Znanstvene raziskave so pokazale, da ljudje z srčnimi obolenji ali pa ljudje z delno mišično distrofijo lažje premagujejo težave v vsakdanjem življenju s pomočjo kreatina (sintetično: creatine-monohydrate). Ker volumnizira celice in sintetizira beljakovine veže tudi vodo kar pomeni, da moramo več pit. V nasprotnem primeru lahko pride do dehidracije in bolečin v ledvicah. V telesu nekoliko zviša vrednosti Ph, urata in kreatinina (44-97, jaz 170 brez kreatina). Drugih stranskih efektov definitivno ni. Sam sem konzumiral tudi po 40g kreatina na dan in kljub temu da mi ledvice delujejo samo nekaj čez 50% ni blo nobenih problemov (spil sem 10l tekočine dnevno, drugače 6-7). Pri vitaminih pazi da bodo slow absorbtion. Če ti povem kolk g (!) jih pred tekmovanji konzumirajo prefesionalci mi itak ne boš verjel... Grin Roll Eyes Seveda z raznimi zaščitami sicer bi jim debelo črevo pogledalo pri r* ven  Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

BRUS-LI
5

Reply #22 - 17.04.2002 at 16:06:11

samo dej mi povej neki......zakaj vse to.....kaj jih zene u te ekstreme......zakaj tolk misic .....a je to sploh se funkcionalno......ali lepo.......mislm ........builderji ste nedvomno pionirji na enem podrocju razvoja telesa........kljub temu da nismo izpostavljeni ugodnim podnebnim legam lahko dosezemo optimum telesa z dodatki........ampak zastavlja se drugo vprasanje..........ti si modelo, ki ima stvari pod kontrolo in o njih razmislja ampak to kar pa clovek najde na takem portalu-forumu http://www.maxximum-portal.com/forum/  je pa skorej grozljivka.........moj prijatelj kemik ......dr. kemije mi je ves zgrozen dejal da ne mara niti gledati take strani.........ces da kdo bo na starost vzdrzeval to kopico invalidov.........ali se morda moti in pretirava.........morda pa se da s stvarmi bolj varno??

Za to pa bi si morali modeloti kot si ti prizadevati......arnold si lahko privosci drage operacije srcnih zaklopk .......marsikdo drug pa verjetno ne......

Evo do zdaj si dajal tehtne odgovore.......pricakujem jih tudi sedaj

plp

brusli
Back to top

BRUS-LI  
IP Logged

winstrol
2
**

I'll be back!

Reply #23 - 17.04.2002 at 17:53:45

Želja po odkrivanju novega, neznanega, dokazat samemu sebi določene stvari iz psihične in fizične plati obstoja. Ne bom zanika,l da je vsakemu ob tem tudi v zadovoljstvo, če to kdo opazi, ampak pri meni to ni prioriteta. Je pa zelo zaželejno vzpodbujanje in razumevanje, brez tega ni nič pa če si še taki genetik in zagriženec. Podobno kot ekstremni športi bi lahko reko. Hitrostni smuk, reli, motorji, padalstvo, to so športi ki me med drugim full privlačijo. Je zato kaj narobe z mano? Če misliš da je napiši diagnozo Grin

Jaz osebno ne mislim it v totalne ekstreme, niti mi genetika tega ne dopušča pa četudi bi uporabljal AS in druge dodatke (ki so na doping listi). Zaenkrat se jih še nisem poslužil (vsaj ne takih ki dajo na masi), ker me zanima do kod se da prit po naravni poti in ker še nočem reskirat zarad mojega zdravstvenega stanja, če pa potem ne bom zadovoljen pa bog ve kaj se zna zgodit...me pa mika, tega ne bom zanikal. No, kaj misliš kaj pusti na organizmu več škode; 3 leta kajenja (1 škatla dnevno) ali 1 kura AS (recimo winstrol če sma že pri tem ali pa še kaj bolj blagega, primobolan)? Ja, najbolj me razjezi da se oglašajo in pametujejo prav taki. Pri obeh stvareh prav tako obstaja verjetnost, da se po prvič ne zadovoljiš in hočeš še in še ampak to delajo predvsem tisti, ki pri tem ne uporabljajo glave. Med mišico in možgani je treba "navezat kontakt" sicer uspeha NI. Preverjeno. Vsaj dolgoročno gledano ne. Omenjaš invalidnost. Kdo pa plačuje davke zdravstvu za folk, ki ima zarad kajenja zdravstvene težave, raka na pljučih ali katerih drugih organih? Pa s kajenjem ne škodujejo samo sebi ampak širši okolici! Maxximum portal poznam - nekaj stvari je zlo uporabnih vendar se je v zadnem času zadeva malo umirila in se vprašanja ponavljajo. Pa dosti novincev je, ki hočejo dosečt vse dobesedno naenkrat. Ah bo že, vsi smo bli na začetku enaki Wink Piši kaj!

LP, BB

Back to top

IP Logged

BRUS-LI
5

Reply #24 - 18.04.2002 at 13:08:20

to maš prou.....me pa spominjaš na enga prjatla adrenalinskega zasvojenca k je splezou na štango 5 m visoko od plinske luči in se gor usedu sam zato ker je blo to tko nevarno. Je to to? Ne diagnoze ne bom pisou .......ker je to dejanje ki uokvirja........vsak pa si zasluzi svojo svobodo......kakrsnokoli pac.......dokler s tem ne posega u pravice drugega.

Ej tista s cigareti in kuro.......tist ti dam prou.....ce pogledas .... ucinek enega ali drugega ja.....res je .......verjetno bi blo isto......ce bi bli AS legalni in cigareti ne .......pol bi verjetno u vsakem kiosku prodajali As-e ker bi drzava tko dauke pobirala........drugi bi se pa organizirali u tko imenovana drustva za obcudovanje indijanske kulture in bi  lepo mirno kadil po dve skatli cigaret dnevno u tko imenovanih klubskih prostorih......in mogoce za to se prejemal donacije od drzave. Kaj pa ves .....mogoce pa bi biu to en pogled iz obrnjenga sveta.

Sam problem je ta .....za nas zapadnjake roknrol generacijo starost ni lih najbl vazna ........no in ce smo odkriti ......ze od neandertalceu dalje ni bla ......zato vsak poskusa naliti vode na svoj mlin cimvec ravno v mladosti.........vecinoma pa ljudje , ki so vecni sanjaci racunajo na boljse dni .......ko bodo bolj kompletne osebnosti v neki prihodnosti.......mogoce starosti.......v bistvu je samo odlocitev al zivim zdaj ali ne........ne glede na posledice .......a je u tem kec?

plp

brusli
Back to top

BRUS-LI  
IP Logged

winstrol
2
**

I'll be back!

Reply #25 - 19.04.2002 at 01:41:13

BRUS-LI yeah that`s point. Vsak ma pač svojo življenjsko filozofijo. Jaz ti svoje sicer nimam namena razlagat ampak soupada z vsemi "pomembnejšimi" odločitvami Wink Vsak si v življenju poskuša najt stvar skozi katero se potrjuje in zadovoljuje, stvar ki ga privlači in zasvoji. V bistvu se vsi z nečim zasvojujemo pa naj bo to gledanje TV, hrana, šport, glasba, knjige, droga ali karkoli drugega. Si že kdaj razmišljal, zakaj smo ljudje tako zelo nefleksibilni v medsebojnih odnosih? Jaz mislim da poznam odgovor Undecided Ampak to je že druga tema...
Back to top

IP Logged

MIKE
5

Sonce    :)
Ljubljana
Reply #26 - 19.04.2002 at 16:19:24

Dobra debatka. Mi sede.

No winstroll, sem že hotu napisat svoje ime z malimi črkami;),
pa dej napiš svoje mnenje ravno o tem.

Zakaj smo ljudlje tako nefleksibilni v medsebojnih odnosih?

Dobra tema, pa na jo nadaljuj na Sociološkem psihološkem forumu, je ravno tam tematika ILUZIJA ODNOSOV.
Back to top

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged

BRUS-LI
5

Reply #27 - 23.04.2002 at 13:11:52

evo garač , ......pa je šou ......ne morš človeka zvlečt drgam na drugo temo foruma, ker je po mojem že use pregledou......po moje mu pa tut ni do debate o družinskih tragedijah........po moje......hmmmmm

plp

brus-li

p.s. mislm iluzije odnosov halooooooo
Back to top

BRUS-LI  
IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #28 - 24.04.2002 at 18:00:24

[color=Blue][/color] Grin GrinNajprej se bom opravičila, ker se vmešavam v debato o kateri, žal nimam pojma... Grin...saj ne vem, se menita o ekstremnih športih ali pa neki vrsti naspediranosti, o kateri se mi še sanja ne...Zanima me pa eno: Li, mi lahko napišeš kakšne ženske si vidu tam u unih daljnih krajih, ker ne vem kakšne so? Bo preveč? Zanimive slike imata oba dodane k svojemu niku. Winstrol je nek na moč čeden mišičjak, mamljiv na pogled, ti Li pa podoben unemu Liju. Vama bo odveč napisat kakšna sta pa v resnici? No...če vaju lepo prosim...!
lp
Zanimivo bi bilo brati...
Angel Grin
Back to top

Angel*

IP Logged

brahmanc
Guest

jo
Reply #29 - 26.04.2002 at 10:10:03

ah angel moj zdej je use prepozno....zgleda.....ja tkole je ne .......ta stran je res bl tko kt si ugotovila namenjena ......unim premikom u plafon .......dokler gre , gre.......u bistvu mal roknrol kulture .....live young, die young ....ceprou sam nisem cist pristas te teorije......ampak me pa tut zanima kako si ga take vrste modeli jemlejo........in to je prou da se spostuje in opazuje ......daje moznost izbire in kramlja ter opozarja na morebitne nevarnosti, dokler to ni se vsiljevanje. Seveda mal provokacije ne skodi. Ej Abngel a bos dal-a podpis za Sisko-kino- roknrol plac?

Se neki - angel a se kej ukvarjas s plesom , drevnimi borilackimi umjeci, tai-ciras.......al kaj sploh delas?

Beres Junga C.G. ? Aja - jest sem bl krip ne zgledam nikako -sploh pa ne tko kt un brusli- gre za doloceno zajebancijo in mal provokacije - je pa BL biu zlo kontroverzen clouk in zato sem dau njegovo sliko gor ker se mi zdi da je njegou lajf tisto kar tut mene mal zanima.

Ej se neki za BB-ja winstrola......stari - ko smo bli se deca bl kot ne.......smo trenirali tam ene karateje in je biu en modelo zraven nas k je biu naravno- brez usega- tut brez kvihtanja tko nadefiniran u prsni kos , da je glava bolela - in smo gledal in ga spraseval u cem je stos........in se sam ni znou povedat- kaj misls o tem - da je to genetska predispozicija al je to cudez matere narave- ker mene zanimajo lih ti naravni mehanizmi- kako jih sprozit brez iritacije nasega endo - krilatega ...Smiley))sistema .......in da bi tko kt je pr temu modelu telo samo produciralo tolk teh tapravih snovi da je biu modelo u prsni koš tak .........mislm tak kot da bi trenirou aktivno BB že leta in leta.....in to ne samo masa pač pa tudi idealna definicija......ne morš verjet če ne vidiš.........je pa biu dec doma s kmetov tko da razen zrezka o AS-u pojma ni imel. Pa se zrezki k jih je malcou so bli tko klin da da o kksni nenaravni prehrani zvali k jih je on jedu ni blo ne duha ne sluha. U glavnem zdrou clouk. Eto - kej ves o teh smereh......baje .....da so ucasih take stavri s hipnozo tut resevali - angel .........tle mi mal oprosti -------ce si predstavnica Ž spola seveda- baje da je v prejsnjem stoletju na zacetku en Francoski hipnotizer - vir - Visoka šola hipnoze- ženskam povečevou joške- mislm dojke- ampak samo tistim, ki so imele pač manjše.......pa džankoze je imeu na zdraulenju na hipnozi in take fore. Tle se men zdi ena dobra iztocnica ........a kdo kej ve o tem

Al pa ce kdo kej ve povedat o psiholoski pripravi sportnikov - DDR - ki so bli prvi na tem podrocju se za casa hladne vojne. Ni kej treba se bo razgovort.

plp

brusli

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3