Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 4431 times)
mlampret
1
*
Offline

personal text
Posts: 7

Gender: male
Izventelesne izkusnje ali kemija??
03.03.2002 at 00:42:11
 
Hi all,

prvic sem na ta forum naletel ko sem bral o astralnih potovanjih.. sama ideja se mi je zdela na zacetku vredu, ko pa sem bral od dus in podobnih zadev sem se odlocil, da se v to ne bom spuscal..

Zanima me ali ste vsi popolnoma verjamete v to, da so izventelesne izkusnje to o cemer se govori.. visji nivoji zavesti, druge dimenzije..  Ne mislim samo IT izkusnje pac pa tudi zadeve s palcki, nezemelskimi bitji in podobni.. edino kar mi je nekak blizu je bioenergija

Moje mnenje o tem je tako, da se veliko govori, vseh dozivetij in teorij pa se ne da povezati. Naprimer na xaigor-jevi strani sem bral o dusah.. nekje pise, da so vse bile ustvarjene istocasno, drugje pa, da so ene starejse, druge mlajse itd.. potem sem bral o nekem paru, ki naj bi bila nezemljana... to se mi zdi cit mem.. sej je mozno da je vec paralelnih svetov in, da lahko pride do nekaksnih presekov teh svetov..
no, jaz mislim, da nekaj je na tem, ker od nekod smo, samo pomoje so ljudje mal prevec not padl.. jaz bi reku da bodo ta dozivetja nekoc imela drugacno razlago, saj smo sele na zacetku zadeve.. podobno kot so vcasih rekl da je zemlja ravna..  je pa prav da se to podrocje reziskuje

Ce smo ze vsi eno (nevem ce se tu notri steje tudi vsa narava ali samo ljudje) in lahko komuniceramo z bogom.. ali to pocnejo tudi zivali, rastline in zakaj ne ce ne.. verjetno kolicina mozganov ne bi smela biti omejitev.. (mislim na tiste 'visje nivoje' in ne 7 cut pri zivalih)

Zdaj pa se nekaj o drogah.. bral sem o ibogain-u in v reportu prebral, da naj bi trava (thc) in se nekatere druge droge dvigovale zavest ali nekaj v tem smislu.. s tem se niti najmanj ne strinjam ker poznam ljudi ki jo kadijo in bi lahko rekel, da unicuje osebnost (duha).. nimas ciljev, nimas veselja do narave.. pomemben ti je samo feeling.. tko opazam pri drugih.. ce pa nekomu zvisuje zavest.. prav.. samo iz teh dveh nasprotij bi lahko sklepal da te trava postavi v neko stanje, al je to dobro al slabo pa je odvisno od posameznika.. prebral sem tudi, da naj bi bilo dobro za duha, da nima nekih ekstremnih dozivetij.. oziroma, da so manjsa nihanja v ziljenju boljsa od vecjih.. iz tega sledi, da trava droge niso glih ql.. pomoje ni to visje stanje zavesti ampak drugaco stanje...

Evo pa se nekaj o mojih dozivetjih.. jaz obcasno obiscem kasen rave patry, sicer nisem raver ampak taka muska mi pase.. Ker se vecinoma vozim z avtom ne smem pit, zato sem od casa do casa pokadil kaksen joint.. enkrat sem probal cisto.. nic mesno s tobakom.. in sem bil v drugem svetu.. to sem ponovil se dvakrat nato pa sem zacel iskat kaksne 'boljse' zadeve.. prave droge me niso zanimale, zato sem si prikrbel nootropike (to so zdravila, niso prepovedana, povecanje koncentracije in kognitivnih sposobnosti).. verjeno zaradi vzdusja in okolja (muska, velik ljudi) sem z njimi zacutil drugacne obcutke.. Razne rekurzije.. kako bomo mi izvedeli kdo je nas stvarnik, ampak kdo je potem njegov stvarnik in kdaj.. kako nam bo informacija posredovana, ce pa 'on' ni v prostor-casu itd.. (v dolocenih trenutkih se pojavijo razlicni obcutki.. podobno kot pri orgazmu, ko si zadovoljen pa ne razmisljas o nicemer (vsaj jest ne.. )) V nasprotju z drogami te ne odpeljejo v drug svet ampak so vsakdanji obcutki bolj mocni.. veselis se zivljenja.. na izpite sem hodil sproscen in nasmejan.. itd.. me zelo zanima kaksna je avra takrat.. vendar ni vedno tako, ce nisi sproscen ni nic teh obcutkov.. O drogah in nootropikih nimam kaksnega dobrega mnenja.. vse je samo poskus kako na lazji nacin priti do nekih ciljev..

Glede zivljena in vsega nasplosno pa mislim, da nismo nic blizje resnici kot pred 50 ali 500 leti.. vse o cemer se dandanes govori je lahko le fake al pa tud ne.. in dokler smo zivi tega ne bomo zvedel..

To je samo moje mnenje... skritizerajte ga, se rajs pa vidim, ce napisete vase komentarje na temo drugih svetov.. (ce verjamete, da greste po smrti tja.. oz da ni to samo fake).. Ce dopuscate moznost, da je smisel zivljenja cist neka 3 stvar o kateri nic ne vemo..

Lep pozdravBack to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
mlampret
1
*
Offline

personal text
Posts: 7

Gender: male
Re: Izventelesne izkusnje ali kemija??
Reply #1 - 03.03.2002 at 00:58:19
 
Se to.. pri ibogain-u sem prebral da je tisti, ki ga je vzel videl vesolske ladje.. mislite da bi jih videl tudi african, ki zivi v plemenski ureditvi.. (nic proti njim) in se ni videl prevoznega sredstva (recimo da tudi letala ne, niti avta, samo lesen coln) in nima tv-ja. Jaz mislim, da ne.. kaj bi lahko iz tega sklepal?? Da tist svet v katerem se znajdes ni skupen vsem..?
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: Izventelesne izkusnje ali kemija??
Reply #2 - 03.03.2002 at 04:18:35
 
Mlapret!

Pozdravljen in najlepša hvala za post. Nič bat, nihče te ne bo kritiziral, ker si pač napisal, da ravno z vsem pa z nami, oziroma z večino od nas ne soglašaš. Saj bilo bi dolgčas, če bi vsi mislili enako, pa še brez napredka bi ostali.

Quote:
Zanima me ali ste vsi popolnoma verjamete v to, da so izventelesne izkusnje to o cemer se govori.. visji nivoji zavesti, druge dimenzije..  Ne mislim samo IT izkusnje pac pa tudi zadeve s palcki, nezemelskimi bitji in podobni.. edino kar mi je nekak blizu je bioenergija

potem sem bral o nekem paru, ki naj bi bila nezemljana... to se mi zdi cist mem.. sej je mozno da je vec paralelnih svetov in, da lahko pride do nekaksnih presekov teh svetov..Odgovoril ti bom tole o palčkih. So ljudje, ki palčke in druga astralna bitja vidijo. So ljudje, ki z njimi komunicirajo. Ta ozek krog pač predstavlja ali "čudake" ali pa tiste, ki svoje sposobnosti priznajo le v določenih množicah, saj le tako lahko ohranijo svoj jaz, ki bi ga ob prevečnem izpostavljanju izgubili.
V Sloveniji sem se srečal s profesorjem, ki palčke vidi, a o tem ne goori. Izdam ti še, da palčki živijo med drugim pri Motelu Medno.
Palčki in druga astralna bitja nedvomno so in veš, to verjame tudi velika množica forumovcev. Pač ne moremo mimo dejstva, da toliko in več dokazov za to je, ne moremo tudi mimo dejstva da je vsaka legenda do neke mere resnična vse preveč pa je ravno legend o palčkih.   Žal je tako, da se vse te legende in celo resnične pravljice zgubijo v tako imenovanem "civiliziranem svet" zato nam ostano kot opora le še kakšno indijansko ali afriško pleme, ki pač ni naslonjeno na univerzitetne trditve in dognanja.

Potovanje po astralu. Ja, nekateri forumovci pridejo tudi k meni, jaz jih čutim kar potrdijo le še z smsom ali emailom.  Ravno to sem napisal že pred leti in takrat je šlo za medplanetarni sestanek na astralnem nivoju.  http://www.nenavadno.com/ufomeet.html Saj vem Mlampret, skeptično se sliši, toda predstavnica, oziroma ena od predstavnic za planet Zemlja s katero sem govoril podobnih trditev nebi metala v javnost če nebi bile resnične. Pač je preveč poznana in priznana, da bi s tem blatila svoje ime.   Več kot to. Nekoč smo jo poklicali v Kranj. Takrat je tekla tema ravno o tem kar sedaj ti sprašuješ.  Ženska je prišla v kafič, prisotni pa so to zaznali kot nekakšen mraz po telesu.

Ravno tako sem tisto o paru iz vesolja napisal tudi jaz. http://www.nenavadno.com/lexa.html  
Poglej kako je bilo takrat. Jaz sem v bistvu iskal potrditev, da je bil Kramberger umorjen politično in hotel sem to izvedeti od njega samega. Tako sem opravil nek drug pogovor z medijko in ko je bilo intervjuja konec sva le še klepetala. Med drugim sem jo vprašal po vesoljcih.  Naštela je dva ki sem ju ovrgel, pustil pa sem par in ju pridno obiskoval celih šest mesecev.   Vsakič sem si nabral za stopnico več izjav in bolj ko smo se pogovarjali bliže sem bil temu, da čisto navadna človečka pa vseeno nista. Po šestih mesecih sem moškega,  vprašal. " In kaj ste bili vi prejšnje življenje?" Z ženo sta se spogledala, in odgovor je bil, da je bil on Indijanec.  Ok nič zato, beseda je dala besedo, nakar sem  le rekel. "Dajmo se nehat vrtet okrog vrele kaše. Odkod sta vidva prišla, to me zanima?"  Pri njiju sem v tem času dobil precej veliko zaupanje, a vseeno se je moralo zgoditi, da se je žena po tistem zagovorila in rekla, da s planeta Lexa 30.  

In vidiš Mlampret. Pred kratkim se mi je v knjigo gostov vpisala neka ženska, dekle, pojmam nimam.  Takšen je bil njen vpis.
DO ZDAJ NISEM VEDELA OD KOD MOJE IME,LEXANIA,SICER JE MOJE IME,KI ME KLIČEJO V ŠOLI DRUGAČNO,OBIČAJNO.TO JE MOJE ROJSTNO IME,KI SO MI GA STARŠI PO TEH ODKRITJIH PRIKRILI?POTEM STA MI KONČNO PRIZNALA!HUMAN ALIEN

Danes po tolikem času sem izvedel, da se v določenem krogu šepeta, da sta oba neke vrste medija.  Oba se držita za sebe, nočeta pa biti imenovana, kot nočeta nobene publicitete. Za njiju lahko izve samo ena oseba in to je urednica Aure kjer je bil članek tudi objavljen. Za vsakega drugega bi moral  k njima in ju prosil za dovoljenje, če bi se kdo hotel z njima sestati v zvezi z vesoljstvom.  In še nekaj Mlampret.  Edini na svetu sem, ki je z njima naredil intervju te vrste. Odločil sem se tudi, da bo ta članek za vedno ostal le v slovenskem jeziku, skratka prevoda ni, dostopen je le tistim ki znajo slovensko in "najbolj potrpežljivim Čehom"  Roll Eyes Še vedno se vračam k njima, še vedno klepetamo medsebojno in še nikoli nisem pomislil, da sem se zmotil. Tudi hčerka je te sorte, a žal enako trda za pogovor kot oče. A vendarle. Še bom z njima govoril in mogoče mi kdaj ponudita več kot le odkod sta.

Sicer pa, skeptik boš ostal, napisal sem ti le povratno informacijo iz prve roke. Tak svet pač je in jaz sem se nanj že navadil.

Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
MP3CE
3
***
Offline

Om sai ram
Posts: 177
Ilirska Bistrica
Gender: male
Re: Izventelesne izkusnje ali kemija??
Reply #3 - 03.03.2002 at 10:49:49
 
ML, glede na to, da si me omenil s THC jem in ibogainom, te moram opozoriti, da si pravilno napisal to, da si s travo bil v drugem svetu - in ravno to je njen namen. Napačno pa je, vsaj po mojem mnenju, sklepanje, da po travi odbluziš, itd. Poznam namreč veliko odbluzkov, ki so na raznorazne načine (meditacija, ples, itd...) hoteli priti v drug svet - in pozabili na tega tukaj. Za to pa niso krivi halucinogeni.

Vloga večine halucinogenov je, da nam pomagajo spoznati 2. pozornost - vendar, če jih uporabljaš neodgovorno, tja potuješ le z delom svoje zavesti, ker imaš premalo energije, da bi od tripa sploh kaj imel. Tako na primer pri plemenih, ki še imajo čist stik z naravo, halucinogene spojine jemljejo predvsem vrači, ostali pa iz prej opisanega razumljivo dosti manj.

Torej, halucinogeni ja, ampak zelo zelo previdno, ker je sploh v našem svetu hitro preveč.

Glede astrala, potovanj z dvojnikom pa, saj imaš dobre izkušnje, pa jih uporabi v svojem življenju. Sam grem pogosto lepo sanjati, kadar kaj v lajfu ne štima, in ponavadi tako najlažje uredim zadeve (če sem te prav razumel, imaš tudi ti svoje tehnike). Edino pri zdravilih bi bil previden, meni se zdijo naravne snovi boljše (rastlinski ekstrakti niso problematični, vendar je večinoma bolje dobiti kar rastlinico samo).

Glede ibogaina, pa vesoljske ladje pa to... NE KOMPLICIRAJ. Kajti, ko si ti sam tam gori, ti te neumnosti nič ne pomenijo, ker je itak samo duh, ki pa se vsakemu predstavi na njemu najbližji način (si v zelo direktnem stiku z duhom). Morda bi bilo še najbolje, da zadevo sprobaš sam, pa boš o vsem zvedel iz 1. roke. Če te še kaj več zanima, imaš ogromno trip reportov še na ustanovi iboga, pa na drugih linkih. Tam boš videl, da so osnovne značilnosti ibogainskega popotovanja enake (pri večini), čeprav se podrobnosti razlikujejo.

Glede enosti pa to - vse je duh. Pika. In naš ego je le ogledalo, skozi katerega duh opazuje samega sebe. Ampak le ogledalo, ne pa resnična slika.
Back to top
 

Kdor ne poha ni Slovenc...
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Izventelesne izkusnje ali kemija??
Reply #4 - 03.03.2002 at 12:11:37
 
kaj verjamem in kaj ne; tko je vse kar nekdo doživi, vidi al pa se mu samo zdi in sem mu zadost zdi da je to tko, je to njegova resnica. možno je da je izkrivljena, to pa je tudi vse. ona je njegova resnica. in če je to njegova resnica, potem mora bit to tudi del moje resnice. tko da jest probam vedno nove reči uštemat u svojo resnico (sej smo ja eno, in zato mi gode da drugi delijo svojo resnico z mano (nami)); če mi le rata.
npr okrog duš ... lahko da so ble vse naenkrat ustvarjene, lahko pa da se njih 'starost' šteje po tem koliko časa so že preživele na zemlji. pa je. zdej točno kako je niti ni pomembno. važn da veš da duša je, da ti nisi ego ampak si celotna duša. in da je treba delat na sebi ne pa na egu. ne grebst na kup zase, ampak za vse, in ko je kup ki je za vse večji, je tud tvoj kup nujno večji.

da rastline moči dvigujejo zavest je v bistvu 99% res, kolkr jest vem. če gledaš slike od iboga tripa, vidiš točno kako se človek energetsko prestavi v višje nivoje zavesti, in na prvem nivoju nima več aure, vsaj tako nam kamera pokaže. ista slika menda namreč nastane če se neki mojster v ezorečeh dvigne na višji nivo zavesti s pomočjo neke tehnike in ga potem slikaš. te slike sicer niso v javnosti, sm pa iz prve roke slišu da je tko. dejstvo pa je tudi da so še pred časom rekli da če aure ni si mrtu, al pa tolk bolan da boš glih kar umrl. ker manj kot imaš aure bolj si kao bolan in na tistem mestu kjer ti je manjka, tm te najbolj jebe. nekako tko.
kar se pa trave tiče bom pa samo tolk reku (k ostalo sm že povedu) ... kaj misliš kakšni bi bili ti ljudje ki so na travi taki in taki (kakršni že so, kot jih ti dojemaš) če bi bili brez 'pomagala' al pa recimo na alkotu al pa horsu, ker ni trava slaba, u pizdi je človek, ki 'rabi' njeno pomoč, al pa pomoč kakšne druge droge, da sploh obstane tukaj in zdej, da se mu glih ne 'scufa'.

nootropiki pomoje tud niso glih kul, zihr so pa boljš kt hors al pa koka, v namen tega da odkriješ kaj je tam 'čez', dokler ne prerastejo v navado seveda, ker vse substance ki jih vnašaš v telo (in preko filingov v duha) bo treba enkrat spucat in ene so lažje za pucat kt druge ... še vedno verjamemo v to.

jest sm precej bližje resnici kot pa sm bil 10 let nazaj, sicer pa ... več ko veš, več novih vprašanj se ti odpira in ugotavljaš da manj veš ... ker pač vidiš, da več ko veš, več je znanja ki ga še ne veš ... al kako bi to sploh povedu ... več ko osvetliš večja prostranstva se ti odpirajo ...

sicer pa ... tisto kar naredi kemija vnešena od zunaj, lahko neredi tudi kemija ki jo sprožiš sam od znotraj ... če znaš - veš!
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
mlampret
1
*
Offline

personal text
Posts: 7

Gender: male
Re: Izventelesne izkusnje ali kemija??
Reply #5 - 03.03.2002 at 16:29:47
 
gape wrote on 03.03.2002 at 12:11:37:
kar se pa trave tiče bom pa samo tolk reku (k ostalo sm že povedu) ... kaj misliš kakšni bi bili ti ljudje ki so na travi taki in taki (kakršni že so, kot jih ti dojemaš) če bi bili brez 'pomagala' al pa recimo na alkotu al pa horsu, ker ni trava slaba, u pizdi je človek, ki 'rabi' njeno pomoč, al pa pomoč kakšne druge droge, da sploh obstane tukaj in zdej, da se mu glih ne 'scufa'.

Ta moj prijatelj, ki je redni uzivalec trave je pocasi prisel na vedno vecje kolicine.. (1-3 jointe na dan) in se strinjam da je narobe s clovekom, samo mislim, da bi moral te svoje probleme v zacetku resit brez takih pomagal in jih sedaj nebi vec potreoval.. in mislm da se jih da.. se posebej ce zacnes kadit iz radovednosti in zabave.. kar se pa bluzenja in visjih nivojev tice pa pri vecini uzivalcev mislim da gre predvsem za zabavo in manjkrat za visje nivoje zavesti.. v tem smislu se mi zdi trava slaba.. seveda pa smo ze ugotovl, da je problem v cloveku..

gape wrote on 03.03.2002 at 12:11:37:
nootropiki pomoje tud niso glih kul, zihr so pa boljš kt hors al pa koka, v namen tega da odkriješ kaj je tam 'čez', dokler ne prerastejo v navado seveda, ker vse substance ki jih vnašaš v telo (in preko filingov v duha) bo treba enkrat spucat in ene so lažje za pucat kt druge

Tale primerjava se mi zdi zlo huda.. glede skodljivosti nootropikov za telo.. jaz sem jedel samo piracetam, ki je najbolj razserjen in dobro priskusen (zato v nadaljevanju kadar recem nootropiki mislim na piracetam).. pomoje niso prevec skodljivi, ker seb bral reporte ljudi, ki jih jejo po 10 let, s tem da kombinirajo razlicne nootropike.. dobi se jih tudi na recept, nekateri jih dajejo celo otrokom z downovim sindromom.. se bi pa nekak strinjal, da umetne snovi niso prevec ql..

kar se pa tice efektov te pa se bolj postavjo v realen svet.. tko da tisto kar se je meni dogajalo je bilo verjetno vzrok okoliscin (glasna tehno muska, velik ljudi, ambient, vzdusje).. obcutek mas da si svez.. vse pocnes hitreje.. melodije v galsbi bolj cutis, avto lahko hitreje peljes.. (ampak ne tko da imas pogum.. ampak mas vec obcutka).. kompleksov se znebis.. vse skup pa nit tok mocno da bi te potegnilo.. se pravi, da bi hotel zmerom vec.. mogoce tud zaradi tega, ker vedno ni takih efektov in nekak se navadi na to.. odvisen pomoje sploh ne mores bit, razen se si res labilna oseba.. jaz sem jih jedel pol leta in nisem imel nobenih problem s prenehanjem.. dost ljudi jih je z namenom, da bi bili bolj uspesni pri svojem delu..  men se zdijo nasprotje drog.. zato se mi tisto 'boljs kot kokain al pa hors' zdi zelo pre hudo.. jaz bi reku da boljs kot vsaka droga.. (mislm za party time uzivalce - ceprav za njih to ni, ker hocejo drug svet), vprasanje je samo skodljivost za telo..

kakorkoli, thc sem vcasih uzival samo obcasno in ga ze precej casa ne, pravtako ne jem vec nootropikov.. se  pa pocutim boljs kot prej..
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1