Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 10845 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: Težave z očmi
Reply #15 - 31.01.2003 at 11:32:00

zakaj?
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

bp
Ex Member

Reply #16 - 31.01.2003 at 13:09:26

Jst imam včeraj in danes rahlo vneto očesno veznico. Zelo verjetno zato, ker sem v torek in sredo od jutra do treh ponoči zijal v monitor. V monitor sem zijal, ker sem dobil v ponedeljek eno prošnjo, če lahko nekaj naredim kar se da hitro.

Česa zdaj ne maram videt, glede na to, da si nekaj takega odgovoril Zvezdici, ko se je pritoževala, da jo bolijo oči in spraševala, če kdo ve kaj več o tem?

lp bp
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #17 - 31.01.2003 at 13:31:01

Sori Grin, lahko jaz probam? Npr., kot da so bile sanje.

Mogoče nočeš videt al pa si priznat, da pa niti slučajno ne bi sprejel prošnje, če 'odzadaj' ne bi imel kakšnega strahu pred posledicami tega. In si se žrtvoval. To je tako bolj na trdo povedano. In prejel sočutje do sebe.

Lepše povedano pa je, da si sočuten človek, ki se zaveda in ljubi soljudi ter pomaga koliko zmore. Odzval si se na prošnjo sočloveka in ker si nekako izčrpal svoje moči za drugega, skratka šel si v minus in posledica, kot je rahlo vnetje, je vidna tudi ostalim.

Definitivno pa si potreboval sočutje do sebe.
Grin
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #18 - 31.01.2003 at 13:49:38

bp, zelo mogoče oz. verjetno, da te zaradi monitorja in zaradi prošnje ki je morala biti v roku napisana in zaradi tega ker je morala biti napisana zaradi tega ker.....itd...bolijo oči. Ampak pomoje odgovora na tvoje vprašanje ne boš dobil če se boš spraševal o vzroku ampak analiziral posledico in kaj vse iz nje izhaja. In posledica je tudi to tvoje pisanje na tem na forumu in posledica je lahko tudi, da  na podlagi tega pogovora z npr. gapeom nekaj spoznaš. Mogoče tudi to česar nočeš (videti).In posledica je tudi da jaz tukaj sedaj pisem in in posledica je da nekdo sedaj to bere in posledica mogoče lahko tudi takšna da ta, ki to bere, pride do nekega spoznanja in posledica je lahko da se bo nekomu mogoče zdelo to moje pisanje bluzenje in bo zaradi tega negativno nastrojen in bo zaradi tega prebral topic "jeza" in bo nekaj spoznal...ampak dejstvo je da vse nekako "deluje" zemljani bi temu rekli "sistem" Roll Eyesvse se pomoje nekako ujema problem je samo videt to ujemanje in edino z odprtim pogledom lahko to uresničiš  Undecided Wink Z drugimi besedami ni si pomoje dobro zatiskati oči Smiley

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #19 - 31.01.2003 at 14:01:28

mind wrote on 31.01.2003 at 13:49:38:
Ampak pomoje odgovora na tvoje vprašanje ne boš dobil če se boš spraševal o vzroku ampak analiziral posledico in kaj vse iz nje izhaja.

Roll Eyes
Vzrok in posledica sta povezana in zakaj bi kdo ne dobil odgovora, če išče vzrok? Mislim, da je tam začeti celo pomembneje in modrejše. Neka posledica, tako jo opredelimo?) itak sploh sproži iskanje vzroka. Ja, in seveda vzrok iskati pri sebi.

Hm.. pišem dalje

...seveda pa le to vztrajno iskanje vzroka pri sebi povzroči posledice v okolju, ja, ki pa posledično želijo bit analizirane. Huh.

Lep disleksični pozdrav. Smiley
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #20 - 31.01.2003 at 14:29:24

Quote:
Vzrok in posledica sta povezana in zakaj bi kdo ne dobil odgovora, če išče vzrok?

littlestar:  bp,  je spraševal "česar zdaj ne maram videt? " in ker je odgovor na to vprašanje iskal v vzroku (monitor,prošnja) sem mu samo predlagal naj se osredotoči na posledico in niti najmanj nisem želel povedat, da sta vzrok in posledica nepovezana prav nasprotno temu je bil moj point.

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #21 - 31.01.2003 at 17:28:14

Mind,

Sem se postavu pred špegu in se nadvse koncentrirano zagledal direktno v direktne posledice. In posledice so rdeče, pod njimi pa sivi podočnjaki.

Pa zadevo obrnimo. Če bi videl kaj oz. bom uspel kdaj videt kaj, bi bile oz. bodo moje oči manj vnete in rdeče?

Da bi zajamral, kako je to komplicirano, rekel da rabim še sam pomoč delal počas, pa za boljši vtis še tri dni zabušaval? Je to to?

lp bp
Back to top
« Last Edit: 31.01.2003 at 21:57:11 by bp »  

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #22 - 01.02.2003 at 09:27:10

Vsi moji najbližnji sorodniki za bolje videti uporabljajo očala; prav vsi. Sem vse od male šole naprej špegle nosila, dobrih dvajset let. Frustracij polno otroštvo? Sem konec dvajsetih spregledala. Kmalu zatem sem se tudi ločila. Frustracij polno odraščanje? In dobro desetletje ne potrebujem več očal. Se mi zdi, da vedno bolje "vidim". Zanimiva in izzivalna trideseta. Težave z očmi? Nobenih. Izjemoma le povečevalno steklo uporabim ...

Retroaktivno lahko zase rečem, da je bilo izvajanje vaj za oči najverjetneje minornega pomena, a škodilo zagotovo ni. In še najbolj se mi zdi blizu Anina razlaga, da je šlo za nov pristop, presekanje starih, "nepremišljenih" oz. brez premisleka privzetih vzorcev, predvsem pa za odločitev, da bom svoj "hard disk" vzela pod drobnogled in ga ugotovitvam ustrezno resetirala ter nastavila/nastavljala tako, kot bom sama iskreno (za)čutila ...

Wink
ARS
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #23 - 01.02.2003 at 09:46:26

bravo ars ... povej več o 'tehniki'
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #24 - 01.02.2003 at 10:54:20

Ko pride črv česa,
je najbolje,
da mu ne daš miru;
da se pojé.

Meni močno učinkovita in vsem priporočena "tehnika".

Wink
ARS
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #25 - 01.02.2003 at 12:08:03

Quote:
Če bi videl kaj oz. bom uspel kdaj videt kaj, bi bile oz. bodo moje oči manj vnete in rdeče?

mogoče pa ti takrat ne bo treba prošnje tako na hitro napisat   Wink
Back to top

Hari bol

IP Logged

alenka30
Guest

Reply #26 - 19.02.2003 at 08:00:46

Jaz bi pa dodala, da so težave z očmi povezane poleg tistega kaj nočeš videti z jezo.

Jeza se nabira v jetrih, oči pa so ogledalo jeter. Neizražena, zadržana jeza.

In še kaj drugega, seveda.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #27 - 19.02.2003 at 10:07:32

Vid in jetra praviš. Kaj pa majhni otroci, ki imajo konkretno dioptrijo, jih je veliko, torej zadržujejo jezo? Še iz prejšnjega življenja, al kako ??? Po moje ni glih tako.

Pa srečaš enega fanta, ki te pogleda globoko v oči in mu rečeš: "Joj, kako maš pa ti lepa jetra. Tako čista."Grin

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #28 - 19.02.2003 at 10:49:40

Med vidom in jetri nedvomno obstaja neka povezava, saj jo omenjajo tako v tradicionalni medicini (naprimer pri akupunkturi) kot v uradni medicini. Spomnimo se naprimer rumenih oči pri zlatenci.

To pa ne pomeni, da je slab vid izključno posledica težav z jetri. Nekdo ima lahko povsem zdrava jetra, pa je vseeno lahko skoraj slep, ker mu je naprimer kaj v oko padlo ali pa ima prirojeno očesno napako.

Na obolenja jeter lahko vpliva tudi (pre)pogosta jeza. Najbrž vsi razumemo, kaj pomeni, če rečemo, da nam gre kdo ali kaj na jetra ...

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2