Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 5153 times)
lucija
1
*
Offline

I love YaBB 1 Gold!
Posts: 5

Gender: female
Novoletno voščilo - zame
27.12.2001 at 15:44:49
 
Um ima res neskončne razsežnosti. Men se včasi, ko malo blodim z mislimi zdi, da je moj um večji od cele Zemlje. Pa da je cela Zemlja čisto majhna. Na njej stojim, pa mi gledajo stopala čez. Ker je okrogla, mi včasih noga zdrsne in stopim za trenutek na tla, ki so celo vesolje. Ker je tako majhna, jaz sem pa tako ogromna, imam občutek, da bo Zemlja nekam odletela, iztirila bo iz svoje poti in jo bo z neznansko hitrostjo neslo, da se bo oddaljevala od tam, kjer sva prej stali. Mislim, da jo bom lahko ujela. Ker bom jaz takrat še malo večja kot sem sedaj. Prijela jo bom z roko in narahlo postavila nazaj na prejšnji tir, da bo šlo spet vse počasi in ne tako hitro, kot v trenutku ko je iztirila. Verjetno jo bom še malo upočasnila od današnje hitrosti. Ker to je prehitro. Pa bo šlo vse počasneje - vsi dogodki, vsi ljudje....Mogoče se bom po tem odselila na nek večji planet, ker Zemlja je zame premajhna. Res se mi zdi majhna in nestabilna. Tudi ko hodim po ulicah je vse nestabilno. Kot da bi se pri hoji dotikala tal le z delčkom stopal. Če moram v osmo nadstropje, pa je vse še manj stabilno, ker sem bolj od tal, vse še bolj niha....
Ulice so majhne, vas je majhna... Vse me utesnjuje. Ne želim si nikamor iti, ker je vse tako blizu, vse je tu, ničesar ne rabim iskati drugje. Ne želim si npr. v Ameriko, ker je le pol stopala daleč. Na poti v vesolje, ki je malo bolj daleč, bi si vsaj pretegnla stisnjene ude...

Tega je še ful. Za novo leto si želim, da me ne bi bilo strah takih misli, ki se mi porajajo. Pa sej takih me ni. Onih bolj čudnih.
Baje, da vse kar govoriš nekomu velja zate. Vse kar te na nekomu moti, te moti na sebi in vse kar želiš nekomu želiš sebi. Zato je novoletna želja kar direktno zame. (vam bi itak zaželela, naj se vam uredijo misli, kar bi itak veljalo zame )

Skratka zaželite sami sebi, pa povejte, pa bomo pol skup kej uresničl.


Back to top
 
 
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: Novoletno voščilo - zame
Reply #1 - 27.12.2001 at 16:46:41
 
Lep zapis Lucija. Verjetno pa da si ti tudi precej senzibilna na utesnjenost na zemlji.
Kaj si jaz zelim. Kaj pa vem??  Imam otroke in naj napredujeta tako kot do sedaj, enako zelim to celi sirsi druzini, za mene osebno pa kot prvo zdravje, potem um, logicno razsojanje in pravilno vlaganje v vse zivo kar pac delam. Zemlja, ki jo ti omenjas mi s tem vsekakor pomaga, Luna pa tudi.


Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
Magla
adm

Offline

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

Posts: 788
SLO
Gender: male
Re: Novoletno voščilo - zame
Reply #2 - 30.12.2001 at 08:08:32
 
Želim spoznati rasvetljeno osebo... ta oseba je lahko kdorkoli =  jaz 8)
Back to top
 

nikoli ne smemo prenehati postavljati vprašanj-radovednost ima lasten razlog za svoj obstoj- začutimo lahko le globoko spoštovanje do skrivnosti večnosti-nikdar ne izgubite svete radovednosti-Einsten
 
IP Logged
 
Susi13
4
****
Offline

***...ujeta v večnost
minljivega trenutka...***

Posts: 319
Medvode
Gender: female
Re: Novoletno voščilo - zame
Reply #3 - 14.02.2002 at 11:03:27
 
Želja zame...

Želim si, da bi ostala zvesta sebi.
Želim si, da bi tisto Nekaj v meni obstajalo še naprej in mi pomagalo hoditi.
Želim si, da bi še naprej verjela vase.
Želim si, da bi mi uspelo najti Pot, kako si izpolniti najstarejšo Željo, ki jo imam - pomagati drugim.
Želim si, da bi mi enkrat postalo resnično vseeno, če me vsi ljudje ne zmorejo videti kot celoto.
Želim si, da bi ljudje, ki me sprejemajo kot celoto, sprejemali tako še naprej.
Želim si, da bi našla način, kako naj vse tisto, kar se skriva v meni, izrazim, da bi prineslo nekaj dobrega še drugim.
Želim si, da bi vedela, zakaj mi je dano vedeti. Bolje rečeno: zakaj moram vedeti, kar vem. Kaj storiti s tem.
Želim si narediti še boljšo osebo iz sebe.
Želim si, da ne bi klonila.
Želim si ostati zvesta sebi in resnici, ki jo nosim v srcu.
Želim si...

Konec koncev: če mi je uspevalo dosegati cilje do danes, mi jih bo uspevalo dosegati še naprej. Predala se pa itak ne bom...

***Ko sem se rodila, se je zvezdica utrnila. Poslana bila mi je z neba. Podarila mi je vodnike, ki skupaj z menoj sanjajo moje sanje. Podarila mi je vse tiste moje predrage "duhce", ki me vodijo. Skrbi ni. Želja... ogromno!***

Naj nam bo vsem lepo!

Suzana... kot vedno... z očmi uprtimi v nebo!  Roll Eyes Wink
Back to top
 

*...Trenutek...*
WWW WWW Susi13 fonci99@yahoo.com  
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Novoletno voščilo - zame
Reply #4 - 14.02.2002 at 12:14:05
 
Vsem nam v pomoč:
--------------------------------------------------------
Buda ni dosegel razsvetljenja

Vsako vaše zadovoljstvo ali trpljenje sta povezana s samo enim pojavom: želiti ohraniti zadovoljstvo in se obenem zaščitit pred trpljenjem. Iščete nemogoče. Zato je težko. Vendar v bistvu ni težko; to je nemogoče. Nekaj takega se vam nikoli ne bo zgodilo. Karkoli delate, bo lažno – skozi takšen poizkus-trud, ne bo rezultatov.
Iz vsega ustvarjate upanje, svoj umetni raj. S poslušanjem mene, Bude ali Jezusa, je rojeno upanje. Ampak, ne rodim ga jaz, temveč vi sami. V moje besede VI projucirate upanje.
In tu tiči problem; vsako upanje, ponovno, je hrana za ego. Tudi upanje za dosego božanskega stanja, tudi upanje za razsvetlitev je samo upanje, ponavljam, hrana za ego.
Kdo je tisti, ki se trudi postati razsvetljen? Tisti ki se trudi je v bistvu problem. Nikdar in nikoli nihče ni postal razsvetljen. Razvetljenje se zgodi, toda nihče se nikoli ni razsvetlil. Šele ko ste prazni, kot prazna soba, se zgodi razsvetljenje. Šele takrat, ko ni nikogar ki se trudi, da bi se razsvetlil, pride.
Mi govorimo: Gautama Buda je dosegel razsvetljenje. To je laž. Gautama Buda ni nikoli postal razsvetljen. Buda je ostal nerazsvetljen. Ko njega ni bilo, šele ko je postal prazen, se je zgodilo razsvetljenje. Ko je nenadno nekega dne ugotovil, da samo sledi stare skice, absurdne sheme, ko je dojel:“Jaz sem problem in karkoli delam povečujem problem. To ni problem napačnega ali pravilnega delovanja, tega ali onega. Kakršnokoli delovanje izberete, bo to jačalo vaš ego.
Ko je Buda to dojel – in za to so mu bila potrebna leta – ko je do konca razumel:“Karkoli delam, vse to bo pomagalo mojemu egu, da postane močnejši – je odvrgel delovanje. V tem trenutku je Buda postal ne-delovanje, postal je absolutno tih.
Zapomnite si, to je problem:“Vi lahko tudi od lastne neaktivnosti, naredite aktivnost in obratno; Od aktivnosti lahko naredite možnost, da se prihod neaktivnosti pospeši. Seveda, takrat lahko vsekakor zgrešite.
Lahko stojite mirno, sedite v tišini, toda če v to vlagate napor, da postanete takšni, je vaš trud ničen. Vi takrat ne stojite, temveč se gibate. Če mirno sedite, in je napor vsega tega, da se trudite biti samo tiho, je vaš trud ničen, vaša tišina je lažna.
Ko je Buda dojel, da je on sam ta problem, ko je dojel, da bo vsako njegovo delovanje dalo večjo substancionalnost egu, je enostavno vse odvrgel. Takrat ni več vlagal nobenega napora v svojo tišino. Absolutno Ni poskušal ničesar več. In vse kar se mu je zgodilo, se je zgodilo samo po sebi.

by OSHO
Back to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
Susi13
4
****
Offline

***...ujeta v večnost
minljivega trenutka...***

Posts: 319
Medvode
Gender: female
Re: Novoletno voščilo - zame
Reply #5 - 14.02.2002 at 12:33:32
 
Rada govorim o sebi in iz sebe... Pa tale text mi je všečen... Malček mi je dal misliti. Hvala, Mike in Osho (kdo pa pravzaprav je to? omenjen je velikokrat, a...  ???)

Meni osebno ne gre za razsvetljenje. Ne gre se mi za to, da postanem Bog. Ne želim, da me kdorkoli postavlja na piedestal. Ne želim, da me kdorkoli tlači. Moj problem je, kako bom jaz to sprejela. Vkolikor se bom jaz sekirala in metala po trepalnicah zaradi tega, bom trpela. Zakaj? Moj predragi ego je (priz)adet!!!  Shocked Panika svetovna!

Navadila sem se, da se ne potrjujem pred oz. v očeh drugih ljudi. Itak si bo vsakdo ustvaril svoje mnenje. Logično, da je vsakdo tudi upravičen, da ga ima. Čisto svojega...

Ha... Končno mi je kapnilo! Danes že cel dan bluzim po forumu. Prebiram... Nekaj novega sem odkrila. No, več stvari, ampak glavna je ta: ni pomembno, kaj počnem. Ni pomembno, kaj počnem, da pomagam drugim. Dokler sem zvesta sebi. Tisto nekaj, po čemer hrepenim, je Pot, po kateri pravzaprav že hodim! Hahahahahaha...
Nič čudnega, da zadnje čase premišljujem o omejenosti. Polna sem je! Počasi bom odvrgla še kako tančico... Da bom ugotovila, da nimam pojma. Prepustiti se... Včasih se mi je dogajalo, da me je preveč odneslo, če sem se popolnoma prepustila. Zato sedaj uporabljam razum - dosti... Pa sem še vedno malček odklopljena... Ufffff...

Mislim, da bom potrebovala pogovor danes zvečer... Nujno!

Malček sem zbluzila... Ampak, Mike, vseeno in še enkrat: hvala ti!

***Ko si pred ciljem... Zapreš oči in si tam... Napake niso dovoljene... Dokler čutiš, da nekaj še ni... ne naredi usodnega koraka...***
Back to top
 

*...Trenutek...*
WWW WWW Susi13 fonci99@yahoo.com  
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Novoletno voščilo - zame
Reply #6 - 14.02.2002 at 14:02:09
 
Suzi,

Kdo Je Osho (evo tale linkec te popelje tja):

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1...

in še, dobila si Message od MIKE Smiley
Back to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
Susi13
4
****
Offline

***...ujeta v večnost
minljivega trenutka...***

Posts: 319
Medvode
Gender: female
Re: Novoletno voščilo - zame
Reply #7 - 14.02.2002 at 14:23:18
 
Mike,

hvala za link! Prebirala pa brskala bom jutri, da danes dokončam forum... Wink

Na message sem ti odgovorila... Hvala za oba!

Cmoka...  Kiss
Back to top
 

*...Trenutek...*
WWW WWW Susi13 fonci99@yahoo.com  
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Novoletno voščilo - zame
Reply #8 - 14.02.2002 at 14:35:54
 
Eto, in nazaj. :
Back to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1