Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
1  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 09.02.2019 at 21:23:12 
Started by Petra. | Post by Petra.  
pozitivec66
09.02.2019, 16:20:20
+44
Sem že par dni nazaj opisa POTOVANJE mesa...Vsak teden meso iz Poljske, šlepar govedine, mogoče celo iz EKOPOLA....kebab iz Duisburga globoko zmrznjen vna Šmartinsko skladišče Goya.... svinjina iz Steierfleisca ali od Krainer Graz… se vprašam... kje je naše meso??? Slovenska govedina ge v AT, IT...ker je cenjeno, mleko tudi..... delam v tem poslu transporta.... tudi če ni iz PL, je iz FR Quimpele, iz NL, iz DE.... Celjske mesnine, redno meso iz DE, NL.... Meso Kamnik, Anton mmesnine, 3x tedensko iz firme VION Bavarska..., Mlinarič, Čadež isto....kakšna sledljivost.....jo ni....res jo ni....kakšen kmet še zakolje kaj na šverc, pa ga ukinejo....tukaj ko se pa dnevno dovaža šleparje mesa...resno...vsak dan....pač sem v logistiki....organiziram prevoze....lahko povem tudi za mlečne izdelke, ali pa čokolado...kje se proizvaja.... bluzijo teli inšpektorji....rajš grem po konjske salame v Kamno gorico....je sigurno bolj domače.... Mesarstvo Kalan...mi je povedal da svinjina je od Krainerja iz Graza….pa poznam g. Krainera, je dokaj u redu....kje pa on kupuje robo? ??? Ja, Poljska, Francija, Nord DE, NL...kjer je ceneje... verjemite...vsak dan nakladamo vsaj 5 šleparjev svežega mesa po EU....pa nisem edini....pač delam pri prevozniku...Za vsako razlago sem na razpolago...tudi UVVHR...ker to je pa šlo...preko meje...
ODGOVORI
https://www.24ur.com/novice/slovenija/prehranski-varuh-za-popolno-sledljivost-su...


pozitivec66
09.02.2019, 17:02:09
+10
Sem napisal, da veste kaj nesete v usta...perutnina še nima trenutno oznak...vse, kar je sezonsko, daj euro več, pa kupi na vasi....kaj naj ti rečem...tudi perutnina je gjena, PP Ptuj, Pivka....tisti ki poznamo, ne kupimo.... ko ima moj sosed na vrtu zelenjavo prvo, je tega preveč, mi podari....preko zime pa....zelje, od lokalca, vse ostalo je iz Španije in posledično Dunaja( Grossmarkt) ali Padove ( Agroalimentare di Padova) en del mogoče Verona za SLO, za AT, Grossmarkt Wien (Laxenburgerstr. 365) skladišča neomejeno....vsa zelenjava iz Španije gre tja...za celo EU... paprika od oktobra do marca iz Izraela gre v Rotterdam, pa potem po EU, kromir iz Egipta, sicer oporečen reko luke Trieste v EU...samo vprašaj kar te zanima....ja Milfina ( Hofer) blagovno znamko sedaj že nekaj let proizvedejo v LJ Mlekarne, Celeia je drugo...Slovensko mleko gre v IT, AT....prevoznik Forbitz iz Naklega....dnevno šleperji...

2  General / Duhovnost in znanost / Re: Sal Rachele
 on: 29.01.2019 at 23:09:07 
Started by glas | Post by glas  
 SAL RACHELE bo v imel v Aprilu 2019 imel več delavnic duhovnega opolnomočenja in tudi certificirano usposabljanje za zdravilsko tehniko “Zdravljenje po Časovni Liniji” (Timeline Healing Techique – TLHT).Več informacija na:

https://www.svetloba.si/dogodki/kristusova-zavest-s-sanando-opolnomocenje-tlht-z...


3  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 24.01.2019 at 18:30:39 
Started by Petra. | Post by Petra.  

4  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 24.01.2019 at 17:25:50 
Started by Petra. | Post by Petra.  
https://www.24ur.com/novice/slovenija/visje-sodisce-razveljavilo-sodbo-v-zvezi-z...


Višje sodišče je po pritožbi Univerze v Ljubljani razveljavilo odločitev okrožnega sodišča, da mora univerza državi vrniti nekaj manj kot 781.000 evrov, ki so jih fakultete izplačale kot dodatek za stalno pripravljenost,

5  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 15.01.2019 at 15:08:58 
Started by Petra. | Post by Petra.  
https://www.rtvslo.si/okolje/kmetijstvo/kmetje-zaskrbljeni-ker-avstrijci-mnozicn...


Quote:
Slovenski kmet nima prednosti pri nakupu

Kot je ministrici že prejšnji teden pojasnil predsednik pomurske kmetijsko-gozdarske zbornice Franc Küčan, so Avstrijci za slovensko zemljo vse bolj zainteresirani, saj so pri njih kmetijska zemljišča nekajkrat dražja. Ker so vsi kupci enakopravni, pa so Avstrijci v veliki prednosti, pojasnjuje Küčan: "V Avstriji kmet ob osmih potrka na vrata pri svoji banki in ima ob dveh popoldne že odobren milijon evrov ugodnega posojila za nakup, če je na primer njegova kmetija vredna dva milijona. Kot vemo, mora prijavitelj zemljo plačati v 30 dneh, pri nas pa se postopki za pridobitev posojila vlečejo."

Sašo Peček, predsednik Kmetijske zadruge Radgona, ki pokriva območja občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici, temu pritrjuje. Dejal je, da v slovenskem merilu sicer ne gre za veliko zemlje, a v Apaški dolini, kjer je nekaj več kot 2.000 hektarjev zemlje, je po njegovi oceni že več kot desetina zemlje prešla v avstrijske roke, saj so je nekaj dobili tudi pri denacionalizaciji. "To se dogaja že kakšni dve leti, kupujejo zlasti parcele, ki so nekoč spadale pod Avstrijo, največja težava pa je, ker imajo enako prednostno pravico za nakup kot slovenski državljani, nekateri Avstrijci so tudi že pridobili slovenski status kmeta, čeprav ne vemo, kako je to mogoče," pojasnjuje Peček.

bomo spet tujci na svoji zemlji. ne vem kaj je blo sploh kdaj treba it ven iz avstro ogrske, sej zdaj države nosijo nova imena, ampak metode so pa iste.


Roll Eyes

6  General / Open Source - Znanje za vse ali ne? / Re: slovenščina
 on: 03.01.2019 at 11:48:19 
Started by gape | Post by gape  
https://www.misteriji.si/blog/2018/12/24/imamo-najvec-narecij-na-svetu/

Quote:
Kot vemo, Slovenci ne izviramo iz enega samega plemena, čeprav so bila vsa zadevna plemena iz istega rodu starih Slovenov. To je naše najmlajše ime, saj so etnonim Slovan skovali šele na začetku devetnajstega stoletja, da so lahko poimenovali iz starih Slovenov na novo nastale narode: Ruse, Poljake, Čehe, Slovake in Bolgare. Če torej vemo, da so naši predniki na slovenskem ozemlju živeli že pred prihodom Rimljanov, potem tudi poznamo imena njihovih plemen, ki jih tudi zgodovinarji imenujejo ilirska: Norijci (potomci Antenorja), Tavriski (Tisti, ki vriskajo), Latobiki (Govedorejci z ograjami iz lat), Karnijci (nekdanji častilci boginje Kar), Japidi ali Japodi (izvirajo iz Jefetov, torej potomcev Noetovega sina Jafeta) …

»Tu je na vrsti moje odkritje, do katerega sem prišel povsem naključno. Med prebiranjem zgodovinske knjige, v kateri sem naletel na zemljevid Slovenije iz časov pred rimsko zasedbo, na katerem so bila jasno označena ozemlja maloprej naštetih slovenskih (zgodovina jih opisuje kot ilirska plemena, Jafeti) plemen, sem imel na pisalni mizi pred seboj odprt Ramovšev zemljevid slovenskih narečij iz leta 1931. Tedaj sem opazil, da se naša današnja glavna narečja in ozemlja naših glavnih plemen iz časa pred rimsko zasedbo skoraj povsem ujemajo!«

7  General / Open Source - Znanje za vse ali ne? / Re: slovenščina
 on: 15.12.2018 at 16:47:59 
Started by gape | Post by gape  


Slovenščina je izvirni jezik!
Peter Amalietti,
pisatelj in založnik nam je razkril zanimiva dejstva o slovenski zgodovini in koreninah našega jezika.

NA-KLJUČ-JE
(ni slučajno da mamo 2 različni besedi za 2 različna pomena)

POL-ITI-KA (M)
...
ŽIV|LJ|EN|JE = živ en je

8  General / Splošno,  aktualno ... / Re: end of days 2012 and beyond
 on: 11.10.2018 at 15:14:26 
Started by gape | Post by M.L.  
One Hour

  My Children have watched as their world spiraled downward into a cesspool of sin.  I have watched too. You have grieved as the world, which once at least acknowledged Me as God, has rebelled and marched pridefully off the other direction. My Children grieve, for you know what is coming. You know rebellion will always be answered with judgment.

  Those who have rebelled against My Creation, those who have rebelled against the things I ordained in My Holy Word, who have rebelled and continually rebel against all that is of Me in the world around them, will face a fiery judgment they cannot escape. All they fight so hard to have, they will lose. All they think they are gaining, they have already given up, for I shall destroy it.

  My Children, I have told you to say your goodbyes to the world around you. I have told you to say your piece to those you love. My judgments are ordained now and destruction comes quickly. When I destroy the Nation of America, I will do it quickly.

  You will stand with mouths agape as they see it transpire. In one hour, the whole world will change and it will never be the same again. One man’s decision will change it forever, but it is My Hand that moves him.

  Remember My Words to you.

http://wingsofprophecy.blogspot.com/


Lep pozdrav

9  General / Kako spraviti Slovenijo na pravo pot / Re: Banana republika Slovenija
 on: 06.10.2018 at 13:06:49 
Started by Petra. | Post by Petra.  

10  General / Duhovnost in znanost / Re: Sal Rachele
 on: 05.10.2018 at 10:09:39 
Started by glas | Post by glas  
  Kljub velikokrat slišanemu izrazu "Vsi smo jasnovidni.", veliko od nas v vsakodnevnem življenju še ne zna uporabljati teh višjih zaznav in sposobnosti. Razvoj psihičnih in intuitivnih sposobnosti pa ni tako težak, kot bi si marsikdo mislil. Obstajajo zelo preprosta orodja, ki se jih lahko uporablja in ta nam prinesejo zelo hiter rezultat na tem področju..

...


https://www.svetloba.si/dogodki/razvoj-jasnovidnih-in-intuitivnih-sposobnosti