Navigator za Kirlian;
Priporočam resolucijo 1024 x 728, in browser ki podpira javaskript

 

 

Slikanje aure pod vplivom Ibogaina s Kirlianovo kamero

 

 

Med 20. in 23. aprilom 2001 sta Sakrament Prehoda in Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI), začela skupno raziskavo aure na ibogainu. Cilj raziskave je ugotoviti, kaj se dogaja s človekom, ki je pod vplivom ibogaina. Uporabljali smo najčistejši ibogain hidroklorid, kar se ga da dobiti na trgu - preskrbela ga je verska skupnost Sakrament Prehoda. Kirlianovo kamero je prispevala FRI; kamero je razvil ruski profesor Korotkov. Podatke bo obdelala in analizirala FRI. Raziskava se je odvijala v privatni hiši enega izmed prostovoljcev. Ekipa je bila sestavljena iz:

  • visokega duhovnika Sakramenta Prehoda, ki je skrbel za iniciacijo
  • študenta FRI, ki je skrbel za Kirlianovo kamero
  • dveh čuvajev/pomočnikov; en je fizik, drugi zdravnik
  • dveh prostovoljcev, ki nista zasvojena z drogami

Zaradi same narave ibogaina in načina dela s kamero smo imeli kar nekaj tehničnih težav. Slike aure se posnamejo tako: subjekt postavi suhe prste, enega po enega, pod pravim kotom na kamerin senzor. Noht mora biti obrnjen v točno določeno smer in se ne sme dotikati elektrode. Cela roka mora biti v črni "rokavici", da eventualna svetloba ne popači slike. Ko so posnete slike vseh desetih prstov na obeh rokah, računalniški program emulira auro celotnega telesa (ki jo lahko vidiš). Na desni strani vsake slike lahko vidiš shematski diagram čaker.

Pri postopku smo zadeli ob nekaj večjih ovir:

  • lokomotorna nekoordiniranost prostovoljcev, zato so potrebovali pomoč pri postavljanju prstov na senzor; še vedno ne vemo, če je bil pritisk prstov na kamero dovolj močan (če ni, slike ne kažejo dejanskega stanja aure)
  • prostovoljca sta zaradi delovanja ibogaina imela vlažne prste (potila sta se), zato smo morali osušiti vsak prst posebej in roko vedno znava dajati v "rokavico", ki še sama po sebi povzroča potenje...
  • prostovoljcema ni bilo najbolj po godu, da bi se ukvarjala s slikanjem, saj sta imela sama s sabo dovolj dela...

Kdorkoli je bil kdaj s kom pod vplivom ibogaina zelo dobro ve, kako veliki problemi lahko nastanejo iz takšnih vsakdanjih opravil ;-)))

 

 

Komentar by MP3CE:
Ja, kamera je pa drugače res zelo približen instrument ... Aha, imel sem nekako tak občutek...
Kamera me je kao snemala, ko sem bil kao v telesu... ampak, zaradi narave snemanja ni mogla posnet spektra, ker jaz sem bil takrat čist na drugi frekvenci... Izgleda pa, da na tem nivoju potem kamera pokaže, da nimaš avre... Kar pa je logično, saj snema samo neko lupino, tebe pa ne more, ker te ni...

 

 

Zoom:
25%
priporočam: 50%
100% - 900k

Pomoč
za interpretacijo slik

Tripreporti

Forum na to temo

Nazaj v višji direktorij