Obramba države

Zadeta si lepa ljubljana - ali en

 

Kaj potrebujemo za obrambo države?
Lastno vojaško infrastrukturo ki bi seveda bila tam zato da po najboljših močeh pomaga državljanom v miru; v nemiru pa kar je pač treba.
Sodelovanje z NATO-m zahteva kar nekaj delovne sile in denarja. Tukaj se splaca izračunati ali nas lastna vojska, ki bi nas bila sposobna ubraniti pred nekim sosedom recimo (za napadati - mislim da se vsi strinjamo - da ne rabimo niti vojakov niti orožja), ne bi stala več kot bi nas stalo članstvo v natu, ki nam tako varnost kao zagotavlja.
Vojakov, ki bi se streljali s puškami realno res ne moremo več pričakovati sredi evrope; ali pač? Teh torej ne rabimo veliko. Po novem se vojskuje drugače. In za to drugačno bojevanje res ne potrebujemo nabornikov. Mladi fantje ki 6 mesecev zabijejo ker to pač morajo ker tako navsezadnje piše v zakonih, res niso nevemkako zelo sposobni obraniti državo in njene državljane pred nevemkom.
Proji to znajo; tako kot je kao 30 specialcev držalo vukovar dokler ga srbi niso osvojil. Da ne govorim o raketah, helikopterjih, računalnikih,... kot predstavnikih nove generacije bojevanja. Naborniki? Pomoje ne!

ameriška komisija - nato
je slovensko vojsko ocenila kot nespoosobno obrambe države, kar ni nič čudnega, kajti njena merila izhajajo iz njihovega položaja, ki je neprimerrljiv s slovenijo. Kajti tolikšen procent bdpja kot ga za vojsko namenja amerika, ga slovenija ne in ga NE BO!
Zatorej 'nato u blato' kot pravijo naši bivši bratje in si naredimo vojsko kakršno rabimo.
V generalštabu je bilo npr zaposlenih 230 častnikov, da so upravljali in načrtovali to našo slovensko vojsko; kakšna je vsi vemo in kakšni so 'fresh častniki' v njej tudi, kakšne vojake sproducira pa sploh - stran vržen denar. Sedaj nekaj spreminjajo ampak ameriški sistem je neuporaben za nas, kakršnega pa razvijamo, da bi prišli v nato seveda..

Ameriški minister za obrambo je v munchenu razlagal kako mora evropa (nemčija predvsem) povečati izdatke za obrambo, ne pa venomer računati na nato in američane. Evropa in ostali pa jim očitajo da se oborožujejo z novimi raketami in sprožajo novo oboroževalno tekmo.
Seveda američani ne morejo niti pomisliti na zmanševanje stroškov za vojsko saj je le ta tako zelo močna, da to pač ne gre. (kam pa pridemo:)

 

index - boljše življenje - dogodki - eto - mediji - main