Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Osebna,  psihološka in sociološka razmišljanja >> Osebnostna meja
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=991820574

Message started by herby on 06.06.2001 at 11:42:53

Title: Osebnostna meja
Post by herby on 06.06.2001 at 11:42:53

Večina odgovorov na tem forumu se glasi: VSE JE V TEBI!.Kar je zelo fino in fajn, zelo osvobujoče ko ugotoviš da si sam povzročaš trpljenje in ga torej tudi sam lahko prekineš. Če te kdo prizadene veš, da te ni on prizadel ampak si se sam, če se nekdo jezi nate veš, da ni problem v teb ampak v njem. Lepo...
Zakaj pa potem imamo topic Črna magija, če je vse v teb? Zakaj Gape-a praska po glavi, če je vse v teb, zakaj nekaterim zmanjkuje energije če so v bližini koga, ko pa je vse v teb. Zakaj obstajajo amuleti in mnogo načinov zaščite, če je vse v teb. Kje je torej meja med MANO in TABO. Koliko jaz vplivam nase, nate in koliko ti na mene, sebe.

Izkušnje razsvetjenih ljudi (in nekaterih ki s(m)o ukradli razsvetljenje s pomočjo rastlin moči). Pravijo, da je vse eno. Jaz sem ti, ti si jaz, jaz sem bog, kamen je bog. Ljubite vse saj ni nihče nič drugega kot TI. Po tem sploh ne pomisliš na to, da si vse sam nafuraš, da si za vse sam odgovoren. Saj si samo kamenček ki se igra v igri valov na plaži.

Pa še neki se bom ob Gape-a obregnil...: praviš, da nihče ne more misliti tvojih misli. Kaj pa kolektivno nezavedno (C.G.Jung). Veliko misli naj bi vstopalo skozi nezavedno in del nezavednega pa je skupnega. Obstajajo misli nacije in spet nismo tako zelo individualni. Tudi misli niso (samo) naše.

Kje je torej meja? Je ni?

Title: Re: Osebnostna meja
Post by gape on 06.06.2001 at 11:58:11

jest to razbijem na 2 dela

1. del je zavest - on je ponavadi majhen - dokler si ga ne razširiš - ta del upravljaš ti

2. del je podzavest - je velik - okrog 90% - dokler ga ne zmanjšaš, s tem da povečaš zavest - ta drugi del upravljajo drugi - vsi ki te poznajo - vplivajo pa na njega s pomočjo svojih misli ki so usmerjene proti tebi; te so lahko dobre ali slabe; zavedne ali nezavedne.

upam da je to to kar si vprašu.

kar se pa tiče VSE JE V TEBI!  je v bistvu tkole : vsi odgovori so v tebi!

Title: Re: Osebnostna meja
Post by MP3CE on 06.06.2001 at 12:52:55

Recimo, da te nekdo s kolom po glav... ;D
OK, glava te bo bolela. To je dejstvo.

Ampak način, kako vidiš zadevo, je pa lahko različen. Eno je to, da se smiliš samemu sebi, da te boli, in javkaš in javkaš (torej trpiš), drug način pa je, da si daš obkladek na glavo, ki ti zmanjša bolečino in zato tud malo manj trpiš. Pa še kake dobre misli, na primer, koncentriraš se na ozdravljenje pa je, skratka zadovo sprejmeš, in ni več tistega šita...

Ponavadi pa je res hude bolečine malo, zelo zelo malo. Večino kao bad stvari si kar skuhamo sami, zaradi naših vezanosti, strahov, karme, itd, ...

Še o črni magiji, ko sem videl, da sta najbolj hot topica črna magija in ego, sem pomislil, da sta ti dve lastnosti še posebej izraženi pri nekaterih udeležencih foruma  ;D

In kje je meja... Ko ti ena stvar dopizdi, bod cool, pa reč naglas to je bad, pa bo, govori resnico, samo ne invalidiraj drugega...


Title: Re: Osebnostna meja
Post by tiki (Guest) on 06.06.2001 at 17:04:41

:)

živjo !

moje mnenje je, da se naša meja konča tam, kjer se začne meja drugih. ni pa enostavno najti te meje, ...
kar se pa tiče pogleda na zadevo, si jaz najraje pomagam tako, da si jo ogledam od daleč, tudi časovno od daleč, potem nenadno postane manj pomembna....


;) ;)

Title: Re: Osebnostna meja
Post by S. on 07.06.2001 at 09:00:07

Poenostavljeno rečeno je potem, da verjetno majhni otroci te osebnostne meje nimajo, sčasoma si jo nezavedno/zavedno zgradijo, kolikor je potrebno za zaščito pred bolečino in neznanim. Ker nastane ta ločenost, spet 'vse' stremi k temu, da se ustvari povezanost, enost. To je potem tista boleča naloga (svobodna izbira) posameznika, ki se je ločil od Duše - spoznati svoje omejitve, jih sprejeti tako, da so samo 'navidezne' ??? in ne trkajo več omejitve drugih.
Bi bilo to nekako tako?  
8)

Title: Re: Osebnostna meja
Post by S. on 07.06.2001 at 10:14:51

Mene nekaj že dalj časa muči, če mi lahko kdo pomaga z iskrenostjo.

Ali obstaja kakšen poseben razlog, da imam občutek, da ponavadi moji sestavki zmeraj zazvenijo nekam v prazno, ni vašega odziva (vsaj pisnega ne). Kakšne vibracije čutite? Jaz enostavno ne razumem, da je tako samotno tukaj. Ker to se mi ful ponavlja, pa bi res rada spoznala zakaj?


Title: Re: Osebnostna meja
Post by herby on 07.06.2001 at 10:41:54

Rodimo se SAMI
Živimo SAMI
Umremo SAMI

Čez življenje človek potuje sam in je odgovoren sam zase. Naj te ne bo STRAH S. če nisi vedno opažena, saj zaklad leži v tebi, radost leži v tebi in ljubezen leži v tebi.

Otrok praviš zgradi zid okoli sebe, to lahko označimo kot ego. Drugi zid, ki nas brani pred vplivom drugih je etrsko telo.
Ampak če tega ni če ni ega, ni fizičnega telesa ni etrskega in astralnega telesa ali obstaja potem sploh meja med JAZ in NEJAZ?

P.S.: Vprašanje sem označil kot Osebnostna meja ampak pravzaprav gre tu za vprašanje KDO SEM JAZ? in ali SPLOH SEM?

Title: Re: Osebnostna meja
Post by Dejana on 07.06.2001 at 10:59:44

S. : mislim, da se brez potrebe sekiraš. Je pač tako, da se ljudje odzivamo na tiste odgovore, ki nas nekako spodbodejo k temu, pa naj bo to v tem da se strinjamo ali pa nestrinjamo. Evo, jaz sem bila včeraj nad Mirotovim odgovorom tako navdušena, da sem si ga prav sprinala, ker je pač stvari tako dobro povedal, da so mi "sedle" na dušo.

Title: Re: Osebnostna meja
Post by S. on 07.06.2001 at 11:23:51

Današnji preblisk paše sem:

'Zmeraj živimo upoštevaje soljudi, a to nam prinaša več škode kot koristi'.

Title: Re: Osebnostna meja
Post by Dejana on 07.06.2001 at 11:43:37

Res je, S. vendar se temu ne moremo izogniti, saj je to pogojeno z našimi starši - oni so bili tako naučeni in tako so učili nas kot otroke in nam včepili vso mogočo navlako.
Ampak Keynes pravi: nismo odgovorni za program ki so nam ga vcepili, smo pa odgovorni in dolžni, da zdaj ta program spremenimo.

Title: Re: Osebnostna meja
Post by S. on 07.06.2001 at 11:51:09

Zvečine se je res potrebno znebit navlake drugih, vendar ni nujno, da so starši tisti, ki so ti karkoli vcepili. Jaz recimo svoje mame sploh ne poznam, očeta pa tudi ni bil fizično veliko prisoten, tako da... Potem pa moraš vse sam: se navezat, odvezat, naučit, odučit, kaj pa vem...

Title: Re: Osebnostna meja
Post by gape on 07.06.2001 at 11:55:01

dejana glih to je to; imaš popolnoma prav in je brez veze sekat v drugo stran in tumbat neki druzga če se pa strinjam(o) s tabo. mi vsaj natipkat ni treba. en cajta se mi je dogajal da kdorkoli je karkoli napisu sm lohka reku samo bravo; plosk, plosk al pa kej. pol sm pa vidu da to nima tolk veze, pač bravo in to, samo pustim pri miru, pa mi čist paše, ker itak preveč časa porabim za tale (in druge) forum. in sevada zato začenja zmanjkovati časa za boga v meni - mene.
tko da no worry!
zadnji preblisk je glih tko 100%
vzorce (otroške) ti pa dajo bližnji; kdorkoli že so

Title: Re: Osebnostna meja
Post by Dejana on 07.06.2001 at 12:34:47

Bravo, Gape, tko je to.

Title: Re: Osebnostna meja
Post by S. on 07.06.2001 at 12:43:45

No, in če to ni ironično? Spet
::)
Ko ne želiš ničesar več, dobiš vse.  Baje. :)

Title: Re: Osebnostna meja
Post by Dejana on 07.06.2001 at 13:21:14

To tudi jaz nisem nikoli štekaka dobr...
Ko sem si nekaj želela, se ni nikoli (ali skoraj nikoli) uresničilo, ko pa mi je bilo vseeno, je prišlo samo po sebi..
To je Gape že milijonkrat razložu, vem.

Title: Re: Osebnostna meja
Post by gape on 07.06.2001 at 17:04:22

jebiga to je vedno tko
zgori sm odgovarju s. ; ne pa dejani; ampak tko to mora bit, očitno!
štekaš s.?

Title: Re: Osebnostna meja
Post by S. on 08.06.2001 at 08:57:45

Štekam že. Ampak ni treba, da je tako.

Title: Re: Osebnostna meja
Post by MP3CE on 08.06.2001 at 09:27:03

Če gledaš s stališča kreacije:
- Ko dobiš tisto imaš
- Če pa želiš, potem nekako v sebi kreiraš to, da tega nimaš - energija se porablja za kreacijo tega stanja, torej želje, namesto za kreacijo izpolnitve.
Zato se pri močnih željah stvari ne uresničijo - ko si obseden z nečem. Sicer je pa morda celo bolje tako, če se spomnim na eno zgodbico od Anthonya de Mella (Žabja molitev):

Dodje, kako da kazem jedan momak u ludnico na posjetu svome prijatelju ljecniku, pa idu malo naokolo. U jednoj sobi, naidju na momka koji sav u oblacima njezno govori:
- Lulu, Lulu, Lulu....
- Sta bese ovome.
- Pa ovaj jest momak, koga Lulu napustila
Idu prijatelji dalje, pa dodju dalje do sledece sobe, pa vide momka, kako bjesno tuce glavom u zid i besno vice:
- Lulu, Lulu, Lulu....
- Sta bese ovome.
- Ovaj jest momak, za koga se Lulu na kraju udala


Title: Re: Osebnostna meja
Post by Dejana on 08.06.2001 at 16:07:52

Enkrat pravte: če si nekaj močno želiš, se ti bo zgodilo. Drugič spet: če si nekaj preveč želiš, se ne bo uresničilo.

Dejte se enkrat izjasnit kaj je s tem ???

Title: Re: Osebnostna meja
Post by gape on 10.06.2001 at 10:49:10

mam sicer en dobr text na to temo pa ga ne najdem bo tale mogu zadostovat:

želja:
vsaka ki si jo zaželiš se ti bo izpolnila ampak šele takrat ko boš nanjo pozabila - si tega ne boš več želela - ti bo za to postalo vseeno. torej dokler si želiš do takrat ne more priti. najprej se odveži od tega. potem ko ne boš več rabila (v bistvu) bo prišlo samo od sebe.

Title: Re: Osebnostna meja
Post by herby on 29.09.2001 at 10:54:18

Spet sem malo razmisljal kje smo do kod sezemo... Gre se za to, da ce mi nekej mislimo to v trenutku zve celo vesolje in se obrne, da bi uresnicilo to misel. Torej sezemo do konca(ki ga ni), smo brezmejni, raztezamo se povsod, ni tocke kjer nas ne bi bilo... Raztezamo se tudi po casu naprej in nazaj ni trenutka ko nas ne bi bilo...
  Ampak verjetn tle ful ne pride v postev razmisljanje v kontekstu prostora, ker prostor je tudi lahko iluzija; samo ena izmed dimenzij.
  Osebnostno mejo sami postavimo in to je pojnt zivljenja, da se sprasujes "Kdo sem jaz?" in reces jaz sem to pa to in potem to in to si - zavedas se tega dela-ego. Stanje nirvane pa je stanje ko svoje osebnostne meje raztegnes cez VSE cez ENO. To je vrnitev nazaj v cas prapoka, v cas ko ne obstajajo locitve, ko ne obstaja prostor in ne obstaja cas... Tako da stavek jaz sem ti in ti si jaz, je cisto dobesedno za vzet. Tko je to kot valovi na morju, si VAL ampak si hkrati tudi MORJE.

Title: Re: Osebnostna meja
Post by gape on 30.09.2001 at 15:27:17

mogoče je tole mal mem ampak tole kar si kle napisu herby me je spomnilo na tisto o kvantni teoriji in to.

sm glih bral Tao fizike namreč.
govori o tem da je EM sevanje hkrati valovanje in hkrati sestavljeno iz delcev. malo čudno se sliši da je ista stvar delec, zaprt na zelo mahnem prostoru in val, ki se razteza preko velikanskega kosa prostora.
in potem
če hočeš ta delec opazovat (izmerit), rabiš najprej zavest, ki ga opazuje, in potem mu moraš določiti čas/prostor in takrat delec šele začne obstajati, prej je obstajala samo verjetnost da le ta obstaja.


smo brezmejni, raztezamo se povsod (naša verjetnost), obstajamo pa samo tukaj in zdaj.
ker ja pač vse Eno in isto in to.

Title: Re: Osebnostna meja
Post by A. on 01.10.2001 at 08:41:41

daj daj posl ti tole fizko men in klimaxu da prebereva

Title: Re: Osebnostna meja
Post by gape on 01.10.2001 at 10:28:31

ni blem

veš točno da ne bom poslal samo vama ampak VSEM :)

HERE 'R' LINKS
http://www.gape.org/gapes/tehnologija.htm#znanost_duhovnost

Title: Re: Osebnostna meja
Post by MIKE on 01.10.2001 at 18:50:27

Dejana, to je nekako tkole: Na odprti dlani imaš zrak, ko dlan stisneš, da bi ga zadržala imela zase, uide,... bolj ko stiskaš manj zraka imaš v dlani. Eto bolj ko si neki želiš, bolj stiskaš, in bolj se ti izmika.. (no pa to ni na moji glavi zraslo OSHO....:) )

Glih o tem malo berem.

Title: Re: Osebnostna meja
Post by AnimsaY on 11.08.2005 at 12:36:50

jaz pa mislim o osebnostni meji, da je sploh ni. to ni meja, saj je osebnost univerzum vesolja. In, je že kdo slišal za mejo kje se konča in začne vesolje? vesolje smo mi, saj pa menda živimo v njem.
Dolgo smo potrebovali, da smo se začeli tega zavedati

Vprašanja in odgovori, lepo...

Smejte se in smejali se bomo z vami :D

Title: Re: Osebnostna meja
Post by ixtlan on 15.08.2005 at 12:21:45


herby wrote on 06.06.2001 at 11:42:53:
Pravijo, da je vse eno. Jaz sem ti, ti si jaz, jaz sem bog, kamen je bog. Ljubite vse saj ni nihče nič drugega kot TI.


no, ni in ne more bit tko simpl :-) vsak je še vseen svoj idividum... s svojimi lastnimi telesi, s samosvojo dušo in duhom (ki je naš osebni mikrokozmični bog). čeprav sta slednja izven koncepta prostora in časa, to še ne pomeni, da nista osamosvojena od ostalega manifesta in nemanifesta, pa čeprav hkrati povezana in podvržena vsem zakonom Absoluta (makrokozmosa)

Title: Re: Osebnostna meja
Post by svobodnjsk on 16.08.2005 at 11:52:26

 
Naše telo je računalnik,naše misli programska oprema,
naše življenje rezultat delovanja teh dveh komponent.


Kakor koli gledamo,smo se rodili kot ČLOVEK.
Tako nam je dana možnost,da spremenimo rezultat  našega delovanja.
Oziroma,da se iztrgamo iz sfere naravne determiniranosti in postanemo ljudje.

Dovolil si bom  še dati prispevati še naslednji komentar:

Golob kateri je naravno toliko determiniran v da bo umrl od lakote ob skledi mesa,ravno tako,kot bo maček poginil ob skledi zrnja.

Če se dvignemo na raven ČOVEKA je ženski ravno tako dano,da se iztrga iz naravne determiniranosti ter preseže sfero stroja za rovjevanje.

Kar je posledica patrijahalne družbenega sistema od Deskratesa ter Arisotela za katerega nevem gdoje večji krivec  za to kar se dogaja.
Pa naj mi oprostijo!

A smo ljudje ali živali?

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.