Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Spolnost in odnosi >> Ena manjša DILEMA
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1165064117

Message started by 917 on 02.12.2006 at 13:55:17

Title: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 02.12.2006 at 13:55:17

Pred dobrimi tremi meseci sem spoznal nadvse ocarljivo dekle, ki se je s svojo prikupnostjo tako zelo zažrla v moje srce, da je nenehna misel nanjo, edino, kar je še ostalo od mojega življenja. Kako lepo, boste rekli. Pa vendar je vse skupaj veliko bolj zakomplicerano.

Nedolgo nazaj sem se preselil v novo stanovanje nasproti katerega stoji stanovanje te tako zelo posebne dame. Že prvi dan svojega bivanja v tem novem stanovanju mi je s svojo zapeljivo pojavo pričarala knedelj v grlu a ker je po naravi zelo odprtega, razigranega in vedrega duha, sva se kmalu zbljižala do mere precej pogostih obiskov. Tako so sledile kavice, večerjice in šalice (predvsem iz njene strani), ki so me malo po malo naredile povsem obsedenega, saj so domala vse zvenele kakor: dej že, kaj še čakaš... poleg tega pa so bile izrečene iz ust najbolj privlačnega in simpatičnega bitja kar sem jih videl... Sprva vseh njenih besed niti nisem jemal resno, ker jo seveda nisem poznal nevem kako dobro, pa tudi sicer nisem ravno človek, ki takoj naskoči vsakega, ki pove kaj sladkega. A njene šale so postajale vse bolj pogoste in vse bolj konkretne... Tako sem pričel misliti nanjo iz dneva v dan bolj in se zalotil, da ne mine niti trenutek več, ne da bi mislil nanjo... Te misli so včasih tako intenzivne, da sploh ne slišim ljudi, ki mi kaj govorijo. Dogaja se mi, da stopim iz bajte opazim da nimam ključev, se vrnem v sobo, da bi vzel ključe, zgrabim telefon in zopet zapustim stanovanje brez ključev. Zadnjič sem šel v trgovino, kupil par stvari, jih plačal in zapustil štacuno brez, da bi jih vzel. Nek četrtek sem zamudil vse svoje obveznosti trdno prepričan, da je petek itd...

Tako se v teh svojih blodnjah naposled odločim, da ji razkrijem svoja čustva. Stopim pred njen vhod, pozvonim a doma ni bilo nikogar. Prav tako je bila odsotna tudi naslednji dan, sem pa naletel na njeno kolegico, našo drugo sosedo, ki me je prosila, da bi ji pomagal rešiti neko težavo, ki jo je imela na računalniku v kar sem seveda privolil in...

Na njenem računalniku sem opazil horoskop dekleta, ki mi je tako zelo očaralo... Nevem zakaj, toda odprem ga in zagledam datum njenega rojstva ob čemer pa me je skoraj zadela kap, saj imam sam le 24 let, ona, za božjo voljo, pa je gospa v dobrih 43ih  

:o...

Kako, da tega nisem opazil že prej????

Fak...
Vedel sem, da je malo starejša od mene, nisem pa vedel, da skoraj 20 let, saj po svojem videzu daje vtis dekleta pri največ 30ih. Poleg tega je samska, je brez otrok, brez gubice, brez trebuščka, ljubka, simpatična, vselej vesela, energična, prijazna, zabavna...
Njen karakter je resda izžareval zelo nenavadno zrelost a po vsem ostalem...

:-?...  

Sprva sem mislil, eh, zdaj ko vem koliko let ima lahko končno pozabim vse skupaj... A dejstvo je, da ne morem... Nekaj v meni je močnejšega od razuma in poželenje po njej je neskončno. Še nikoli nisem čutil česa takega, tako intenzivnega in moram reči, da sem kar malo zmeden saj vem, da nemorem imeti z njo nič več kot le kako sladko noč...

Ni mi čisto jasno, kaj mi je storiti...

Naj sprejmem njeno igro??? Naj ji povem kaj čutim???  Naj se umaknem preden se zgodi kaj, kar bi me naredilo še bolj zaljubljenega oz. neumnega???

:-/...

Je to sploh normalno? Namreč, imeti odnos s toliko starejšo žensko?

Ima kdo podobno izkušnjo?

Kakšen nasvet mi bo dobrodošel...

:-[

L.P.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by m on 03.12.2006 at 11:09:39

En nasvet sem slišala, že parkrat:
V življenju obžalujemo samo tisto, česar nismo storili.  ;)

Pa ne preveč resno živet (ta je pa iz mojih lastnih izkušenj  :P )

Lep december!

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ajgor on 03.12.2006 at 13:33:44

Vprašaj se, kaj si resnično želiš in to uresniči. Nikakor pa se ne spusti v podrejeni položaj in ne nastopaj vzvišeno. Leta odmisli.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by IceIsNice on 03.12.2006 at 14:35:59

presel se!
ajs

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ARS on 03.12.2006 at 20:10:21m wrote on 03.12.2006 at 11:09:39:
V življenju obžalujemo samo tisto, česar nismo storili.  ;)

Ma, sam to konta: lajf brez obžalovanj in nikoli preko trupel ... vmes pa racio na minimalca.

Lepo bodi(te),
ARS

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by gape on 04.12.2006 at 15:20:36

nared tko kot si nameravu, postav se pred vrata in nadaljuj kjer si ostal ... pol se boš pa mal lažje odloču ... imho

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Mateja B. on 04.12.2006 at 15:35:28

Glej, poznam par, v katrem je ženska okoli 15 let starejša od tipa. Ko so se med njima pojavili kaki problemi, se niso zaradi razlike v letih. Če ti ta podatek kaj pomaga ...

Vsekakor ji povej, kako jo dojemaš in kaj čutiš. Glede na to, da te že prav obseda, je pa sploh treba nekaj naredit. Ko ti bo povedala, kako je z njene strani, takrat se bo šele smiselno o čemer koli odločat. Zaenkrat poznaš samo pol zgodbe – svojo. To, kako jo vidiš, je tvoja interpretacija nje, ne ona. Lahko pa se vajini zgodbi prav krasno sestavita ... Ne vidim nobenega razloga, zaradi katerega bilo to izkušnjo pametno izpustit.

Go for it. ;)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Donna on 13.12.2006 at 14:39:35

Nikjer ni rečeno, da bi ti ne uspelo.
Ženske zrelih let so še kako dojemljive za take mlade fante, moške. Nobene krive vere te ne učim, lahko pa te kaj naučim...premisli.
recimo zapeljevanja, osvajanja, takega, ki je ženskam všeč. kaj praviš na to?

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 25.12.2006 at 12:30:24


Donna wrote on 13.12.2006 at 14:39:35:
Nikjer ni rečeno, da bi ti ne uspelo.
Ženske zrelih let so še kako dojemljive za take mlade fante, moške. Nobene krive vere te ne učim, lahko pa te kaj naučim...premisli.
recimo zapeljevanja, osvajanja, takega, ki je ženskam všeč. kaj praviš na to?


 :)

hmmmm, samo, aaaaaaaaa, no.... Kako bi pa to zgledalo? Teoretično? Praktično? Kje bi se pa učila? Kdaj bi pa lahko začela?

::)

Sicer sem pa mislil, da se to, kar je ženskam všeč, razlikuje tako kakor se razlikujete tudi dekleta sama?!?
A vseeno Donna, če poznaš kakšen dober recept, ki vselej enako uspešno pričara iskrico v očeh in nariše nasmeh zadovoljstva čez obraz rdeče obarvanih ličk, bi ga vsekakor želel poznati! Taki recepti gotovo zmeraj prav pridejo... hehehehe

:)

Full ste simpatični in prav lepa vam hvala za zgoraj nanizane namige. Nekaj jih je bilo zelo spodbudnih...

Vam kasneje napišem kaj več...

Do takrat pa vsem skupaj želim prijetne in vesele praznike polne sladkih presenečenj MIRU in LJUBEZNI!!!!!!!
                                         

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ziby on 29.12.2006 at 11:14:23

ko narediš korak naprej potem ga težko narediš nazaj.
Dobro prespi

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by tai on 30.12.2006 at 01:00:01

glede let se sploh ne sekirat. to je v današnjem času že tolk pogosto, da ni čist nč nenavadno.
je res, da se najdejo ljudje, k mal čudno pogledajo, ampak sj veš, ljudje itak neki skos čudno gledajo  :D

nism pa čis zihr, da bi se tole obneslo... ne zaradi let, ampak mi deluje bl kt da je to sam en trenuten "crush" k bo minil.
men se je zgodil podobno, da sm bla enkrat čist nora zarad enga moškega, k je bil tud starejši (15 let). in me je držal kr neki časa, sm tud cist zgubila glavo  ;)
in tip je bil res... uf!  ;) ful je imel tist "neki" v seb k me je vleklo k njemu kt magnet. res, moški s tako karizmo, da dol padeš!
ampak se je pol zgodil po dolgem času to, da ko sm ga pogledala, sm v bistvu dojela, da ma v sebi eno ogromno privlačnost + fascinantno notranjost, k me je pritegnila k njemu, da pa si zveze z njim ne predstavljam.
js sm ugotovila, da se ljudje lahko zaljubimo al pa kokrkol že v nekoga, ampak to še ne pomen, da je to pol to. mislm, da bi se mogl zravn vedno vprašat še to, al nam ta oseba lahko da nazaj tak fit back kot ga hočmo al ne. in ko sm se js vprašala, če bi mi on res lahko dal to, kar hočem, tko v celoti, da bi se vidla z njim čez par let v vezi, sm dobla filing, da ne. in je pol ta norost počas minila in mi zdj ni žal za to.  

no ampak to je sam moja izkušnja, zdj kako bo pa s tvojo je pa itak tvoja odločitev  ;)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Donna on 05.01.2007 at 09:14:47

917 ;D ni panike nobene. Lahko te naučim teoretično, praktično bi se pa mogla zment, ker te v biti ne poznam in sem do neznancev zelo zadržana...saj razumeš, kajne da? ;D Joke:))
Najbolj me je nasmejal post, ki ti je napisal, da se kar odseliš---ta je kruta!
Ni se ti treba. Ženska zrelih let je na videz čedna in ne vem, zakaj te EMŠO tako bega. Brez veze, veš. Bom napisala ponovnovno, da so ženske zrelih let včasih pravi posladek v tem krutem svetu. Preverjeno, pa jih ne bom naštevala, da se ne boš smejal. Torej? Nič te ne zadržuje. Ob prvi priliki ji lahko dihaš za vrat, saj bo takoj vedela kam mladič tačke moli...v mednožje ne.
Za resno zvezo pa ženska takih let ni, je bolj uporaben predmet, ker potem, kot te začopati, te hoče kar za vedno imet, to pa glede na leta ne gre.
Si samo laver? No, napiši, do kam sta prišla, pa ti napišem še kaj kar je ženskam všeč, na moč. Mlado telo defnitivno in tukaj imaš vse atribute za zmago. ::)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Madan_Gopal_Das on 05.01.2007 at 09:29:04

pravi jaz je atma, princip večnosti, znanja in blaženosti, ne to materialno telo skupaj s psiho, žensko ali moško. bolj ko se poistovečaš z materijo, bolj trpiš, iz vidika atme.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 06.01.2007 at 17:50:14


Donna wrote on 05.01.2007 at 09:14:47:
917 ;D ni panike nobene. Lahko te naučim teoretično, praktično bi se pa mogla zment, ker te v biti ne poznam in sem do neznancev zelo zadržana...saj razumeš, kajne da? ;D Joke:))


Ah, seveda razumem. Sicer pa sem se tudi sam šalil, ko sem bil spraševal, kje, kdaj in kako bi lahko pričela s tole malo šolo dvorjenja.  :)

Ampak... Saj bi me lahko...::) ;D


Donna wrote on 05.01.2007 at 09:14:47:
Najbolj me je nasmejal post, ki ti je napisal, da se kar odseliš---ta je kruta!
Ni se ti treba. Ženska zrelih let je na videz čedna in ne vem, zakaj te EMŠO tako bega. Brez veze, veš. Bom napisala ponovnovno, da so ženske zrelih let včasih pravi posladek v tem krutem svetu. Preverjeno, pa jih ne bom naštevala, da se ne boš smejal. Torej?


Veš Donna, sama leta me niti ne begajo toliko kolikor me bega dejstvo, da sem z njo postal tako zelo obseden že samo zaradi parih trenutkov, ki sem jih preživel v njeni bljižini. Teh nekaj trenutkov, je res da bilo nadvse prijetnih, polnih smeha, spogledovanja, žgačkljivih šal in podobnega nedolžnega zapeljevanja. Pa vendar me je dekle očaralo predvsem zaradi energije, ki jo tako polno izžareva. Osebnost je vsaj zame od vedno bilo tisto prvo, kar je k ljudem pritegnilo mojo pozornost, ona pa je po svoji karizmi tako zelo posebna, da jo lahko primerjam le s sanjami o raju, ki po svoji sladkosti prekaša celo sama nebesa. Tako je tisto kar me mede, predvsem strah, da bi, ako bi si dovolil končati noč v njenem objemu, povsem izgubil glavo, saj jo že sedaj komaj še nosim na svojih ramenih...


Donna wrote on 05.01.2007 at 09:14:47:
Nič te ne zadržuje. Ob prvi priliki ji lahko dihaš za vrat, saj bo takoj vedela kam mladič tačke moli...v mednožje ne.


Zadržujejo me le lastni dvomi, kajti sama mi velikokrat šalivo pripomne: če boš kaj potreboval in povdari, KARKOLI, veš kje me najdeš! Jaz pa se morem očitno le odločit. Namigov je bilo dovolj, tako, da je jasno, ne le za mladičkove, temveč tudi njene tačke. Moram pa povdarit, njeno mednožje je le drobcen delec tistega, kar bi si sam želel imeti in če bi se mogel odločiti le za eno samcato stvar iz njenega telesa, bi vsekakor izbral srce! Sicer, pa si jo želim celo, z dušo, s telesom in vsem ostalim kar ona je...


Donna wrote on 05.01.2007 at 09:14:47:
Za resno zvezo pa ženska takih let ni, je bolj uporaben predmet, ker potem, kot te začopati, te hoče kar za vedno imet, to pa glede na leta ne gre.


In vidiš Donna, tako zelo sem že zmešan, da si ničesar ne želim bolj kot to, da me začopati in nikoli več ne ispusti. V mojih mislih je nenehno, celo ponoči jo sanjam. Po eni strani se počutim kakor idiot. Mislim, kako je to sploh mogoče, da me tako prevzame 20 let starejša dama? Po drugi strani, pa bi si jo zelel imeti ob sebi za vedno pa k vragu in leta. In ravno to, ta razdvojenost je moja dilema. Vem, da je nemogoče imeti trajnejši odnos s toliko starejšo damo. Glede tega si ne delam nobenih utvar. Pa vendar, ne morem nehat upati, da je to kljub vsemu mogoče... Očitno bi se resnično mogel preseliti...  In to, naravnost v LJ-Polje! Tam bi se gotovo našel še kakšen frej apartma za mojo malenkost ;D


Donna wrote on 05.01.2007 at 09:14:47:
Si samo laver? No, napiši, do kam sta prišla, pa ti napišem še kaj kar je ženskam všeč, na moč. Mlado telo defnitivno in tukaj imaš vse atribute za zmago. ::)


Biti (samo) Lover kadar gre zgolj za simpatijo in fizično privlačnost vsekakor nekaj lepega, pa tudi relativno lahkotnega. V takih primerih je vsaka filozofija, vsako ovinkarjenje ali sprenevedanje čisto odveč... A kadar mešajo štrene nekoliko globja čustva :-[???    

Čez praznike je bila veliko odsotna (potovanje v tujino, sam sem bil z domačimi), sicer pa sva postala, vsaj mislim, da (relativno) dobra prijatelja. Sam se že od vedno družim bolj s starejšimi in se v taki družbi počutim celo prijetneje vsled nekoliko konstruktivnejših odnosov od tistih, ki jih je moč vzpostaviti z vrstniki mojih let. Precej sva se zbližala tudi v smislu, da sva se odprla drug drugemu in si dovolila spoznati tudi intimnejša dejstva najinih življenj. Osebno jo čutim zelo bljizu in me preseneča, kako zelo sproščena je kadar sva skupaj. Slišal sem tudi nekaj izpovedi njenih ljubezenskih podvigov, za katere so značilni predvsem partnerji pod 30 let... Fetiš očitno! Kakror praviš tudi sama, zaradi privlačnejših teles. Kakšnih intimnejših stikov pa še vedno nisva imela. Čisto naravnost (kakor naprimer želim si te) mi še nikoli ni rekla, da bi me hotela imeti za večerjo (taki direktnosti se pač nebi mogel izmikati), pa vendar so namigi (zdaj že) iz obeh strani tako očitni, da bi še slepec lahko uvidel koliko je ura. Mislim, da se nebom več dolgo mogel zadrževati in si jo bom lepega večera kar vzel, pa če tudi potem umrem od ljubezni, kar bi konec koncev bila čisto lepa smrt. Želim pa si in želim si iz vsega srca, da bi naju tak večer kvečemu zbližal in ne oddaljil, kar je moja največja bojazen in edini razlog, da jo še vedno puščam čakati...

Takole, kakor kratko se je pač dalo...
Lep pozdrav...

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 07.01.2007 at 18:59:05

A ja, tole sem še pozabil napisat. Vsega kar do nje čutim ji seveda (še) nisem razkril. Ve ravno dovolj, da je lahko povsem sigurna, da sem ji vselej na voljo, za karkoli bi me že potrebovala. Da pa sem vanjo, milo rečeno, zacopan do ušes in še čez, pa prikrivam kolikor se le da. Bojim se namreč, da bi se tega ustrašila in se umaknila. Sicer še zdaleč nisem vsiliv in nikoli nikogar ne posiljujem s svojim hotenji. Pa vendar, v kolikor si sama želi le občasnega ljubimca, še zdaleč ne potrebuje zaljubljeno dete, ali ne???

Morda mi lahko v zvezi s tem kaj napišeš, če te je volja? :-/

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 07.01.2007 at 19:30:02

ja dej bod dec pa jo že pofukej  ::) to *očitno* hoče

k te bo naslednič provocirala samo lepo sprejmi igro...sej je že vse naredila, prpravla situacijo, kakor te jest zastopm

sej čustva lahko obdržiš zase pa boš vidu kako se bo razvil. sam te je pa fajn obrnila; to ženske znajo, tkole ujet moško pozornost...ampak ni razloga, da ne bi šlo tudi v drugo smer...eh igrce, ne morš se jim kej dost izognt

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by tai on 07.01.2007 at 20:06:05


ixtlan wrote on 07.01.2007 at 19:30:02:
ja dej bod dec pa jo že pofukej  ::) to *očitno* hoče

k te bo naslednič provocirala samo lepo sprejmi igro...sej je že vse naredila, prpravla situacijo, kakor te jest zastopm

sej čustva lahko obdržiš zase pa boš vidu kako se bo razvil. sam te je pa fajn obrnila; to ženske znajo, tkole ujet moško pozornost...ampak ni razloga, da ne bi šlo tudi v drugo smer...eh igrce, ne morš se jim kej dost izognt


tipičen moški!

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 07.01.2007 at 20:30:59


tai wrote on 07.01.2007 at 20:06:05:

ixtlan wrote on 07.01.2007 at 19:30:02:
ja dej bod dec pa jo že pofukej  ::) to *očitno* hoče

k te bo naslednič provocirala samo lepo sprejmi igro...sej je že vse naredila, prpravla situacijo, kakor te jest zastopm

sej čustva lahko obdržiš zase pa boš vidu kako se bo razvil. sam te je pa fajn obrnila; to ženske znajo, tkole ujet moško pozornost...ampak ni razloga, da ne bi šlo tudi v drugo smer...eh igrce, ne morš se jim kej dost izognt


tipičen moški!


hehe... si bom to štel za kompliment  :P

kokrkol se že sprenevedamo, ženska dejansko hoče desca. takega, ki bo znal po miz udart :) arhetip bojevnika ... pogumnega, odločnega, ki ve kaj hoče (alpa si vsaj misli) in si tisto tudi vzame / doseže (ali vsaj proba). seveda na lep način. danes pač ni več mečev, zato mora bit tip oborožen s čim drugim, pametjo npr..  ženska nikakor noče ene nežne, pomehkužene šleve, iz katere bo naredila copato in bo potem zafrustrirana, ko bo enkrat opazila, da ona nosi hlače pa to niti ni njen job

zato lepe ženske lubijo barabe  ;)

enivej... govorim iz prakse. glede na to, da nisem bil nikol nakonektan s fotrom in na splošno ni prisotnega nekega močnega moškega arhetipa, po katerem bi se lahko zgledoval...in glede na to, da sem bil v prejšnjem življenju ženska...sem obdržal in razvijal bolj ženske kvalitete kot moške... dokler mi ni postal jasn, da to nima smisla ;)

ma ja pa sej tut ženske so daleč od arhetipa ženske ... jeba ::)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 07.01.2007 at 20:54:40


ixtlan wrote on 07.01.2007 at 20:30:59:

tai wrote on 07.01.2007 at 20:06:05:

ixtlan wrote on 07.01.2007 at 19:30:02:
ja dej bod dec pa jo že pofukej  ::) to *očitno* hoče

k te bo naslednič provocirala samo lepo sprejmi igro...sej je že vse naredila, prpravla situacijo, kakor te jest zastopm

sej čustva lahko obdržiš zase pa boš vidu kako se bo razvil. sam te je pa fajn obrnila; to ženske znajo, tkole ujet moško pozornost...ampak ni razloga, da ne bi šlo tudi v drugo smer...eh igrce, ne morš se jim kej dost izognt


tipičen moški!


hehe... ja kva pa bi ti raj? žensko?  :P

kakrkol se že sprenevedamo, ženska dejansko hoče desca. takega, ki bo znal po miz udart :) arhetip bojevnika ... pogumnega, odločnega, ki ve kaj hoče (alpa si vsaj misli) in si tisto tudi vzame (ali vsaj proba). seveda na lep način. danes pač ni več mečev, zato mora bit tip oborožen s čim drugim, pametjo npr. ženska nikakor noče ene nežne, pomehkužene šleve, iz katere bo naredila copato in bo potem zafrustrirana, ko bo opazila, da ona nosi hlače pa to ni njen job

zato lepe ženske lubijo barabe  ;)

enivej... govorim iz prakse. glede na to, da nisem bil nikol nakonektan s fotrom in na splošno ni prisotnega nekega močnega moškega arhetipa, po katerem bi se lahko zgledoval...in glede na to, da sem bil v prejšnjem življenju ženska...sem obdržal in razvijal bolj ženske kvalitete kot moške... dokler mi ni postal jasn, da to nima smisla ;)

ma ja pa sej tut ženske so daleč od arhetipa ženske ... jeba ::)


Ja no, sej delno imaš prav... Odnosi, takole mačistično razdelani bi vsekakor bili veliko preprostejši. In v končni fazi tudi meni ni teško zagrabit lisičko, da malo zaigra na Panovo frulico. No dejstvo je, da si želim z njo vzpostaviti nekoliko globji odnos, saj mi je dekle resnično pri srcu. Razlog za trosenje teh mojih izpovedi po forumu, pa je predvsem v tem, da bi si želel videti, kako na te zadeve gledate ostali. Moram pa povdarit, da sem se mi zdi, da je v odnosih bolj pomembna kompaktibilnost, kot pa to kdo je glavni oz. kdo nosi hlače!!! V odnosu, ki je skladen gotovo ni kraljev in sužnjev pač pa zgol enakovredna, dopolnjujoča se prijatelja in ljubimca!!!

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 07.01.2007 at 21:05:52

sej sploh ne gre zato kdo je glavni (bohnedej, odnosi ne smejo bit bitka za moč), gre za prevzemanje vlog, iz česar izvira dinamika odnosa

tu sem se malo bolj poglobil:

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1095923114/30#38

je zelo pomembna zadeva; upam, da bo komu prišla prav

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 07.01.2007 at 21:15:50

a rabš vojno / katastrofo, da boš dobil spodbudo in naredil tist kar hočeš? bi blo čist drgač ane... bi hitr letu k njej na vrata :) mal tragedije rabmo očitno, da bomo nazaj dobili ostrino. da ne bomo tako pasivni in otopeli...

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by spark on 07.01.2007 at 21:31:53


917 wrote on 07.01.2007 at 20:54:40:
No dejstvo je, da si želim z njo vzpostaviti nekoliko globji odnos, saj mi je dekle resnično pri srcu. Razlog za trosenje teh mojih izpovedi po forumu, pa je predvsem v tem, da bi si želel videti, kako na te zadeve gledate ostali. Moram pa povdarit, da sem se mi zdi, da je v odnosih bolj pomembna kompaktibilnost, kot pa to kdo je glavni oz. kdo nosi hlače!!! V odnosu, ki je skladen gotovo ni kraljev in sužnjev pač pa zgol enakovredna, dopolnjujoča se prijatelja in ljubimca!!!Hej mali, mi je zelo žal, ampak tale ženska ne vem če išče ravn en globlji odnos. Mi je žal, ampak mislm da ma (na žalost) ixtlan prow, čeporv bi se jaz mal manj vulgarno izrazla (ne tko tipično moško)!!! I would say, da bi se rada znebila neke notranje napetosti ;D pač ženska bi se mal pozabavala ;D  

aja pa rešitev ni da se odseliš, ampak čimprej zbrihtaš- kako? ko zveš mi javi ;)

LP pa dobr oprav

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 07.01.2007 at 21:51:12

o pač, išče ona en "globlji" odnos ;D "znebila neke notranje napetosti"? ;D OMG tega pa še nism slišal ;D "pač ženska bi se mal pozabavala?" elegantno elegantno haha...ojoj...alpa če rečemo tko kt je - da bi ga rada fasala ;D sorrrrrrrry  :-X


Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by spark on 07.01.2007 at 22:08:29

:-Xeh, pa mi ne gre prostaškost dons...

enivej, dokler se razumemo je vse kul-olepšano ali prostaško

OMG :P

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by lola on 08.01.2007 at 09:04:33


Donna wrote on 05.01.2007 at 09:14:47:
Bom napisala ponovnovno, da so ženske zrelih let včasih pravi posladek v tem krutem svetu.
Za resno zvezo pa ženska takih let ni, je bolj uporaben predmet, ker potem, kot te začopati, te hoče kar za vedno imet, to pa glede na leta ne gre.


Kot ženska, ki že štejem preko 40 pomladi, ti lahko rečem, da nakladaš. Razmišljaš silno omejeno  in si polna predsodkov.

No ja, mogoče boš pa ti pri svojih 40. takšna.

In če ne boš koga začopatila, boš srečna, če boš komu za posladek.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 08.01.2007 at 09:44:06

No, O.K vidva! Ne bom se več sprenevedal. Ob prvi prilki jo bom našeškal po ritki, pa k vragu mojster! ;D Madona sej res, KAJ SPLOH BLUZIM??? Mogoče me je malo zmedlo dejstvo, da je takšnih mladkih fantov, ki so z njo, kakor sama pravi, hodili, cel kup. Vsled česar sem kakopak upal, da bi morda naslednji lahko bil jaz. No, kakorkoli že, včasih ti kakšen nasvet vsekakor pride prav in tako je bilo tole pisanje pogojeno predvsem, z željo, da bi si pregnal določene dvome, ki pa jih v odnosu z dekleti svojih let vsekakor nisem imel nikoli. Ali pač, le da niso bili tako intenzivni, da bi po nasvet hodil k online psiheatrom ;D...

Šeškanje torej, packe "stare"! ;D Zdej je pa res že skrajni cajt sej mi bo še ušla na koncu!  ;D

Jaooooooo

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 10:22:29

:-?

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 08.01.2007 at 12:30:40


lola wrote on 08.01.2007 at 09:04:33:
Razmišljaš silno omejeno  in si polna predsodkov.

No ja, mogoče boš pa ti pri svojih 40. takšna.

In če ne boš koga začopatila, boš srečna, če boš komu za posladek.


Auč, auč, auč...
Ta je pa še mene zabolela...
Sej gotovo ni hotela nič slabega reči. Le fantičku je malo poguma vlila. Poleg tega, pa je stališč o tem, kar bi naj bilo fino, sladko, lepo, zgrešeno, neumno, omejeno, napredsodkano, vznemirljivo itd... itd... gotovo toliko, kolikor je nas, ljudi... Oh, kako lepo, da je svet tako pisan, ali ne?

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by spark on 08.01.2007 at 13:01:55


917 wrote on 08.01.2007 at 09:44:06:
No, O.K vidva! Ne bom se več sprenevedal. Ob prvi prilki jo bom našeškal po ritki, pa k vragu mojster! ;D Madona sej res, KAJ SPLOH BLUZIM??? Mogoče me je malo zmedlo dejstvo, da je takšnih mladkih fantov, ki so z njo, kakor sama pravi, hodili, cel kup. Vsled česar sem kakopak upal, da bi morda naslednji lahko bil jaz. No, kakorkoli že, včasih ti kakšen nasvet vsekakor pride prav in tako je bilo tole pisanje pogojeno predvsem, z željo, da bi si pregnal določene dvome, ki pa jih v odnosu z dekleti svojih let vsekakor nisem imel nikoli. Ali pač, le da niso bili tako intenzivni, da bi po nasvet hodil k online psiheatrom ;D...

Šeškanje torej, packe "stare"! ;D Zdej je pa res že skrajni cajt sej mi bo še ušla na koncu!  ;D

Jaooooooo


Emm, jz ti tega lih ne priporočam, ker sm mnenja da bo pol še hujše (bo še bolj bolelo) -zard tistih hudih ljubeznskih napadov tam zgoraj (=prejšnji posti)
se popravlam: strinjam se z I sam tolk da ona to hoče, ne priporočam ti pa da izvedeš kar ti moško svetuje ;)

LP

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 08.01.2007 at 13:11:25


spark wrote on 08.01.2007 at 13:01:55:
Emm, jz ti tega lih ne priporočam, ker sm mnenja da bo pol še hujše (bo še bolj bolelo) -zard tistih hudih ljubeznskih napadov tam zgoraj (=prejšnji posti)
se popravlam: strinjam se z I sam tolk da ona to hoče, ne priporočam ti pa da izvedeš kar ti moško svetuje ;)
LP


No no, končno je nekdo pošteku mojo dilemo... Točno to je tisto kar me mori! No, dejstvo je, da bom nekaj mogel storiti! Takole med vrati resnično ne morem stati! Uf, kako sovražim take situacija v katerih ne moreš biti niti vroč niti hladen... No ja, nekaj se bo gotovo iscimilo iz vsega tega... Ni vrag da se ne nebi... Bomo vidli!Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by spark on 08.01.2007 at 14:03:47

No potem pa (če je ne mislš pozabt in nočeš stat ko lipov bog) tkole: kaj pa, če bi se odkrito pogovorila vi2. bi ji razložu tvojo situacijo. Sej če se mata tko fajn pa velik pogovarjata + je že starejša bo znala zrelo odreagirat (vsaj mislm)- ti bo povedala svoj mnenje in ne boš več u dvomih pa tud mi ne bomo ugibal kaj ženska hoče (čeprov prvi vtis smo si že naredl) ;)


LP

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 14:03:50

mogoč jo pa podzavestno dojemaš bl kt mamico in ne tok kot lubico. Freud se je ravnokar v grobu obrnu...na hrbet se je ulegu ;D

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 14:06:46


spark wrote on 08.01.2007 at 14:03:47:
No potem pa (če je ne mislš pozabt in nočeš stat ko lipov bog) tkole: kaj pa, če bi se odkrito pogovorila vi2. bi ji razložu tvojo situacijo. Sej če se mata tko fajn pa velik pogovarjata + je že starejša bo znala zrelo odreagirat (vsaj mislm)- ti bo povedala svoj mnenje in ne boš več u dvomih pa tud mi ne bomo ugibal kaj ženska hoče (čeprov prvi vtis smo si že naredl) ;)
LP


yeah, why don't you kill the passion  ::) kar razlož ji, potem te bo poujčkala, pomojčkala in poskrbela zate

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by spark on 08.01.2007 at 14:13:18

ja kaj bi pa pol ti naredu, da ne bi bil v dilemi, to me pa res zanima...

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 14:25:54


spark wrote on 08.01.2007 at 14:13:18:
ja kaj bi pa pol ti naredu, da ne bi bil v dilemi, to me pa res zanima...


lahk povem kaj ne bi naredu. ne bi si v nedogled ustvarjal ene fantazije, ki postaja močnejša bolj k se z njo ukvarjaš, kmalu zaživi neko svoje življenje, ti pa zgubiš stik z realnostjo. če se potem poleg tega še pretvarjaš (kot pravi 917, da se pred to žensko), samega sebe razcepiš, postajaš vedno bolj nekongruenten v svojem obnašanju (kar se seveda tudi opazi). zaradi tega nisi svoboden in trpiš, postajaš vedno bolj neodločen, skratka vedno slabi je. pač greš in nekaj narediš, čimprej. sej greš lahko počas, če ti to paše. ne moreš se pa zanikat. če dejanja postopoma sledijo čustvom, potem se lahko tudi pravočasno ustaviš, še preden te odnese :exclamation po potrebi glede na feedback, ki ga dobiš...najslabše je, da čustvom daš povsem prosto pot, njih fizični izraz pa povsem potlačiš...no, razen če nimaš sadomazohističnih nagenj. po mojem mnenju, je pred vsako nadgradnjo čustev (ki itak sledijo grajenju fantazije), zelo dobrodošel vsaj en reality check

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 08.01.2007 at 15:22:07

No pa, pustmo sedaj to... Se mi zdi, da smo se že malo preveč oddalili od bistva... Dejstvo je, da se vsakdo lahko znajde pred situacijo, ki ga utegne malce zbegati in upam si stavit, da tudi ti nisi vsemogočen... Za Ojbipov kompleks pa, v kolikor si frojda preučil natančneje, gotovo veš, da nima z dvomi opraviti prav ničesar. Sla po lastni materi (in podobne psihopatologije) nimajo prav ničeser skupnega s slo po malo starejši ženski, ki predvsem zaradi svoje zapeljive in očarljive pojave, požene kri v glavo, gotovo, da vsakemu bolj ali manj zdravemu samcu. Prav tako me osebno niti najmanj ne zanimajo, ženske, ki bi mi v odnosu hotele igrati mater, me vzgajati ali pomilovati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali kakor sem bil že parkrat ponovil, gre zgol in samo za situacijo, ki je v meni, kot fantu ne tako mačističnih pogledov na svet, zbudila določeno mero negotovosti. Vrjamem pa, da je vam, ki svet merite le z jajci (vašo močjo) in kurcem (vašim ponosom), moja situacija, že smešno patetična! Pa vendar na svetu obstoja še kaj drugega kakor zgol mačizem. Ženskam je slednje vsekakor jasno, zato sem tukaj računal predvsem na nihova mnenja a tudi tebi hvala za trud...

Za konec gobezdanja pa vam še tole skrivnost izdam, zakaj je moški bolj neumen od ženske...

Se še vedno spomnite zgodbe iz edenskega vrta???

No, zato torej, ker je EVA pojedla jabolko spoznanja, Adamu se je pa v grlu zataknil...

In vidite, zato je za njegove potomce španska vas vse, kar se ne da dojeti (zgolj in smo) genitalno...

A očitno vsak, ne le moj sadeš, rabi svoj čas, da dozori (ali zgnije, oboje je del življenja)!!!


Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 16:06:21


917 wrote on 08.01.2007 at 15:22:07:
....Vrjamem pa, da je vam, ki svet merite le z jajci (vašo močjo) in kurcem (vašim ponosom), moja situacija, že smešno patetična! Pa vendar na svetu obstoja še kaj drugega kakor zgol mačizem. Ženskam je slednje vsekakor jasno, zato sem tukaj računal predvsem na nihova mnenja a tudi tebi hvala za trud...

Za konec gobezdanja pa vam še tole skrivnost izdam, zakaj je moški bolj neumen od ženske...

Se še vedno spomnite zgodbe iz edenskega vrta???

No, zato torej, ker je EVA pojedla jabolko spoznanja, Adamu se je pa v grlu zataknil...

In vidite, zato je za njegove potomce španska vas vse, kar se ne da dojeti (zgolj in smo) genitalno...

A očitno vsak, ne le moj sadeš, rabi svoj čas, da dozori (ali zgnije, oboje je del življenja)!!!


hihi...ti tut nis bil lih nakonektan s fotrom oz. nisi imel nobene močne moške osebe v življenju, ki bi jo spoštoval, ane? moje sožalje ;)

z zgornjo zgodbico si sebe postavil iz plemena moških. v katerem plemenu boš? v plemenu žensk? ti pa vse (dobre) ženske na svetu, o kako bi se meli fajn, ane...;) vsi oz. vse bi funkcionirale na podoben način, vse bi se razumele oz. čutile med sabo...joj kako bi blo fletn :) brez mačističnega bullshita, brez takih in drugačnih moških kretenov. ::) tebe kot edinega "moškega" bi po rokah nosile in opevale zaradi tvojega mesenega dildota, ki bi bila hkrati tudi edina stvar po kateri bi se od njih ločil :P

ne zajebavam te, samo mal se hecam. vse kar hočem povedat je, da je vesolje bi-polarno. razlika med ženskim in moškim principom je gonilo vesolja. ravno to, da se te razlike ne zavedaš najbolje, ti dela probleme v tej konkretni situaciji (mimogrede, v situaciji se ne "znajdeš", ampak v situacijo "prideš") tudi meni jih je, skoraj vsakemu jih. meni še posebej...še danes bolj obvladam ženske kvalitete kot moške...jih pa ne uporabljam več aktivno, ampak samo še pasivno...ma težko mi je tole razložit...tisti pluski pa minusi v oni drugi temi bi ti morali dati dovolj osnove za lastno vizualizacijo

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 08.01.2007 at 16:27:20

:-/

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 08.01.2007 at 16:32:28

Se mi zdi, da sem z vsakim postom še bol zmeden... O.K. Se prav mugu bi nehat bit pička in staro nabristat? A te prav razumem? Mislim mogu, to je tvoj nasvet, al kako? Ja sej, mogoče maš prav... Tole stanje duha je res nekam patetično.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 08.01.2007 at 16:34:32

Fak no...

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 16:46:54

oh...zakaj se pa tako izražaš v zvezi z žensko, v katero si zaljubljen? itak, da ne. ljubi se z njo oz. kakorkoli že čutiš, si predstavljaš. moji "mačistični" izrazi zame osebno niso imeli negativne konotacije...medtem, ko se mi zdi, da je tvoj namen, da jo tvoji imajo, ko takole pretiravaš. kadar uporabim tak izraz / dejansko "a greva fukat" včasih rečem tudi ženski / je vedno zelo očitno, da je mišljeno šaljivo, igrivo... ona me itak pozna in ve kaj lahko pričakuje...

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Loops of Infinity on 08.01.2007 at 16:59:18


917 wrote on 08.01.2007 at 16:32:28:
Se mi zdi, da sem z vsakim postom še bol zmeden... O.K. Se prav mugu bi nehat bit pička in staro nabristat? A te prav razumem? Mislim mogu, to je tvoj nasvet, al kako? Ja sej, mogoče maš prav... Tole stanje duha je res nekam patetično.Me zanima, kaj si pričakoval oz. pričakuješ od tvojega exposure-a tukaj? A ti lahko kdorkoli odvzame to, kar imata vidva, kar je v tvojem srcu? Nihče ne zmore ljubit, ne da bi bil kdaj v dvomih al pa žalosten, zakaj pol iskati popolnost (ali napake) v popolnosti? Ali se upirati dvomom. Men je zakonsko, da razmišljaš o tem. Anyway you'll go will be the right way. Heart knows it's way.

Koliko pa npr. lahko preneseš, da je vse samo v tvoji glavi? (Not that I don't belive in one love).


Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 17:05:23

drgač pa kaj bi ti dejansko lahko svetoval, kar velja nasplošno...pač nisem v tvoji situaciji, niti direktnih nasvetov nikol ne želim dajat...provociram pa rad:P

nasplošno velja tako. ko vzpostaviš nek odnos, se vlogi izmenjavata. nekdo vodi, drugi spremlja. potem obratno. (rapport->pacing->leading) če zdaj ona vodi, ti spremljaš, sprejmeš njeno igro. pusti ji, da te vodi, naj ji bo ker je starejša ;) potem se zamenjata. to je pomembno, to je dinamika odnosa (če poznaš še ravni, torej fizično, čustveno, mentalno, spiritualno, tiste pluse in minuse, potem lažje najdeš svojo vlogo, svojo iztočnico). še pomembneje je, da nisi nikol par korakov spredaj ali par korakov zadaj. predvsem čustveno. pomembno je, da skoz spremljaš njen tempo in temu ustrezno prilagajaš svojega. lahko si korak spredaj ali korak zadaj, več ne. to ni najlažje, se je treba disciplinirat, dokler ti ne postane naravno. če si malo igralca, potem bo najlažje po principu "fake it, till you make it"

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 17:16:31


wrote on 08.01.2007 at 16:59:18:
Heart knows it's way.
Koliko npr. lahko preneseš, da je vse samo v tvoji glavi?


Sorry Loops, da te moram razočarat, ampak vsi občutki, prav tako tisti najbolj "srčni" so posledica glave oz. prepričanj. Vsak občutek, ki ga doživiš v telesu sprožijo možgani... Razen občutkov, ki so eksternega izvora.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Loops of Infinity on 08.01.2007 at 17:19:11


ixtlan wrote on 08.01.2007 at 17:16:31:

wrote on 08.01.2007 at 16:59:18:
Heart knows it's way.
Koliko npr. lahko preneseš, da je vse samo v tvoji glavi?


Sorry Loops, da te moram razočarat, ampak vsi občutki, prav tako tisti najbolj "srčni" so posledica glave oz. prepričanj. Vsak občutek, ki ga doživiš v telesu sprožijo možgani... Razen občutkov, ki so eksternega izvora.


Ni panike, ixtlan.

Me pa zanima, če lahko vidiš razliko med:

Free your mind and the rest will follow
and
Pick up your brains and the rest will follow.

Na primer. :D

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 17:20:38

Prvi je komad, drugo pa kr nekj?  ::)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Loops of Infinity on 08.01.2007 at 17:23:50


ixtlan wrote on 08.01.2007 at 17:20:38:
Prvi je komad, drugo pa kr nekj?  ::)


::) Tudi to.


Imela sem v mislih predvsem to, da s dajanjem minda na free pač ne gre zmeraj, ampak je treba pobrat kar je tvojega, dati tistemu absolutno pozornost, odstraniti vse kar je tujega prej ko se daš na free. That's all.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 17:29:58

Že vem kaj hoč povedat. Se strinjam, ampak seveda ne v tem, da ni dobro (preveč) razmišljat. Najprej zavestno sestavljaš programe (kar si verjetno mislila z drugo vrstico), takrat pač več analiziraš in sistematiziraš (leva možganska polovica). Ko enkrat postaviš program v background, v podzavest, potem se ti v procesnem centru naredi prostor in program deluje samodejno iz ozadja, iz podzavesti. Takrat imaš free mind. Ni ti treba razmišljat. Vsaj v zvezi s tem ne kar si že enkrat razmislila in je zate postala rutina. Po možnosti takrat tudi deluješ bolj z desno možgansko polovico. Bolj celostno in spontano.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 17:34:31

Ah, mal sem zabluzil s tema možganskima polovicama, nima veze...

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Loops of Infinity on 08.01.2007 at 17:34:46


ixtlan wrote on 08.01.2007 at 17:29:58:
Že vem kaj hoč povedat. Se strinjam, ampak seveda ne v tem, da ni dobro (preveč) razmišljat. Najprej zavestno sestavljaš programe (kar si verjetno mislila z drugo vrstico), takrat pač več analiziraš in sistematiziraš (leva možganska polovica). Ko enkrat postaviš program v background, v podzavest, potem se ti v procesnem centru naredi prostor in program deluje samodejno iz ozadja, iz podzavesti. Takrat imaš free mind. Ni ti treba razmišljat. Vsaj v zvezi s tem ne kar si že enkrat razmislila in je zate postala rutina. Po možnosti takrat tudi deluješ bolj z desno možgansko polovico. Bolj celostno in spontano.


Aha, si dobro dojel. Le da se bojim, da če človek želi, da gre v tem vrstnem redu, mu življenje gre mimo. Torej smo spet pri opustitvi želja in prepustitvi temu kar je.  
::)Kot je spet v enem TUT*-u hudo napisano:

If a bird who could fly, only wished for flight as it sat on a limb, before long it would be unable to fly.

Fly, (ixtlan), fly!  [smiley=1grin1.gif]

   The Universeixtlan wrote on 08.01.2007 at 17:34:31:
Ah, mal sem zabluzil s tema možganskima polovicama, nima veze...


Nisi.Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 17:41:33


wrote on 08.01.2007 at 17:34:46:
Le da se bojim, da če človek želi, da gre v tem vrstnem redu, mu življenje gre mimo.


Včer sem bral biografijo enega tipčka, okultista http://www.angelfire.com/az/garethknight/aboutgk.html

Gareth Knight...the story so far

The 1950s ... (tu je bil star 23 let)
The 1960s ...
The 1970s ...
The 1980s ...
The 1990s ...
The 2000s ...

Kmal bodo 2010s ... pa tipo še kar miga ;) medtem je napisal malo morje knjig, da ne govorim o tem kok je mogu naštudirat zadev. ni TKO kratk živlene.  8-)


wrote on 08.01.2007 at 17:34:46:
::)Kot je spet v enem TUT*-u hudo napisano:

If a bird who could fly, only wished for flight as it sat on a limb, before long it would be unable to fly.

Fly, (ixtlan), fly!  [smiley=1grin1.gif]

   The Universe


alis grave nil  ;)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Loops of Infinity on 08.01.2007 at 17:46:09

No, vsaj za eno lepo misel več vem, če ne drugega  :-*:

"Nothing is heavy to those who have wings."Čeprav ne štekam kaj bi tega modela tolk gnalo v raziskovanje če ne ljubezen. Upam pa da se zna kdaj ustavit, odnehat and enjoy it.  

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 17:51:45


wrote on 08.01.2007 at 17:46:09:
Čeprav ne štekam kaj bi tega modela tolk gnalo v raziskovanje če ne ljubezen. Upam pa da se zna kdaj ustavit, odnehat and enjoy it.


Jst štekam. Želja po tem, da bi razumel vesolje, kako stvari funkcionirajo. To je tudi namen Zemlje. Druga želja, ki je še edina realna želja, kot sem opazil sam pri sebi, je želja po sobivanju (kar v mojem simbolu vsebuje vse radosti sobivanja, tudi ljubezen).

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by spark on 08.01.2007 at 18:36:30


ixtlan wrote on 08.01.2007 at 14:25:54:
lahk povem kaj ne bi naredu. ne bi si v nedogled ustvarjal ene fantazije, ki postaja močnejša bolj k se z njo ukvarjaš, kmalu zaživi neko svoje življenje, ti pa zgubiš stik z realnostjo. če se potem poleg tega še pretvarjaš (kot pravi 917, da se pred to žensko), samega sebe razcepiš, postajaš vedno bolj nekongruenten v svojem obnašanju (kar se seveda tudi opazi). zaradi tega nisi svoboden in trpiš, postajaš vedno bolj neodločen, skratka vedno slabi je. pač greš in nekaj narediš, čimprej. sej greš lahko počas, če ti to paše. ne moreš se pa zanikat. če dejanja postopoma sledijo čustvom, potem se lahko tudi pravočasno ustaviš, še preden te odnese :exclamation po potrebi glede na feedback, ki ga dobiš...najslabše je, da čustvom daš povsem prosto pot, njih fizični izraz pa povsem potlačiš...no, razen če nimaš sadomazohističnih nagenj. po mojem mnenju, je pred vsako nadgradnjo čustev (ki itak sledijo grajenju fantazije), zelo dobrodošel vsaj en reality check


ok, se čist strinjam s tabo!

ampak vsi k so/smo bili u podobni situaciji vejo/vemo, da v takih primerih odpovejo vsa znanja (iz teorije) vsi realni nasveti ipd.. pač si zaljubljen al kaj... (no če nisi nikol bil, se morm odločt a naj te občudujem al pomilujem)
aha kar sem hotla povedat, če neha ugibat in fantazirat in jo idealizirat bolj kot si to ona zasluž, naj se končno tolk skorajž, da izve resnico direkt od nje...  kakršnkol odgovor že bo- bo točn vedu in pol se bo lažji vzel v roke za naprej-predvidevam ::) je pa res, da lahko pa da 'uživa' v taki negotovosti kot je in bi rad še mal zavlačeval, malčk ostal v njej...

joj pa še to-ne morm si kaj ampak tole:


Quote:
dejansko "a greva fukat" včasih rečem tudi ženski / je vedno zelo očitno, da je mišljeno šaljivo, igrivo... ona me itak pozna in ve kaj lahko pričakuje...


a da potem dejansko gresta :o
:o in kaj lahko pričakuje [smiley=evil.gif] ;D
(sori zloba vn udarja :-/)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 18:58:57


spark wrote on 08.01.2007 at 18:36:30:
ampak vsi k so/smo bili u podobni situaciji vejo/vemo, da v takih primerih odpovejo vsa znanja (iz teorije) vsi realni nasveti ipd.. pač si zaljubljen al kaj... (no če nisi nikol bil, se morm odločt a naj te občudujem al pomilujem)


itak da. dejansk sem se sposobn v enem dnevu zaljubit do amena (pač brez nekih konkretnih podatkov o njej), držat zaljubljenost in gradit fantazijo par dni in v njej full uživat (pustit, da me čist prevzame), potem pa v kakšni uri ustavit fantazijo oz. jo spustit na realna tla...in počakat kaj bo, spoznat človeka. reality check. predvsem pa ujet njen tempo (lahko si kvečjemu en korak naprej). zakaj se včasih prepustim fantaziji? ker pogrešam občutek, ki je dbest. sej, če je oseba prava, se itak potem tako izkaže in občutek gradiš postopoma. če pa ni, potem sem pa vsaj nekaj časa užival v fantaziji...da ne pozabim kako bi rad, da bi bilo ;)


spark wrote on 08.01.2007 at 18:36:30:
joj pa še to-ne morm si kaj ampak tole:


Quote:
dejansko "a greva fukat" včasih rečem tudi ženski / je vedno zelo očitno, da je mišljeno šaljivo, igrivo... ona me itak pozna in ve kaj lahko pričakuje...


a da potem dejansko gresta :o
:o in kaj lahko pričakuje [smiley=evil.gif] ;D
(sori zloba vn udarja :-/)


ja itak. kaj lahko pričakuje? batine ;D (sej čist možn, da bo kkšna bivša brala tole, pol bom pa jst dobu batine ;D :-X)

ne vem kaj se zgražaš, sej bi šla ti tut, če bi ti tvoj izbranec to full prikupno reku ;)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by spark on 08.01.2007 at 19:26:20

no krasno.. še bl krasno, da ti uspeva reality check (čeprov pol dvomim da gre za eno zalublenost 2die4) .. upam da bo 917ki to tud uspel pa še komu bi prav pršlo ;)


mi2 mava to drgač urejen-se ne rab nč sploh rečt ::)

če bi pa to izjavu ga pa prej fajn pretepem, pa ne gre za your kind of batine ;D

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 19:31:29


spark wrote on 08.01.2007 at 19:26:20:
no krasno.. še bl krasno, da ti uspeva reality check (čeprov pol dvomim da gre za eno zalublenost 2die4)


nja, že en cajt ni obrodilo nekih pametnih sadov oz. let me put this way: se niso zakoreninila neka drevesa... ja no, enkrat bo že


spark wrote on 08.01.2007 at 19:26:20:
če bi pa to izjavu ga pa prej fajn pretepem, pa ne gre za your kind of batine ;D


aha, aha :D PREJ ga fajn pretepeš...no, no...se mi je zdel, da bi znala cent tut tak pristop  ;D

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 08.01.2007 at 19:34:39


spark wrote on 08.01.2007 at 19:26:20:
mi2 mava to drgač urejen-se ne rab nč sploh rečt ::)


kva pa...na pomežik levega očesa? a imata eno skrivno znamenje?  ;D že vem, zihr mata en tak posebn, pohotn pogled 8-)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by tai on 08.01.2007 at 20:27:16

917,
mislm, da bi blo fajn, da bi si najprej odgovoril na eno simpl vprašanje: kaj sploh hočeš?
resno zvezo ali sex?
če hočeš sex, potem ni kej naprej razpredat.
če hočeš ljubezen, potem je naslednje vprašanje: kaj hoče ona?
ona OČITNO, zelo očitno hoče sex.
naslednje vprašanje: ji lahko daš samo to, kar ona hoče? da si rečeš - ok, bova pač samo sexala. brez ostalega zraven. če lahko, potem ok. če tega ne zmoreš, potem je najboljše, da takoj pozabiš na njo, brezkompromisno.

ker fora v odnosih je to, kar ljudje vedno pozabljamo, da ni dost samo to, da nam je nekdo všeč, ampak predvsem, če nam lahko da tak fit back nazaj kakršnega hočemo. in če ti ne more dat tega, kar hočeš, potem ne rini v to.

aja, drgač pa nasvet tud za v prihodnje - mislim, da niti pri moških niti pri ženskah nikoli ne pali to, da nekdo nori za tabo... sej praviš, da kao prikrivaš pa to, ampak kr vidim to tvojo žensko kok jo zabava, ko si ves ubogi tam pred njo. mal ignorance nikol ne škodi  :D

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 08.01.2007 at 21:15:17

MAJHNA SEM BILA,
PIŠKE SEM PASLA,
PIŠKE SO ČIVKALE,
JAZ SEM PA RASLA...
;D
Ne tai no, nisem tok bogi...::)... Nek orto mačo res da še nisem, a tudi klečeplazenje mi ne diši  ;D...
No ja, materjala imam zdajle na pretek, tko, da že letim na delo! V igri je priprava bojne strategije ;D. Načrt??? 8-) Iz vse te pisarije še nocoj izdestiliram čarobni napoj, ki bo opogumil moje "žensko" srce in me naredil nesmrtnega. Nato pa s svojo zlato kočijo, urno kakor blisk in silno kakor vihar udarim v ukleto palačo, da zmaju ukradem svojo princeso, ki mi iz sosednjih vrat že maha z belim robčkom v pozdrav, vsa volnja, da izgori v plamenih moje brezmejne strasti. Oh, ne boj se kraljica, ARTUR se je prebudil ;D! Njegovi bratje in sestre so ga opogumili za boj in trojno prekletstvo zmaja, ki stoji med nama, že pada pod mogočnostjo meča, ki me kakor most, ki poveže ločena bregova, združi s teboj v objemu strasti, da vse potopi se v med ;D...

 :-? ;D

Sam se je pa razvila tale debata jao ;D... No, a to vam moram povedati! Nekaj novega sem se pa tudi sam naučil, tako, da ves ta čvek, vsekakor ni bil zastojn...

Thanks ;)


Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by spark on 08.01.2007 at 22:09:16


917 wrote on 08.01.2007 at 21:15:17:

Sam se je pa razvila tale debata jao ;D... No, a to vam moram povedati! Nekaj novega sem se pa tudi sam naučil, tako, da ves ta čvek, vsekakor ni bil zastojn...

Thanks ;)itak da ne...

whatever happens navijam zate... aja pa sporoč rezultate ;)

LP

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by tai on 08.01.2007 at 22:32:29


917 wrote on 08.01.2007 at 21:15:17:
MAJHNA SEM BILA,
PIŠKE SEM PASLA,
PIŠKE SO ČIVKALE,
JAZ SEM PA RASLA...
;D
Ne tai no, nisem tok bogi...::)... Nek orto mačo res da še nisem, a tudi klečeplazenje mi ne diši  ;D...
No ja, materjala imam zdajle na pretek, tko, da že letim na delo! V igri je priprava bojne strategije ;D. Načrt??? 8-) Iz vse te pisarije še nocoj izdestiliram čarobni napoj, ki bo opogumil moje "žensko" srce in me naredil nesmrtnega. Nato pa s svojo zlato kočijo, urno kakor blisk in silno kakor vihar udarim v ukleto palačo, da zmaju ukradem svojo princeso, ki mi iz sosednjih vrat že maha z belim robčkom v pozdrav, vsa volnja, da izgori v plamenih moje brezmejne strasti. Oh, ne boj se kraljica, ARTUR se je prebudil ;D! Njegovi bratje in sestre so ga opogumili za boj in trojno prekletstvo zmaja, ki stoji med nama, že pada pod mogočnostjo meča, ki me kakor most, ki poveže ločena bregova, združi s teboj v objemu strasti, da vse potopi se v med ;D...

 :-? ;D

Sam se je pa razvila tale debata jao ;D... No, a to vam moram povedati! Nekaj novega sem se pa tudi sam naučil, tako, da ves ta čvek, vsekakor ni bil zastojn...

Thanks ;)


tuki vedno razvijemo debato v neskončnost  ;)
drgač pa... no ja ... če pa nisi bogi pa še boš
boš vidu  :D

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by spark on 09.01.2007 at 01:24:54


tai wrote on 08.01.2007 at 22:32:29:
tuki vedno razvijemo debato v neskončnost  ;)
drgač pa... no ja ... če pa nisi bogi pa še boš
boš vidu  :D


u kaka fajn spodbuda :P

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by spark on 09.01.2007 at 01:29:09


ixtlan wrote on 08.01.2007 at 19:34:39:
kva pa...na pomežik levega očesa? a imata eno skrivno znamenje?  ;D že vem, zihr mata en tak posebn, pohotn pogled 8-)


hehe, tole sm pa kr spregledala nekak ;D

zakaj te to zanima? mogoče zato ker tvoj pristop ni ravno uspešn, ne pritegne ful duš ki bi ble voljne na tak vprašanje rečt da ;D

uglavnm (spet zloba:)) niti ne bi razkrivala skrivnosti svojega uspeha ;D 8-), zna bit da je tud kak pohoten pogled


thnx za smeh LP+LN

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Donna on 10.01.2007 at 19:46:08

Naprej Lola...ti si res lola! Ženske mojih let osrečuje, da smo kot smisel vsaj kdaj komu tudi vir veselja, strasti in poželenja...mene osebno to osrečuje na moč, tja in še čez...vse do nebes. Zate pa me niti ne zanima, ker vsak je to, kar je. Pa bi se ne spravila na tvoj nivo, ker nasveta fantu nisi dala prav nobenega...mene nisi ne užalila, ker vsak ima svoje osebno in lastno mišljenje, svoj prav, kar cenim in spoštujem. Tukaj gori imamo pa en DIALOG, kar pomeni, da v DIALOGU ni mene NIČ MANJ, pa NIČ VEČ, pa če mi napišeš karkoli. Dialog je kot kri za telo. Bolečina se zmanjša v dialogu, veselje pa pogljubi.
Druga stvar pa je, kot sem brala vse skupaj, da gre za Ljubezen ali kakor koli to očaranost imenujemo. Najlepše, najbolj osrečujoče in najbolj globoko čustvo. Zamaknjenost, fazo brez dimenzij časa in prostora. Prava ljubezen je redka dandanes, konec pa je vedno tragičen, žal, ker vedno nekdo nekoga prevara, zapusti, spravi v nesrečo...torej konec poznamo, mi smo pa šele na začetku. Zaljubljenost je huda reč in iz nje se ne mislim niti norčevati, niti pisati bedarij, ker se bere prežvečeno.
Boš moral sebe vprašat, kaj v resnici čutiš. Strast in poželenje, ali pa bolj globinsko čustvo, kot pišeš.
Si na pravi poti. Če se dva dobro razumeta, to še ni ljubezen, je le simpatija. Začetek je pa dober. Reče se mu logus. Telesna osvojitev je v biti veliko lažja, kot psihična, ker prava ljubezen je logos, eros in patos. Teorij začetka je več. Kdo ve, zakaj nas nekateri ljudje privlačijo bolj, drugi manj, nekateri pa nas odbijajo na moč. Zanstveniki pravijo, da se začutimo po vonju. Mogoče, ali pa je naša kemija v telesu podobna osebi v katero se noro zagledamo, zaljubimo, osebo, ki bi bila vredna naše pozornosti in naše ljubezni.
Ko enkrat postane vroče in so strasti obojestranske ni rešitve več. Tudi poti nazaj ni več, ker nas je ljubljena oseba zasvojila. Zadeti smo. Definitivno smo adijo. In adijo pamet.
Logika odpove, vsa razumska presoja za in proti pa tudi.
Vedno misli, pa ne glede na leta, da je potrebno tako priložnost izrabiti. Nikoli več se ne bo vrnil tvoj občutek do željene osebe, noben trenutek zamujen, ni ponovljiv. Se boš pa pri sedemdesetih sekiral, kaj nisi storil prvi korak.
Zadnjega je težje.
Čakati do onemoglosti in zatirati čustva, pa tudi ni zdravo. Ne vem, kaj imajo leta sploh zreven, če sta oba samska in si si želita enako.
Ženska nima noben fetiš na mlade moške. Naklada. Zapeljuje te in to prav dobro. Ne vem kako boš celo zadevo izpeljal, najbolj je to narest na čisto preprosti način. Pobožaj jo, poljubi jo, pa boš že vedel...pri čem si in pri čem ne. Večina ljubezni se ravno zato niti začne ne, ker je večina ljudi strah pred zavrnitvijo. Torej tvegaj. Nikjer ne piše, da boš zavrnjen. Meni osebno so na moč všeč odkriti moški, ki mi naravnost povedo, da sem jim všeč. Preprosto in skromno. Malo romantike in pihanja na dušo pa se nobena ne brani...
Moti me bolj hinavščina, sprenevedanja in laži. Pa taki osebki, ki nakladajo, da človek dobi občutek, da je tak človek svoj ego pojedel zjutraj za zajtrk...bleferji, samovščeneži, ali pa revčki, ki si ne drznejo...
Kar pogumno. Jaz verjamem, da ti bo uspelo to, kar si odkritosrčno in na moč želiš.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 10.01.2007 at 23:14:52


Donna wrote on 10.01.2007 at 19:46:08:
Meni osebno so na moč všeč odkriti moški, ki mi naravnost povedo, da sem jim všeč.


Ha! Very nice. Zej pa dopovej to mladenkam. Mal mi že dol visi se it vse možne psihološke igrice (ojoj kok enih metod sem že moral razvit spotoma), samo zato, da ujameš in obdržiš pozornost dovolj dolgo, da imaš sploh priliko dekle spoznat in ona tebe, kar ije pa itak precej relativno ker se vsak dela na začetku najboljšega. Beda! Ej tak sem kot sem trenutno in tak se ti tudi hočem pokazat, da ne bova zgublala cajta :exclamation in živela v nekih fantazijah, zej pa če sem ti všeč - prav, če ne pa tut ane, greva vsak svojo pot. To bi mogl bit TKO simpl. Pa sej ne rečem, do neke mere tut sam uživam v igricah, ampak ne vem, včasih se je res treba skoraj na popek vržt; nakonc bom res začel hipnozo uporablat ker mi je res škoda cajta in popka samo zato, da nekoga spoznam...


Pa to predalčkanje, joj. Res se moraš merkat, da se pomotoma s kakšno čist nedolžno izjavo ne dotakneš enega izmed bolečih gumbov in tako 1-2-3 postaneš njen bivši ali katera izmed drugih pomembnih zlih oseb iz njenega življenja. Kaj, če ne bi uporabljale samo zadnjega, refleksnega dela možganov...vsaj levo polovico lepo prosim, če že desne ne.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by tai on 11.01.2007 at 00:36:45


spark wrote on 09.01.2007 at 01:24:54:

tai wrote on 08.01.2007 at 22:32:29:
tuki vedno razvijemo debato v neskončnost  ;)
drgač pa... no ja ... če pa nisi bogi pa še boš
boš vidu  :D


u kaka fajn spodbuda :P


hehe :)
jebiga, js pac mislm, da ne bi smela bit skupi. za sex ja, za ostalo mi pa neki manjka... neki mi ne potegne tukiv tej kao zvezi. tko da kar sm rekla, sm rekla. ce bo pa res bogi al ne bomo pa prej al slej itq baje dobil informacije :)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Donna on 12.01.2007 at 17:04:27

Xitlan, sej ob tvojem niku si skoraj vedno zlomim jezik ;Dimaš čisto modre. Strinjam se, da so današnja dekleta ali ženske zahtevne do plafona. Na vse kino predstave bi šle, na vse žure, na vse koncerte, na milijon kav in drinkov, na tisoč večerij in kosil, potem želijo še darila, tebe da si jim predan, zvest, pokoren, pohleven, vedno na voljo...predno ležejo v posteljo s teboj! In ti pri tem ne samo, da bankrotiraš, zvlečeš si svoj popek do ust...in verjamem, da te mine volja in strast do osvajanja, kaj šele strast in pohota do unega teleščka, ki si ga tako zelo želiš. Mogoče je bilo res bolj simpl v času jamarjev, ko si deklino zvekel za lase v jamo in ji zagrozil, da naj ti DA, ali pa adijo...lepe dni :-[
Osebno sem mnenja, da kljub takim časom, ki so prekleto težki za vsak začetek, je tisti milijon spitih kav in tisoč pojedenih večerij brez veze. Je že fino, da se dva spoznata predno treščita skupaj, ampak strast in pož
elenje imata tudi rok trajanja. Tega se žal marsikatera ženska ne zave, potem pa ni čudno, da je toliko samskim in osamljenih, kaj za boga pa so tako prevzetne in zahtevne. A ne? >:(
Pravi ženski, zreli in vsaj malo pametni, pa ni potrebno kaj dosti da se vda. Saj moškega se prav hitro spozana, vsaj jaz nimam s tem preblemov. Bleferje mi igralce ter kurbirje začutim na kilometer, ravčke in omahljivce pa tudi, za to ne rabim milijon kav. Prej bi se z nekom dopisovala do onemoglosti, kot pa hodila na kave:)) ;D
Pa se vrnimo v našemu fantu, ki ga predsodek let tako žuli. Jaz mislim, da je definitivno že na pravi poti, priliko, ki se mu ponuja, bo valda izkoristil, če jo že ni.
Nekam je poniknil. Ja kje pa si?
Sem pa ravno zadnjič premišljevala, kako na čudnih lokacijah se eni združijo in spoznajo. To, da je soseda, je prej minus, kot plus, ker je fant preveč komot, da bi jo iskal na daljših relacijah, kriza je to, a ni? Kaj pa, ko ne bosta več skupaj? Se bo res moral kar odselit?
Nekateri se spoznajo tudi v službah, to je pa še bolj bedno, ker ljubezenske zgodbe v službi so najbolj na udaru in očem vsem.
Kje potem: v fintnesu, na morju, v hribih, v lokalih, na žurih, na netu?
Ni pravila. Sej pravim, to da je soseda ni lih fino. Ampak, ko te ljubezen in strast zaslepi...ni pomoči ;D

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 12.01.2007 at 18:48:17

Še dobro, da si skoraj ne polomiš prstov ::) Ne gre sploh zato, da bi se mi kadarkol mudil. Sem z veseljem pleasure delayer. Hotel sem napisat nekaj drugega in sicer to, da se moraš včasih na popek vržt samo zato, da sploh lahko pelješ punco na vse te zadeve. Seveda je to povsem odvisno od njene lepote. Lepša je, več filtrov ima postavljenih, saj ji ponudbe (in razočaranja) kar dežujejo. Če naredimo eno preprosto računico: recimo, da pristopijo k totalno lepi ženski povprečno dnevno trije tipi. To pomeni tedensko 21 pristopov, mesečno 90, letno čez 1000 in v petih letih 5000. Kaj ji mora to naredit, si lahko (vsaj približno) predstavljamo.

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Loops of Infinity on 15.01.2007 at 15:19:07


ixtlan wrote on 12.01.2007 at 18:48:17:
Če naredimo eno preprosto računico: recimo, da pristopijo k totalno lepi ženski povprečno dnevno trije tipi. To pomeni tedensko 21 pristopov, mesečno 90, letno čez 1000 in v petih letih 5000. Kaj ji mora to naredit, si lahko (vsaj približno) predstavljamo.


Hehe, vesolje po moje ne gleda na fasado tolk. Tisto kar pritegne, je nekaj neizpolnjenega 'znotraj'. In tud lepota ni nekaj statičnega, razen če je realizirana. To je kot boginja, npr. boginja lepote, če pa je boginja, pa ji v bistvu nič hudega ne nardi, ker je najbrž to, da si osvajalci ob njeni lepoti spucajo ego, po vsej verjetnosti njen namen.  [smiley=1grin1.gif]

Pristopali bodo dokler bo npr. ena smrtnica to verjela, kokr hitro, pa en ne bo, bo najbrž njena pozornost pri njem, kako in zakaj ne, in tud ostali osvajalci bodo več ali manj čudežno izginili. Nakar bo možno videt njeno resničnost in šele potem pravo lepoto.  [smiley=1grin1.gif]


Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by titud on 15.01.2007 at 16:12:31


Donna wrote on 12.01.2007 at 17:04:27:
Sem pa ravno zadnjič premišljevala, kako na čudnih lokacijah se eni združijo in spoznajo. To, da je soseda, je prej minus, kot plus, ker je fant preveč komot, da bi jo iskal na daljših relacijah, kriza je to, a ni? Kaj pa, ko ne bosta več skupaj? Se bo res moral kar odselit?
Nekateri se spoznajo tudi v službah, to je pa še bolj bedno, ker ljubezenske zgodbe v službi so najbolj na udaru in očem vsem.
Kje potem: v fintnesu, na morju, v hribih, v lokalih, na žurih, na netu?
Ni pravila. Sej pravim, to da je soseda ni lih fino. Ampak, ko te ljubezen in strast zaslepi...ni pomoči ;D


Zunanjim okoliščinam, ki pripeljejo do neke ljubezenske zgodbe, se po moje pripisuje prevelik pomen. Njihova nepomebnost izkaže skoz nedružabnost zaljubljencev  takoj, ko si dva (po levinasu)
titud wrote on 25.02.2005 at 11:40:31:
v ljubezni sama zadoščata. Ki jima zadošča lastna družba, samotna družba v dvoje. Kakor da sta sama na svetu. Gre torej za razmerje, v katerem ni mesta za tretjega, s tem pa tudi ne za družbenost v smislu širše družbe oz.občestva.... Dualna družba para je zaprta družba, intimna, zapirajoča se pred svetlobo javnosti. V ljubezenskem razmerju pa ni istovetne, skupne vsebine, marveč gre za identiteto čustva, občutenja. Slast kot ljubezen v ljubezni ni kaka reflekisja, temveč spontanost. Spontana zavest, ki je intimna, obenem pa vendarle intersubjektivno strukturirana. Drugi, ljubljena kot drugačna je v ljubezenskem stiku isto kot jaz, obenem pa ločena od jaza. Prav iz te neprekoračljive ločenosti izvira strastna zagretost, sla poželjivosti. To ni sla po lasti in oblasti, njen cilj sploh ni drugi, marveč njegov/njen užitek. V tem je ljubezenska recipročnost: želja je želja po želji drugega, poželenje je poželenje po poželenju, naslada naslada ob nasladi drugega.  Vprašanje, ali me imaš rad, je zato vselej treba razumeti (tudi)  kot zahtevo, domala ukaz: Imej me rad!


Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Donna on 29.01.2007 at 14:26:55

Titud si pa lepo napisal...so to tvoje besede?

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by titud on 30.01.2007 at 08:29:38


Donna wrote on 29.01.2007 at 14:26:55:
Titud si pa lepo napisal...so to tvoje besede?


Ne, citat od francoskega filozofa levinasa, ki pa me kar naprej spremlja, da ne rečem preganja  :-/ :).

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1109328031/0

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Donna on 30.01.2007 at 12:21:50

Preganja? Neke vrste obsedenost. Vrjamem. Lepo je napisal. ::)
Kje se pa skriva naš Cazanova...kam je zginu? Vrag si ga vedi, kaj počene sedajle med belimi rjuhami, ki so zagotovo vse zmečkane in mokre od užitka...njegova laverka pa ga je difinitivno raztrgala na koščke...pohotnica... kaj če ni preživel? ;DDa se ni odselil? Bošček...srček...
Sem se marsikdaj spraševala, zakaj smo ljudje tako strahopetni in ne izkoristimo prilik? Meni je včasih kar žal za maskiterega moškega, ki sem ga pustila čakati v negotovisti ali pa sem enostavno odšla...on pa se je metal za mano in me po vsej verjetnosti sanjal... a nisem bila vsaj malo packa? :-[postelje pa so ostale nezmečkane in kar vabile so v pregreho...

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 30.01.2007 at 12:32:43


Donna wrote on 30.01.2007 at 12:21:50:
Sem se marsikdaj spraševala, zakaj smo ljudje tako strahopetni in ne izkoristimo prilik? Meni je včasih kar žal za maskiterega moškega, ki sem ga pustila čakati v negotovisti ali pa sem enostavno odšla...on pa se je metal za mano in me po vsej verjetnosti sanjal... a nisem bila vsaj malo packa? :-[postelje pa so ostale nezmečkane in kar vabile so v pregreho...


upam, da se ne boš tudi pri 70-ih tako spraševala  :P

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Donna on 30.01.2007 at 13:31:56

;DKaj pri sedemdesetih...se že zdaj pri štiridesetih...
:-[Evo, priznam. Nisem imela poguma ali pa sem bila vse prepolna zaprek in zadržkov...se v živo spominjam trenutkov, ko je cela stvar prišla do vrelišča...vse je bilo popolno in enkratno, postelje postlane in so vabile v skušnjavo...ah, ja, jaz pa ne. Prevzetna in prefrigana, da bi si priznala...bogi srčki moški, ki so onemeli od presenečenja in besa...kaj pa se tale gre? Sej ni nič posebnega...tako vzvišena in deviško pristranska...baba hudičeva...se spominjam dogodkov v avtu, ko so se šipe krivile od vlage in zarosenosti, jza pa se bi samo poljubljala do onemoglosti...
... pa lepo po francosko, nosek naprej in glavo pokonci...še adijo nisem rekla...
pa je bilo vse tako kot v filmih...dorečeno že v naprej, da se bo nekaj zgodilo... da se mora nekaj zgoditi... po vseh verjetnostnih izračunih, bi morala...DATI!
pa nisem... Basta finito... Še danes mi je žal. Mogoče bi bilo pa bilo lepo...

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 31.01.2007 at 11:38:20

;D

Cazanova???

;D

Ni ni izginu...
Tudi preselu se ni...
Niti ga niso rastrgali...

VSAJ ZAENKRAT!!!???

::)

Je pa res, da me dolgo ni bilo na netu... Sem se izgubil nekje med delom (faks) in pisanim cvetjem nebeških poljan polnih sladkega medu na oni strani dotika... In prav presenečen sem nad vsem, kajti sploh vedel nisem, da je raj tako bljizu, ko mu enkrat dovoliš, da vzcveti v tvojem srcu...

A vi pa še kar raspredate tukaj? Lepo, lepo... Mislil sem namreč, da je v igri že toliko novih postov, da se na tem že pošteno nabira prah... Tako da, tudi kar se tega tiče sem prav prijetno presenečen... Neumorni ste madona... ;D

Se še oglasim...

L.P. Vsem skupaj...

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Donna on 31.01.2007 at 12:01:01

917 a samo to? Samo šola ti hodi po glavi? ;D
Kaj pa una pohotnica? ;D
Si jo odmislu? :-[

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 02.02.2007 at 11:36:37

[quote author=Donna link=1165064117/75#77 date=1170241261]917 a samo to? Samo šola ti hodi po glavi? ;D
Kaj pa una pohotnica? ;D
Si jo odmislu? :-[/quote]

NEEEEE nisem jo odmislu... Mi ni ratal... Pa saj sem rekel, da sem se izgubil med pisanim cvetjem nebeških poljan...  ;D

Faks je le postranska zadeva... Toliko pač, kolikor prostega časa mi ostane...  ;D

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by ixtlan on 02.02.2007 at 11:44:12


917 wrote on 02.02.2007 at 11:36:37:
NEEEEE nisem jo odmislu... Mi ni ratal...


audaces fortuna iuvat  :P

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Donna on 07.02.2007 at 11:32:28

Ne razumem? Zakaj pa ti ni ratal? Mene pa zanima...sej si imel vse šanse? ;D

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by 917 on 18.02.2007 at 16:38:27


Donna wrote on 07.02.2007 at 11:32:28:
Ne razumem? Zakaj pa ti ni ratal? Mene pa zanima...sej si imel vse šanse? ;D


Ja Donnica, ne razumeva se midva glih najbolj, kaj?  ::)

Nevem sicer zakaj, a mi je full nerodno pisati podrobnosti... Mislil sem, da sem se zgoraj dovolj dobro izrazil, da bi me lahko vsi razumeli, a kot kaze sem se motil. No hotel sem reci, da se je na koncu vse odvilo tako, kot se v takih igricah vedno odvije. Obojestranska privlacnost (ocitno) slej kot prej prilepi telsa v topel objem in tako je nekega vecera prilepila tudi naju. Seveda sedaj ne razmisljava o poroki in tudi hodiva ne  ;D. Ah ta moja naivnost... hehehehehehe So pa minutke, ki jih prebijeva skupaj, kljub temu precej (oz. dovolj) zivahne...
Zaenkrat je vse lepo in prav... In moram reci, da sem srecen, ker mi je zivljenje skupaj z njo podarilo tako lepo izkusnjo. Upam le, da se vse skupaj nebo koncalo, tako kakor je za taksne veze skoraj obvezno... Namrec, da se ljubimci na koncu razidejo kot najvecji sovrazniki... Tega si resnicno nebi zelel vse ostalo pa sprejemam z odprtim srcem... V RADOST IN VESELJE OBEH!!!!

Pozdrav, objem in poljub V S E M...
:)

Title: Re: Ena manjša DILEMA
Post by Donna on 22.02.2007 at 09:38:37

Sorry. Sedaj šele razumem. Potem ti je ratal.
Sem se že zbala, da nista pristala skupaj.
Uživalj dokler je lepo in vroče! ;D

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.