Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Knjige & Filmi & Slike & Glasba >> potovanje in usoda duš
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1042887672

Message started by tomi on 18.01.2003 at 12:01:12

Title: potovanje in usoda duš
Post by tomi on 18.01.2003 at 12:01:12

Za vse, ki iščete dobro razlago zakaj smo tu in iz česa prihajamo, kaj je naša pot in cilj ...
Toplo priporočam knjigi Potovanje duš, in Usoda duš avtorja Michael Duff Newtonm (dr.sc).
Avtor je tudi v znanstvenih krogih zelo priznan in cenjen hipnoterapevt, njegovo življensko delo pa je raziskovanje sveta v katerem biva duša med utelešenji.
Preverjeno na več kot tisoč primerih, ki vsi (ne glede na prejšnjo prepričanje) govorijo iste stvari, mi pušča bolj malo prostora za dvom v resničnost teh dognanj.
Če je že kdo prebral, bi rad slišal njegovo mnenje.

Prebral sem že ogromno knjig o duhovnosti, a niti ena me ni tako zadovoljila in prepričala kot ti dve.
Ker pa moji možgani (na žalost) delujejo bolj na logično-analitičen način, bi rad slišal dober argument od koga, ki se s temi teorijami ne strinja.
Menim, da bi se dalo, če bi imel njegov originalni material, celo dokazati uradni znanosti, da obstaja več kot le fizična pojavna raven.

lp!

Title: Re: potovanje in usoda duš
Post by Sn0wBall on 18.01.2003 at 22:21:46

ne vem ravno če misliva na isto knjigo "Potovanje duš", ne vem kdo jo je napisal ampak sem jo končal brati že na 1/4...ne vem o čem govori ta tvoja knjiga, ampak si približno predstavljam...

Jst se resnično ne strinjam s temi teorijami....gledam na te reči s tega stališča:

Duša uporabi telo da lahko izkusi življenje. Posameznikova zavest (duša,Atman) in kozmična zavest (Brahman). Kozmična zavest kot VSEprežemajoča zavest se udejanji kot posameznikova zavest da lahko preko izkušenj doživi samo sebe.

Tako je naša zavest (duša) ena zelooo majhna kapljica v tem morju zavesti, ne pa neka duša ki potuje iz telesa v telo ob smrti/rojstvu.

Poglej si ta link, je zelo lepo napisano o tem...

http://www.tower.net.au/~rsb/articles/robert/articles_15.htm


hehe,oprosti če sem preveč agresiven ;D

Title: Re: potovanje in usoda duš
Post by ana on 19.01.2003 at 12:12:06

če boš šel pod 'search' in odtipkal 'potovanje duš', boš videl, da se je na tem forumu o teh dveh knjigah že precej govorilo in da nas je kar nekaj sodelujočih na tem forumu prebralo obe knjigi.

Meni niso domači izrazi 'preverjeno, prepričalo' itd... zakaj bi me moralo nekaj prepričati ? in kdaj? ko bo dovolj dokazov? Verjetno je to odsev tvojega načina razmišljanja, ki je meni čisto tuje. Ti rabiš dokaze, da verjameš, jaz rajši verujem ;D

pa ne vzemi mojih besed za nekaj slabega ali uperjeno proti tebi.

v glavnem, kdor rad bere in mu reinkarnacija ni tuj pojem, mu bosta knjigi všeč.

Sn0wball, imam občutek, da govoriš o isti stvari kot pa tomi, samo z drugim besednjakom

voda nima drugačnega okusa, če ji rečeš water

dejstvo pač je, da imamo poleg telesa, ki je umrljivo, tudi neumrljivo dušo. Kako daleč sedaj o tem razpredati in na kakšen način, pa je stvar sodelujočih, njihove izobrazbe, znanja in prepričanj...

želim vama prijetno preživljanje teh lepih  zimskih dni

Title: Re: potovanje in usoda duš
Post by gape on 19.01.2003 at 13:17:13

evo da se ne boš matru

Usoda duš
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1011957682

POTOVANJE DUŠ
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1017435672;start=6

Title: Re: potovanje in usoda duš
Post by tomi on 19.01.2003 at 17:40:29

Hmm, hvala čeprav sem ful iskal, nisem našel topika, nimam pojma kako  ??? Se mi je zdelo malo čudno, ko nič nisem našel... :)
Snowball: ja to je itak to, ista stvar ;)

Se opravičujem za nepotrebno polnjenje foruma, lahko zbrišete topik..

Title: Re: potovanje in usoda duš
Post by tomi on 19.01.2003 at 18:06:34

aja še odgovor Ani: na žalost moji možgani niso sposobni sprejeti in verjeti stvari, ki so v nasprotju z vsako logiko. Da bi me nekaj prepričalo mora biti kar podrobno argumentirano in po možnosti dokazano.
Mogoče zato, ker so me v otroštvu tako na suho nategnili s krščanstvom - prisilen verouk, maše - vse bi moral verjet, ker pač tako je in pika. Ko pa sem videl širšo (zgodovinsko, sistemsko) sliko Cerkve se mi je že tako vsiljeni svet podrl in sem preživel nemalo travm, da sem našel neka tla pod nogami.
Res da razmišljam bolj kritično-analitično, a vseeno najdem dobre razlage, ki jim lahko verjamem za vsa čuda stvari, tako da verjetno nisem za dosti prikrajšan  ;D

Title: Re: potovanje in usoda duš
Post by gape on 19.01.2003 at 20:19:20

naj ostane ... sej je pomembna tema ... smo jo pa razdrobil po mnjogih threadih ...

Title: Re: potovanje in usoda duš
Post by ana on 20.01.2003 at 09:45:43


tomi wrote on 19.01.2003 at 18:06:34:
aja še odgovor Ani: na žalost moji možgani niso sposobni sprejeti in verjeti stvari, ki so v nasprotju z vsako logiko. Da bi me nekaj prepričalo mora biti kar podrobno argumentirano in po možnosti dokazano.
Mogoče zato, ker so me v otroštvu tako na suho nategnili s krščanstvom - prisilen verouk, maše - vse bi moral verjet, ker pač tako je in pika. Ko pa sem videl širšo (zgodovinsko, sistemsko) sliko Cerkve se mi je že tako vsiljeni svet podrl in sem preživel nemalo travm, da sem našel neka tla pod nogami.
Res da razmišljam bolj kritično-analitično, a vseeno najdem dobre razlage, ki jim lahko verjamem za vsa čuda stvari, tako da verjetno nisem za dosti prikrajšan  ;D


tomi, saj razum je eno od orodij, ki jih moramo spoštovati ravno tako kot telo ali dušo. Eni ga pač bolj uporabljate (sploh moški), drugi pa pač bolj sledimo srcu (sploh ženske). Prav je pa edino nekaj srednjega: da sta srce in razum usklajena.

naj ti bodo iskanja prijetna in naj bo čim manj razočaranj na tvoji potiTitle: Re: potovanje in usoda duš
Post by ten-nej on 24.01.2003 at 11:29:29

Knjigo sem predelal po dolžnosti in moram priznati, da sem le redko kdaj naletel na tak konglomerat neumnosti, abotnosti in primitivnega platonizma. Človek pa si celo reče, da je znanstvenik.

Po moje je ta knjiga idealen primer vrhunskega egoizma pod krinko duhovnosti. Namreč le do skrajnosti razvit primitiven ego (ego je jaz iz katerega se izpeljije egoizem, egocentrizem, sebičnost, sebstvo in zasebje) si lahko sebe zamišlja kot neumrljivega, se loči od telesa in čaka na popolnost.
Knjiga je eden lepših prikazov tega, kakšnih neverjetnih skokov in metafizičnih loopingov je sposoben večni in neumrljiv ego, ki si (najbrž zaradi svoje neskončne veličastnosti - manjši je edinole od največjega ega, ki ni nič drugega kot večni in neomejeni Bog) nikakor ne more predstavljati, da bi lahko umrl. Kje pa. To bedno življenje na tem bednem materialnem in nezanesljivem svetu si vzame samo kot nabiranje izkušenj, ki jih bo uporabil v višjem in bolj popolnem "duhovnem" svetu. Življenje je samo epizoda, resnično življenje se začne po smrti - tam nas čaka pravi svet.
Vsekakor pa večni ego ne potrebuje logike ali zdrave pameti, saj si je sam sebi popolnoma zadosten, kaj šele, da bi odgovoril na kakšno vprašanje, ne raje bo počakal, da pride do svoje duše (oziroma večjega dela le te, ki ga čaka - telo te blazne energije sploh ne bi preneslo, zato je v njem le njen manjši del).

Kar pa se tiče njegove znanstvene motode, sta hipnoza in hipnoterapija že davno preživeti metodi, znanost obema priznava le delno vrednost; Freud se je recimo ukvarjal s hipnozo samo na začetku, saj je kmalu ugotovil, da je to skoraj nekoristna metoda, poleg tega pa je hipnoza metoda, ki omogoča največje manipulacije s človekovo zavestjo in deloma celo nezavednim.

To je vsekakor knjiga iz katere sem se veliko naučil (lahko bi rekel, da be je razsvetlila; ZDAJ VEM, DA ŽIVLJENJA PO SMRTI NI. - ok, če je življenje po smrti edina prava resničnost, kaj je potem sedaj to? In kaj je smrt če ne konec življenja?).haugh

Title: Re: potovanje in usoda duš
Post by tomi on 27.01.2003 at 11:16:12

:o

Hmm, življenje v tvojem svetu mora biti res kruto ...
Res potrebuješ ogromno poguma, če verjameš, da je to bedno, malo človeško življenje vse kar zate obstaja.

Quote:
da sem le redko kdaj naletel na tak konglomerat neumnosti, abotnosti in primitivnega platonizma. Človek pa si celo reče, da je znanstvenik.  

Človek je toliko znanstvenika, da svoje (po tvoje) nalaganje vsaj konkretno argumentira in ima za to tehntne razloge (napiši še ti svoje).

Quote:
Namreč le do skrajnosti razvit primitiven ego  si lahko sebe zamišlja kot neumrljivega, se loči od telesa in čaka na popolnost.


Misliš da je možno naključje, da si primitivni ego tisočerih izmišlja iste podrobne opise izmišljenega sveta ???


Quote:
Kar pa se tiče njegove znanstvene motode, sta hipnoza in hipnoterapija že davno preživeti metodi, znanost obema priznava le delno vrednost;

Hipnoza je znanstveno popolnoma priznana panoga, z njo v skrajnih primerih operirajo tudi varnostne enote držav, ni pa več priporočljiva zaradi raznih zlorab, ki lahko pustijo na človeškem umu velike poškodbe.


Quote:
Vsekakor pa večni ego ne potrebuje logike ali zdrave pameti, saj si je sam sebi popolnoma zadosten,...

Tvoj očitno res, da si kaj takega sploh spravil skupaj  ;D


Quote:
To je vsekakor knjiga iz katere sem se veliko naučil (lahko bi rekel, da be je razsvetlila; ZDAJ VEM, DA ŽIVLJENJA PO SMRTI NI. - ok, če je življenje po smrti edina prava resničnost, kaj je potem sedaj to? In kaj je smrt če ne konec življenja?).


Knjige nisi niti slučajno prebral ali pa si jo bral z izklopljenimi možgani (oz. katero knjigo si sploh bral  ??? )...
Nihče ne trdi, da je življenje po smrti edina resničnost. Materialen svet je le ena od oblik resničnosti - netrajna in spremenljiva. Smrt pa je le konec življenja fizičnega telesa, življenje samo je nesmrtno.

Prosim, podaj vsaj en argument, da življenja po smrti ni ... Ljubim takšne debate  ;D

Title: Re: potovanje in usoda duš
Post by Kali on 27.01.2003 at 15:26:35

Ego je tisti, ki je tebi dopovedal, da si zgolj materialno telo, lupina, in po smrti ni nič.  Daj probi se mal bolj poglobit vase! :) ;)

Title: Re: potovanje in usoda duš
Post by gape on 27.01.2003 at 19:34:13

tole si preber ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=1043618874;start=6

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.