ZDRAVLJENJE S TEHNIKO REGRESIJE

Ljudmila C. Stele

 

Med ljudmi kroži kar nekaj različnih mnenj o tej tehniki, mnoga od njih so negativna, pa bi želela v zvezi s tem dati nekaj izkustvenih (ne teoretičnih) pojasnil:

 

1. Vprašanje: Ali pri regresiji nastanejo kakšne neljube posledice?
Odgovor: Pri regresiji ne nastanejo nobene neljube posledice, če postopek vodi usposobljena oseba, ki pozna človekov um.
Žal je tako, da se s to tehniko ukvarja mnogo posameznikov, ki so nekje prebrali potek te tehnike in so najprej ponudili svojemu znancu, da mu napravijo regresijo, potem pa mislijo, da že vse vedo in to delajo tudi z drugimi ljudmi. Z regresijo se ne bi smeli ukvarjati ljudje, ki nimajo za seboj mnogoletnih izkušenj s področja izkustvenega učenja meditacije in poznavanja človekovega uma. Žal mnogo škode napravijo prav različna navodila, kako priti v regresijo. To je prav podobno kot pri učenju tujega jezika. Vsak približno ve, kakšno je znanje nekoga, ki se jezika uči samo iz knjig in ga v živo ni še nikoli slišal.

2. Vprašanje: Kako naj vem, ko je na tržišču toliko ponudbe, da ste prav vi tisti, ki to znate in dobro delate in, da ne bom utrpel(a) nobenih poškodb?
O: Povedal vam bo občutek, ali mi lahko zaupate ali ne?
V: "Ja pa še vedno ne vem".
O: Potem se učite in kultivirajte svoj občutek do te mere, da mu boste lahko zaupali.

3. V: Kaj se dogaja pri regresiji?
O: Pri tehniki regresije so lahko zelo pestra dogajanja. Posameznik lahko doživlja bolečine ali travme zelo silovito in zelo boleče. Toda, regresoterapevt je tisti, ki mu pomaga, energetske blokade očistiti. Zato se prav neuki izvajalci regresij ob takšnih dogajanjih lahko prestrašijo in človeka takrat, ko je najbolj potreben pomoči prepustijo njegovim bolečinam, ker ne vedo kaj storiti in kako mu pomagati. V tem primeru je odgovor na prvo vprašanje da.

4. V: Ali je dovoljeno posegati (v podzavest) na področje, ki nam je z racionalnim razumom nedostopno?
Odgovor je da. Dovoljeno je tistim duhovnim iskalcem, ki se resnično želijo v svojem življenju razvijati in dvigovati svojo zavest. (Zato je tehnika sploh poznana, če nam to znanje ne bi bilo dovoljeno, tudi ne bi odkrili te tehnike. Toda s tem je prav tako kot z nožem, s katerim lahko režemo kruh ali pa se urežemo). Vsi tisti, ki se odločijo za regresijo in, ki v resnici hočejo nekaj storiti in se razvijati, jim ni težko priti v podzavest. Tistim pa ki špekulirajo, ali imajo energetsko neočiščene travme iz tega življenja, bodo morali najprej začeti tam kjer lahko - v tem življenju.
Duša je povsem nekaj drugega kot razum. Ta je omejen in ozek, duša pa nima omejitev in ima izjemno znanje s katerim si lahko zelo pomagamo, v sedanjem življenju, ko smo dovolj zreli, da pridemo do njega. Duša ima izjemno znanje in odpre vrata le toliko kolikor hoče, da bolj razumemo dogajanja danes. Če pa duša presodi, da nimamo pravice izvedeti nečesa čemur nismo kos, potem nam teh vrat ne bo odprla, pa lahko napravimo ne vem kaj. Torej v regresijo uspe le tistim, ki imajo dovolj visoko zavest, da informacij, ki jih dobijo ne bodo zlorabili, da si bodo z na novo pridobljenim znanjem le pomagali.

5. V: Kakšen vpliv ima tehnika regresije na nadaljni duhovni razvoj posameznika. Ali ni tako, da mora človek že sam v sebi vedeti kakšna je njegova pot?
Odlično vprašanje.
O: Kako zelo lepo bi bilo na tem ljubem svetu, če bi vsako bitje vedelo kaj mora delati v svojem življenju. Mislite, da bila ena sama vojna na tej zemlji da bi se zgodil en sam umor, eno samo nasilje in kriminalno dejanje, ena sama ločitev zakona itd ???...
Večina ljudi, ki živijo sedaj na zemlji, so mlade duše, te pa imajo zelo slabo ali pa nikakršno intuicijo po kateri bi se ravnale. Potrebujejo pomoč srednje in višje razvitih duš, ki jih je na zemlji le okrog 15-20%. Predvsem pa se morajo učiti. Do učenja jih ponavadi pripeljejo težave in bolečine v življenju katerim niso kos...

Še pojasnilo: Na Vzhodu, vsak učenec, ki se odloči in, ki že ima sposobnost za pot globjega duhovnega razvoja, mora obvezno skozi postopek čiščenja podzavesti. To je približno tako začetno kot pri nas osnovna šola. Ker le s čiščenjem podzavesti se duša toliko očisti, da lahko sije čisto svetlobo, da postane kanal in na ta način pomaga ostalim dušam k razvoju. Tudi sama sem morala skozi to učenje. (Zato prosim vsakogar, ki se pri nas gre kakršnekoli vrste duhovnega učitelja, da se vpraša kakšno učenje je šel skozi v svojem življenju in kako čista je njegova duša. Kajti neočiščena podzavest povzroča veliko težav njemu in njegovim učencem...)

 

Po tem uvodu bi rada navedla nekaj primerov zdravljenja in ozdravljenja z regresijo.

1. primer:
Mlada ženska mi je takoj, ko je prišla, dala listek s svojimi zdravstvenimi težavami. Praktično vse težave so bile vezane na ledvica, to pa pomeni močno izražen strah. Toda ne vem še od kje izvira ta strah, iz tega ali preteklih življenj. (Zato povdarjam, da mora imeti regresoterapevt izkustveno znanje iz mnogih področij).
Začneva postopek regresije, z uvodnim postopkom umiritve, nato se ji začno prikazovati barve. Čutim, da je nekaj v zraku. Prikazovati se ji začne barvni spekter svetlobe, od prelivajoče se vijolične, do indigo modre. Potem nastane tema, ne zaznava ničesar več, (začutim temno energijo), napeto je, kot pred viharjem. Nato zopet zazna prelivanje sivih barv, vmes se prepleta nekaj rdečega. Občutek ima, da se pojavlja nek rak, ki gre s kleščami naprej. (Začutim, da jo nekaj drži v svojem oklepu). Ne more definirati nič konkretnega, nato se nadaljuje v občutek, kot da lebdi, v rokah začuti mravljince.
Težko govori, ko pravi, "noge imam trde, tako trde so, vsa odrevenela sem, ne čutim jih". (Tu ji pomagam k energetskemu čiščenju, da izčisti občutek tesnobe in nakopičene negativne energije, ki jo utesnjuje. To traja najmanj petnajst minut). Usmerjam jo še globje v sprostitev in umiritev. Zaznava svetlobo, barve se mešajo, med sivo, modro in zeleno.
Začuti povsem mrzle in otrple noge. Pomagam ji v še globjo umiritev. Mraz jo začne tresti po vsem telesu. Sedaj ima trda stegna, trde roke, kot da nekaj mrgoli po njej, težka stegna, pojavi se svetlo modra barva, občuti močno težo v kolenih in stegnih, preselilo se je v roke, vse ji gomazi po telesu, pomagam ji, da neprijetno energijo spelje ven skozi konice prstov...
Sedaj pade v krč, roke in noge ima zvite navznoter, kot pri raku, krč je tako močan, da začnem z intenzivno masažo zakrčenih okončin. Noge so v resnici trde kot kamen, kot da so se spremenile v negibno maso. Potrebujem veliko moči in nenehne masaže, da po približno tridesetih minutah krč popusti. Dejansko je doživljala izredno močan napad odrevenelosti in bolečine.
Noge, stegna, vse je zelo težko, vodim jo skozi proces in v umirjanje.
Začnejo se pravi vulkanski vrtinci reakcij, čuti kot da jo nekaj močno oklepa in stiska. Vsa ledena je... vse ji mrgoli po stegnih, začenja se krčevito močno procesiranje, ves čas je v krču, skoraj šoku, pomagam ji, da gre vse ven...
(Opomba: V stanju reakcij se regresiranec ne more premakniti in je povsem odvisen od regresoterapevta, zato je tako pomembno znanje in pomoč le-tega. V tem primeru je duša najprej izpostavila travmo in bolečine, ki so močno vplivale na njeno sedanje življenje, ne da bi se tega sploh zavedala).
Potem, ko se malo umiri in krč popusti, se pojavijo spomini. Vidi in občuti, da leži v travi, v nagibu pod cesto, zgoraj je pot, leži pod grmom v travi. Pričakuje, da bo nekaj prišlo po tej poti, čuti, da so konji in voz na poti, ne vidi, toda čuti, da se nekaj v daljavi približuje. Čuti strah v nogah, podobno kot takrat, ko ji je triletna hči rekla, (v sedanjem življenju) da jo zopet bolijo ušesa.
Vidi kako po prašni cesti drvi voz kot na divjem zahodu, na vozu sedi moški, ki vodi te konje, v rokah ima bič, na glavi čepico, sivo zelene barve. Stoji, da ima večjo moč, priganja konje, dosega veliko hitrost, ves čas ga vidi kako biča konje, da so vse hitrejši. Agresiven je, konji drvijo z vse večjo hitrostjo. Čuti hitrost dirjajočih konj in neusmiljeno priganjanje moškega, ki vodi konje. Hitrost se še pospešuje, sliši prhanje konj.
Sedaj ona stoji pod ovinkom in opazuje dogajanje, oblečena je v dolgo krilo, pričakuje tega moškega, srečna je v pričakovanju, da bo čimprej prišel k njej. Pripeljal je v ovinek, začel je zavirati, ko jo je zagledal. Voz se ni zaustavil, on vpije, naj se umakne, skoči z voza, steče k njej, objame jo in podre na tla, v tem se voz zvrne nanju, v joku in strahu ihti, "pod vozom sem". Šok se spremeni v bolečino ko ju voz vklešči čez medenico in noge, ne moreta se premakniti (Občuti nepopisno stiskanje nog in bolečino, ko je voz padel nanjo,...zato so jo noge in stegna prej tako bolela..)
Moški se v spominu ko teče k njej in jo objame, v trenutku spremeni v hči (staro tri leta). (Izlušči se močno čustvo presenečenja, ko spozna, da je ta moški njena hči v sedanjem življenju). Konji vpreženi v voz ne morejo vstati, vkleščena sta pod vozom, verjetno sta umrla, ker potem je nastala tema.
V primerih, ko sta dva čustveno povezana mlada človeka, polna energije in mladostnega zagona umrla skupaj, najpogosteje v enem naslednjih življenj zopet živita skupaj. V njenem primeru je sedaj on njena hči, ki ima že od rojstva težave z ušesi, kar v energetskem smislu pomeni - ušesa so okno ledvic, v ledvicah pa domuje strah, ki se je tako pri njej kot pri njem razvil v času umiranja in ta energetski vtis ostane v duši, dokler ga ne očistimo).
Po vsem tem dogajanju občuti močan pritisk v mehurju, vstane s postelje (ker regresija poteka v ležečem položaju) in komaj stoji na nogah, tako, da ji pomagam do stranišča, noge ima mehke in boleče, ker je še vedno v podzavesti in bolečina še ni povsem minila.
Ko se vleže nazaj v posteljo, se začne počasi umirjati, zopet vidi modro barvo, s svetlimi iskricami, sedaj čuti kako puhti iz nje, iz rok in nog, stegna so mehka, sproščena. Počuti se olajšano, lepo se počuti, osvobojena je, lahka je in srečna, kar nekam bi odletela.. Občuti kot da roke lebdijo nad njo, kot da cela lebdi, lahka je in mehka, srečna... Takšnega občutka ni imela še nikoli. (Sprostile so se določene energetske napetosti v duši, ki so jo vse doslej obvladovale).
Potem ko prekineva s procesom regresije, pripoveduje kako je vedno imela težave z nogami, stiskale so jo, čutila je napetost v mišicah, noge so bile lesene, neprekrvavljene. Vedno je imela mrzla stopala, razen po porodu. Noge je imela ledeno mrzla, stopala pa potna, nikakor si jih ni mogla ogreti. Ko je npr. smučala je imela občutek, kot da bo padla, podobno pri rolkanju, preprosto ni čutila nog. Prav tako je imela težave z mehurjem, pogosto je hodila na WC in ko je med regresijo odtočila vodo, je čutila, kot da je padlo iz nje veliko breme.
Po vsem tem procesu, se ji je odkrila neka nova dimenzija v življenju, razumela je mnoga dogajanja v tem življenju, predvsem je bolj umirjena, noge zopet čuti in tople so. Očistila je tudi velik del strahu, tako da je bolj osvobojena in srečna.
(Prav sedaj, ko končujem ta članek, me je po nekaj tednih zopet poklicala, povedala je, da se počuti odlično, da ima noge tako vroče, da ne nosi žab, le kratke nogavice in hlače. Da je pred kratkim nekaj ur smučala po več letih, brez bolečin v mišicah, ki običajno sledijo naslednji dan in da hčeri ne teče več iz ušes, ta se sedaj čistijo le preko ušesnega masla. Srečna je, zadovoljna in tudi, če se pojavi še občasno občutek strahu, ga zna očistiti in se sprostiti).

Drugi primer: Ženska je imela precejšnje težave v sedanjem življenju, zato je iskala rešitve v duhovnosti, ukvarja se z meditacijo, reikijem itd., toda vse težave še niso ponehale. Predno je prišla na regresijo je tožila, da ima hude bolečine v prsih in tudi, da jo stiska v vratu. Za seboj ima precejšnjo prakso meditacije in sproščanja, zato je brez težav prišla v podzavest. Uspelo ji je priti v sedem življenj teles in sedem življenj duše, ko je bila duša v medstanju in je čakala na ponovno inkarnacijo.(To je izjemno veliko za eno regresijo) Ves postopek je trajal zelo dolgo, na koncu je bila utrujena, toda lahka in srečna.
Po zapustitvi tretjega življenja so se ji začele v regresiji izjemno hude bolečine okrog srca in okrog vratu. Naenkrat začne loviti zrak in se dušiti, stalno ponavlja: "zadaviti me hoče, zateguje mi vrat"... ko ji pomagam, da se kolikor toliko umiri, mi pravi, da jo je hotela zadaviti vrv, s katero je v drugem življenju kot moški napravila samomor. Torej energetska bolečina je bila še vedno prisotna in upam, da jo je s to regresijo za vedno očistila. Skoraj istočasno so se začele tudi bolečine okrog srca in trebuha. Srce je bilo šibko, ker je v tretjem življenju doživljala obupno čustveno bolečino, ki jo je občutila kot bolečino srca, in pa izjemne bolečine v trebuhu, kjer je v šestem življenju kot duhovni učitelj zaradi nepazljivosti doživela prometno nesrečo in jo je razmesarilo okrog trebuha. Pri njej je bil postopek čiščenja izjemno zahteven in težak zame in zanjo, toda ker je močna osebnost, je vse prestala, se dobro prečistila in sedaj živi bolj mirno in harmonično. (Opomba: če bi na takšne reakcije naletel izvajalec regresije-začetnik, bi regresiranka prav lahko imela neljube posledice.
Po končani regresiji je povedala, da je že vse življenje imela težave z vratom. Npr.: hotela je nekaj povedati, pa ni mogla govoriti, ali pa ni našla pravih izrazov, skratka čutila je, da jo nekaj drži za vrat. Srce ji je bilo vseskozi šibko, npr. imela je izjemno močne bolečine pri čustvenih dogajanjih, prav tako hude bolečine v trebuhu. (Vsak bralec se naj sedaj zamisli, kako pri takšnih energetskih blokadah lahko pomagajo sodobne tablete???) Po čiščenju takšnih energetskih zastojev se človek odlično počuti, tako fizično kot psihično, bolj zaupa v življenje in trenutne težave z lahkoto rešuje.

Tretji primer:
Moški zgodnjih srednjih let, z močnimi blokadami, globoko potisnjenimi vase. Težkega dihanja in joka je bilo več kot dve uri. Čutil se je krivega za smrt svojega očeta, za kar seveda ni bil kriv. Toda močan občutek krivde je bil vezan na eno izmed prejšnjih življenj, ko je dal ubiti svojega najboljšega prijatelja in je energetsko poškodbo odplačeval v sedanjem življenju. Moramo vedeti, da se nobena energija ne izgubi in, da moramo vse energije slej ko prej povrniti.

 

Primerov je še veliko, tu je navedenih samo nekaj za primer in boljše razumevanje, možnih dogajanj v regresiji.

 

Opozorilo: Neočiščene energetske blokade, ki se vlečejo že več življenj so tako kot kotaleča se snežna kepa, nanje se obeša vse več obremenitev, zato je sedaj tako veliko ljudi bolanih, še največ pa je neozdravljivih bolezni, ker medicina s temi metodami, ki jih uporablja in s tem znanjem ne more priti do vzroka bolezni, še manj odkriti povzročitelje.

 

Sama sem se začela z regresijo ukvarjati šele kot nadgradnjo nekega velikega in izkustvenega duhovnega znanja. Zato vsakomur, ki se odloči za pogled v podzavest, svetujem, da izbere regresoterapevta po občutku, le tistega za katerega čuti, da mu lahko zaupa in da ga bo dobro vodil. Zlasti mladi ljudje gledajo na to kot neke vrste igro, toda takšna igra ima lahko tudi neprijetne posledice, zato bodite na to pozorni.
Srečno...

 

 

Kdor bi želel v regresijo, naj pokliče na telefon 01 515 42 50

 

  • izvajam regresije - vpliv preteklih življenj na vaše sedanje življenje, analiza - razlaga

  • na voljo je kaseta za umiritev, meditacijo in zdravljenje

 

Ljubljana, 14. 03. 2001

Ljudmila C. Stele
Celovška 143, 1000 Ljubljana
tel.: 01 515 42 50