podjetje

storitve

zaposleni

reference

povezave

 

 

 

 

THE WORLD IS MY HOME — SVET JE MOJ DOM

Ustvarjalni jezikovni krožek za učence 2. in 3. razredov

 

V krožku se učimo angleščine, ob poslušanju drugih svetovnih jezikov pa prek interneta pokukamo v širni svet. Tako se začnemo zavedati, da smo del nečesa velikega, raznolikega in zelo zanimivega – del globalne civilizacije. V takem hitro razvijajočem se svetu pa se človek bolje znajde, če ni omejen na jezik, ki ga od šestih milijard Zemljanov govorita le dva milijona ljudi. Poleg tega je celostno razumevanje sveta osnova za etičen in ekološki odnos do družbenega in naravnega okolja.

Pri učenju izkoristimo naravno otroško zvedavost in ustvarjalnost: svet raziskujemo v bližnji okolici in prek spleta, uporabljamo različne likovne tehnike, telovadimo, pojemo in se igramo ter pogledamo tudi kakšno risanko. Poudarek je na govorjenju in poslušanju, ne na pisanju in branju. Učimo se besede iz raznolikih tematskih sklopov (številke, barve, deli telesa, družina, narava, vesolje) in preproste stavke (predstaviti se, povedati, kaj znaš in česa ne, kaj imaš rad in česa ne). Krožek obsega 25 ali 30 enournih tedenskih srečanj in okvirno traja od oktobra do maja. V skupini je od pet do devet otrok.

Na srečanjih ustvarimo prijetno vzdušje, v katerem angleščina ni tuj, ampak domač jezik. Pogosto sta namreč največji prepreki pri učenju jezikov trema pred govorjenjem (natančneje – pred delanjem napak) in lažen občutek nesposobnosti, ki ga povzroči primerjanje z drugimi. Znanja zato ne merimo in ne ocenjujemo, ampak ga usvajamo vsak po svojih zmožnostih. Tako se otroci pripravljajo na redne ure angleščine, pri katerih jih v 4. razredu čaka kar zajeten kos snovi.