Potujemo tja, od koder so že fizično potovali 61.000 let nazaj
Misterij podzemnega templja

Sedem Italijanov je pred trikrat sedmimi leti začelo kopati pod zemljo, da bi si ustvarili Podzemni tempelj Človeka. Nadeli so si imena Škrat Jablane, Hobotnica Kave... Teh sedem Italijanov, ki zanesljivo niso škratje, je ustvarilo skupnost Damanhurija, ki danes šteje več kot štiristo članov, kuje lastni denar, živi po načelih tretjega tisočletja, prideluje biohrano in jo izvaža na Japonsko.
Doslej so pod zemljo, kakih sedemkrat deset metrov globoko, že zgradili sedem dvoran, v katerih se, kot povedo že imena dvoran (na skici),

 


Prečni prerez Templja človeka. Od površine zemlje je do najnižje točke celih 72 metrov! Kakor se že čudno sliši, so ga graditelji "vsadili" točno v pretrto kamnino med skoraj vertikalnimi plastmi rdečega granita. Taka geološka sestava je tudi fizikalno razložljiva kot nekakšen naravni kondenzator električnega polja.

ukvarjajo z ezoteričnimi poskusi. Med bogato z marmorjem, steklom in keramiko dekoriranimi sobami je prav gotovo najbolj vznemirljiva dvorana krogel z alkimističnim laboratorijem. Naš sodelavec Ivan Mohorič, ki je že bil v njej, jo je opisal takole:

"V tem templju, Templju krogel, so krogle razvrščene ob obeh stenah podolgovatega prostora. Tu se energija zgosti nekako v srednjem pasu prostora. Po hrbtenici se je sprehajalo ščemenje, premikalo se je gor in dol po hrbtu, odvisno od tega, kako sem se premikal po prostoru... Tu člani Damanhurije meditirajo preden gredo v alkimistični laboratorij, ki je v istem nivoju, tu je tisto pravo vozlišče zmajevih črt, tu se energija vrtinči v divjem plesu in od tod jo zajemajo Damanhurjanci. Tu so velike tuljave z mogočnimi magnetnimi jedri, ki ustvarjajo polja izrednih jakosti in v njih zdravijo tudi raka v sodelovanju s torinsko bolnišnico... Toda zdravljenje tu ni najpomembnejše, tu, globoko pod zemljo, posebej izurjeni prostovoljci v objemu magnetizma potujejo skozi čas. Tempelj človeka je hkrati tudi ohišje in primarni oscilator časovnega stroja, s katerim je Damanhurjanec Obero Airaudi že odpotoval, kot pravi, ne le duhovno, marveč tudi telesno v davno leto 2.727 pred našim štetjem, bil je tudi v letu 4.719 pred našim štetjem, podal pa se je celo 61.000 let nazaj."

Zal nam, ki bomo aprila obiskali ta nenavadni prostor globoko pod zemljo, to ne bo mogoče, saj je, tako kot za potovanje v vesolje, potreben predhodni trening. Lahko pa si bomo ogledali sobane in naprave, ki to omogočajo in morda tudi sami zaznali mogočno vrtinčenje podzemnih magnetnih sil.

Gostje Damanhurjancev bomo od 27. do 29. aprila, prevozi, prenočevanja z zajtrki in večerje ter vstopnina v Damanhur in kasneje še v dolino Valcamonica pa stanejo 41.500 SIT. Če bi šli radi z nami (avtobus s 35 sedeži), pokličite gaospo Vando po telefonu 061 / 13 12 025.


Priprava ki človeka popelje skozi čas.

 

misteriji ; ne vem kdo in ne kdaj