Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchLoginRegister  

Pages: 1 ... 59 60 61 62 63 ... 77
(Read 50319 times)
Etrex
5

Re: Zunajzemeljske civilizacije in mi
Reply #900 - 08.02.2010 at 22:36:27

Robi wrote on 08.02.2010 at 21:43:20:
Quote:
Pečenk pa ravno ne pečemo v vesolju, če že, bi lahko imeli vesolje namesto zmrzovalnika.

Ampak pečenka bi v vesolju ostala dlje vroča, bi se počasneje ohladila, ko pa če jo daš v zmrzovalnik... Smiley
Namreč zato, ker v vesolju ni skoraj nobene snovi, ki bi prevajala toploto.

Ta problem se je pojavljal pri satelitih, ker so se pregrevali, zato so včasih v sam satelit še dali nekaj zraka.

Res je Robi, dajmo se en kmecki primer za lazjo predstavo, to je uporabljeno v termovkah- delno izsesan zrak med stenami termovke preprecujejo da bi se toplota- energija sirila navzven preko Ri delcev-  zraka. Tu pa je tudi razlog zakaj se ne da dobesedno izmeriti temperaturo vesolja- vakuma.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #901 - 08.02.2010 at 22:57:21

M.L. wrote on 08.02.2010 at 22:36:14:
Etrex, spet ene kozle streljaš, od kdaj pa radiacija greje. A, da ne moreš izmeriti temperaturo v vesolju, od kdaj pa to??Tole kar pa razlagaš za toploto, je pa na Zemlji in ne v vesolju, za kar se tudi mi pogovarjamo. Sicer je pa tudi ta tvoja razlaga o razvijanju toplote na Zemlji, malo zgrešena. Kar naprej se blamiraš, daj rajši povej kaj bolj pametnega.

No pa lep pozdrav in lahko noč.

M.L. jaz ne vem kaj si ti res taksen konj, ali se namerno lepis na besede in jih trgas, da bi se preseraval?

Ce si res tako zmesan in da imas tako sprano pamet od RKC se sploh ne bom vec pogovarjal, ker hodis cez vse meje.

Zdaj bos pa ti meni odgovoril, kaj je sonce drugega kot velika termonuklearna reakcija?

In kaj je drugega svetloba kot zarki, zarcenje radijacija ce prihajajo iz termonuklearne reakcije (razlicne valovne dolzine EM valovanja viden spekter, UV in IR)?  Grin Ja RKC bimbelcek, si malo pocasen od RKC vpliva, kje pa pise da radijacija samo skodi? Soncne je recimo tudi koristna in nuja za zivljenje Grin

Zrak so delci zato izmeris temperaturo zraka, zato naj ne bi mogli izmeriti neposredno vesolja, ne meri se temperaturo prostora ampak snovi, to bos ti tezko dojel kaj ti hocem povedati.

Za konec pa se to, kaj je vzrok toplote ker je po tvoje samo na zemlji? Kaj jo zemlja ali sonce oddaja? Kaj zemlja ni telo v vesolju??? Muron zmesani Grin

Tisto o toploti sem prelepil (in napisal) da ni moje, ker mislis da nimam pojma  Grin
Tisto je od strokovnjakov na temu podrocju, seveda se v veliko primerih motijo, no pa povej ti kako to gre, da ne bos samo v prazno pametaril!  Grin
Back to top
« Last Edit: 09.02.2010 at 00:07:30 by Etrex »  

IP Logged

Etrex
5

Reply #902 - 08.02.2010 at 23:29:50

M.L. pa se en fin primer.

Ce bi stopil iz ladje nekje v vesolju kjer bi bilo najmanj mase v prostoru in drugih vplivov okrog, recimo v medgalakticnem prostoru in za primer recimo da ne bi imel problemov zaradi spremembe pritiska in dihanja, ne bi bil noben problem ker si v taksnem mrazu Wink

Si lahko to predstavlja clovek, ki ima tako sprano pamet od RKC vpliva in vsak vecer moli bogcu???

To bos moral ti meni odgovoriti si lahko?

Neverjetno ne? Neverjetno za taksnega zakrknjenega RKC pajaca, sicer bi cutil mraz na povrsini telesa, telo pa se ti ne bi ohladilo, ker ne bi imelo kam oddajati toplote Wink

Vidis, bil bi kot v neki super specijalni termovki Grin

Seveda bi se pocasi ohlajal, ampak tako pocasi da to ne bi bila nobena groznja zate, bi te veliko prej pobralo od vsega drugega.

Ce si tvoja zakrknjena verska pamet lahko to predstavlja ves o cemu govorim zgoraj in ne bos vec iskal dlake v jajcu in poskakaval kot neki napihnjeni pajac!

L.p. Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #903 - 09.02.2010 at 08:04:43

[quote author=Etrex link=1217672247/890#890 date=1265658415]M.L.

Ti se cudis zakaj Alojz tako govori? Ker si pokvarjen, spreobracevalec, kaj spreobracac klofut zmesana?

To spodaj je napisal Bosty in ti se strinjas z njim kaj ne?

Boštyxz wrote on 05.02.2010 at 08:12:28:
In, kdo bi si mislil, da bi na Soncu tudi obstajala Voda  , ...

... čeprav pod drugačnimi zakoni materije, zato , da lahko prav z lahkoto obstaja tudi pri višjih temperaturah .

Vprašanje, če sploh ima tako obliko kot pri nas H2O ... ?

Hmmm, zanimivo, zanimivo, ...  Roll Eyes

Lp + #

Prekleto zanimivo tudi zate kaj?!
Poveja kaj je zate zanimivega da vodo izpostavis 5500 stopinjam celzija, kolikor je na soncu?

Zate v tem primeru ne bom trdil, ampak tvoj prijatelj Bosty zivi v pravljicah ko misli da je zivljenje in voda na soncu, na soncu je lahko samo vodik (ce zilis sorodnost z vodo) jedersko gorivo in pri taksni temperaturi ne more obstajati zivljenje in voda. Kaj vidva z Bostyjem pijeta tekoci vodik?

In zdaj pridemo do tocke ko vskocis ti kot kaksna zjeda pokvarjena spreobracevalna, zato te je Alojz zabil in prav je naredil!

Bostyju sem zelel povedati kaksno strupeno moc za zivljenje ima sonce tako dalec proc od sebe, kot je recimo izven nase atmosfere (kaj sele da bi bilo zivljenje na soncu!), res se ni slo za temperaturo vesolja ampak izpostavlanje soncu brez scita- atmosfere!

Zdaj si se enkrat preberi to spodaj in se prenehaj repenciti, priznaj svojo pokvarjeno vtikanje in preobracanje, POTRDI MIMOGREDE TVOJO MODROST, DA JE NA SONCKU IZVEN NASE ATMOSFERE FINO IN PRIJETNO, NASPROTUJES MI, TOREJ TRDIS DA JE? TOREJ SI NORC in KURA BREZ PAMETI Grin Grin

Alojz in Sandib wrote on 06.02.2010 at 19:15:00:
M.L. wrote on 06.02.2010 at 19:10:38:
Alojz in Sandib wrote on 06.02.2010 at 18:58:29:
M.L. wrote on 06.02.2010 at 18:54:49:
Alojz in Sandib wrote on 06.02.2010 at 18:29:10:
M.L. wrote on 06.02.2010 at 18:18:02:
Etrex wrote on 06.02.2010 at 14:38:53:
Quote:
Ti si v glavi sploh ne znas predstavljat kako je na soncu, nas sciti zemeljska atmosfera, ko pa bi samo pokukal iz nase atmosfere, bi bil v momentu kot pecena kura,

Pa povej da nam to znanost prekriva, da je iz nase atmosfere prav prijetno in fino na soncku Grin

Etrex, od kdaj pa je tako vroče zunaj naše atmosfere?? Zdaj si pa res pokazal vso svojo modrost, ni čudno, da te Lojzek ovija kakor mu paše. Ali mogoče veš, zakaj je v visokogorju hladnejše kakor v nižinah, pa vendar so gore bližje soncu??

No pa lep pozdrav.

O ti mezga potuhnjena od ML-bizgec na kubik,ki se dela vedno znova in znova pametnega.

Ravno zemeljska atmosfera nas ščiti,pred ultravijoličnom valovanjem,ki je  izraz EM sile valovanja Sonca. ML ne bi bilo zemeljske atmosfere bi bil ti kot pečena svinja,kar v resnici tudi si. Navaden -zahrbten-butast do obisti pokvarjen- običen pizdek- po Hribarju  Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Take telebake kot si ti ne prenesem-zahrbten,pokvarjen,pameten do podna,a  v resnici zabit kot vaška štirna. Shocked Shocked Shocked

Nisi dobro razumel, kaj trdi Etrex, tvoj učenec. No, kot sem že večkrat rekel; kakšen učenec takšen učitelj. Preberi še enkrat Etrexovo trditev o visoki temperaturi v vesolju, no če si ga pa ti tako naučil, potem pa ne bom več ugovarjal. Pa hvala lepa za tvojo prijaznost.

No pa lep pozdrav.

Ja pokukal izven naše atmosfere-Kar pomeni,da si izpostavljen ultravijoličnemu sevanju Sonca.Še kaj ni jasno telebajsek? Zakaj pa nosijo astronavti takšne ''skafandre''? Zato,da se lažje premikajo? Daj ML pojdi ga srat v vrtec! Grin Grin Grin

Ti si navaden pizdek in to egoistično užaljen, maščevalen, ker se vedno v konfliktu z menoj (dokazano) sam sebe poščiješ kot otrok. Grin Grin

Si pa res pravi norec, Lojzek. Ne vem, kdo tako maščevalno kaže svojo užaljenost, to vsekakor nisem jaz, je pa nekdo drug?? No če pa še ti trdiš, da je v vesolju izven naše atmosfere tako vroče, da bi lahko pekel piške, potem pa naj bo tako.

Pa lep pozdrav.

BUTELJ BUTELJ TI RAZUMEŠ KAJ JE ULTRAVIJOLIČNO SEVANJE- NI POTREBNA VROČINA BUTELJ-BUTELj-A si ti res vaška štirna? Pojdi k jederskemu reaktorju in stoj tam kjer te sevanje ujame in ni potrebna nobena vročina!!! Če si majmun si pa majmun. Najhuje je,če se najde  Shockedpameten Shocked majmun kot si ti M:L. Neki pametar in pametar a pojma o pojmu nima. Kaj te Bog še ni razsvetlil v vajini debati? Grin Grin Grin Grin

Kaj se bos se skrival za neko namisljeno bozjo velikosrcnostjo satancek mali? Upam da so te ze vsi opazili!

Hehe, Etrex, zdaj si pa že res težaven z svojim nerazmevanjem, ko takole mešaš vseskupaj .

In, glej, glej, kako lepo gladko nasedaš zblojeno zavedenim znanstvenikom, ki merijo temperature Samo do Atmosfer Planetov, ne pa tudi pod njo, na njihovih površjih .

In zelo podobno nasedaš tudi Lojzku ki tudi naseda onim zblojenim znanstvenikom .

A si to že sprevidel ?

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #904 - 09.02.2010 at 08:07:33

In, ja, seveda je škodljivo sevanje navzven Sončeve Atmosfere ,  Ampak Zato pa je nasprotno zelo ugodno , neškodljivo , za življenje kot ga poznamo - pod tisto Vročo Atmosfero .

Lp + #
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #905 - 09.02.2010 at 08:24:52

[quote author=Etrex link=1217672247/902#902 date=1265668190] Quote:

Ce bi stopil iz ladje nekje v vesolju kjer bi bilo najmanj mase v prostoru in drugih vplivov okrog, recimo v medgalakticnem prostoru in za primer recimo da ne bi imel problemov zaradi spremembe pritiska in dihanja, ne bi bil noben problem ker si v taksnem mrazu Wink

Pa ravno prej si rekel, da če bi bil izven atmosfere v galaktičnem prostoru, bi se spekel kakor piška v pečici. Zdaj pa praviš, da ne bi imel nobenih problemov, če bi bil v takšnem mrazu ( seveda če bi lahko dihal ). Etrex, mislim, da si malo veliko zmeden, padaš v protislovja.

Quote:
Neverjetno ne? Neverjetno za taksnega zakrknjenega RKC pajaca, sicer bi cutil mraz na povrsini telesa, telo pa se ti ne bi ohladilo, ker ne bi imelo kam oddajati toplote Wink

Aja, mraz bi čutil, zeblo me pa ne bi. A ni to tudi protislovje??

Quote:
Seveda bi se pocasi ohlajal, ampak tako pocasi da to ne bi bila nobena groznja zate, bi te veliko prej pobralo od vsega drugega.

Zopet ena tvojih protislovij, prej si rekel, da se ne moreš ohladiti, zdaj pa že praviš, da bi se počasi ohlajal. A, se potem takem ne bi povsem ohladil???

Glej Etrex, eno vprašanje za milijon dolarjev; zakaj je pa potem v visokogorju, kjer je zelo redek zrak hladneje, kakor v nižinah ( na Zemlji mislim, da ne bo pomote ), kjer je gostejši zrak. Če bi bilo tako kot ti razlagaš, potem v visokogorju ne bi nihče zmrznil, ampak bi samo občutil mraz, po tvoje.

No pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #906 - 09.02.2010 at 10:30:18

Quote:
Zrak so delci zato izmeris temperaturo zraka, zato naj ne bi mogli izmeriti neposredno vesolja, ne meri se temperaturo prostora ampak snovi, to bos ti tezko dojel kaj ti hocem povedati.

Temperature v vesolju se merijo s pomočjo mikrovalov.
Na primer ušesni termometer, ki deluje na podlagi IR, so izumili na temelju Nasinih patentov za merjenje temperature zvezd.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #907 - 09.02.2010 at 10:43:35

Robi wrote on 09.02.2010 at 10:30:18:
Quote:

Na primer ušesni termometer, ki deluje na podlagi IR, so izumili na temelju Nasinih patentov za merjenje temperature zvezd.

Tukaj je preveč pameti!!! Sploh ne dohajam! ML je sploh mojster. Robi to kar praviš je res. No da se zadeva še malo nadgradit-zakaj? Preveč za nekatere tule! Vem samo eno,da sta razumskost in bebavost dedni. To sem že povedal za ML-bevabost je pri njemu dedna! Etrex a pa lovi ML ko kakšen nenasiten šakal. Fant govori prav,če se kje pomoti,pa se ne- ga pa šakal od ML lovi. ML spravi se na mene- Grin Grin
Back to top
« Last Edit: 09.02.2010 at 14:57:07 by Alojz in Sandib »  

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Etrex
5

Reply #908 - 09.02.2010 at 17:19:46

[quote author=M.L. link=1217672247/905#905 date=1265700292]Etrex wrote on 08.02.2010 at 23:29:50:
Quote:

Pa ravno prej si rekel, da če bi bil izven atmosfere v galaktičnem prostoru, bi se spekel kakor piška v pečici. Zdaj pa praviš, da ne bi imel nobenih problemov, če bi bil v takšnem mrazu ( seveda če bi lahko dihal ). Etrex, mislim, da si malo veliko zmeden, padaš v protislovja.

Quote:

Aja, mraz bi čutil, zeblo me pa ne bi. A ni to tudi protislovje??

Quote:

Zopet ena tvojih protislovij, prej si rekel, da se ne moreš ohladiti, zdaj pa že praviš, da bi se počasi ohlajal. A, se potem takem ne bi povsem ohladil???

Glej Etrex, eno vprašanje za milijon dolarjev; zakaj je pa potem v visokogorju, kjer je zelo redek zrak hladneje, kakor v nižinah ( na Zemlji mislim, da ne bo pomote ), kjer je gostejši zrak. Če bi bilo tako kot ti razlagaš, potem v visokogorju ne bi nihče zmrznil, ampak bi samo občutil mraz, po tvoje.

No pa lep pozdrav.

Ja ce bi kaj razumel in se ne delal taksnega bedaka, res si norc  Grin Kje si nasel zdaj visokogorje, jaz ti govorim o vesolju vakumu (ne pa redkejsemu zraku v gorah)  Grin

Kaj zdaj palamudis? Pravim v medgalakticnem prostoru, oziroma kjer te ne bi poskodovalo zarcenje. Ma nc ce ne razumes pac ne razumes.

Se ne bom vec ukvarjal s tabo.

L.p.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #909 - 09.02.2010 at 17:28:10

Alojz in Sandib wrote on 09.02.2010 at 10:43:35:
Robi wrote on 09.02.2010 at 10:30:18:
Quote:

Tukaj je preveč pameti!!! Sploh ne dohajam! ML je sploh mojster. Robi to kar praviš je res. No da se zadeva še malo nadgradit-zakaj? Preveč za nekatere tule! Vem samo eno,da sta razumskost in bebavost dedni. To sem že povedal za ML-bevabost je pri njemu dedna! Etrex a pa lovi ML ko kakšen nenasiten šakal. Fant govori prav,če se kje pomoti,pa se ne- ga pa šakal od ML lovi. ML spravi se na mene- Grin Grin

Alojz, Robi je omenil da bi se piscanec pac pocasneje ohlajal v vesolju, pa sem jaz rekel M.L. ju ce bi bilo mogoce da odmislis pritisk in to da ne moras dihat da bi izkocil iz ladje nekje v medgalakticnem prostoru, kjer ga ne bi speklo kot svince, da ne bi bil globok mraz noben problem zanj, da bi ga pobralo prej od vsega drugega.

Kaj se motim? Toblota bi ostala v telesu, ker se ne bi prevajala iz njegovega telesa na okoliske delce kot je recimo zrak na zemlji, pac super izolacija.

Mislim da je zadeva cisto razumska, saj s tega razloga delno izsesajo zrak med stenama termovke, no to ne razume M.L. Roll Eyes Ne razume tega principa izolacije- ne razume kako deluje termovka.
L.p.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #910 - 09.02.2010 at 18:36:51

No, ja, Etrex, ti tud mal' bebavo tole blebečeš vseskupaj : enkrat praviš, da je v Vesolju mraz, drugič spet da je vroče .

Daj zedini se že, kaj je ; vroče, ali mrzlo  Grin Grin Grin

Lp + #
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #911 - 09.02.2010 at 19:09:12

Boštyxz wrote on 09.02.2010 at 18:36:51:
No, ja, Etrex, ti tud mal' bebavo tole blebečeš vseskupaj : enkrat praviš, da je v Vesolju mraz, drugič spet da je vroče .

Daj zedini se že, kaj je ; vroče, ali mrzlo  Grin Grin Grin

Lp + #

Bosty dovolj imam M.L. ja ne bit se ti tak norc in vse poenostavljat  Grin

Ok Bosty bo slo, bodi vsaj ti razumen, zdaj pa se enkrat preberi za nazaj pa bos videl zakaj sem napisal tako pa tako, v vesolju je lahko vroce ali mraz na zemlji so pogoji zaradi atmosfera da imamo toploto (zemlja pa je v vesolju), na soncku, ti verjetno ne rabim extra pisati da je hudo vroce, ti mislis da je v jedru mrzlo sonce, kajti ravno v jedru so najbolj peklenski pogoji se veliko bolj vroce, normalno da nic ne zivi na sredini termonuklearne "eksplozije".

Bosty vrzi Lorberja v kanto tja kjer spada on in letece krave na odpad zgodovine Wink

L.p. Smiley
Back to top

IP Logged

El Poeta
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #912 - 10.02.2010 at 08:11:19

Naslov te teme je: Zunajzemeljske civilizacije in mi. Najprej mi pokažte zunajzemeljsko civilizacijo potem se bomo pa naprej pogovarjali.

Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #913 - 10.02.2010 at 09:57:14

El Poeta wrote on 10.02.2010 at 08:11:19:
Naslov te teme je: Zunajzemeljske civilizacije in mi. Najprej mi pokažte zunajzemeljsko civilizacijo potem se bomo pa naprej pogovarjali.

Boštya vprašaj? On jih pozna! Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #914 - 10.02.2010 at 10:17:58

Quote:
Boštya vprašaj? On jih pozna! Grin

A leteče krave tudi štejejo ? Grin
Back to top