Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchLoginRegister  

Pages: 1 ... 541 542 543 544 545 ... 644
(Read 236797 times)
Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #8130 - 08.02.2010 at 20:24:02

Alojz Quote:
Sploh ne drži ,da večina želi živeti večno!!!! Ne ni res!!! Bom razložil zakaj ne! Kasneje.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8131 - 08.02.2010 at 20:40:19

Robi wrote on 08.02.2010 at 20:24:02:
Alojz Quote:
Sploh ne drži ,da večina želi živeti večno!!!! Ne ni res!!! Bom razložil zakaj ne! Kasneje.

Si pripravljen brezpogojno prostovoljno služiti vesoljnemu življenju in ne samo sebi tu na Zemlji? Vesoljnega Življenja ni brez človeka.Če človek izumre- izumre vse!!! Če izumre vse ostalo- izumre tudi človeški vesoljni- ne samo zemeljski rod! Sedaj pa dojemi ,če lahko? Če lahko brez nadaljne razlage si dasa! Grin Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8132 - 08.02.2010 at 20:44:53

Razumem, da lahko živiš večno le pod temi naštetimi pogoji, ker pa večina ne želi sprejeti pogojev, ne more živeti večno...ali pa raje ne živijo večno, kot pa bi sprejeli pogoje..
A si to mislil ?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8133 - 08.02.2010 at 20:50:33

Robi wrote on 08.02.2010 at 20:44:53:
Razumem, da lahko živiš večno le pod temi naštetimi pogoji, ker pa večina ne želi sprejeti pogojev, ne more živeti večno...ali pa raje ne živijo večno, kot pa bi sprejeli pogoje..
A si to mislil ?

Ni pogojev je prostovoljna odločitev. V celosti si pa dojel zadevo. zato si dasa. Grin Grin
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8134 - 08.02.2010 at 20:56:55

Quote:
Ni pogojev je prostovoljna odločitev

Jaz to že od nekdaj čutim, kot da je to moja življenjska naloga..kot da sem rojen za to, da služim in sploh nimam druge izbire...Torej, da prostovoljno sprejmem svoje življenje ali pa se borim in uničim sam smisel življenja.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8135 - 09.02.2010 at 10:54:58

Robi wrote on 08.02.2010 at 20:56:55:
Quote:

Jaz to že od nekdaj čutim, kot da je to moja življenjska naloga..kot da sem rojen za to, da služim in sploh nimam druge izbire...Torej, da prostovoljno sprejmem svoje življenje ali pa se borim in uničim sam smisel življenja.

Saj prav čutiš! Smisel našega življenja je na Zemlji zgolj dedno življenje... Pravo vesoljno življenje ima smisel v vesoljnem človekovem življenju in obstoju. Preveč za tiste ki se borijo tule in bojijo za lastno življenje. Moraš pridit do vesoljnega samospoznanja,da bi spoznal temo,ki vlada na ZEmlji med potomci-egoistov,ki živijo in so se prostovoljno odrekli vesoljnemu življenju,  da lahko tule skrbijo zgolj zase,pa še to se jim-se nam- vse bolj očitno podira!!! Opaziš? Saj ja očitno ni več področja našega življenja,ki ni v začetni fazi lastnega sesutja.

Že samo če pogledaš našo življenjsko reprodukcijsko verigo- 25% mladih parov je že neplodnih!!! Moška energija se izgublja-ženska raste. Degradirana je spolna usmeritev,ker ženske doživljajo vse več stresa med nosečnostjo se rojeva vse več istospolno usmerjenih. Ugotovljeno je že,da je istospolna usmerjenost -bolezen,ki nastopi zaradi stresa  matere med nosečnostjo. Smo ja že volkovi (brez mira eno samo pehanje več in več),ki lastne potomce uničujemo jih rojevamo nesposobne za nadaljevanje lastnega rodu- še preden se ti rodijo!!! Undecided
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8136 - 09.02.2010 at 11:21:25

Alojz in Sandib wrote on 09.02.2010 at 10:54:58:
Quote:

Saj prav čutiš! Smisel našega življenja je na Zemlji zgolj dedno življenje... Pravo vesoljno življenje ima smisel v vesoljnem človekovem življenju in obstoju. Preveč za tiste ki se borijo tule in bojijo za lastno življenje. Moraš pridit do vesoljnega samospoznanja,da bi spoznal temo,ki vlada na ZEmlji med potomci-egoistov,ki živijo in so se prostovoljno odrekli vesoljnemu življenju,  da lahko tule skrbijo zgolj zase,pa še to se jim-se nam- vse bolj očitno podira!!! Opaziš? Saj ja očitno ni več področja našega življenja,ki ni v začetni fazi lastnega sesutja.

Že samo če pogledaš našo življenjsko reprodukcijsko verigo- 25% mladih parov je že neplodnih!!! Moška energija se izgublja-ženska raste. Degradirana je spolna usmeritev,ker ženske doživljajo vse več stresa med nosečnostjo se rojeva vse več istospolno usmerjenih. Ugotovljeno je že,da je istospolna usmerjenost -bolezen,ki nastopi zaradi stresa  matere med nosečnostjo. Smo ja že volkovi (brez mira eno samo pehanje več in več),ki lastne potomce uničujemo jih rojevamo nesposobne za nadaljevanje lastnega rodu- še preden se ti rodijo!!! Undecided

Dokler bomo mi sami sebi glavna skrb-ne bo pravih sprememb!!!! Tole si dober vsi ,ki to berete -zapomnite!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8137 - 09.02.2010 at 15:08:01

Quote:

Pri treh otrokih si res ne moreš privoščit  samouničenje. GrinTe razumem! Zato pa ima vesolje samoorodje,ki to počne!! Grin Grin
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #8138 - 09.02.2010 at 17:51:54

Alojz in Sandib wrote on 09.02.2010 at 10:54:58:
Quote:

Samo je to pogojeno z ciklom in tukaj nimamo kaj? No ja razen ce bi si naredili nekaj za vzdrzevanje ferkvence. Samo takrat ko stopimo nad galakticni cikel je to vredu.

Saj v galakticnem enakonocju, ko je moska 50%- zenska 50%, verjetno je takrad na zemlji zaradi razmerja vsaj to kot je treba ce ze drugo ne,  Smiley
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8139 - 09.02.2010 at 22:45:42

Ja tako je Tomaž! Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8140 - 11.02.2010 at 10:48:11

David je dal na topicu -izven zemeljske civilizacije-UFO posnetke.

To temo bi tule rad razčistil!

1. Če obstajajo izvenzemeljski obiski-potem drži moja teorija,da mi (vesoljno človeštvo) naše osončje in s tem planet Zemljo naseljujjemo in izpostavljamo življenje na njej v 15 milijardnih ponavljajočih samociklih  našega satelitskega osončja. V bistvu se življenje naseljuje na Zemlji ko je naše osončje že 3 miljarde let v novem ciklu in nato tu živimo 9 milijrd let in zapustimo osončje za 6 milijard let,da bi zopet to bilo 3 milijarde let že v novem samociklu.

Sistem gre takole 3milijard novega cikla pridemo 9 miljard živimo na Zemlji in odidemo za 6 milijard let,da bi se ponovno vrnili in tako večno in sedaj.

Kako si sam razlagam zadevo.?

Vsakih 15 milijard let se osončje ciklično samozlije v istem gravitacijskem polju, kot je danes znotraj galaksije-Počakamo 3 milijarde let in pridemo na Zemljo iz (očetovega osončja,ki je kot organ galaksije)naše osončje je celica galaksije,ki se samozliva v 15miljardnih ciklih-kot naša celica v našem telesu.Celica se deli točno tam kjer je vnašem telesu- ravno tako osončje tam kjer je večno njegovo mesto v galaktičnem telesu.

Ko se osončje samozlije se sistem izpostavi na novo (ista zgradba osončja).Ta cikel samozlitja pa uniči vso biloško osnovo(v elemente)in  eventualno ostalo živlenje na Zemlji. Niti ena oblika življenja ne preživi samozlitja osončja.

Ko v ciklih prihajamo na Zemljo prinesemo s seboj genom vrst,ki so zelo velike fizične ali kvantitativne pojavnosti plankton (flora favna)

Nato izpostavimo njihovo samoreprodukcijko življenjsko verigo.S tem načinom dobimo biološko podlago na kateri izpostavljamo nove vrste življenja,ki izrabljajo to biološko podlago Takrat stare vrste na kopnem(dinozavri itd) uničimo v morju pustimo vse vrste.

Tako ciklično nekaj sto  miljonov let izpostavljamo življenjske vrste in pridemo do ravnovesja med vrstami,ki nam omogoča,da se ponovno naselimo za 9 miljardno dobo na Zemlji.

Edini problem,ki ga jaz zaznavam je,da  po mojem živimo na Zemlji pod naravnovesoljno zakonitostjo kot vse ostale vrste z nami.

Mi smo potomci ''vesoljnih ekspidicij'potomci 'vesoljno izobčenih' iz središča naše galaktične civilizacije -Smo potomci vesoljno izobčenih-kolonizatorjev,ki jim 'vrh galaktične dinastije'  odreka znanje in vedenje,ki ga samo posedujejo.

Pa vendar zadeva ni tako tragična,za nas. Mi imamo vsakih 28000 let možnost kot potomci izobčenih ,da se
sami ponovno vesoljno 'samospoznamo' zato je izpostavljena na Zemlji mreža šifrirane teološke vesoljne zapuščine,ki nam  omogoča,da se v  28000 letnih zemeljskih  ciklih znova in znova vesoljno samospoznavamo.

Ko je proces našega samospoznavanja
končan,dobimo ponovno vsakič možnost svobodnega odločanja,kje nadaljevati življenje tu ali v galaktičnem središču naše očetove civilizacije.

V tem ciklu ponovnega vesoljnega samospoznanja smo mi vsi tu in sedaj na Zemlji. Kdorkoli bo kaj spraševal,naj prosim prebere,kaj je bilo sporočenega do sedaj in potem naj sprašuje!!

Po meni smo na Zemlji vedno tisti,ki se odločamo za življenje na njej in se s tem odrekamo galaktični službi (selitev) življenja po osončjih.

Zato tudi nikoli ne končamo procesa,ki bi nam omogočil priti do vseh tehničnih rešitev,ki bi nas ponovno naredile v civilizacijo,ki je konkurenčna lastni izvorni galaktični civilizaciji-ker bi s tem ogrozili galaktični izpostavljeni sistem življenja.

Imamo pa  kot ( potomci izobčenih) možnost prostovoljne vrnitve,potem tam lahko spoznamo vedenje znanje in življenjske možnost,ki ga na Zemlji- nikoli ne bo!

Če želi kdo spraševati naj prvo prebere vsaj od 400 strani naprej ta topic P.D. Komentarji ti si majmun -bebec.-goist-egocentrik niso potrebni. Jaz sam vem -kdo sem!!! Grin

Lp Alojz Grin Grin

Back to top

IP Logged

OMEN SAT
4

I Love YaBB 2!

Reply #8141 - 11.02.2010 at 11:28:51

Alojz in Sandib wrote on 11.02.2010 at 10:48:11:

1. Če obstajajo izvenzemeljski obiski-potem drži moja teorija,da mi (vesoljno človeštvo) naše osončje in s tem planet Zemljo naseljujjemo in izpostavljamo življenje na njej v 15 milijardnih ponavljajočih samociklih  našega satelitskega osončja. V bistvu se življenje naseljuje na Zemlji ko je naše osončje že 3 miljarde let v novem ciklu in nato tu živimo 9 milijrd let in zapustimo osončje za 6 milijard let,da bi zopet to bilo 3 milijarde let že v novem samociklu.

Sistem gre takole 3milijard novega cikla pridemo 9 miljard živimo na Zemlji in odidemo za 6 milijard let,da bi se ponovno vrnili in tako večno in sedaj.

Kako si sam razlagam zadevo.?

Vsakih 15 milijard let se osončje ciklično samozlije v istem gravitacijskem polju, kot je danes znotraj galaksije-Počakamo 3 milijarde let in pridemo na Zemljo iz (očetovega osončja,ki je kot organ galaksije)naše osončje je celica galaksije,ki se samozliva v 15miljardnih ciklih-kot naša celica v našem telesu.Celica se deli točno tam kjer je vnašem telesu- ravno tako osončje tam kjer je večno njegovo mesto v galaktičnem telesu.

Ko se osončje samozlije se sistem izpostavi na novo (ista zgradba osončja).Ta cikel samozlitja pa uniči vso biloško osnovo(v elemente)in  eventualno ostalo živlenje na Zemlji. Niti ena oblika življenja ne preživi samozlitja osončja.

Ko v ciklih prihajamo na Zemljo prinesemo s seboj genom vrst,ki so zelo velike fizične ali kvantitativne pojavnosti plankton (flora favna)

Nato izpostavimo njihovo samoreprodukcijko življenjsko verigo.S tem načinom dobimo biološko podlago na kateri izpostavljamo nove vrste življenja,ki izrabljajo to biološko podlago Takrat stare vrste na kopnem(dinozavri itd) uničimo v morju pustimo vse vrste.

Tako ciklično nekaj sto  miljonov let izpostavljamo življenjske vrste in pridemo do ravnovesja med vrstami,ki nam omogoča,da se ponovno naselimo za 9 miljardno dobo na Zemlji.

Edini problem,ki ga jaz zaznavam je,da  po mojem živimo na Zemlji pod naravnovesoljno zakonitostjo kot vse ostale vrste z nami.

Mi smo potomci ''vesoljnih ekspidicij'potomci 'vesoljno izobčenih' iz središča naše galaktične civilizacije -Smo potomci vesoljno izobčenih-kolonizatorjev,ki jim 'vrh galaktične dinastije'  odreka znanje in vedenje,ki ga samo posedujejo.

Pa vendar zadeva ni tako tragična,za nas. Mi imamo vsakih 28000 let možnost kot potomci izobčenih ,da se
sami ponovno vesoljno 'samospoznamo' zato je izpostavljena na Zemlji mreža šifrirane teološke vesoljne zapuščine,ki nam  omogoča,da se v  28000 letnih zemeljskih  ciklih znova in znova vesoljno samospoznavamo.

Ko je proces našega samospoznavanja
končan,dobimo ponovno vsakič možnost svobodnega odločanja,kje nadaljevati življenje tu ali v galaktičnem središču naše očetove civilizacije.

V tem ciklu ponovnega vesoljnega samospoznanja smo mi vsi tu in sedaj na Zemlji. Kdorkoli bo kaj spraševal,naj prosim prebere,kaj je bilo sporočenega do sedaj in potem naj sprašuje!!

Po meni smo na Zemlji vedno tisti,ki se odločamo za življenje na njej in se s tem odrekamo galaktični službi (selitev) življenja po osončjih.

Zato tudi nikoli ne končamo procesa,ki bi nam omogočil priti do vseh tehničnih rešitev,ki bi nas ponovno naredile v civilizacijo,ki je konkurenčna lastni izvorni galaktični civilizaciji-ker bi s tem ogrozili galaktični izpostavljeni sistem življenja.

Imamo pa  kot ( potomci izobčenih) možnost prostovoljne vrnitve,potem tam lahko spoznamo vedenje znanje in življenjske možnost,ki ga na Zemlji- nikoli ne bo!

Če želi kdo spraševati naj prvo prebere vsaj od 400 strani naprej ta topic P.D. Komentarji ti si majmun -bebec.-goist-egocentrik niso potrebni. Jaz sam vem -kdo sem!!! Grin

Lp Alojz Grin Grin

na žalost ne obstajajo človek je edini ki je najmogočnejšo bitje v vsem univerzumu.
človek ima v sebi vsemogočno znanje da ne potrebuje nobene nezemljske civilizacije.
Back to top

IP Logged

El Poeta
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #8142 - 11.02.2010 at 11:54:09

Alojz in Sandib wrote on 11.02.2010 at 10:48:11:

1. Če obstajajo izvenzemeljski obiski-potem drži moja teorija,da mi (vesoljno človeštvo) naše osončje in s tem planet Zemljo naseljujjemo in izpostavljamo življenje na njej v 15 milijardnih ponavljajočih samociklih  našega satelitskega osončja.

To drži, s tem se strinjam. Da če obstajajo izvenzemeljski obiski potem je čist možno, da tudi tvoja teorija drži, s tako trditvijo se lahko strinjam, je logična.

Samo kar pa jaz pravim je to, da sam ne verjamem v izvenzemeljske obiske. To pa zato, ker dojemam kako deluje naš um, moj um, tvoj um, itd. In poznam tudi različna pričevanja o sami naravi našega uma. In tudi vem na kakšen način umu paše, da verjame v misterije tega sveta. Vse to mi je poznano.

Zato pa sam ne dam veliko na razne teorije. Vedno manj.
Še posebej take, ki se še morajo potrditi. Nekoč v prihodnosti.
Kar pomeni "ne zdaj".
KAr se potrjuje zdaj, je edino kar se potrjuje zdaj.
Torej je sploh edino kar obstaja zdaj, drugega ni.
Prihodnosti ni od nikoder, ne bo nikoli prišla.
Torej vesoljcev sedaj ni tu.
Pomeni, da morda nikoli ne pridejo.
Kdo želi verjeti v prihodnost? Določen um.
Kakšen um? Tak um, ki ne more sprejeti lastnih omejitev.
Ki rešitev za samega sebe postavlja izven sebe.
V prihodnost. Onkraj sebe. V točko "ne-sedaj".
In tisto kar je "ne-sedaj" morda nikoli ne pride.
Dejstvo: človek sedi na stolu in razmišlja o večnosti.
Kaj edino obstaja? Samo to, da človek sedi na stolu.
In razmišlja, nič drugega. Točka "sedaj" sestoji iz sedenja
na stolu in vrtenja misli, nič drugega.
In umu paše, da bi svet videl kot neskončen.
Da bi se videl kot "nekdo", kot nekaj kar obstaja.
Vse to so le teorije uma, hrana za um, hrana za osebnost.
Težko se je umu sprijazniti z lastnimmi omejitvami. Najtežje.
Ga hudo iritirajo. Ga negirajo in izničujejo.
Zato si mora izmisliti nekaj onkraj sebe.
Nekaj kar sicer sedaj še ne obstaja, ampak bo obstajalo.
Nekoč. Ne sedaj. Sedaj še ne. Ni še pravi čas. Ampak nekoč.
Se vrti v neskončnost ta igra "ne-sedaj". Drugega ni.
Um tega ne more sprejeti. Zato se vrti v sebi.
In išče nekaj onkraj sebe. To je vsa tragika.
Ki potencira samo sebe. Izven točke "sedaj" v točko "nekoč".
Ki morda nikoli ne pride. Um upa, da pride. Verjame vanjo.
Mora verjeti, če ne je ogrožen njegov obstoj. To je vse.

Howg
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8143 - 11.02.2010 at 12:07:02

Omen Sat

Ti več kot dva stavka običajno ne spraviš skupaj.

No sedaj mi pa povej verjameš v Darwinovo evolucijsko teorijo o nastanku in razvoju zemeljskega življenja?
Samo to mi obrazloži in nič drugega.
Povej mi kako se  življenjske vrste razmnožujejo na Zemljui in iz česa izhaja življenje??? Samo to!!!

Znaš zmoreš? Potem bova ugotovila kako razumeš zadevo in kaj veš!

Kaj piše pod temle postom Omen Sat?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8144 - 11.02.2010 at 12:08:20

El Poeta

Ostani na korektni debati ni problema,da zadeve ne pripeljeva do zaključka.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 541 542 543 544 545 ... 644