Zvezdica, ampak ti si ustregla NJEGOVI želji, da se samopomiluje, da ti odšpila UBOGI JAZ. Zakaj pa nisi rekla na začetku njegovega jamranja: Vem, da ti je hudo, pridi z mano, greva na sprehod, izlet, karte ali šah špilat, se bova imela lepo. Pusti mamo, kjer je, ona je ona, ti si pa ti.
Pa bi skupaj preživela lep dan, se v naravi nabila z drugo (pozitivno) energijo, in bila po srečanju oba boljše volje.
Tako pa je mama spila energijo njemu, on jo je tebi, ti pa?
Misliš, da se je on res počutil bistveno bolje po tistem, ko si odšla? Samo za trenutek. Moje mnenje. Nato je rabil novo žrtev, kateri bo razlagal o svoji grdi mamici. Pa da se razumeva: verjamem tebi in verjamem njemu, da ima težave z mamo. A reševanja problema se je lotil na nepravilen način. Ti si ga pri tem podprla.
Saj sem sama tudi imela en kup energijskih vampirjev v svojem življenju. Se spomniš moje sosede, ki umira za rakom? Pred petimi leti, ko je zbolela za rakom, smo vsi skakali okrog nje in ji bili v oporo. Če mene vprašaš, je še zbolela samo zaradi tega, da je nase navlekla ljudi, s katerimi je potem lahko manipulirala. Veš, da se vsakemu smili relativno mlad človek, ki zboli za hudo boleznijo. Povrh je imela to navado (jo ima še vedno), da poklanja darilca. Na ta način te dodatno veže. V njenih zares težkih trenutkih, po operaciji, med kemoterapijami, ko se ji je zdravstveno stanje poslabšalo itd, se mi je zdelo normalno, da sem jo pustila, da je govorila in res sem globoko sočustvovala z njo. Takrat je to ona res rabila in je bilo s terapevtskega stališča res pozitivno. Ni bila v fazi ubogega jaza, ampak se je z govorjenjem res očiščevala in seveda na ta način ni kradla energije. Saj veš, da to takoj začutiš. Ampak prišel je dan, ko se je točno pokazalo, za kaj se gre: v družbi (v reiki skupino sem jo jaz privedla) je bila pomembna samo ona in njena bolezen. Bila je prepričana, da nobeden od nas nima nobenih težav. To je bila sposobna celo reči. Ponavadi sem reševala problem tako, da sem pravila vice. To je pač nevtralno področje. Nobeden ji zaradi resnosti bolezni - kljub temu, da je medicinsko takrat veljala za ozdravljeno - ni upal reči, da bi se zgovarjali še o čem drugem, ne samo o tem, kje njo boli in kako ponoči ne spi in kakšne 'valunge' ima - zaradi operacije je padla direkt v menopavzo.
Soseda mi ni nikoli rekla, da ve, da sem jo spregledala. Se je pa bistveno ohladila do mene. Kar pa me seveda ni motilo.
Je pa res, da sem šele po iniciaciji v reki bila sposobna nagnati ljudi, ki so me izkoriščali, stran od sebe. Prej sem ravnala enako kot ti. Tudi zaradi strahu pred osamljenostjo oz. strahu, da me drugi ne bi sprejeli.
Če dovoljujemo drugim, da na nas zadovoljujejo svoje nizkotne interese (pa naj se jih zavedajo ali pa tudi ne), smo soudeleženi pri oviranju njihove duhovne rasti. Oviramo seveda tudi svojo.
Zvezdica, zakaj te je strah, da bi bila osamljena, če ne bi spustila k sebi ljudi, ki pijejo tvojo energijo? Samo ne dovoli jim, da ti jo pijejo. Ne z besedo, z dejanji. Kdor te ima zares rad, bo obdržal s tabo stike. Tisti, ki te nimajo radi in te izkoriščajo, pa niso potrebni v tvojem življenju. Naj odpadejo. Boš videla, bodo drugi prišli.
Samo dovoli si.