Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Splošno,  aktualno ... >> zavod za zaposlovanje - Brezposelnost je treba braniti
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1497864713

Message started by gape on 19.06.2017 at 11:31:53

Title: zavod za zaposlovanje - Brezposelnost je treba braniti
Post by gape on 19.06.2017 at 11:31:53Quote:
V zadnjih letih se je zavod za zaposlovanje spremenil v hišo čudaških, bebavih in naravnost ponižujočih ritualov, ki nimajo zveze z iskanjem služb

Preseneča me, da na zavodu za zaposlovanje ni več nasilja. Da še nihče ni sprožil izgreda, pretepel kakega uslužbenca ali vsaj prevrnil aparata za kavo.

slikanje pravljičnega sveta, v katerem lahko vsak človek brez začetnega kapitala, brez znanja in brez zvez kjerkoli ustvari delovno mesto in konkurira velikim podjetjem

je brezposelnost nujna za delovanje kapitalizma. To ni napaka, do katere bi prišlo zaradi lenih ali premalo podjetnih delavcev, ampak je ključno orodje lastnikov za uravnavanje plač. Brez bazena obupanih ljudi, ki so pripravljeni isto delo storiti ceneje, šefi v pogajanjih z zaposlenimi preprosto ne bi imeli nobene moči. Brezposelnosti zato nikakor ne smejo odpraviti (kvečjemu jo lahko selijo iz ene države v drugo), njene žrtve pa morajo verjeti, da so za svoje stanje odgovorni sami in da so se dolžni nekako reformirati.


http://www.mladina.si/179823/brezposelnost-je-treba-braniti

Title: Re: zavod za zaposlovanje - Brezposelnost je treba braniti
Post by gape on 28.06.2017 at 11:36:06Quote:
Skratka, tipični današnji prekerci so: na tisoče jih je, sami amaterji, nobenega mojstra, izmenljivi, nezapomljivi, "kanon futr", kot bi rekli njega dni.

Pred nami sta torej dolgoročno le dve možnosti: robotizacija ali zastonjsko delo. V obeh primerih zaslužka za delavca torej ne bo. In ker ga ne bo, ne bo mogel trošiti. Kapitalizem se tako približuje zanimivi odločitvi.

Edino opravilo, ki je iz te sheme izvzeto, je ustvarjalno delo

Če do konca izpeljemo idejo o zastonjskem amaterskem delu, ne gre za nič drugega kot za narcistični sadizem tistega, ki delo ponuja ter uživa v sramotenju, poniževanju in zaničevanju tistih, ki bi ga hoteli in so mu zato prepuščeni na milost in nemilost, s čimer si gradi občutek večvrednosti.


http://siol.net/siol-plus/kolumne/delo-prihodnosti-med-iznicenjem-in-sadizmom-444057

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.