Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Samozdravljenje >> Vegetarijanstvo v krščanstvu
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1267344388

Message started by satis on 28.02.2010 at 09:06:28

Title: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by satis on 28.02.2010 at 09:06:28

Tisti, ki razumejo univerzalno usmiljenje in sveto naravo vsega ustvarjenega, z lahkoto pridejo do spoznanja, da je bila želja Jezusa ljubezen in nenasilje do vseh živih bitij. Iste univerzalne ideje usmiljenja najdemo tudi v budizmu in hinduizmu, kar jasno pokaže, da se gre za voljo enega in istega Boga.

Mnogi kristjani so sprejeli vegetarijanstvo skozi zgodovino, med drugimi Sv. Jeronim, sv. Ivan Krizostom, sv. Benedict, John Wesley in mnogi drugi. Kot Jezus in biblijski preroki so s svojimi deli poučevali, kako se mora usmiljenje prenesti na vsa ustvarjena bitja, a to je dosti bolj obsežna definicija od tiste, ki se jo danes drži večina kristjanov. Recimo, na trullanskem koncilu v Konstantinoplu je bilo določeno naslednje pravilo:"Biblija prepoveduje uživanje živalske krvi. Svečenika, ki to počne, je treba odstraniti iz službe, a laika izobčiti iz cerkve." V Leviticusu najdemo še eno prepoved:"Ne jejte krvi v domovih svojih, niti od ptic, niti od živali."

Nekateri dokumenti trdijo, da je 12 apostolov bilo vegetarijancev, ter da so se prvi kristjani, zaradi čistoče in milosti odpovedali mesni prehrani. Sv. Ivan Krizostom je pisal: "Mi, vodje krščanstva, se odpovedujemo mesu, nenaravno uživanje mesa onečiščuje osebo." Za apostola Matijo je znano, da je jedel semena, orehe in zelenjavo. Homilija XII izjavlja: "Nenaravno uživanje mesa, s svojimi žrtvovanji, je onečiščujoče kot pogansko oboževanje duhov, in tisti, ki se temu prepušča, v resnici je z vragom.

Kaj mislite o teh podatkih, zakaj uradna Cerkev o tem noče razpravljati, noče slišati, če pa se gre dejansko za voljo oboževanega Jezusa Kristusa? Načrtno nespoštovanje Njegove volje vernika ne more pripeljati do ljubezni do Boga. O ljubezni lahko govorimo, ko sledimo Tistemu, ki ga ljubimo.


Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 10:20:40

Satis

Najprej ti moram povedati,da nimam nič proti vegeterjanstvu.

Rad bi ti samo povedal,da je sam Bog vesoljno samomanifestiran v treh svojih nivojih življenja-vegetativni (flora) nagonski-(favna)in človeški(samozavedno).

Torej karkoli človek zaužije -vedno se prehranjuje z božjim samo življenjem-vrsto flore, ali favne.

Vegetarjanci ustvarjajo mit,da ne jedo življenja-flora ima svojo kri v lastnih življenjskih sokovih .Ti sokovi so lahko tudi rdeče barve(pigmentacije).Od kje vegeterjancem ideja,da ne jedo življenja?
A zato ker je božje življenja pač najnižje izraženo v flori? A zato to ni božje  življenje-božja samopojavnost? Ampak če ne bi bilo ''božjega'' človeka kot boćje žive samomanifestacije ,tudi flore in favne ne bi bilo.

Bog je večno-sedaj vsevesoljna samopojavnost-elementarna in življenjska.Sedaj pa RESNICA;;;

Vegetarjanci (nič nimam proti temu-zagovarjam svobodno odločitev) ne veste in nočete dojeti ,da se je BOg samomanifestiral v vse in v človeka samega--- ravno zato,da preko njega varuje lastno vsevesoljno življenje in s tem izkazuje milost svojemu ostalemu lastnemu(božjemu) življenju in človeku samemu,ker ga uči razumeti (preko lastnega vesoljnega  duha)Brahatme .---njegovo vesoljno življenjsko vlogo varuha častilca in sejalca vsevesoljnega življenja,ki človeku samemu omogoča preživetje.

KO človek dojame (ciklično) božjo milost,ki mu je podarja vesoljni duh (em sila)sama -človek v sebi samospozna zakaj naj bo usmiljen do ostale božje vesoljne življenjske manifestacije(flore-favne).

Bog je samomanifestiran v vse--- tudi  v človeku in zato mu je dal (človeku)duhovno samospoznanje,da je on tisti (človek),ki v njegovem vesoljnem imenu prostovoljno odgovarja,ali pa ne(odvisno od božjega samodelovanja-duha EM sile) pred seboj in Bogom za vsevesoljno življenje,ki hkrati njega samega (človeka)živi in ohranja!

S tem pa človek v ostalemu življenju ohranja tudi živega Boga(ostalo vesoljno življenjsko pojavnost-vrst) .

Bog sam sebe(vesoljno samomanifestiran v življenje-vseh vrst)vzdržuje živega preko lastne človeške manifestacije in tako celotno svoje lastno živo bit (človeka)razsvetljuje (Jezus) preko lastnega vesoljnega duha,ki človeka naredi ciklično samospoznanega ali samopozabljenega .Raj in izgon iz Raja!!

Zato lahko Bog  v človeku živi DUHOVNO ciklično nesamospoznan in tudi samospoznan.

Paradoks božje manifestacije v človeškem življenju je,da lahko zaradi vesoljnega samodelovanja (EM sile)sam vesoljni božji duh v človeku spi ali bedi.

To pa ni odvisno od človeka ampak od božje elementarne vesoljne samopojavnosti (zemlja osončje-galaksija) in njegovih 4 cikličnih EM frekvenc- letni časi(duhovnih),ki zbujajo ali uspavajo božjega duha v človeku samemu.

Dojemite tole in bo manj duhovnega in lažnega v zlato uvitega filozofiranja na tej Zemlji.!! Mi lahko želimo kar hočemo čez vesoljno (EM silo) božjega duha ne moremo prestopiti,kadar mi želimo ,ampak kadar za to nastopi letni čas(galaksije),ki nam to omogoči.To je paradoks našega bivanja imamo svobodno voljo ,pa še vedno naše duhovno in življenjsko razsvetlenje ni odvisno od nas ampak od vesoljnega(božjega duha)duha.(EM sile-in njenih frekvenc)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by satis on 28.02.2010 at 10:41:33

Alojz, takole ti povem, jaz tudi nisem za fanatizme. Vsi moji, ki me obkrožajo, jedo meso, takole da vem, da ne moreš nekomu nekaj vsiljevat. Tudi čistih vegetarijancev danes ni, ker imaš kup živil, kjer so morda kakšni emulgatorji, ki vsebujejo živalske sestavine.

Jaz sem vegetarijanec, ker se mi živali smilijo, ne prenesem ubijanja. Po drugi strani sem pa zaradi zdravja, ker mi zdravje tudi na račun te perfektne zdrave hrane odlično služi in želim, da tako ostane tudi v bodoče!

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 10:50:04


satis wrote on 28.02.2010 at 10:41:33:
Alojz, takole ti povem, jaz tudi nisem za fanatizme. Vsi moji, ki me obkrožajo, jedo meso, takole da vem, da ne moreš nekomu nekaj vsiljevat. Tudi čistih vegetarijancev danes ni, ker imaš kup živil, kjer so morda kakšni emulgatorji, ki vsebujejo živalske sestavine.

Jaz sem vegetarijanec, ker se mi živali smilijo, ne prenesem ubijanja. Po drugi strani sem pa zaradi zdravja, ker mi zdravje tudi na račun te perfektne zdrave hrane odlično služi in želim, da tako ostane tudi v bodoče!


Satis

Jaz ne pišem zato,da bi obtoževal.Ni osebno.Tvoja svobodna odločitev,nihče nima pravice posegati v njo.Če jaz obtožujem tebe sočasno obtožujem Boga v tebi in sebi.Jaz mogoče res včasih reaigram odločno-vendar nikoli zlonamerno.Jaz tu pišem o RESNICI- Ne obtožujem razlagam! Mene bolj zanima,če ti razumeš povedano-napisano? Ti bodi kar želiš ti sama in kar veš,da ti ugaja,kar tebi ugaja ugaja tudi Bogu v tebi-na življenjsko etiko pa ne pozabimo.To je to-vsebina ti je razumljiva?

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by M.L. on 28.02.2010 at 11:31:08


satis wrote on 28.02.2010 at 09:06:28:
[quote]Tisti, ki razumejo univerzalno usmiljenje in sveto naravo vsega ustvarjenega, z lahkoto pridejo do spoznanja, da je bila želja Jezusa ljubezen in nenasilje do vseh živih bitij. Iste univerzalne ideje usmiljenja najdemo tudi v budizmu in hinduizmu, kar jasno pokaže, da se gre za voljo enega in istega Boga.

Res je tako kot praviš satya in nimam nič proti vegetarijanstvu, a vendar je tudi tole je Jezusova želja;

Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek ne pozna ljubezni do bližnjega, prav nič? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek nima očiščenega srca in ne sprejema svojega brata? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če je človek poln maščevanja in sovraštva.? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če je človek poln laži in sprenevedanja? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek tepta vse pred seboj, kar je Božjega? Prav nič nam takšno fanatično vegetarijanstvo ne pomaga do zveličanja in razsvetljenstva. Jaz nimam nič proti vegetarijanstvu, da ne bi kdo mislil, ampak prav nasprotno, ga podpiram in prepuščam vsakemu svobodno odločitev.

Danes je vegetarijanstvo bolj modna muha kakor pa sam namen. Zato je to neumnost človeškega razuma, če ljubezen do bližnjega nima prednosti pred samim vegetarijanstvom in tudi pred vsem drugim. Duhovni napredek in razvoj človeka je edino po poti ljubezni do bližnjega in ne z strogim vegetarijanstvom ali pa z raznim postenjem. Neodkrita želja nekomu in nekomu jasna želja, je doseganje in dosežena duhovnost, kar je tudi asimilacijska težnja po razvoju, vede ali pa nevede.

Kaj je pomagalo Janezu Krstniku, ko se je fanatično postil v puščavi za voljo Nebeškega kraljestva in ni jedel druga kakor med divjih čebel, potem pa z prevelikim dvomom ni spoznal Boga v Jezusu. Prav nič, in tako nas tudi vsakršna enostranska fanatičnost odtujuje od spoznanja, katero nam je namen pravzaprav spoznati in ostajamo vseskozi v velikih dvomih. Trmoglavo vztrajanje v enostranskosti nam preprečuje in zastira  pogled na oživljajočo svetlobo.

Če bi Jezus prepovedal meso kot hrano in priznal samo vegetarijanstvo kot pravilno, potem bi zapostavil marsikatero ljudstvo na Zemlji, ki se je prisiljeno hraniti predvsem z mesom, ker druga nima. To pa sigurno ni Njegov namen, ker bi tako kršil svojo zapoved v postavi z ljubeznijo do bližnjega. Ti nesrečni ljudje potem nikoli ne bi mogli doseči zveličanja in duhovnega prerojenja, to pa je potem proti namenu Jezusa kot Boga, ki je odel meso zato, da bi vsem ljudem omogočil zveličanje ali razsvetljenstvo.

Seveda je že v samem začetku Bog prvim ljudem namenil hrano, kot je sadje, razni oreščki in nekatere užitne korenike ter mleko njim pridruženih živali, kot najprimernejšo hrano za njihovo telo, ni pa prepovedal mesne hrane in jim tudi dal napotke za pravilno pripravo in katera vrsta je bolj primerna od druge. Seveda je pa tudi najbolj opozarjal na zmernost, tako pri mesni kot pri vegetarijanski hrani. Ni pa nikoli dajal prednost določeni hrani pred ljubeznijo do bližnjega za zveličanje ali razsvetljenstva. Vedno je govoril, da tisto kar pojemo in gre skozi usta v telo, nikoli tako ne omadežuje telesa, kakor tisto kar gre iz srca slabega  ven iz telesa skozi usta, torej slabo dejanje do bližnjega nas bolj omadežuje kakor vsaka še tako nečista hrana. S tem je povedano prav vse.

V Jezusovem času je prevladovala bolj mesena hrana in to predvsem; ribe in ovčje meso, ni pa manjkalo kruha, vina, sadja, mleka in medu. In Jezus je sprejel vsakršno hrano, ki Mu je bila postrežena iz darovalčeve ljubezni. Torej je dajal prednost ljubezni do bližnjega in ne hrani. Kdor lahko to razume naj razume.

No pa lep pozdrav.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 11:53:40

VSEM

Vsi se motite ko trdite da imaa Bog kakšne želje.. To je zame navadno zavestno in neuko laganje!!!! Laganje še enkrat-laganje sprenevedanje nepoznavanje božjega večno-sedanjega samoobstoja in njegovega duhovnega samodelovanja- Em sile!!!

Bog je večno-sedaj sam vse in samo BOG samomanifestiran v človeka ima zaradi '''svobodne volje v človeški živi samopodobi-človeške želje'''!!!!!  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ML NE BLEFIRAJ;DA TI POZNAŠ BOGA IN NJEGOVEGA DUHA in njegovo brezosebno EM (duhovno)samodelovanje na lastno življenje!!!!

Njegov vesoljni (Očetov)elementarni duh je neoseben,ker preko njega vesoljna elementarna samopojavnost narekuje in ciklično poduhovlja ali pa zatemnjuje- svojo življenjsko samomanifestacijo -človeka.

In zato se Bog na Zemlji ciklično samorodi in samoprepozna samo v vesoljno samospoznanem živem človeku.

Jezus zato govori Oče naj se uresniči tvoja (vesoljna)volja ne moja mesena-telesna. ML ti samo blefiraš-žal. Ti resnice ne poznaš!!! ;) ;) ;D ::) ;)

Jezus je učitelj in bog samospoznan hkrati samorojen v lastnem božjem duhu.

ML- te vesoljne enigme,ki je hkrati paradoks našega življenja- ti ne boš nikoli razumel.Si preveč samovšečen in premalo poduhovlje in nisi samorojen po Očetovem svetem duhu.

Vase zaljubljen ''živ bog'' si ti. In to je čigav pomočnik?

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 13:25:40


Alojz in Sandib wrote on 28.02.2010 at 11:53:40:
VSEM

Vsi se motite ko trdite da imaa Bog kakšne želje.. To je zame navadno zavestno in neuko laganje!!!! Laganje še enkrat-laganje sprenevedanje nepoznavanje božjega večno-sedanjega samoobstoja in njegovega duhovnega samodelovanja- Em sile!!!

Bog je večno-sedaj sam vse in samo BOG samomanifestiran v človeka ima zaradi '''svobodne volje v človeški živi samopodobi-človeške želje'''!!!!!  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ML NE BLEFIRAJ;DA TI POZNAŠ BOGA IN NJEGOVEGA DUHA in njegovo brezosebno EM (duhovno)samodelovanje na lastno življenje!!!!

Njegov vesoljni (Očetov)elementarni duh je neoseben,ker preko njega vesoljna elementarna samopojavnost narekuje in ciklično poduhovlja ali pa zatemnjuje- svojo življenjsko samomanifestacijo -človeka.

In zato se Bog na Zemlji ciklično samorodi in samoprepozna samo v vesoljno samospoznanem živem človeku.

Jezus zato govori Oče naj se uresniči tvoja (vesoljna)volja ne moja mesena-telesna. ML ti samo blefiraš-žal. Ti resnice ne poznaš!!! ;) ;) ;D ::) ;)

Jezus je učitelj in bog samospoznan hkrati samorojen v lastnem božjem duhu.

ML- te vesoljne enigme,ki je hkrati paradoks našega življenja- ti ne boš nikoli razumel.Si preveč samovšečen in premalo poduhovlje in nisi samorojen po Očetovem svetem duhu.

Vase zaljubljen ''živ bog'' si ti. In to je čigav upornik?Ta moj post naj vsak forumaš,če se la da-  ozavesti v sebi. ;)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Devi on 28.02.2010 at 15:13:17


M.L. wrote on 28.02.2010 at 11:31:08:
Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek ne pozna ljubezni do bližnjega, prav nič? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek nima očiščenega srca in ne sprejema svojega brata? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če je človek poln maščevanja in sovraštva.?


nekje je treba začet
še najlažje je spremenit prehrano, ker to lahko narediš z danes na jutri
ostalo je življenjsko delo
(in prvo lahko pomeni tud neko zavezo do drugega.. potrditev, da misliš resno)

:)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 16:20:00


Devi wrote on 28.02.2010 at 15:13:17:

M.L. wrote on 28.02.2010 at 11:31:08:
Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek ne pozna ljubezni do bližnjega, prav nič? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek nima očiščenega srca in ne sprejema svojega brata? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če je človek poln maščevanja in sovraštva.?


nekje je treba začet
še najlažje je spremenit prehrano, ker to lahko narediš z danes na jutri
ostalo je življenjsko delo
(in prvo lahko pomeni tud neko zavezo do drugega.. potrditev, da misliš resno)

:)


Pojdi ML na srčno operacijo-zamenjaj srce- pa boš boljš človek! ;D Dober povedano Devi samo malo se jih bo prijelo! ;)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by M.L. on 28.02.2010 at 16:58:00

author=satya link=1267344388/0#0 date=1267344388]

Quote:
Mnogi kristjani so sprejeli vegetarijanstvo skozi zgodovino, med drugimi Sv. Jeronim, sv. Ivan Krizostom, sv. Benedict, John Wesley in mnogi drugi. Kot Jezus in biblijski preroki so s svojimi deli poučevali, kako se mora usmiljenje prenesti na vsa ustvarjena bitja, a to je dosti bolj obsežna definicija od tiste, ki se jo danes drži večina kristjanov. Recimo, na trullanskem koncilu v Konstantinoplu je bilo določeno naslednje pravilo:"Biblija prepoveduje uživanje živalske krvi. Svečenika, ki to počne, je treba odstraniti iz službe, a laika izobčiti iz cerkve." V Leviticusu najdemo še eno prepoved:"Ne jejte krvi v domovih svojih, niti od ptic, niti od živali."

Nekateri dokumenti trdijo, da je 12 apostolov bilo vegetarijancev, ter da so se prvi kristjani, zaradi čistoče in milosti odpovedali mesni prehrani. Sv. Ivan Krizostom je pisal: "Mi, vodje krščanstva, se odpovedujemo mesu, nenaravno uživanje mesa onečiščuje osebo." Za apostola Matijo je znano, da je jedel semena, orehe in zelenjavo. Homilija XII izjavlja: "Nenaravno uživanje mesa, s svojimi žrtvovanji, je onečiščujoče kot pogansko oboževanje duhov, in tisti, ki se temu prepušča, v resnici je z vragom.


Živalska kri zelo škoduje človeškemu telesu in draži ter razvnema čutne strasti mesa. Telo človeka  tako postane poželjivo in pohotno zapeljivega čara mesa. S tem pa preprečuje rast in razvijanje duha v svoji duši. Zato vsi božji vidci in preroki odsvetujejo in s tem prepovedujejo uživanje kakršne koli krvi, ker preprečuje rast duha in onesposablja duši hojo po poti duhovnega napredka. Tu je pa tudi mišljeno meso zadavljenih  ali zadušenih živali, kjer kri ostane v mesu in meso nečistih živali pripravljenih na ne prav način.

Če bi ljudje lahko prešli takoj na vegetarijanski način prehranjevanja, kot je bilo zapovedano v začetku, bi to bilo hvale vredno, pa vendar to ni tako enostavno. Človeško telo je opremljeno z vsem kar potrebuje, da preživi z vsako vrstno hrano tudi v skrajnih razmerah. Tako je opremljeno zaradi preživetja, ko pa je golo najnujnejše preživetje za človekom, pa je potrebno preiti postopno bolj na sadeže, plodove in oreščke, če je to mogoče, če pa ne se pa  lahko doda tudi malo nemastnega mesa čistih živali, pripravljenega na pravilen način.

Danes je velik problem tudi gensko spremenjena hrana in hibridi, zato je tudi ta hrana, povrtnina in korenike življenjsko osiromašena in brez vsake vrednosti za dušo in posledično za zorenje duha v njej. Torej je samo dušni balast in samo za ohranjanja kosti in mesa. Nujno potrebnih hranilnih specifik za dušo pa ta novodobna preveč obdelana hrana nima. Posledica tega pa je bolezen živcev vseh vrst, kjer pa takšnim ljudem še primanjkuje ljubezni do bližnjega, pa je otopelost vseh čutov neizbežna.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by M.L. on 28.02.2010 at 17:02:34


Devi wrote on 28.02.2010 at 15:13:17:

M.L. wrote on 28.02.2010 at 11:31:08:
Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek ne pozna ljubezni do bližnjega, prav nič? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek nima očiščenega srca in ne sprejema svojega brata? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če je človek poln maščevanja in sovraštva.?


nekje je treba začet
še najlažje je spremenit prehrano, ker to lahko narediš z danes na jutri
ostalo je življenjsko delo
(in prvo lahko pomeni tud neko zavezo do drugega.. potrditev, da misliš resno)

:)

Ja, prav imaš Devi, res je treba nekje začet in to sigurno pomeni korak naprej in ima zvezo z duhovnim prebujanjem, pa čeprav se dotični tega zaveda ali pa ne.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 17:17:48

ML

Nič nimam proti neumnosti ---tebi osebno itd. Zapomni si- ti jaz kdorkoli lahko jej samo lastni drek,ali pa samo zlate ribice,rumena jabolka ali pa zrak---ne pomaga nič,da bi bil človek zato,ker jej neko posebno hrano- kaj bolj duhoven,da ne rečem življenjsko vesoljno rasvetljen.

Naše duhovno razsvetljenstvo ni v ničemer odvisno od nas ampak od vesoljnega cikličnega EM (duha)samovalovanja.

Ti lahko to božjo duhovno neosebnost vabiš pod svojo odejo,jo kličeš na najvišji gori sveta,ali pa na Luni k sebi---zaman,če ni še čas.


Razvestljenje je božje samodelovanje in pride samo po sebi (in perpetu) ob točno določenem času ---takrat ko ima vesolje samo naugodnejše EM valovanje,da samo razsvetli naše življenje,ki je hkrati božje tako kot vse.

Dojemi to Bog je vse in on sam ciklično preko lastnega EM valovanja(duha)samodejno razsvetljuje svoje celotno vesoljno življenjsko manifestacijo tudi na Zemlji.

Paradoks našega življenja je,da duhovnega razsvetljenjstva ni mogoče izsiliti,pred časom,ko nam to vesolje samo odpre ta vrata.

Mi imamo svobodno voljo kako ga bomo srali v življenju-razvetljujemo se pa --ne sami--razsvetljuje  nas vesoljni (božji ) duh ki nas ciklično samorodi v razsvetljenje.

Tu smo mi nemočni,pa če se iz vrh Triglava po nagi riti vozmo u dolino.Nemočni. :D :D :D :o :)Ko pride čas-čas je tu in sedaj,samo našo ošabnost moramo dojeti!!!! Si jo ti dojel?Ste jo večina tule dojeli spoznali?

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by M.L. on 28.02.2010 at 17:36:54


Alojz in Sandib wrote on 28.02.2010 at 17:17:48:
ML

Nič nimam proti neumnosti ---tebi osebno itd. Zapomni si- ti jaz kdorkoli lahko jej samo lastni drek,ali pa samo zlate ribice,rumena jabolka ali pa zrak---ne pomaga nič,da bi bil človek zato,ker jej neko posebno hrano- kaj bolj duhoven,da ne rečem življenjsko vesoljno rasvetljen.

Naše duhovno razsvetljenstvo ni v ničemer odvisno od nas ampak od vesoljnega cikličnega EM (duha)samovalovanja.

Ti lahko to božjo duhovno neosebnost vabiš pod svojo odejo,jo kličeš na najvišji gori sveta,ali pa na Luni k sebi---zaman,če ni še čas.


Razvestljenje je božje samodelovanje in pride samo po sebi (in perpetu) ob točno določenem času ---takrat ko ima vesolje samo naugodnejše EM valovanje,da samo razsvetli naše življenje,ki je hkrati božje tako kot vse.

Dojemi to Bog je vse in on sam ciklično preko lastnega EM valovanja(duha)samodejno razsvetljuje svoje celotno vesoljno življenjsko manifestacijo tudi na Zemlji.

Paradoks našega življenja je,da duhovnega razsvetljenjstva ni mogoče izsiliti,pred časom,ko nam to vesolje samo odpre ta vrata.

Mi imamo svobodno voljo kako ga bomo srali v življenju-razvetljujemo se pa --ne sami--razsvetljuje  nas vesoljni (božji ) duh ki nas ciklično samorodi v razsvetljenje.

Tu smo mi nemočni,pa če se iz vrh Triglava po nagi riti vozmo u dolino.Nemočni. :D :D :D :o :)Ko pride čas-čas je tu in sedaj,samo našo ošabnost moramo dojeti!!!! Si jo ti dojel?Ste jo večina tule dojeli spoznali?

Lojzek, na veliko zavajš sebe in druge s tvojim prepričanjem. Povem ti; prav nič se ne zgodi samo po sebi in prav tako je z razsvetlenstvom ali prerodom. Človek se mora potruditi za vsako stvar in ta trud je dejavno življenje človeka.

Potem pa se vsedi za mizo in čakaj da bo pečenka pečena, ti je pa sploh nisi dal v pečico, ker misliš da bo že sama prišla v pečico.
Res pa imamo svobodno voljo in se sami odločamo kako bomo storili. Kdor hoče nekaj doseči mora vstati iz postelje in pošteno migniti z rokami, da bo izpolnil svoj zastavljen cilj. Kdor pa nima cilja in ne ve kaj bi počel, pa itak v poležavanju sanja vse mogoče stvari. In ko se naposled zbudi, se mu še tako krasne sanje razblinijo v nič. Torej resnica tiči edino v dejavnem življenju in ne v mirujočem lenarjenju smrti.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 19:59:13


M.L. wrote on 28.02.2010 at 17:36:54:

Alojz in Sandib wrote on 28.02.2010 at 17:17:48:
ML

Nič nimam proti neumnosti ---tebi osebno itd. Zapomni si- ti jaz kdorkoli lahko jej samo lastni drek,ali pa samo zlate ribice,rumena jabolka ali pa zrak---ne pomaga nič,da bi bil človek zato,ker jej neko posebno hrano- kaj bolj duhoven,da ne rečem življenjsko vesoljno rasvetljen.

Naše duhovno razsvetljenstvo ni v ničemer odvisno od nas ampak od vesoljnega cikličnega EM (duha)samovalovanja.

Ti lahko to božjo duhovno neosebnost vabiš pod svojo odejo,jo kličeš na najvišji gori sveta,ali pa na Luni k sebi---zaman,če ni še čas.


Razvestljenje je božje samodelovanje in pride samo po sebi (in perpetu) ob točno določenem času ---takrat ko ima vesolje samo naugodnejše EM valovanje,da samo razsvetli naše življenje,ki je hkrati božje tako kot vse.

Dojemi to Bog je vse in on sam ciklično preko lastnega EM valovanja(duha)samodejno razsvetljuje svoje celotno vesoljno življenjsko manifestacijo tudi na Zemlji.

Paradoks našega življenja je,da duhovnega razsvetljenjstva ni mogoče izsiliti,pred časom,ko nam to vesolje samo odpre ta vrata.

Mi imamo svobodno voljo kako ga bomo srali v življenju-razvetljujemo se pa --ne sami--razsvetljuje  nas vesoljni (božji ) duh ki nas ciklično samorodi v razsvetljenje.

Tu smo mi nemočni,pa če se iz vrh Triglava po nagi riti vozmo u dolino.Nemočni. :D :D :D :o :)Ko pride čas-čas je tu in sedaj,samo našo ošabnost moramo dojeti!!!! Si jo ti dojel?Ste jo večina tule dojeli spoznali?

Lojzek, na veliko zavajš sebe in druge s tvojim prepričanjem. Povem ti; prav nič se ne zgodi samo po sebi in prav tako je z razsvetlenstvom ali prerodom. Človek se mora potruditi za vsako stvar in ta trud je dejavno življenje človeka.

Potem pa se vsedi za mizo in čakaj da bo pečenka pečena, ti je pa sploh nisi dal v pečico, ker misliš da bo že sama prišla v pečico.
Res pa imamo svobodno voljo in se sami odločamo kako bomo storili. Kdor hoče nekaj doseči mora vstati iz postelje in pošteno migniti z rokami, da bo izpolnil svoj zastavljen cilj. Kdor pa nima cilja in ne ve kaj bi počel, pa itak v poležavanju sanja vse mogoče stvari. In ko se naposled zbudi, se mu še tako krasne sanje razblinijo v nič. Torej resnica tiči edino v dejavnem življenju in ne v mirujočem lenarjenju smrti.

Pa lep pozdrav.


ML do sedaj sem se lepo obnašal do tebe.Ti še vedno trajbaš lojzka- a si ti prberjen ,a si ti kreten  nekulturen misliš,da sem jaz en lolek zate??? A te niso u cerkve pri maši učili kulture.?

Mali lulček-dokazano Bebec samo izpolnjujem najino stavo in dokaz ,da te lahko kličem bebec.Poglej topic Globalno segrevanje.

Ti ne ločiš kaj je naša svobodna volja in kaj je vesoljna razvetljenost našega življenja.Ti ne veš,da naše življenje usmerja (ciklično)EM (duh)elementarno  božje samodelovanje.

Paradoks našega življenja je ravno v tem,da imamo svobodno voljo in z njo delujemo živimo-Jaz vem da če bom sedel se miza ne bo sama pogrnila.

Če se pa jaz hočem razvetljit mi pa sto mojih svobodnih volj ne pomaga,če moje telo ne prejme ugodne vesoljne EM frekvence,(duha)ki jo ciklično povzroči samo vesoljno samodelovanje,ki mi točno ob določenem času znotraj 28ooo letnega cikla dovoli duhovno dozoreti.

A ti bebec lahko jablano prisiliš,da zori pred svojim časom??? Jablano dozori takrat ko ji EM frekvenca Zemlje to dopušča.A jabljana odloča sama kdaj zori ali ji določa letni(čas) elementarne samopojavnosti EM frekvenca -jeseni?

Jabljana je življenje Ali psi sami določajo kdaj se bodo gonili? Ali človek sam določa kdaj se bo rodil,ali to odločajo starši po svoji volji.

A ti bebec  lahko prisiliš galaksijo,kdaj bo njen letni čas jeseni,da se boste butlji na Zemlji tak kot si ti prej duhovno samospoznali- zbudil?

Ti lahko spremeniš letne čase galaksije na katerih EM frekvencah(duhu) ti duhovno zoriš kot človek in mi vsi.

A ti Mali Lulček misliš,da si drugačen od jablane zato,ker imaš svobodno voljo.? Več si samo po izrazu svobodne volje-kdaj boš duhovno dozorel pa ti ne kdorkoli živ ne odloča sam.-Paradoks!!

Celica jablane ni dosti različna od tvoje samo bolj trd ovoj ima,in zato deluje na nižji  EM frekvenci Zemlji.

Ti bebonja pa duhovno zoriš na višji EM frekvenci -galaksije.

Večina tule ste duhovno zeleni sadež-ne pa dozorel za kar se imate- nekateri tule.

In takšne samovšečne lulčke kot si ti vesoljno drevo življenja odvrže iz sebe še zelene.Nisi vreden da bi duhovno dozorel,ker si že zelen ves gnil!!  ::) :P

Razumeš? nič ni naključno vse je večno-sedaj vesoljna samopojavnost in vse je večno_sedaj vesoljno EM samodelovanje( bog). :D :D :D :D :o :D

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Robi on 28.02.2010 at 20:49:18


Quote:
Vsi se motite ko trdite da imaa Bog kakšne želje..

Bog ni oseba, ki bi imela želje...Bog se odseva preko samega delovanja tega vesolja.
Če razumeš in spoštuješ vesoljno delovanje in  deluješ v skladu z njim, potem je življenje veliko lažje. :)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 20:50:49


Robi wrote on 28.02.2010 at 20:49:18:

Quote:
Vsi se motite ko trdite da imaa Bog kakšne želje..

Bog ni oseba, ki bi imela želje...Bog se odseva preko samega delovanja tega vesolja.
Če razumeš in spoštuješ vesoljno delovanje in  deluješ v skladu z njim, potem je življenje veliko lažje. :)


Kratka opomba -ampak na mestu Robi. ;)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Robi on 28.02.2010 at 20:50:55


Quote:
Kaj mislite o teh podatkih, zakaj uradna Cerkev o tem noče razpravljati, noče slišati, če pa se gre dejansko za voljo oboževanega Jezusa Kristusa?

Kdaj pa je cerkvi bilo mar za Jezusa ?
Samo zlorabljajo njegovo ime...za vegetarijanstvo pa nočejo slišati, ker bi potem skoraj vsi bili v grehu... ;D

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by M.L. on 28.02.2010 at 20:58:47


Robi wrote on 28.02.2010 at 20:49:18:

Quote:
Vsi se motite ko trdite da imaa Bog kakšne želje..

Bog ni oseba, ki bi imela želje...Bog se odseva preko samega delovanja tega vesolja.
Če razumeš in spoštuješ vesoljno delovanje in  deluješ v skladu z njim, potem je življenje veliko lažje. :)

Oče , Jezus kot Sin, in Sveti duh so razločno eno in isto od vekomaj. Oče v Jezusu je večna ljubezen i kot taka pratemelj in resnična prasubstanca vseh stvari, ki napolnjuje vso večno neskončnost. Jezus kot Sin je svetloba in modrost, ki izhaja iz ognja večne ljubezni. Ta silna svetloba je večna najpopolnejša samozavest in najjasnejše samospoznanje Boga in večna Beseda v Bogu, po kateri je bilo narejeno vse kar je.

Da pa je bilo vse to mogoče narediti, je potrebna še silna Božja volja, in prav to je Sveti duh v Bogu, po katerem dobijo dela in bitja svoj popolni obstoj. Sveti duh je velika izrečena beseda »Zgodi se«! – in zgodi se kar sta sklenila Ljubezen in modrost v Bogu..

In vse to je v Jezusu; Ljubezen, Modrost in vsa oblast! In tako obstaja le en Bog in ta je tudi Jezus, ki je na Zemlji sprejel meseno telo le zato, da bi se lahko v naši podobi pobližje razodel nam, ljudem te Zemlje, ki nas je ustvaril natančno po svoji podobi iz prasnovi svoje Ljubezni.

Da pa imamo tudi mi v sebi isto docela Jezusu podobno trojnost kot Jezus sam, je zlahka razumljivo. Glejte, vsak človek ima v sebi ljubezen in zaradi te ljubezni tudi voljo; kajti ljubezen sama v sebi je želja in zahteva, in prav v želji in zahtevi se skriva volja. To je značilno tudi za vse rastline in živali in v nekem pogledu tudi za drugo materijo

Ljubezen in voljo ima celo najbolj surov in neizobražen človek. Toda kaj doseže s tem? Zadovoljuje le svoje najnižje in najbolj materialne potrebe, ki se instinktivno prestavijo iz njegove surove ljubezni v njegovo voljo, iz te pa njegov razum ne dobi nič drugega kot temno izparino. Posledice delovanja takšnega človeka je veliko slabše kakor tiste, ki jih povzročijo živali, katerih ljubezen in hotenje vodi višji navdih.

Toda povsem drugače je z ljubeznijo in njeno voljo pri tistih ljudeh, katerih razum je postal svetla luč; ta potem presvetli ljubezen, njeno voljo in s tem vsega človeka. Šele tedaj da ljubezen čista sredstva, svetloba ali modrost jih uredi in volja jih izpelje. Ker pa ima človek kot Božja podoba v sebi tudi takšno sposobnost – ali je zaradi tega sestavljen iz treh ljudi ali je samo en človek??

No pa lep pozdrav.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 20:58:51


Robi wrote on 28.02.2010 at 20:50:55:

Quote:
Kaj mislite o teh podatkih, zakaj uradna Cerkev o tem noče razpravljati, noče slišati, če pa se gre dejansko za voljo oboževanega Jezusa Kristusa?

Kdaj pa je cerkvi bilo mar za Jezusa ?
Samo zlorabljajo njegovo ime...za vegetarijanstvo pa nočejo slišati, ker bi potem skoraj vsi bili v grehu... ;D


Treba je razumeti Božje vsevesoljno EM valovanje (duha) ki razsvetluje lastno vesoljno ćživljenjsko samopojavnost. Veliko stvari počnemo zaradi lastne nevednosti.Nismo vedno krivi,če nam Božji duh odreja čas lastnega vesoljnega razvestljenjstva.

Ko obsojamo moramo vedeti,da velikokrat obsoja naša lastna nevednost. Svobodno volja in samozavedanje, ki ga pa imamo sedaj pa služita za to, da nismo zlonamerni po nepotrebnem. Tudi v cerkvi so dobri ljudjea vesoljno nepoduhovljeni Tako,da je boljše,če se včasih ugriznemov jezik.Sam se težko ,pa bi se velikokrat moral. ;)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by El Poeta on 28.02.2010 at 21:09:13

Ziveli pa bili ziveti, jaz pravim.

V usta se pa ne da nic dati, kar ni del vesolja. Tak da vesolje vedno je samega sebe in se vedno znova ustvari.

Sploh pa punce dajejo v usta zivo meso z zivo krvjo, pa to super pase nam fantom kot tudi njim puncam, pa nihce ne umre zato! Howg

No razen doticnih plavalcev, za katere bi cerkvenjakarji najraj videli, da bi na plano pogledali le 1 al pa 2x v zivljenju.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Robi on 28.02.2010 at 21:24:43


Quote:
Toda povsem drugače je z ljubeznijo in njeno voljo pri tistih ljudeh, katerih razum je postal svetla luč; ta potem presvetli ljubezen, njeno voljo in s tem vsega človeka. Šele tedaj da ljubezen čista sredstva, svetloba ali modrost jih uredi in volja jih izpelje. Ker pa ima človek kot Božja podoba v sebi tudi takšno sposobnost – ali je zaradi tega sestavljen iz treh ljudi ali je samo en človek??

Ne vem..odvisno kako gledaš...Materijalno je res le en človek, a po drugi strani pa je sestavljen iz eteričnega...pa ne vem kakšnega telesa še vse....

Quote:
Oče , Jezus kot Sin, in Sveti duh so razločno eno in isto od vekomaj.

Potem bi lahko za vse imeli le eno ime ?

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by M.L. on 28.02.2010 at 21:35:02


Robi wrote on 28.02.2010 at 21:24:43:

Quote:
Toda povsem drugače je z ljubeznijo in njeno voljo pri tistih ljudeh, katerih razum je postal svetla luč; ta potem presvetli ljubezen, njeno voljo in s tem vsega človeka. Šele tedaj da ljubezen čista sredstva, svetloba ali modrost jih uredi in volja jih izpelje. Ker pa ima človek kot Božja podoba v sebi tudi takšno sposobnost – ali je zaradi tega sestavljen iz treh ljudi ali je samo en človek??

Ne vem..odvisno kako gledaš...Materijalno je res le en človek, a po drugi strani pa je sestavljen iz eteričnega...pa ne vem kakšnega telesa še vse....
[quote]Oče , Jezus kot Sin, in Sveti duh so razločno eno in isto od vekomaj.

Potem bi lahko za vse imeli le eno ime ?[/quote]
Saj je, Bog je ena oseba!!

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Robi on 28.02.2010 at 21:37:11

Ne razumem..a ni bog mišljen kot "oče", Jezus pa kot njegov sin ?

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by M.L. on 28.02.2010 at 21:42:23


Robi wrote on 28.02.2010 at 21:37:11:
Ne razumem..a ni bog mišljen kot "oče", Jezus pa kot njegov sin ?


Oče , Jezus kot Sin, in Sveti duh so razločno eno in isto od vekomaj. Oče v Jezusu je večna ljubezen i kot taka pratemelj in resnična prasubstanca vseh stvari, ki napolnjuje vso večno neskončnost. Jezus kot Sin je svetloba in modrost, ki izhaja iz ognja večne ljubezni. Ta silna svetloba je večna najpopolnejša samozavest in najjasnejše samospoznanje Boga in večna Beseda v Bogu, po kateri je bilo narejeno vse kar je.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 21:45:46


M.L. wrote on 28.02.2010 at 21:42:23:

Robi wrote on 28.02.2010 at 21:37:11:
Ne razumem..a ni bog mišljen kot "oče", Jezus pa kot njegov sin ?


Oče , Jezus kot Sin, in Sveti duh so razločno eno in isto od vekomaj. Oče v Jezusu je večna ljubezen i kot taka pratemelj in resnična prasubstanca vseh stvari, ki napolnjuje vso večno neskončnost. Jezus kot Sin je svetloba in modrost, ki izhaja iz ognja večne ljubezni. Ta silna svetloba je večna najpopolnejša samozavest in najjasnejše samospoznanje Boga in večna Beseda v Bogu, po kateri je bilo narejeno vse kar je.

Pa lep pozdrav.


Ognja ljubezni,da se ne bomo zagoreli od te ljubezni.Pri tebi je očitno ML,da so ti možgani že zgoreli!. ;D ;D ;D ;D

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Robi on 28.02.2010 at 21:46:45


Quote:
Oče , Jezus kot Sin, in Sveti duh so razločno eno in isto od vekomaj.  Oče v Jezusu je večna ljubezen i kot taka pratemelj in resnična prasubstanca vseh stvari, ki napolnjuje vso večno neskončnost. Jezus kot Sin je svetloba in modrost, ki izhaja iz ognja večne ljubezni. Ta silna svetloba je večna najpopolnejša samozavest in najjasnejše samospoznanje Boga in večna Beseda v Bogu, po kateri je bilo narejeno vse kar je.

Preveč komplicirano zame...sami presežniki in nedoločniki...v katerih se zgubim. :)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 21:47:51


Alojz in Sandib wrote on 28.02.2010 at 19:59:13:

M.L. wrote on 28.02.2010 at 17:36:54:

Alojz in Sandib wrote on 28.02.2010 at 17:17:48:
ML

Nič nimam proti neumnosti ---tebi osebno itd. Zapomni si- ti jaz kdorkoli lahko jej samo lastni drek,ali pa samo zlate ribice,rumena jabolka ali pa zrak---ne pomaga nič,da bi bil človek zato,ker jej neko posebno hrano- kaj bolj duhoven,da ne rečem življenjsko vesoljno rasvetljen.

Naše duhovno razsvetljenstvo ni v ničemer odvisno od nas ampak od vesoljnega cikličnega EM (duha)samovalovanja.

Ti lahko to božjo duhovno neosebnost vabiš pod svojo odejo,jo kličeš na najvišji gori sveta,ali pa na Luni k sebi---zaman,če ni še čas.


Razvestljenje je božje samodelovanje in pride samo po sebi (in perpetu) ob točno določenem času ---takrat ko ima vesolje samo naugodnejše EM valovanje,da samo razsvetli naše življenje,ki je hkrati božje tako kot vse.

Dojemi to Bog je vse in on sam ciklično preko lastnega EM valovanja(duha)samodejno razsvetljuje svoje celotno vesoljno življenjsko manifestacijo tudi na Zemlji.

Paradoks našega življenja je,da duhovnega razsvetljenjstva ni mogoče izsiliti,pred časom,ko nam to vesolje samo odpre ta vrata.

Mi imamo svobodno voljo kako ga bomo srali v življenju-razvetljujemo se pa --ne sami--razsvetljuje  nas vesoljni (božji ) duh ki nas ciklično samorodi v razsvetljenje.

Tu smo mi nemočni,pa če se iz vrh Triglava po nagi riti vozmo u dolino.Nemočni. :D :D :D :o :)Ko pride čas-čas je tu in sedaj,samo našo ošabnost moramo dojeti!!!! Si jo ti dojel?Ste jo večina tule dojeli spoznali?

Lojzek, na veliko zavajš sebe in druge s tvojim prepričanjem. Povem ti; prav nič se ne zgodi samo po sebi in prav tako je z razsvetlenstvom ali prerodom. Človek se mora potruditi za vsako stvar in ta trud je dejavno življenje človeka.

Potem pa se vsedi za mizo in čakaj da bo pečenka pečena, ti je pa sploh nisi dal v pečico, ker misliš da bo že sama prišla v pečico.
Res pa imamo svobodno voljo in se sami odločamo kako bomo storili. Kdor hoče nekaj doseči mora vstati iz postelje in pošteno migniti z rokami, da bo izpolnil svoj zastavljen cilj. Kdor pa nima cilja in ne ve kaj bi počel, pa itak v poležavanju sanja vse mogoče stvari. In ko se naposled zbudi, se mu še tako krasne sanje razblinijo v nič. Torej resnica tiči edino v dejavnem življenju in ne v mirujočem lenarjenju smrti.

Pa lep pozdrav.


ML do sedaj sem se lepo obnašal do tebe.Ti še vedno trajbaš lojzka- a si ti prberjen ,a si ti kreten  nekulturen misliš,da sem jaz en lolek zate??? A te niso u cerkve pri maši učili kulture.?

Mali lulček-dokazano Bebec samo izpolnjujem najino stavo in dokaz ,da te lahko kličem bebec.Poglej topic Globalno segrevanje.

Ti ne ločiš kaj je naša svobodna volja in kaj je vesoljna razvetljenost našega življenja.Ti ne veš,da naše življenje usmerja (ciklično)EM (duh)elementarno  božje samodelovanje.

Paradoks našega življenja je ravno v tem,da imamo svobodno voljo in z njo delujemo živimo-Jaz vem da če bom sedel se miza ne bo sama pogrnila.

Če se pa jaz hočem razvetljit mi pa sto mojih svobodnih volj ne pomaga,če moje telo ne prejme ugodne vesoljne EM frekvence,(duha)ki jo ciklično povzroči samo vesoljno samodelovanje,ki mi točno ob določenem času znotraj 28ooo letnega cikla dovoli duhovno dozoreti.

A ti bebec lahko jablano prisiliš,da zori pred svojim časom??? Jablano dozori takrat ko ji EM frekvenca Zemlje to dopušča.A jabljana odloča sama kdaj zori ali ji določa letni(čas) elementarne samopojavnosti EM frekvenca -jeseni?

Jabljana je življenje Ali psi sami določajo kdaj se bodo gonili? Ali človek sam določa kdaj se bo rodil,ali to odločajo starši po svoji volji.

A ti bebec  lahko prisiliš galaksijo,kdaj bo njen letni čas jeseni,da se boste butlji na Zemlji tak kot si ti prej duhovno samospoznali- zbudil?

Ti lahko spremeniš letne čase galaksije na katerih EM frekvencah(duhu) ti duhovno zoriš kot človek in mi vsi.

A ti Mali Lulček misliš,da si drugačen od jablane zato,ker imaš svobodno voljo.? Več si samo po izrazu svobodne volje-kdaj boš duhovno dozorel pa ti ne kdorkoli živ ne odloča sam.-Paradoks!!

Celica jablane ni dosti različna od tvoje samo bolj trd ovoj ima,in zato deluje na nižji  EM frekvenci Zemlji.

Ti bebonja pa duhovno zoriš na višji EM frekvenci -galaksije.

Večina tule ste duhovno zeleni sadež-ne pa dozorel za kar se imate- nekateri tule.

In takšne samovšečne lulčke kot si ti vesoljno drevo življenja odvrže iz sebe še zelene.Nisi vreden da bi duhovno dozorel,ker si že zelen ves gnil!!  ::) :P

Razumeš? nič ni naključno vse je večno-sedaj vesoljna samopojavnost in vse je večno_sedaj vesoljno EM samodelovanje( bog). :D :D :D :D :o :D


Tole se preberi mogoče ustaviš vesoljni ogenje ljubezni,da ne zgoriš od svoje (((lažne ljubezni))))) ML ;)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Robi on 28.02.2010 at 21:53:13


Quote:
Paradoks našega življenja je ravno v tem,da imamo svobodno voljo in z njo delujemo živimo-Jaz vem da če bom sedel se miza ne bo sama pogrnila.

Bolj omejena svobodna volja...Svobodna volja bi bila, če bi sedel in bi se miza sama pogrnila.... :)
Otrok misli, da je njegova svobodna volja veliko večja, kot pa naša. Otrok ima manjša pričakovanja, od katerih mu jih večine starši zlahka uresničimo.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by El Poeta on 28.02.2010 at 21:53:17


El Pesnik wrote on 28.02.2010 at 21:09:13:
Ziveli pa bili ziveti, jaz pravim.

V usta se pa ne da nic dati, kar ni del vesolja. Tak da vesolje vedno je samega sebe in se vedno znova ustvari.

Sploh pa punce dajejo v usta zivo meso z zivo krvjo, pa to super pase nam fantom kot tudi njim puncam, pa nihce ne umre zato! Howg

No razen doticnih plavalcev, za katere bi cerkvenjakarji najraj videli, da bi na plano pogledali le 1 al pa 2x v zivljenju.


Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 28.02.2010 at 22:16:35


El Pesnik wrote on 28.02.2010 at 21:53:17:

El Pesnik wrote on 28.02.2010 at 21:09:13:
Ziveli pa bili ziveti, jaz pravim.

V usta se pa ne da nic dati, kar ni del vesolja. Tak da vesolje vedno je samega sebe in se vedno znova ustvari.

Sploh pa punce dajejo v usta zivo meso z zivo krvjo, pa to super pase nam fantom kot tudi njim puncam, pa nihce ne umre zato! Howg

No razen doticnih plavalcev, za katere bi cerkvenjakarji najraj videli, da bi na plano pogledali le 1 al pa 2x v zivljenju.


El Poeta dober povedan pa še res paše!!Uživajte!!! Razsvetljenje pride samo po sebi.Potem boste pa sploh uživali.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by satis on 01.03.2010 at 10:32:56


M.L. wrote on 28.02.2010 at 11:31:08:

satis wrote on 28.02.2010 at 09:06:28:
[quote]Tisti, ki razumejo univerzalno usmiljenje in sveto naravo vsega ustvarjenega, z lahkoto pridejo do spoznanja, da je bila želja Jezusa ljubezen in nenasilje do vseh živih bitij. Iste univerzalne ideje usmiljenja najdemo tudi v budizmu in hinduizmu, kar jasno pokaže, da se gre za voljo enega in istega Boga.

Res je tako kot praviš satya in nimam nič proti vegetarijanstvu, a vendar je tudi tole je Jezusova želja;

Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek ne pozna ljubezni do bližnjega, prav nič? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek nima očiščenega srca in ne sprejema svojega brata? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če je človek poln maščevanja in sovraštva.? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če je človek poln laži in sprenevedanja? Kaj nam pomaga vegetarijanstvo, če človek tepta vse pred seboj, kar je Božjega? Prav nič nam takšno fanatično vegetarijanstvo ne pomaga do zveličanja in razsvetljenstva. Jaz nimam nič proti vegetarijanstvu, da ne bi kdo mislil, ampak prav nasprotno, ga podpiram in prepuščam vsakemu svobodno odločitev.

Danes je vegetarijanstvo bolj modna muha kakor pa sam namen. Zato je to neumnost človeškega razuma, če ljubezen do bližnjega nima prednosti pred samim vegetarijanstvom in tudi pred vsem drugim. Duhovni napredek in razvoj človeka je edino po poti ljubezni do bližnjega in ne z strogim vegetarijanstvom ali pa z raznim postenjem. Neodkrita želja nekomu in nekomu jasna želja, je doseganje in dosežena duhovnost, kar je tudi asimilacijska težnja po razvoju, vede ali pa nevede.

Kaj je pomagalo Janezu Krstniku, ko se je fanatično postil v puščavi za voljo Nebeškega kraljestva in ni jedel druga kakor med divjih čebel, potem pa z prevelikim dvomom ni spoznal Boga v Jezusu. Prav nič, in tako nas tudi vsakršna enostranska fanatičnost odtujuje od spoznanja, katero nam je namen pravzaprav spoznati in ostajamo vseskozi v velikih dvomih. Trmoglavo vztrajanje v enostranskosti nam preprečuje in zastira  pogled na oživljajočo svetlobo.

Če bi Jezus prepovedal meso kot hrano in priznal samo vegetarijanstvo kot pravilno, potem bi zapostavil marsikatero ljudstvo na Zemlji, ki se je prisiljeno hraniti predvsem z mesom, ker druga nima. To pa sigurno ni Njegov namen, ker bi tako kršil svojo zapoved v postavi z ljubeznijo do bližnjega. Ti nesrečni ljudje potem nikoli ne bi mogli doseči zveličanja in duhovnega prerojenja, to pa je potem proti namenu Jezusa kot Boga, ki je odel meso zato, da bi vsem ljudem omogočil zveličanje ali razsvetljenstvo.

Seveda je že v samem začetku Bog prvim ljudem namenil hrano, kot je sadje, razni oreščki in nekatere užitne korenike ter mleko njim pridruženih živali, kot najprimernejšo hrano za njihovo telo, ni pa prepovedal mesne hrane in jim tudi dal napotke za pravilno pripravo in katera vrsta je bolj primerna od druge. Seveda je pa tudi najbolj opozarjal na zmernost, tako pri mesni kot pri vegetarijanski hrani. Ni pa nikoli dajal prednost določeni hrani pred ljubeznijo do bližnjega za zveličanje ali razsvetljenstva. Vedno je govoril, da tisto kar pojemo in gre skozi usta v telo, nikoli tako ne omadežuje telesa, kakor tisto kar gre iz srca slabega  ven iz telesa skozi usta, torej slabo dejanje do bližnjega nas bolj omadežuje kakor vsaka še tako nečista hrana. S tem je povedano prav vse.

V Jezusovem času je prevladovala bolj mesena hrana in to predvsem; ribe in ovčje meso, ni pa manjkalo kruha, vina, sadja, mleka in medu. In Jezus je sprejel vsakršno hrano, ki Mu je bila postrežena iz darovalčeve ljubezni. Torej je dajal prednost ljubezni do bližnjega in ne hrani. Kdor lahko to razume naj razume.

No pa lep pozdrav.


M.L., to se strinjam s tabo, da če druge hrane ni na izbiro, Bog dovoljuje tudi mesno, kot po vesoljnem potopu, ko še ni bilo druge hrane kot morskih mehkužcev itd. Drugače pa je Sveto Pismo neizpodbitno jasno, raznorazni dodatki in olajšave človeka ne morejo pripeljat v duhovno kraljestvo, ampak ga držijo v nizu reinkarnacij.

Mojzes: Zatorej ubogajte božjo besedo: "Glejte, dal sem vam rastline, ... na katerih so sadovi, ki prinašajo seme - to bodi vaša hrana. ...

Naprej imaš še bolj jasno zapoved- NE UBIJAJ.

Ogromno kristjanskih vej to razume, zato se odpoveduje krvavi prehrani. Prvi problem je v ubijanju, ki človeka zaplete v greh, da ne more nikdar spoznati Boga, drugi problem velja celo za naše telo, kaj šele za dušo. Nešteto študij dokazuje, da je vegetarijanska prehrana bolj zdrava, da ne govorim o vplivu govedoreje na podnebje.

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 01.03.2010 at 12:07:21

Satis

Ti osebno lahko veruješ v karkoli hočeš-tvoja svobodna volja.

Ti pozabljaš,ali pa nočeš razumeti,da so vse ''svete spise'' pisali ljudje ki so verstva prilagajali v času in prostoru določenemu etničnemu in geografsko poenotenemu področju.Vse vedenje teh piscev(prenašalcev) ima izvor.. V  ENOTNI TEOLOŠKI CIVILIZACIJSKI BREZČASNI VESOLJNI ZAPUŠČINI ČLOVEŠTVA-TA JE ENAKA V CELOTNEM VSEOBSEŽNEM VESOLJNEM PROSTORU,KJER BIVA ČLOVEŠKI ROD:.
Sklicevanje na katerokoli tradicionalno verstvo,je vedno sklicevanje na to teološko večno-sedanjo vsevesoljno enotno človeško teološko tradicijo-zapuščino.
Reinkarnacije ne poznajo vsa verstva,ker jo pisci določene verske dogme-niso priznavali,ker jo niso znali ali zmogli potrditi.

V tem pisanju je krščanska verska osnova najbolj dosledna in najbolj jasna!!!!Reinkarnacije--- takšne kot jo opisujejo druga verstva sploh ni. Ni selitev duš---duh gre k bogu-to je naš življenjski duh-EM -elektromagnetno življenjsko samodelovanje-isto kot je vesoljno EM samodelovanje.Materija se vrne v elementarno božjo samopojavnost (snov) prah si v prah se povrneš.

DUŠA (fotonska genska akumulacija)pa se kot naša akumulirana(spominska) genska vrednost seli po sami reprodukcijski verigi naše vrste iz roda v rod -kot kolektivna akumulirana brezčasna spominska koda-zavest,ki se z našim spočetjem individualizira.

SEDAJ pa RESNICA----Mi kot oseba imamo znotraj lastnega sebstva tudi akumuliran(brezčasni)kolektivni  genski zapis-(TEOLOŠKO DUŠO) spomin. In sedaj sem jaz praktično lahko tudi NAPOLEON,če zmorem preko določenega postopka ++regresije-- izpostavit-duhovni stik s svojim genskim kolektivnim spominom. Nikoli nisem bil Napoleon moja akumulirana genetika-se ga spominja preko mojega genskega akumuliranega spomina-stik moje akumulacije (duše) z mojimi predniki (njihov gen nosim)
v svojem akumuliranem (spominski kodi)genskem zapisu se moje sebstvo pod določenimi EM frekvencami (duhovno)spomni NAPOLEONA..
To isto se dogaja z našim ponovnim samospoznanjem,naša akumulirana genetika (spominska koda)se pod točnodoločenimi
EM frekvencami ( Božjimi))znotraj (28000) LETNIH GALAKTIČNIH CIKLOV ponovno prebudi v naše vsevesoljno samospoznanje. Zakaj---??? Zato ,ker imamo ta spomin že v sebi samo mi sami,ga ne zmoremo zbuditi, ampak je to vesoljno EM samodelovanje,ko se v galaksiji pojavi EM valovanje frekvenca (duh),ki uspe ta naš genski spomin ponovno zbuditi v nas. To pa je točno določen čas znotraj 28ooo letnih galaktičnih  EM samociklov (letni čas).To se z nami dogaja večno-sedaj vesoljno samociklično,mi to hoteli želeli-to je posledica (božjega) vesoljnega elementarnega EM (duhovnega)samodelovanja,ki zbuja,ali uspava naše življenjske potenciale neodvisno od nas samih. Zato karkoli počnete in branite-morate vedeti kaj branite-Lepo pisanje in leporečje nič ne pomagata-žal.Vesoljna Resnica je neodvisna od kogarkoli -je univerzalna.Človek lahko prebere miljone knjig nič mu ne pomaga,če njegovo sebstvo(genetika)nista naravnana na vesoljno EM frekvenco,ki ga sama po sebi naredi samospoznanega in vesoljno ponovno duhovno samorojenega.
RAZUMETE TU NAPISANO? ;) ;) ;) ;) ;)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 01.03.2010 at 14:31:17


Alojz in Sandib wrote on 01.03.2010 at 12:07:21:
Satis

Ti osebno lahko veruješ v karkoli hočeš-tvoja svobodna volja.

Ti pozabljaš,ali pa nočeš razumeti,da so vse ''svete spise'' pisali ljudje ki so verstva prilagajali v času in prostoru določenemu etničnemu in geografsko poenotenemu področju.Vse vedenje teh piscev(prenašalcev) ima izvor.. V  ENOTNI TEOLOŠKI CIVILIZACIJSKI BREZČASNI VESOLJNI ZAPUŠČINI ČLOVEŠTVA-TA JE ENAKA V CELOTNEM VSEOBSEŽNEM VESOLJNEM PROSTORU,KJER BIVA ČLOVEŠKI ROD:.
Sklicevanje na katerokoli tradicionalno verstvo,je vedno sklicevanje na to teološko večno-sedanjo vsevesoljno enotno človeško teološko tradicijo-zapuščino.
Reinkarnacije ne poznajo vsa verstva,ker jo pisci določene verske dogme-niso priznavali,ker jo niso znali ali zmogli potrditi.

V tem pisanju je krščanska verska osnova najbolj dosledna in najbolj jasna!!!!Reinkarnacije--- takšne kot jo opisujejo druga verstva sploh ni. Ni selitev duš---duh gre k bogu-to je naš življenjski duh-EM -elektromagnetno življenjsko samodelovanje-isto kot je vesoljno EM samodelovanje.Materija se vrne v elementarno božjo samopojavnost (snov) prah si v prah se povrneš.

DUŠA (fotonska genska akumulacija)pa se kot naša akumulirana(spominska) genska vrednost seli po sami reprodukcijski verigi naše vrste iz roda v rod -kot kolektivna akumulirana brezčasna spominska koda-zavest,ki se z našim spočetjem individualizira.

SEDAJ pa RESNICA----Mi kot oseba imamo znotraj lastnega sebstva tudi akumuliran(brezčasni)kolektivni  genski zapis-(TEOLOŠKO DUŠO) spomin. In sedaj sem jaz praktično lahko tudi NAPOLEON,če zmorem preko določenega postopka ++regresije-- izpostavit-duhovni stik s svojim genskim kolektivnim spominom. Nikoli nisem bil Napoleon moja akumulirana genetika-se ga spominja preko mojega genskega akumuliranega spomina-stik moje akumulacije (duše) z mojimi predniki (njihov gen nosim)
v svojem akumuliranem (spominski kodi)genskem zapisu se moje sebstvo pod določenimi EM frekvencami (duhovno)spomni NAPOLEONA..
To isto se dogaja z našim ponovnim samospoznanjem,naša akumulirana genetika (spominska koda)se pod točnodoločenimi
EM frekvencami ( Božjimi))znotraj (28000) LETNIH GALAKTIČNIH CIKLOV ponovno prebudi v naše vsevesoljno samospoznanje. Zakaj---??? Zato ,ker imamo ta spomin že v sebi samo mi sami,ga ne zmoremo zbuditi, ampak je to vesoljno EM samodelovanje,ko se v galaksiji pojavi EM valovanje frekvenca (duh),ki uspe ta naš genski spomin ponovno zbuditi v nas. To pa je točno določen čas znotraj 28ooo letnih galaktičnih  EM samociklov (letni čas).To se z nami dogaja večno-sedaj vesoljno samociklično,mi to hoteli želeli-to je posledica (božjega) vesoljnega elementarnega EM (duhovnega)samodelovanja,ki zbuja,ali uspava naše življenjske potenciale neodvisno od nas samih. Zato karkoli počnete in branite-morate vedeti kaj branite-Lepo pisanje in leporečje nič ne pomagata-žal.Vesoljna Resnica je neodvisna od kogarkoli -je univerzalna.Človek lahko prebere miljone knjig nič mu ne pomaga,če njegovo sebstvo(genetika)nista naravnana na vesoljno EM frekvenco,ki ga sama po sebi naredi samospoznanega in vesoljno ponovno duhovno samorojenega.
RAZUMETE TU NAPISANO? ;) ;) ;) ;) ;)


NI KOMENTARJEV?

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 01.03.2010 at 15:25:35

KROMPIR-Ne SOJA -David iz Adamovega rodu! ;D ;D ;D :D ;)Štekaš?Jaz sem te! ;)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 01.03.2010 at 18:54:35


Alojz in Sandib wrote on 01.03.2010 at 15:25:35:
KROMPIR-Ne SOJA -David iz Adamovega rodu! ;D ;D ;D :D ;)Štekaš?Jaz sem te! ;)


Jaz čisto brez problemov razumem,da grem kdaj komu na živce.Samo,da me pa kdo načrtno in potuleno zajebava in to s tem,da lima tuje znanje semle-- ne svoje--- me pa jezi.Da je pa to še namerna fovšljivost,je pa že kar smešen,da se ne bi oglasil.

Če kdo misli,da se iz mojih postov ni nič naučil ,naj bo dec in mi odkrito pove -tole jaz vidim takole in ne tako kot ti sporočaš.

Ne gre po tej poti,ampak gre vedno po poti obsojanja neko potuhnjenost, ali skrito,ali odkrito.. Vsak me na temo,ki jo jaz razlagam vpraša kulturno karkoli in dobil bo kulturen odgovor v smislu mojega obnašanja do njega-nje.

No saj z ženskami bolje komuniciram kot z moškimi -pa še vse iskreno spoštujem. Lp Alojz ;) ;)

Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by El Poeta on 02.03.2010 at 07:59:03


Alojz in Sandib wrote on 01.03.2010 at 18:54:35:
No saj z ženskami bolje komuniciram kot z moškimi -pa še vse iskreno spoštujem. Lp Alojz ;) ;)

Začuda jaz tud, so bolj mehke in bolj intuitivne, pa je lažje.

Pa tud nimajo tiste obsesivne želje po dokazovanju "ejga, stari, a ti veš kok sem jaz en frajer?" No, tista ženska, ki pa ma to tendenco je pa glih tako zoprna kot vsak dec. Bo že.  


Title: Re: Vegetarijanstvo v krščanstvu
Post by Alojz in Sandib on 02.03.2010 at 12:14:55


El Pesnik wrote on 02.03.2010 at 07:59:03:

Alojz in Sandib wrote on 01.03.2010 at 18:54:35:
No saj z ženskami bolje komuniciram kot z moškimi -pa še vse iskreno spoštujem. Lp Alojz ;) ;)

Začuda jaz tud, so bolj mehke in bolj intuitivne, pa je lažje.

Pa tud nimajo tiste obsesivne želje po dokazovanju "ejga, stari, a ti veš kok sem jaz en frajer?" No, tista ženska, ki pa ma to tendenco je pa glih tako zoprna kot vsak dec. Bo že.  

Se strinjam s tabo.Samo ženska je ženska-tudi vsaka mati je ženska. ;)

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.