Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Izventelesne Izkušnje >> Peklenski planeti
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1230372757

Message started by satis on 27.12.2008 at 11:12:37

Title: Peklenski planeti
Post by satis on 27.12.2008 at 11:12:37

Vse religije verjamejo, da obstaja pekel, kjer so grešne duše kaznovane za svoje grehe. Duhovni voditelji opozarjajo grešnike, da bodo večno goreli v peklu. Takšno razmišljanje lahko privede do nasprotovanja oboževanja Boga, ki meče svoje otroke v pekel za vso večnost. Ker vemo, da je Bog milosten, koncept pekla, v katerem goriš vso večnost, ne more biti stvaren. To velja celo v primeru, da v peklu vlada hudič. Je hudič toliko močnejši od Boga, da ne more ponovno vzpostaviti kontakt z dušo, ki je v peklu?

Po vedskih spisih obstaja stotine in tisoče peklenskih planetov. Čeprav so v enem smislu stvarni, njihov obstoj temelji na zavesti. Pekel je v resnici mentalna koncepcija. Živali ne gredo v pekel, samo v človeški obliki, kjer obstaja racionalna inteligenca, obstaja odgovornost. V peklenskih planetih naše želje postanejo naši največji neprijatelji. Tisti, ki rad ubija in muči, bo plačal ceno na ta način, da ga bo napadala in mučila ista vrsta bitij, ki jih je v življenju pobijal. Vedno znova in znova občuti bolečino in trpljenje, ker duša ne umre. Tisti, ki kuhajo žive živali, kot so npr. raki, bodo izkusili, kako to izgleda.

Pekel predstavlja neke vrste zapor, kjer pa kaznjenci ne ostanejo za večno. Po preteku kazni se vrnejo v niz reinkarnacije. Eden od najznačilnejših aspektov prehoda skozi pekel je, da vtis ostane v podzavesti, tako da je oseba zelo oprezna, da ne greši ponovno. Včasih vtisi izkušenj iz prejšnjega življenja vplivajo na naše sedanje življenje. Nočne more so včasih posledica spomina na bivanje v peklenskih kraljestvih. Zdaj se zastavlja vprašanje, kaj vi mislite o peklu, se vam vse zdi zgolj fantazija ali dopuščate možnost, da vendarle nekaj je na tem?Title: Re: Peklenski planeti
Post by Devi on 27.12.2008 at 12:54:07

če mene vprašaš, ni večjega pekla kot je nevednost, kot sta strah in zamera in in kot so neozaveščeni vzorci, ki tečejo prek tebe. Proti peklu, ki ga znamo sami sebi že tukaj in zdaj naredit, se meni ti peklenski planeti slišijo kot pravljica za strašit otroke. in zakaj bi moral nekdo nevemkolkrat ponovit neko bolečo izkušnjo, če jo obžaluje in dojame že prvič? bolj koristno bi blo, če bi oddelal nekej prostovoljnih ur za čiščenje morja, ko da ga tam u nedogled živega kuhajo zarad rakov...

samo pač religije se mi zdi, da imajo rajši na smrt prestrašene ljudi, kot pa odgovorne in ozaveščene.

jes si težko zamislim vesolje, ki je bolj neumno od mene. in še meni  je jasno, da prehude kazni ne dosežejo nobenega namena.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Bamby on 27.12.2008 at 13:48:45

Ko sem tole prebral sem se takoj spomnil na eno svoje razmišljanje, ki sem ga napisal na tem forumu pred cca 4 leti (enkrat leta 2004) in ni naletelo takrat na kak odziv (nasprotovanja ali odobravanja). Namreč zakaj sem se spomnil. Ker je bil tisti post moje skoraj edino, če ne celo edino razmišljanje o tako imenovani duhovnosti na tem forumu. Najprej sem poskušal najti tisti svoj post na forumu, ker pa ta forum omogoča samo pogled na zadnjih 222  postov (klinc pa Gape) sem čez to "napravil križ". Potem pa sem se spomnil, da sem včasih nekatere svoje (daljše) poste shranil v datoteko, in res sem ga takoj našel. Takole gre:


Quote:
Nisem se nameraval vtakniti v to temo, vendar me je vzpodbudilo spodnje razmišljanje, ki pa sicer nima kaj dosti skupnega z osnovno temo (no, ravno zato sem se oglasil, ker me osnovna tema ne zanima kaj dosti).
Namreč, čeprav ne poznam dobro svetega pisma (samo nekatere najbolj znane dele) pa sem ravno na temo izvirnega greha in “izgona iz raja” že pred mnogimi leti prišel do neke svoje razlage, ki ji še do dan danes nisem našel kakšne dopolnitve (ali pa nisem bil sposoben), skratka še vedno se mi zdi najbolj logična. Res pa je, da ne iščem pretirano kakšne druge razlage in sem s trenutno (ali celo stalno) kar nekako “zadovoljen”. Razum pač izpelje neko logično shemo s pomočjo duševnih izkušenj seveda in se zadovolji v svoji “konservativnosti”. Razum tudi ne more prav uspešno razlagati duševna stanja oz. stanja zavesti, ker ni za to namenjen ampak je njegovo “polje delovanja” samo logika in kopičenje informacij in znanja. Tudi se mi ne zdi smiselno, da bi kar naprej izumljal nove variante, ker mi je bolj pomembno izkustveno znanje, kot pa neka razlaga iz svetega pisma ali bilo katerega verskega ali kakršnegakoli spisa.


[quote]
author=sinjeoka link=board=prijateljstvo;num=1100808756;start=15#20 date=11/21/04 at 11:46:18]

... kaj pa če krivda ni božja, ampak človeška?

Še večji hec pa je problem izvirnega greha... kača je zapeljala Evo, Eva pa Adama ...

Izgon iz raja potemtakem skozi arhetipske podobe pomeni izgon iz ravnovesja spolnih vlog. Ljubezen je namreč tista, ki ljudem na zemlji povzroča največ trpljenja.

Izvirni greh potemtakem ni Evin, ampak Admov.

Zdaj samo upam, da imajo te besede sploh kakšen smisel, ker so napisane zelo po nekem navdihu.


Ta del svetega pisma razumem v tej prispodobi:
Torej raj je samo prispodoba za človekovo dušo, to je stanje breztelesnosti. Ko je bog ustvaril človeka mu je najprej dal dušo. To še ni bil človek v vsej svoji materialni podobi saj sploh ni bil viden z našimi čuti (vid, tip, sluh, okus, razum). In tudi ta duša ni bila sposobna videti materialnega sveta kot ga vidimo mi s svojimi čuti. Duša je bila v stanju, ki ga mi opisujemo kot meditativno stanje zavesti, torej odklopljeno vseh čutov s katerimi imamo stik z okolico (materialnim). To je pač značilnost duše => popolno stanje zavesti neobremenjeno z materialnim, skratka stanje, ki ga nekateri označujejo za samadi, stanje popolne blaženosti ali kaj podobnega. To je nedvomno izredno počutje, ki mu lahko pripišemo rajske razsežnosti, skratka raj v pravem pomenu besede.
No in sedaj se bog “odloči” da bo tej duši dodal materialno komponento, da bo lahko s svojimi čuti opazovala tudi materialno “sfero” narave. Dal je duši telo (ustvaril človeka analogno tudi ostala živa bitja) in s tem možnost stika z materialnim. To je v bistvu darilo saj je nadgradnja zavesti, ki pa je človeka potisnila v težko situacijo saj se je zaradi čutov ki jih je prejel kot božje darilo, človek takoj usmeril navzven in počasi popolnoma zapustil svojo notranjo bit. Zunanje luči so pač bolj vsiljive kot notranje in ravno tako velja za vse ostale človekove čute. Človek je to svoje darilo zlorabil in bolj ali manj takoj pozabil na svoj notranji izvor.

To bi lahko bil tisti izvirni greh, izvirni pa zato saj se je to zgodilo takoj, ko je človek dobil materialno podobo.

Človeško telo jaz pač razumem samo kot vmesnik (“interfejs”) med materialnim (moje telo, drugi ljudje, narava oz. vesolje) in nematerialnim (duša – popolno stanje zavesti). Izvirni greh tudi zato, ker v tem materialnem svetu ta človek ne more najti popolnosti pa naj si ustvari o tem kaj je to popolnost kakršnokoli idejo hoče. Npr, če meni, da lahko razdeli neko palico na dva popolnoma enako dolga ali težka dela mu to zanesljivo ne bo uspelo. Na koncu bo moral šteti atome pa še takrat bo spoznal, da se dolžina (teža) stalno spreminja, ker nič materialnega na tem svetu ne miruje. Njegova “popolnost” bo odvisna samo od natančnosti merilne naprave.V materialnem svetu lahko išče bilo kakšno popolnost samo v okviru toleranc in nikakor ne v tem kar si je on zamislil pa naj je njegova ideja popolnosti še tako “popolna” in logična vedno bo “obvisel” v okviru nekih odstopanj. Zato se mi zdi npr. tudi iskanje nekega “popolnega” in “pravičnega” družbenega sistema jalovo početje. Izguba energije, ki povzroča, da se ne naredi tisto kar je možno narediti ampak se raje poskuša narediti nekaj kar je nemogoče oz. utopično. Tako imamo npr. vedno večje število zakonov in regulativ, red pa se kljub vsemu ne izboljšuje toliko kot bi želeli. Človek oz. družba se v tem primeru usmerja navzven v materialno (zakoni, regulative) in pri tem pozablja kje iskati red in popolnost (to je v sebi). Popolnost v materialnem svetu je subjektivna ocena in ne objektivna, ker je človek tisti ki določa kaj naj bi bilo popolno in kaj ne. To ni narava. Kdo pa naj bi določal kaj neki je popolno, če ne bi bilo človeškega bitja. Narava sama zase nima o tem nikakršnega “mnenja”, človek je tisti ki o tem kar naprej nekaj fantazira in pri tem pozablja kje je njegova popolnost in kje jo iskati. Skratka tu vidim ta izvirni greh, ki ni nikakršna moralna “komponenta” niti ni vezan na spol. Ni kriv niti Adam niti Eva in tudi bog ne, saj je tudi krivda subjektivna ocena, ki jo lahko poda samo človek.

Izvirni greh je torej to, da smo s tem, ko smo dobili telo izgubili svojo blaženost.

Pridobili smo telo, davek na to pa je trpljenje (usmerjenost navzven kamor v bistvu sodi tudi ljubezen do drugega bitja,  bolezni, bolečina, smrt). To usmerjenost navzven plačujemo tudi z utrujenostjo tudi, če je vse ostalo v redu, saj kar naprej od nas zahteva, da se  periodično “oklapljamo” (npr. spanje). Tudi če cel dan lenarimo moramo zvečer iti spat, ker so ti zunanji dražljaji naših čutov zelo utrujajoči. Torej v svojem pojmovanju izvirnega greha ne vidim nikakršne seksualne ali moralistične komponente v smislu krščanske, češ da smo grešniki od rojstva in da moramo početi dobra dela, da bi prišli v nebesa. Nebesa imamo stalno na “dosegu roke” in samo od nas je odvisno ali posežemo po temu darilu ali ne. Naš ”izvirni greh” ob rojstvu je v tem, da z rojstvom izgubimo blaženost. Takoj doživimo: “buci, buci, kako je luškan” pa še nekdo nas kresne po riti.

Bog (stvarnik) nam je omogočil, da lahko vedno najdemo svoj izvor. Samo na nas je ali smo toliko modri in pridni, da se za to tudi potrudimo. O sem se razpisal ne da bi hotel tako na dolgo in se opravičujem. Bom dodal še eno Kabirjevo pesem na to temo z mojim približnim prevodom. Pesem nas poziva naj se usmerimo vase in tudi, kako naj to naredimo (zadnji dve vrstici):


Ne hodi v cvetlične vrtove, prijatelj moj!
Ne hodi tja,
v tebi je vrt cvetja.
Odpočij se na tisočih listih lotosovega cvetja
in od tam opazuj Neskončno Lepoto.
[/quote]

Hahaha, kako zabavno je včasih brati svoja stara (že skoraj pozabljena) razmišljanja.
Tu bi samo še dodal, ja res je, pekel obstaja, prvič zato, ker, če ga ne bi bilo o njem sploh ne bi mogli niti govoriti in drugič zato, ker če obstaja raj potem obstaja tudi njegovo nasprotje in to je pekel.

Pekel pa je kar tule na tem našen svetu in ni potrebno hoditi nikamor daleč  v kakšna nebesa.
Na tem forumu je npr. pekel tema o "Prometejevem darilu", kjer je skupina prometejkovskih vernikov ostala tarorekoč sama, vsi ostali pa so pobegnili iz tega pekla in se samo sporadično vračajo.
Ostali so v glavnem prometejkovski verniki sami na tej temi in si domišljajo da so v raju svoje »vesoljske individualne samobitne samozagledanosti«, delujejo po principu vzajemnega samohvaljenja in se sadomazohirajo že čez skoraj 300 strani:
"Ja imaš prav Etrex, res si pameten, ampak tudi sam se strinjam s teboj. Oh Alojz ti si legenda, pa tudi Nahatee in ajgor sta tudi dobra. Ja res je ne pozabi na Saškota. Poet pa je malo zglajzal pa tako dobro smo ga že pridobili na svojo stran. Bošty pa je tepec, ja res je bebček, pa tudi debil je, pa ne pozabi na M:L. tudi on je totalno nor ..."
Če to ni pekel? Ni potrebno iti daleč, niti s tega foruma ne.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by gape on 27.12.2008 at 15:23:30

kr dobr si razmišlju

bi se pa jest obregnu ob tole

Bamby wrote on 27.12.2008 at 13:48:45:
To je v bistvu darilo saj je nadgradnja zavesti

imho
ni tolk nadgadnja kot je ujetost ...


222 rezultatov je zato ker drugač prasci blokirajo server s tem ko neprestano zahtevajo full ogromna iskanja ...
za zdej je tko ...
zarad prascov
če bi jih ne bilo - bi blo 1111 zihr


in bi še dodal
da pekel je kle - na zemllji - za tiste ki ga živijo - tiste ki svet tko dojemajo ... za ene druge pa je raj
za veliko večino pa je zdej to zdej ono
povečini pa pekel ...

Title: Re: Peklenski planeti
Post by M.L. on 27.12.2008 at 17:16:28


Bamby wrote on 27.12.2008 at 13:48:45:
Ko sem tole prebral sem se takoj spomnil na eno svoje razmišljanje, ki sem ga napisal na tem forumu pred cca 4 leti (enkrat leta 2004) in ni naletelo takrat na kak odziv (nasprotovanja ali odobravanja). Namreč zakaj sem se spomnil. Ker je bil tisti post moje skoraj edino, če ne celo edino razmišljanje o tako imenovani duhovnosti na tem forumu. Najprej sem poskušal najti tisti svoj post na forumu, ker pa ta forum omogoča samo pogled na zadnjih 222  postov (klinc pa Gape) sem čez to "napravil križ". Potem pa sem se spomnil, da sem včasih nekatere svoje (daljše) poste shranil v datoteko, in res sem ga takoj našel. Takole gre:


Quote:
Nisem se nameraval vtakniti v to temo, vendar me je vzpodbudilo spodnje razmišljanje, ki pa sicer nima kaj dosti skupnega z osnovno temo (no, ravno zato sem se oglasil, ker me osnovna tema ne zanima kaj dosti).
Namreč, čeprav ne poznam dobro svetega pisma (samo nekatere najbolj znane dele) pa sem ravno na temo izvirnega greha in “izgona iz raja” že pred mnogimi leti prišel do neke svoje razlage, ki ji še do dan danes nisem našel kakšne dopolnitve (ali pa nisem bil sposoben), skratka še vedno se mi zdi najbolj logična. Res pa je, da ne iščem pretirano kakšne druge razlage in sem s trenutno (ali celo stalno) kar nekako “zadovoljen”. Razum pač izpelje neko logično shemo s pomočjo duševnih izkušenj seveda in se zadovolji v svoji “konservativnosti”. Razum tudi ne more prav uspešno razlagati duševna stanja oz. stanja zavesti, ker ni za to namenjen ampak je njegovo “polje delovanja” samo logika in kopičenje informacij in znanja. Tudi se mi ne zdi smiselno, da bi kar naprej izumljal nove variante, ker mi je bolj pomembno izkustveno znanje, kot pa neka razlaga iz svetega pisma ali bilo katerega verskega ali kakršnegakoli spisa.


[quote]
author=sinjeoka link=board=prijateljstvo;num=1100808756;start=15#20 date=11/21/04 at 11:46:18]

... kaj pa če krivda ni božja, ampak človeška?

Še večji hec pa je problem izvirnega greha... kača je zapeljala Evo, Eva pa Adama ...

Izgon iz raja potemtakem skozi arhetipske podobe pomeni izgon iz ravnovesja spolnih vlog. Ljubezen je namreč tista, ki ljudem na zemlji povzroča največ trpljenja.

Izvirni greh potemtakem ni Evin, ampak Admov.

Zdaj samo upam, da imajo te besede sploh kakšen smisel, ker so napisane zelo po nekem navdihu.


Ta del svetega pisma razumem v tej prispodobi:
Torej raj je samo prispodoba za človekovo dušo, to je stanje breztelesnosti. Ko je bog ustvaril človeka mu je najprej dal dušo. To še ni bil človek v vsej svoji materialni podobi saj sploh ni bil viden z našimi čuti (vid, tip, sluh, okus, razum). In tudi ta duša ni bila sposobna videti materialnega sveta kot ga vidimo mi s svojimi čuti. Duša je bila v stanju, ki ga mi opisujemo kot meditativno stanje zavesti, torej odklopljeno vseh čutov s katerimi imamo stik z okolico (materialnim). To je pač značilnost duše => popolno stanje zavesti neobremenjeno z materialnim, skratka stanje, ki ga nekateri označujejo za samadi, stanje popolne blaženosti ali kaj podobnega. To je nedvomno izredno počutje, ki mu lahko pripišemo rajske razsežnosti, skratka raj v pravem pomenu besede.
No in sedaj se bog “odloči” da bo tej duši dodal materialno komponento, da bo lahko s svojimi čuti opazovala tudi materialno “sfero” narave. Dal je duši telo (ustvaril človeka analogno tudi ostala živa bitja) in s tem možnost stika z materialnim. To je v bistvu darilo saj je nadgradnja zavesti, ki pa je človeka potisnila v težko situacijo saj se je zaradi čutov ki jih je prejel kot božje darilo, človek takoj usmeril navzven in počasi popolnoma zapustil svojo notranjo bit. Zunanje luči so pač bolj vsiljive kot notranje in ravno tako velja za vse ostale človekove čute. Človek je to svoje darilo zlorabil in bolj ali manj takoj pozabil na svoj notranji izvor.

To bi lahko bil tisti izvirni greh, izvirni pa zato saj se je to zgodilo takoj, ko je človek dobil materialno podobo.

Človeško telo jaz pač razumem samo kot vmesnik (“interfejs”) med materialnim (moje telo, drugi ljudje, narava oz. vesolje) in nematerialnim (duša – popolno stanje zavesti). Izvirni greh tudi zato, ker v tem materialnem svetu ta človek ne more najti popolnosti pa naj si ustvari o tem kaj je to popolnost kakršnokoli idejo hoče. Npr, če meni, da lahko razdeli neko palico na dva popolnoma enako dolga ali težka dela mu to zanesljivo ne bo uspelo. Na koncu bo moral šteti atome pa še takrat bo spoznal, da se dolžina (teža) stalno spreminja, ker nič materialnega na tem svetu ne miruje. Njegova “popolnost” bo odvisna samo od natančnosti merilne naprave.V materialnem svetu lahko išče bilo kakšno popolnost samo v okviru toleranc in nikakor ne v tem kar si je on zamislil pa naj je njegova ideja popolnosti še tako “popolna” in logična vedno bo “obvisel” v okviru nekih odstopanj. Zato se mi zdi npr. tudi iskanje nekega “popolnega” in “pravičnega” družbenega sistema jalovo početje. Izguba energije, ki povzroča, da se ne naredi tisto kar je možno narediti ampak se raje poskuša narediti nekaj kar je nemogoče oz. utopično. Tako imamo npr. vedno večje število zakonov in regulativ, red pa se kljub vsemu ne izboljšuje toliko kot bi želeli. Človek oz. družba se v tem primeru usmerja navzven v materialno (zakoni, regulative) in pri tem pozablja kje iskati red in popolnost (to je v sebi). Popolnost v materialnem svetu je subjektivna ocena in ne objektivna, ker je človek tisti ki določa kaj naj bi bilo popolno in kaj ne. To ni narava. Kdo pa naj bi določal kaj neki je popolno, če ne bi bilo človeškega bitja. Narava sama zase nima o tem nikakršnega “mnenja”, človek je tisti ki o tem kar naprej nekaj fantazira in pri tem pozablja kje je njegova popolnost in kje jo iskati. Skratka tu vidim ta izvirni greh, ki ni nikakršna moralna “komponenta” niti ni vezan na spol. Ni kriv niti Adam niti Eva in tudi bog ne, saj je tudi krivda subjektivna ocena, ki jo lahko poda samo človek.

Izvirni greh je torej to, da smo s tem, ko smo dobili telo izgubili svojo blaženost.

Pridobili smo telo, davek na to pa je trpljenje (usmerjenost navzven kamor v bistvu sodi tudi ljubezen do drugega bitja,  bolezni, bolečina, smrt). To usmerjenost navzven plačujemo tudi z utrujenostjo tudi, če je vse ostalo v redu, saj kar naprej od nas zahteva, da se  periodično “oklapljamo” (npr. spanje). Tudi če cel dan lenarimo moramo zvečer iti spat, ker so ti zunanji dražljaji naših čutov zelo utrujajoči. Torej v svojem pojmovanju izvirnega greha ne vidim nikakršne seksualne ali moralistične komponente v smislu krščanske, češ da smo grešniki od rojstva in da moramo početi dobra dela, da bi prišli v nebesa. Nebesa imamo stalno na “dosegu roke” in samo od nas je odvisno ali posežemo po temu darilu ali ne. Naš ”izvirni greh” ob rojstvu je v tem, da z rojstvom izgubimo blaženost. Takoj doživimo: “buci, buci, kako je luškan” pa še nekdo nas kresne po riti.

Bog (stvarnik) nam je omogočil, da lahko vedno najdemo svoj izvor. Samo na nas je ali smo toliko modri in pridni, da se za to tudi potrudimo. O sem se razpisal ne da bi hotel tako na dolgo in se opravičujem. Bom dodal še eno Kabirjevo pesem na to temo z mojim približnim prevodom. Pesem nas poziva naj se usmerimo vase in tudi, kako naj to naredimo (zadnji dve vrstici):


Ne hodi v cvetlične vrtove, prijatelj moj!
Ne hodi tja,
v tebi je vrt cvetja.
Odpočij se na tisočih listih lotosovega cvetja
in od tam opazuj Neskončno Lepoto.


Hahaha, kako zabavno je včasih brati svoja stara (že skoraj pozabljena) razmišljanja.
Tu bi samo še dodal, ja res je, pekel obstaja, prvič zato, ker, če ga ne bi bilo o njem sploh ne bi mogli niti govoriti in drugič zato, ker če obstaja raj potem obstaja tudi njegovo nasprotje in to je pekel.

Pekel pa je kar tule na tem našen svetu in ni potrebno hoditi nikamor daleč  v kakšna nebesa.
Na tem forumu je npr. pekel tema o "Prometejevem darilu", kjer je skupina prometejkovskih vernikov ostala tarorekoč sama, vsi ostali pa so pobegnili iz tega pekla in se samo sporadično vračajo.
Ostali so v glavnem prometejkovski verniki sami na tej temi in si domišljajo da so v raju svoje »vesoljske individualne samobitne samozagledanosti«, delujejo po principu vzajemnega samohvaljenja in se sadomazohirajo že čez skoraj 300 strani:
"Ja imaš prav Etrex, res si pameten, ampak tudi sam se strinjam s teboj. Oh Alojz ti si legenda, pa tudi Nahatee in ajgor sta tudi dobra. Ja res je ne pozabi na Saškota. Poet pa je malo zglajzal pa tako dobro smo ga že pridobili na svojo stran. Bošty pa je tepec, ja res je bebček, pa tudi debil je, pa ne pozabi na M:L. tudi on je totalno nor ..."
Če to ni pekel? Ni potrebno iti daleč, niti s tega foruma ne.
[/quote]
Bamby, dober post, všeč mi je tvoje razmišljanje. Jaz sicer še malo drugače gledam na vse skupaj. Glede pekla bi rekel, da je prisotno tako v materijalnem, kakor v duhovnem svetu in mi ljudje ga trpimo na obeh ravneh. Z nepravilnim ravnanjem si v obeh svetovih prislužimo trpljenje, ki pa je doma v peklu. Materija je pelenskega porekla, zato lahko vso materijalno stvarstvo pripišemo peklu, potemtakem so vsi materijalni planeti v vesolju peklenski.

Tudi izvirni greh izvira iz pekla. Adam in Eva sta imela dve možnosti; storiti izvirni greh in ne storiti izvirni greh. Tukaj ljubezen ni nič kriva, ker do spolnega akta med Adamam in Evo ni prišlo zaradi ljubezni, ampak zaradi sla po talesnem užitku. Kjer pa kraljuje strast in telesni užitki, tam ni prostora za ljubezen. Torej je slo po telesnih užitkih zapeljalo Adama in Evo.

Če bi vztrajala in ne poslušala sle po uživanju, ki je od njih zahtevalo njuno meseno telo in bi počakala na odobren čas, ki bi ga njima oznanil Bog, ta čas bi prišel takoj za tem ko bi z vztrajnimi premagovanji nad strastmi telesne sle po užitkih in dobrimi dejanji dosegla prerojenje Duha v sebi in ta na novo oživljen Duh bi zagospodaril mesenemu telesu. Potem do spolnega akta ne bi prišlo iz sle po telesnih  užitkih, ampak iz čiste ljubezni do zaploditve Živega sadu. Tako bi po njuni samostojni svobodni volji vsako njunu dejanje bilo v mejah večnega Božjega reda.S takšnimi dejanji pa pa se ne more storiti greh.

Potem bi ljudje po Adamu in Evi podedovali raj in razsvetljenost   položeno že v zibelko in ne bi bilo tako kot je sedaj podedovan ta nesrečni izvirni greh in nosi s sabo pekel že od spočetja plodu dalje.
Če bi se Adam in Eva ravnala po Božjih navodilih, bi ne bilo storjenega nobenega gorja in trplenja nad ljudmi in vsemi živimi bitji od začetka pa do konca človeštva.Takole bi na kratko opisal moje mišljenje.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by satis on 27.12.2008 at 17:56:43

Ja, meni je tudi zanimivo razmišljanje Bambija, tudi če se v celoti ne strinjam z njim. Blizu mi je tudi tvoje mišljenje, M.L., le s to razliko, da mi, sledilci Ved ne verujemo, da sta za naše trpljenje kriva Adam in Eva, ampak vsaka posamezna duša nosi svoj izvirni greh odpada od Boga in s tem posledično vstopa v peklenske materialne predele.   "Živo bitje ne more pozabiti svoje prave identitete, brez da je pod vplivom avidya energije."
   -Šrimad Bhagavatam 3.7.5

   "Prišli smo iz duhovnega sveta v ta materialen svet. Pozabili smo svojega Očeta. Tako moramo ponovno oživeti odnos s svojim Očetom, ali Bogom -- oziroma Krišno."
   -Predavanje, 10.07.75

   ". . . ampak, v materialnem svetu, pod urokom maye oziroma iluzije, je ta večen odnos s Vsevišnjo Božansko Osebnostjo pozabljen . . "
   -Šrimad Bhagavatam 1.15.25-26

Naš originalen odnos s Krišno ni nikoli izgubljen. Bil nam je ukraden s strani prakshepatmika-shakti Maye, in potem smo bili prekriti z njeno avaranatmika-shakti pozabe. Na ta način, naš originalen odnos z Bogom je pozabljen in to ima tragične posledice za jivo. Jalovo poskušamo ponovno vzpostaviti ta oseben odnos z materialnimi ljubezenskimi razmerji in ta na koncu proizvajajo samo bede.

"Živa bitja niso brez duhovnih čutil. Vsako živo bitje v svoji originalni, duhovni obliki ima vsa čutila, katera so sedaj materialna, prekrita s telesom in umom. Aktivnosti materialnih čutil so izkrivljeni odsevi duhovnih zabav."
-Sri Ishopanishad, Verse 11

Ta tragedija je zelo redko transcendirana z umetnim privzetjem mayavade in samo-umišljenim verovanjem, da nismo nikoli imeli osebnega odnosa s Krišno.

"Da. Pogojene duše so sestavni delčki Boga in so torej bile s Krišno, preden so postale pogojene . . . podobno, vsaka duša je videla Krišno . . ."
-Pismo: Jagadish, 2.25.70

"Originalno smo vsi bitja zavestna Krišne . . . "   "Živo bitje zlorabi svojo majhno neodvisnost, ko želi gospodariti nad materialno naravo. Ta zloraba neodvisnosti, ki se imenuje maya, je vedno na voljo. Drugače, neodvisnost ne bi obstajala. Neodvisnost vsebuje, da jo nekdo lahko uporabi pravilno ali nepravilno."
   -Šrimad Bhagavatam 3.31.15

   "Oni so vsi samo-realizirane duše, so nitya-mukta, večno osvobojene. Čeprav bi se zlahka lahko predstavili kot Narayana ali Vishnu, tega ne storijo. Vedno ostajajo zavestni Krišne in zvesto služijo Gospodu."
   -Šrimad Bhagavatam 6.1.34

   BHAKTIJANA: "Ko duše, ki niso nikoli bile pogojene . . . ali imajo neodvisnost?"

   PRABHUPADA: "Da, ampak niso je zlorabile . . . "

Živo bitje ima večno neodvisnost v smislu pravilne in nepravilne uporabe svoje svobodne volje. Če je njegov prvoten izvor bil brahmayoti, od kod prihaja zloraba neodvisnosti? To bo celo bolj jasno razloženo v naslednji sekciji te razprave. Argument nedojemljivosti s strani naših protagonistov je malo prenagljen in to bo postalo bolj jasno, ko bomo v diskusiji govorili o razpoloženju služenja.

Če da učitelj študentu popolno znanje in študent kljub temu izbere napačno, potem je v zmoti študent, ne učitelj. Če je Bog izvorno napravil jivo kot nič več od neosebne iskre v brahmajyotiju, kako je mogoče da je iskrino "ravnovesje nekako postalo zmoteno"? Kako je lahko takšen padec navzdol odgovornost jive? Bila bi odgovornost Boga, če bi primer bil takšen in tako imenovana svobodna volja bi bila potegavščina.

Nekdo lahko ugovarja, da je zmožnost jive, da v začetni fazi postane zavidna na Boga, konstitucijska napaka. V resnici je simptom jivine svobodne volje, kar je ena od njenih konstitucijskih slav. Podzavestno (ali celo zavestno), tisti ki se držijo vere, da živo bitje originalno prihaja iz brahmajyotija, morajo čutiti da je zlo vrhovno, in to je eden od razlogov, zakaj je ta apa-siddhanta prikrita mayavada.
Nedojemljiva stran te teme se pojavi, ko se postavi vprašanje, kako in zakaj je določena jiva individualno padla. Medtem ko smo še vedno v pogojenem stanju, ne moremo vedeti podrobnosti o tem, in, kot takšna, ostaja acintya oziroma nedojemljiva.

   ". . . možnost da pademo pod vpliv nižje energije je vedno tukaj."
   -Pismo: Rayarama, 12.2.68

   "Obstaja možnost padca navzdol celo iz osebne družbe Boga . . . "
   -Sobni pogovor, 9.19.73

   "Duše so obdarjene z majhno neodvisnostjo, kot delom svoje narave. In ta majhna neodvisnost je lahko kadarkoli uporabljena pravilno ali napačno, tako vedno obstaja možnost padca navzdol zaradi zlorabe neodvisnosti."
   -Pismo: Jagadish, 4.25.70

Title: Re: Peklenski planeti
Post by satis on 27.12.2008 at 18:00:44


gape wrote on 27.12.2008 at 15:23:30:
kr dobr si razmišlju

bi se pa jest obregnu ob tole

Bamby wrote on 27.12.2008 at 13:48:45:
To je v bistvu darilo saj je nadgradnja zavesti

imho
ni tolk nadgadnja kot je ujetost ...


222 rezultatov je zato ker drugač prasci blokirajo server s tem ko neprestano zahtevajo full ogromna iskanja ...
za zdej je tko ...
zarad prascov
če bi jih ne bilo - bi blo 1111 zihr


in bi še dodal
da pekel je kle - na zemllji - za tiste ki ga živijo - tiste ki svet tko dojemajo ... za ene druge pa je raj
za veliko večino pa je zdej to zdej ono
povečini pa pekel ...


V Šrimad Bhagavatamu piše, da je moč izkusiti peklenske kazni in rajska zadovoljstva  že na tem svetu, torej imaš prav glede tega, da imamo raj ali pekel lahko že tu, na tem svetu, v teh telesih.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Boštyxz on 27.12.2008 at 19:27:56

Ja, treba pa je omeniti še čudovite planete , z skoraj rajskimi pogoji življenja, kakršni so bili nekoč tudi na Zemlji ( v Adamovih časih ), katere bo treba spet ponoviti .

No, eden takih Planetov je že v našem osončju , in sicer z imenom Saturn .

Tam se imajo takooo lepo + dobro, da je za moje tuzemske razmere tam že skorajda raj .

Da ne govorim o odnosih med tamkajšnjimi prebivalci, ki so skorajda nasprotje naših tukajšnjih zemeljskih .

Nooooo, lahko pa je veliiiko slabše na "temnejših" planetih, ki so bolj oddaljeni od svojih Sonc .

Eden od takih "peklenskih" "planetov", je ravno naša uboga Luna .

Namreč, na Luni , ki je kot "poboljševalnica" za slabe/pokvarjene duše z Zemlje, je skorajda pravo nasprotje Saturnu .

Poleg tega, da je na Luni izredno redka Atmosfera , je tam še problem borno - pičle hrane, problem mraza + vročine , ter problem vdorov votlin, v katerih živijo omenjeni "Lunarni Ljudje" .

Res, tjakaj si NIKOLI ne zaželite priti, pa čeprav izgleda naša Lunica še tako zanimivo . :exclamation

Pa lep pozdrav, iz Planetnih nižav, nekoč višav, čav, ...

by Boštyxz + Planetar-Space brothers + # :-*#


Title: Re: Peklenski planeti
Post by ajgor on 27.12.2008 at 20:25:40


satis wrote on 27.12.2008 at 11:12:37:
Vse religije verjamejo, da obstaja pekel, kjer so grešne duše kaznovane za svoje grehe. Duhovni voditelji opozarjajo grešnike, da bodo večno goreli v peklu. Takšno razmišljanje lahko privede do nasprotovanja oboževanja Boga, ki meče svoje otroke v pekel za vso večnost. Ker vemo, da je Bog milosten, koncept pekla, v katerem goriš vso večnost, ne more biti stvaren. To velja celo v primeru, da v peklu vlada hudič. Je hudič toliko močnejši od Boga, da ne more ponovno vzpostaviti kontakt z dušo, ki je v peklu?

Po vedskih spisih obstaja stotine in tisoče peklenskih planetov. Čeprav so v enem smislu stvarni, njihov obstoj temelji na zavesti. Pekel je v resnici mentalna koncepcija. Živali ne gredo v pekel, samo v človeški obliki, kjer obstaja racionalna inteligenca, obstaja odgovornost. V peklenskih planetih naše želje postanejo naši največji neprijatelji. Tisti, ki rad ubija in muči, bo plačal ceno na ta način, da ga bo napadala in mučila ista vrsta bitij, ki jih je v življenju pobijal. Vedno znova in znova občuti bolečino in trpljenje, ker duša ne umre. Tisti, ki kuhajo žive živali, kot so npr. raki, bodo izkusili, kako to izgleda.

Pekel predstavlja neke vrste zapor, kjer pa kaznjenci ne ostanejo za večno. Po preteku kazni se vrnejo v niz reinkarnacije. Eden od najznačilnejših aspektov prehoda skozi pekel je, da vtis ostane v podzavesti, tako da je oseba zelo oprezna, da ne greši ponovno. Včasih vtisi izkušenj iz prejšnjega življenja vplivajo na naše sedanje življenje. Nočne more so včasih posledica spomina na bivanje v peklenskih kraljestvih. Zdaj se zastavlja vprašanje, kaj vi mislite o peklu, se vam vse zdi zgolj fantazija ali dopuščate možnost, da vendarle nekaj je na tem?

Satis, pekel je čas. Obstaja samo v intervalu časa.

O Bambijevem prostem spisu pa ne bi zgubljal besed.

Lp,Igor

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Bamby on 27.12.2008 at 23:07:28


wrote on 27.12.2008 at 20:25:40:
Satis, pekel je čas. Obstaja samo v intervalu časa.


S tem nisi povedal ničesar drugega kot podal neko svojo idejo (tako kot vsi tukaj), ki pa je značilno prometejkovska v smislu: Vse je v vsemu, čas je času, vse se nahaja znotraj časa, Xmept* = Xmept*,  Bizgec*(TM) = Bizgec*(TM).
Ideja, ki pa je defetistična, kar pa je itak že običajno za tebe.
Ker, če ne bi obstajal čas bi tudi ne bilo te narave vsaj ne v taki obliki kot je (če sploh), in tudi nas ne bi bilo in s tem nikogar, ki bi imel bilo kakšne ideje o tem kaj je to pekel.
Čas je naš prijatelj. Če ne bi bilo časa tudi nas ne bi bilo.
Čas ni nič kriv, če je čas za tebe pekel.

... in še, interval časa nam je nedostopen, v bistvu je to samo pojem, ki se lahko nahaja samo v človekovem razumu,  mi pa smo vedno vezani samo na sedanji trenutek, tudi pekel se nahaja večno-sedaj (če uporabim prometejkovsko terminologijo), enako velja tudi za raj.wrote on 27.12.2008 at 20:25:40:
O Bambijevem prostem spisu pa ne bi zgubljal besed.


In zakaj jih potem izgubljaš?

Title: Re: Peklenski planeti
Post by ajgor on 27.12.2008 at 23:14:33


Bamby wrote on 27.12.2008 at 23:07:28:

wrote on 27.12.2008 at 20:25:40:
Satis, pekel je čas. Obstaja samo v intervalu časa.


S tem nisi povedal ničesar drugega kot podal neko svojo idejo (tako kot vsi tukaj), ki pa je značilno prometejkovska v smislu: Vse je v vsemu, čas je času, vse se nahaja znotraj časa, Xmept* = Xmept*,  Bizgec*(TM) = Bizgec*(TM).
Ideja, ki pa je defetistična, kar pa je itak že običajno za tebe.
Ker, če ne bi obstajal čas bi tudi ne bilo te narave vsaj ne v taki obliki kot je (če sploh), in tudi nas ne bi bilo in s tem nikogar, ki bi imel bilo kakšne ideje o tem kaj je to pekel.
Čas je naš prijatelj. Če ne bi bilo časa tudi nas ne bi bilo.
Čas ni nič kriv, če je čas za tebe pekel.

... in še, interval časa nam je nedostopen, v bistvu je to samo pojem, ki se lahko nahaja v človekovem razumu,  mi pa smo vedno vezani samo na sedanji trenutek, tudi pekel se nahaja večno-sedaj (če uporabim prometejkovsko terminologijo), enako velja tudi za raj.wrote on 27.12.2008 at 20:25:40:
O Bambijevem prostem spisu pa ne bi zgubljal besed.


In zakaj jih potem izgubljaš?

Pravilno razmišljaš, vse dimenzije so večno sedaj. Le v prostem spisu si nekaj blebetal o frčanju.

Lp,Igor

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Bamby on 27.12.2008 at 23:40:35


wrote on 27.12.2008 at 23:14:33:

Bamby wrote on 27.12.2008 at 23:07:28:

wrote on 27.12.2008 at 20:25:40:
Satis, pekel je čas. Obstaja samo v intervalu časa.


S tem nisi povedal ničesar drugega kot podal neko svojo idejo (tako kot vsi tukaj), ki pa je značilno prometejkovska v smislu: Vse je v vsemu, čas je času, vse se nahaja znotraj časa, Xmept* = Xmept*,  Bizgec*(TM) = Bizgec*(TM).
Ideja, ki pa je defetistična, kar pa je itak že običajno za tebe.
Ker, če ne bi obstajal čas bi tudi ne bilo te narave vsaj ne v taki obliki kot je (če sploh), in tudi nas ne bi bilo in s tem nikogar, ki bi imel bilo kakšne ideje o tem kaj je to pekel.
Čas je naš prijatelj. Če ne bi bilo časa tudi nas ne bi bilo.
Čas ni nič kriv, če je čas za tebe pekel.

... in še, interval časa nam je nedostopen, v bistvu je to samo pojem, ki se lahko nahaja v človekovem razumu,  mi pa smo vedno vezani samo na sedanji trenutek, tudi pekel se nahaja večno-sedaj (če uporabim prometejkovsko terminologijo), enako velja tudi za raj.wrote on 27.12.2008 at 20:25:40:
O Bambijevem prostem spisu pa ne bi zgubljal besed.


In zakaj jih potem izgubljaš?

Pravilno razmišljaš, vse dimenzije so večno sedaj. Le v prostem spisu si nekaj blebetal o frčanju.

Lp,Igor


Vem, da sem pravilno razmišljal, in vem tudi, da si ti napačno razmišljal sicer ti ne bi blebetal o intervalu časa.
Vem hudo je, če je človek samo teoretik, tako kot si ti. O lakoti človek ne ve nič dokler ni lačen..

Frčanja pa nisem omenjal.

Še enkrat, zakaj izgubljaš besede?

Title: Re: Peklenski planeti
Post by ajgor on 28.12.2008 at 12:31:06


Bamby wrote on 27.12.2008 at 23:40:35:
Vem, da sem pravilno razmišljal, in vem tudi, da si ti napačno razmišljal sicer ti ne bi blebetal o intervalu časa.
Vem hudo je, če je človek samo teoretik, tako kot si ti. O lakoti človek ne ve nič dokler ni lačen..

Frčanja pa nisem omenjal.

Še enkrat, zakaj izgubljaš besede?

Ako nimaš pojma o tem, kaj je interval časa o tem ne blebetaj in sodi.

Sicer pa kot veliki poznavalec lakote, pekla in raja bi to že lahko vedel.

Lp,Igor

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 28.12.2008 at 13:01:27

Povedal bi tole. Naj mi nekdo dokaže,nasprotno če lahko,da ta trenutek ne živi v lastni preteklosti in v lastni prihodnost,ki sta združeni v poenoteno vrednost časa ' sedaj'. Potem mi naj Babmby,Bošty,L.M. Satis odgovorijo na moje vprašanje:
Živite samo v točki sedaj torej v poenoteni vrednosti časa,da ali ne?. Vi vsi miselno lahko šarite po preteklosti in prihodnosti živite pa samo v točki samozlitja časa-sedaj.
Zemlja je vedno polovico v temi in polovico v svetlobi.Pa vendar imamo dnevni interval  polovico svetlobe in polovico dneva temo.To pa ne spremeni dejstva da je še vedno enotno izražena vrednost Zemljev točki zlitja svetlobe s temo,in obratno ki v sebi poenoti obe vrednosti večno-sedaj.
Tema in svetloba sta večno sedaj poenotena vrednost Zemlje. Mogoče ne!!!!
To isto imamo v akumulirani vrednosti mase-energije in v realizirani vrednosti mase energije znotraj vsake X pojavnosti,(kvark atom,Xtelo itd)ki navzven večno-sedaj izraža enotno vrednost obeh vrednosti.

Lp Alojz

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Etrex on 28.12.2008 at 15:02:39


satis wrote on 27.12.2008 at 18:00:44:
V Šrimad Bhagavatamu piše, da je moč izkusiti peklenske kazni in rajska zadovoljstva  že na tem svetu, torej imaš prav glede tega, da imamo raj ali pekel lahko že tu, na tem svetu, v teh telesih.


Aha Šrimad Bhagavatamu mora to napisat da ti to ves?

Ocitno si tako prekleto slepa da brez teh tvojih bhagtijev se v zgodovino ne znas pogledat, cist tko mimogrede brez preucevanja mislim.

Peklenski planeti, pa ne ga srat lepo te prosim, se zavedas kako peklenski planet je ze bila zemlja (in se je in se bo)? Skozi vse vojne in norosti verjemi so nekateri skusali sam podn pekla samega.

Kaj bi ti se hotla pogruntat meni ni jasno.

L.p.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 28.12.2008 at 17:13:06

NIHČE NIKOLI IN NIKDAR PRIŠEL IZ DUHOVNEGA SVETA V MATERIJALNI SVET IN IZ MATERIJALNEGA NIKOLI IN NIKDAR
ODŠEL, KER STA OBA SVETOVA VEČNO-SEDAJ ENOVIT SVET.

POLOVICA ZEMLJE (DUHOVNO-prispodoba)JE V NJENI IZMENIČNI SAMOROTACIJI GLEDANO SKOZI TOČKI SAMOZLITJA TEME-SVETLOBE...... V SVETLOBI (MATERIJALNO-prispodoba)IN POLOVICA V TEMI-  VEČNO-SEDAJ.
SVETLOBA IN TEMA SE V RESNICI NE IZMENJUJETA AMPAK
ROTIRA TOČKA ZLITJA TEME-SVETLOBO V SAMI ZEMELJSKI KROŽNICI.ZAKAJ JE POTEM NA ZEMLJI VEDNO DAN-NOČ V SAMOGIBANJU?????

VI KI USTVARJATE NAMIŠLJEN DUHOVNI SVET ŽELITE TEMO LOČITI OD SVETLOBE----DUHOVNO OD MATERIJE. NIKOLI VAM TO NE BO USPELO IN NIKOLI VAM NE BO USPELO LOČITI ZLO OD DOBREGA.

VI STE ŠARLATANI IN UJETNIKI LASTNIH ŽELJA IN NISTE REALISTI APMAK UTOPIČNI FANATIKI-SANJAČI.

lP ALOJZ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :P :P :P :P

Za preizkus moje trditve. Vzemite kroglo in jo z ene strani osvetlite in z nasprotne zatemnite in potem kroglo zrotirajte.Kaj se premika krogla ali svetloba-tema. Premika se krogla v svetlobi in temi in vedno jo bo polovica v temi polovica v svetlobi.In vi bi ločili temo od svetlobe. Materijalno od duhovnega?? Vi ste malo brbr.
Kroglo morate še na tečajih valoviti s-j v valovanju 23 stopinj potem boste spoznali polarni dan in noč.Vse jasno????!!!
Lp Alojz

Title: Re: Peklenski planeti
Post by satis on 28.12.2008 at 18:14:46


Alojz in Sandib wrote on 28.12.2008 at 13:01:27:
Povedal bi tole. Naj mi nekdo dokaže,nasprotno če lahko,da ta trenutek ne živi v lastni preteklosti in v lastni prihodnost,ki sta združeni v poenoteno vrednost časa ' sedaj'. Potem mi naj Babmby,Bošty,L.M. Satis odgovorijo na moje vprašanje:
Živite samo v točki sedaj torej v poenoteni vrednosti časa,da ali ne?. Vi vsi miselno lahko šarite po preteklosti in prihodnosti živite pa samo v točki samozlitja časa-sedaj.
Zemlja je vedno polovico v temi in polovico v svetlobi.Pa vendar imamo dnevni interval  polovico svetlobe in polovico dneva temo.To pa ne spremeni dejstva da je še vedno enotno izražena vrednost Zemljev točki zlitja svetlobe s temo,in obratno ki v sebi poenoti obe vrednosti večno-sedaj.
Tema in svetloba sta večno sedaj poenotena vrednost Zemlje. Mogoče ne!!!!
To isto imamo v akumulirani vrednosti mase-energije in v realizirani vrednosti mase energije znotraj vsake X pojavnosti,(kvark atom,Xtelo itd)ki navzven večno-sedaj izraža enotno vrednost obeh vrednosti.

Lp Alojz


Ta tvoj večno sedaj obstaja tam, kjer ni več vpliva časa, kjer obstaja samo večna sedanjost.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 28.12.2008 at 18:25:16


satis wrote on 28.12.2008 at 18:14:46:

Alojz in Sandib wrote on 28.12.2008 at 13:01:27:
Povedal bi tole. Naj mi nekdo dokaže,nasprotno če lahko,da ta trenutek ne živi v lastni preteklosti in v lastni prihodnost,ki sta združeni v poenoteno vrednost časa ' sedaj'. Potem mi naj Babmby,Bošty,L.M. Satis odgovorijo na moje vprašanje:
Živite samo v točki sedaj torej v poenoteni vrednosti časa,da ali ne?. Vi vsi miselno lahko šarite po preteklosti in prihodnosti živite pa samo v točki samozlitja časa-sedaj.
Zemlja je vedno polovico v temi in polovico v svetlobi.Pa vendar imamo dnevni interval  polovico svetlobe in polovico dneva temo.To pa ne spremeni dejstva da je še vedno enotno izražena vrednost Zemljev točki zlitja svetlobe s temo,in obratno ki v sebi poenoti obe vrednosti večno-sedaj.
Tema in svetloba sta večno sedaj poenotena vrednost Zemlje. Mogoče ne!!!!
To isto imamo v akumulirani vrednosti mase-energije in v realizirani vrednosti mase energije znotraj vsake X pojavnosti,(kvark atom,Xtelo itd)ki navzven večno-sedaj izraža enotno vrednost obeh vrednosti.

Lp Alojz


Ta tvoj večno sedaj obstaja tam, kjer ni več vpliva časa, kjer obstaja samo večna sedanjost.


Preteklost______večno sedaj______prihodnost  

Večno-sedaj ravno združuje poenoti obe vrednosti časa-večno-sedaj.To je edina dimenzija časa----preteklost prihodnost sta v tvoji glavi živiš umreš-samo v točki zlitja obeh časov sedaj.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by ajgor on 28.12.2008 at 18:49:17


satis wrote on 28.12.2008 at 18:14:46:

Alojz in Sandib wrote on 28.12.2008 at 13:01:27:
Povedal bi tole. Naj mi nekdo dokaže,nasprotno če lahko,da ta trenutek ne živi v lastni preteklosti in v lastni prihodnost,ki sta združeni v poenoteno vrednost časa ' sedaj'. Potem mi naj Babmby,Bošty,L.M. Satis odgovorijo na moje vprašanje:
Živite samo v točki sedaj torej v poenoteni vrednosti časa,da ali ne?. Vi vsi miselno lahko šarite po preteklosti in prihodnosti živite pa samo v točki samozlitja časa-sedaj.
Zemlja je vedno polovico v temi in polovico v svetlobi.Pa vendar imamo dnevni interval  polovico svetlobe in polovico dneva temo.To pa ne spremeni dejstva da je še vedno enotno izražena vrednost Zemljev točki zlitja svetlobe s temo,in obratno ki v sebi poenoti obe vrednosti večno-sedaj.
Tema in svetloba sta večno sedaj poenotena vrednost Zemlje. Mogoče ne!!!!
To isto imamo v akumulirani vrednosti mase-energije in v realizirani vrednosti mase energije znotraj vsake X pojavnosti,(kvark atom,Xtelo itd)ki navzven večno-sedaj izraža enotno vrednost obeh vrednosti.

Lp Alojz


Ta tvoj večno sedaj obstaja tam, kjer ni več vpliva časa, kjer obstaja samo večna sedanjost.

Ta večno-sedaj ni nekje tam. Tam oobstaja samo namišljeni Krišna, ti pa si tu. Tam obstaja zaradi tvoje dvojnosti, psihološkega časa. Ta pa zopet obstaja zaradi strahu pred smrtjo. Tvoji idoli, guruji (nekateri) so sicer ta strah premagali sedaj pa lahko podležejo moči. Ko ti premagaš strah, pridobiš moč nad drugimi ljudmi, katero lahko izkoristiš v lastno korist, kar ti nudi  spoštovanje in ugled. Vendar pa s to močjo, ki jo koristiš za lastne potrebe postaneš hlapec le nje. Si hlapec moči in s tem vzvišenosti, nad ostalimi. Si človek iz druge roke-hlapec.

Lp,Igor

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 28.12.2008 at 19:52:36


Alojz in Sandib wrote on 28.12.2008 at 17:13:06:
NIHČE NIKOLI IN NIKDAR PRIŠEL IZ DUHOVNEGA SVETA V MATERIJALNI SVET IN IZ MATERIJALNEGA NIKOLI IN NIKDAR
ODŠEL, KER STA OBA SVETOVA VEČNO-SEDAJ ENOVIT SVET.

POLOVICA ZEMLJE (DUHOVNO-prispodoba)JE V NJENI IZMENIČNI SAMOROTACIJI GLEDANO SKOZI TOČKI SAMOZLITJA TEME-SVETLOBE...... V SVETLOBI (MATERIJALNO-prispodoba)IN POLOVICA V TEMI-  VEČNO-SEDAJ.
SVETLOBA IN TEMA SE V RESNICI NE IZMENJUJETA AMPAK
ROTIRA TOČKA ZLITJA TEME-SVETLOBO V SAMI ZEMELJSKI KROŽNICI.ZAKAJ JE POTEM NA ZEMLJI VEDNO DAN-NOČ V SAMOGIBANJU?????

VI KI USTVARJATE NAMIŠLJEN DUHOVNI SVET ŽELITE TEMO LOČITI OD SVETLOBE----DUHOVNO OD MATERIJE. NIKOLI VAM TO NE BO USPELO IN NIKOLI VAM NE BO USPELO LOČITI ZLO OD DOBREGA.

VI STE ŠARLATANI IN UJETNIKI LASTNIH ŽELJA IN NISTE REALISTI APMAK UTOPIČNI FANATIKI-SANJAČI.

lP ALOJZ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :P :P :P :P

Za preizkus moje trditve. Vzemite kroglo in jo z ene strani osvetlite in z nasprotne zatemnite in potem kroglo zrotirajte.Kaj se premika krogla ali svetloba-tema. Premika se krogla v svetlobi in temi in vedno jo bo polovica v temi polovica v svetlobi.In vi bi ločili temo od svetlobe. Materijalno od duhovnega?? Vi ste malo brbr.
Kroglo morate še na tečajih valoviti s-j v valovanju 23 stopinj potem boste spoznali polarni dan in noč.Vse jasno????!!!
Lp Alojz


Title: Re: Peklenski planeti
Post by Boštyxz on 29.12.2008 at 08:11:11


Alojz in Sandib wrote on 28.12.2008 at 13:01:27:
Povedal bi tole. Naj mi nekdo dokaže,nasprotno če lahko,da ta trenutek ne živi v lastni preteklosti in v lastni prihodnost,ki sta združeni v poenoteno vrednost časa ' sedaj'. Potem mi naj Babmby,Bošty,L.M. Satis odgovorijo na moje vprašanje:
Živite samo v točki sedaj torej v poenoteni vrednosti časa,da ali ne?. Vi vsi miselno lahko šarite po preteklosti in prihodnosti živite pa samo v točki samozlitja časa-sedaj.
Zemlja je vedno polovico v temi in polovico v svetlobi.Pa vendar imamo dnevni interval  polovico svetlobe in polovico dneva temo.To pa ne spremeni dejstva da je še vedno enotno izražena vrednost Zemljev točki zlitja svetlobe s temo,in obratno ki v sebi poenoti obe vrednosti večno-sedaj.
Tema in svetloba sta večno sedaj poenotena vrednost Zemlje. Mogoče ne!!!!
To isto imamo v akumulirani vrednosti mase-energije in v realizirani vrednosti mase energije znotraj vsake X pojavnosti,(kvark atom,Xtelo itd)ki navzven večno-sedaj izraža enotno vrednost obeh vrednosti.

Lp Alojz


Preteklost je že odšla, zato ne morem živeti v njej .
Prihodnost še ni prišla, zato prav tako ne morem živeti v njej , ker jo še ni tu.

Edino kar lahko, je, da se sedaj , kjer lahko obstajam, pripravim na prihajajočo prihodnost , učeč se iz preteklih izkušenj .

Kak brbr bi Alojz še rad razložil ?

Lp :)

Title: Re: Peklenski planeti
Post by satis on 29.12.2008 at 10:55:49


Alojz in Sandib wrote on 28.12.2008 at 18:25:16:

satis wrote on 28.12.2008 at 18:14:46:

Alojz in Sandib wrote on 28.12.2008 at 13:01:27:
Povedal bi tole. Naj mi nekdo dokaže,nasprotno če lahko,da ta trenutek ne živi v lastni preteklosti in v lastni prihodnost,ki sta združeni v poenoteno vrednost časa ' sedaj'. Potem mi naj Babmby,Bošty,L.M. Satis odgovorijo na moje vprašanje:
Živite samo v točki sedaj torej v poenoteni vrednosti časa,da ali ne?. Vi vsi miselno lahko šarite po preteklosti in prihodnosti živite pa samo v točki samozlitja časa-sedaj.
Zemlja je vedno polovico v temi in polovico v svetlobi.Pa vendar imamo dnevni interval  polovico svetlobe in polovico dneva temo.To pa ne spremeni dejstva da je še vedno enotno izražena vrednost Zemljev točki zlitja svetlobe s temo,in obratno ki v sebi poenoti obe vrednosti večno-sedaj.
Tema in svetloba sta večno sedaj poenotena vrednost Zemlje. Mogoče ne!!!!
To isto imamo v akumulirani vrednosti mase-energije in v realizirani vrednosti mase energije znotraj vsake X pojavnosti,(kvark atom,Xtelo itd)ki navzven večno-sedaj izraža enotno vrednost obeh vrednosti.

Lp Alojz


Ta tvoj večno sedaj obstaja tam, kjer ni več vpliva časa, kjer obstaja samo večna sedanjost.


Preteklost______večno sedaj______prihodnost  

Večno-sedaj ravno združuje poenoti obe vrednosti časa-večno-sedaj.To je edina dimenzija časa----preteklost prihodnost sta v tvoji glavi živiš umreš-samo v točki zlitja obeh časov sedaj.


Sicer imaš ti prav glede tega razumevanja, da obstaja večni sedaj. Takole je v duhovnem svetu, ki leži nad tem skupkom materialnih kozmosov, tam čas nima več vpliva, ni ne preteklosti ne prihodnosti, samo večni sedaj. Zato tudi ni starosti in smrti in rojstva, zato ne obstaja ne preteklost ne prihodnost, samo večni sedaj.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 29.12.2008 at 13:34:56


satis wrote on 29.12.2008 at 10:55:49:

Alojz in Sandib wrote on 28.12.2008 at 18:25:16:

satis wrote on 28.12.2008 at 18:14:46:

Alojz in Sandib wrote on 28.12.2008 at 13:01:27:
Povedal bi tole. Naj mi nekdo dokaže,nasprotno če lahko,da ta trenutek ne živi v lastni preteklosti in v lastni prihodnost,ki sta združeni v poenoteno vrednost časa ' sedaj'. Potem mi naj Babmby,Bošty,L.M. Satis odgovorijo na moje vprašanje:
Živite samo v točki sedaj torej v poenoteni vrednosti časa,da ali ne?. Vi vsi miselno lahko šarite po preteklosti in prihodnosti živite pa samo v točki samozlitja časa-sedaj.
Zemlja je vedno polovico v temi in polovico v svetlobi.Pa vendar imamo dnevni interval  polovico svetlobe in polovico dneva temo.To pa ne spremeni dejstva da je še vedno enotno izražena vrednost Zemljev točki zlitja svetlobe s temo,in obratno ki v sebi poenoti obe vrednosti večno-sedaj.
Tema in svetloba sta večno sedaj poenotena vrednost Zemlje. Mogoče ne!!!!
To isto imamo v akumulirani vrednosti mase-energije in v realizirani vrednosti mase energije znotraj vsake X pojavnosti,(kvark atom,Xtelo itd)ki navzven večno-sedaj izraža enotno vrednost obeh vrednosti.

Lp Alojz


Ta tvoj večno sedaj obstaja tam, kjer ni več vpliva časa, kjer obstaja samo večna sedanjost.


Preteklost______večno sedaj______prihodnost  

Večno-sedaj ravno združuje poenoti obe vrednosti časa-večno-sedaj.To je edina dimenzija časa----preteklost prihodnost sta v tvoji glavi živiš umreš-samo v točki zlitja obeh časov sedaj.


Sicer imaš ti prav glede tega razumevanja, da obstaja večni sedaj. Takole je v duhovnem svetu, ki leži nad tem skupkom materialnih kozmosov, tam čas nima več vpliva, ni ne preteklosti ne prihodnosti, samo večni sedaj. Zato tudi ni starosti in smrti in rojstva, zato ne obstaja ne preteklost ne prihodnost, samo večni sedaj.


Tudi ti se boš zbudila Satis. Tudi tam ni starosti, ni smrti.Vse to je, samo znamo zadevo premagati.S spoznanjem! Spoznanje pomeni razsvetliti lastno 'materijalno'ENOVITO bit.TAKRAT NAŠA BIT POSTANE VSEMOGOČNA. VEM,DA JE TO ZATE NEDOUMLJIVO, A JE TO NAŠA SKORAJŠNJA SAMOSPOZNANA ŽIVA RESNICA!!!!!

Title: Re: Peklenski planeti
Post by ajgor on 29.12.2008 at 16:43:50

Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 29.12.2008 at 19:44:45


wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Title: Re: Peklenski planeti
Post by ajgor on 29.12.2008 at 19:55:54


Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Seveda je. Zato ti konflikti. Tradicija se ne da kar tako novemu.

Lp,Igor

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 29.12.2008 at 20:07:24


wrote on 29.12.2008 at 19:55:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Seveda je. Zato ti konflikti. Tradicija se ne da kar tako novemu.

Lp,Igor


Povejmo to papežu,politikom,kapitalistom in tiranom življenja,ter božjim rastlincam (rožam) tipa- Satis,Bošty.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by satis on 30.12.2008 at 19:42:15


Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 20:07:24:

wrote on 29.12.2008 at 19:55:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Seveda je. Zato ti konflikti. Tradicija se ne da kar tako novemu.

Lp,Igor


Povejmo to papežu,politikom,kapitalistom in tiranom življenja,ter božjim rastlincam (rožam) tipa- Satis,Bošty.


Sem rajši rožca kot kaktus.  ;)

Title: Re: Peklenski planeti
Post by ajgor on 30.12.2008 at 19:53:36


satis wrote on 30.12.2008 at 19:42:15:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 20:07:24:

wrote on 29.12.2008 at 19:55:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Seveda je. Zato ti konflikti. Tradicija se ne da kar tako novemu.

Lp,Igor


Povejmo to papežu,politikom,kapitalistom in tiranom življenja,ter božjim rastlincam (rožam) tipa- Satis,Bošty.


Sem rajši rožca kot kaktus.  ;)

Kaktus tudi lepo cveti.

Lp,Igor

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 30.12.2008 at 21:47:12


satis wrote on 30.12.2008 at 19:42:15:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 20:07:24:

wrote on 29.12.2008 at 19:55:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Seveda je. Zato ti konflikti. Tradicija se ne da kar tako novemu.

Lp,Igor


Povejmo to papežu,politikom,kapitalistom in tiranom življenja,ter božjim rastlincam (rožam) tipa- Satis,Bošty.


Sem rajši rožca kot kaktus.  ;)


Satis saj vem,da si rožca.Upam, da že utrgana. Samo glej, da za praznike ne boš preveč v rožcah. Kaktus sem pa rad, lahko vsaj pičim kaj....!!!! H :-Hecam se! Rožce imam rad take in take.

Lp Alojz

Title: Re: Peklenski planeti
Post by satis on 31.12.2008 at 10:38:14


Alojz in Sandib wrote on 30.12.2008 at 21:47:12:

satis wrote on 30.12.2008 at 19:42:15:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 20:07:24:

wrote on 29.12.2008 at 19:55:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Seveda je. Zato ti konflikti. Tradicija se ne da kar tako novemu.

Lp,Igor


Povejmo to papežu,politikom,kapitalistom in tiranom življenja,ter božjim rastlincam (rožam) tipa- Satis,Bošty.


Sem rajši rožca kot kaktus.  ;)


Satis saj vem,da si rožca.Upam, da že utrgana. Samo glej, da za praznike ne boš preveč v rožcah. Kaktus sem pa rad, lahko vsaj pičim kaj....!!!! H :-Hecam se! Rožce imam rad take in take.

Lp Alojz


V rožcah nisem nikdar, ker ne pijem, alkohola ne maram preveč. V rožcah sem največkrat zaradi ljubezni, samo tudi po tej pride kdaj do mačka, sploh če tip ni tapravi.

8-)

Title: Re: Peklenski planeti
Post by ajgor on 31.12.2008 at 11:08:23


satis wrote on 31.12.2008 at 10:38:14:

Alojz in Sandib wrote on 30.12.2008 at 21:47:12:

satis wrote on 30.12.2008 at 19:42:15:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 20:07:24:

wrote on 29.12.2008 at 19:55:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Seveda je. Zato ti konflikti. Tradicija se ne da kar tako novemu.

Lp,Igor


Povejmo to papežu,politikom,kapitalistom in tiranom življenja,ter božjim rastlincam (rožam) tipa- Satis,Bošty.


Sem rajši rožca kot kaktus.  ;)


Satis saj vem,da si rožca.Upam, da že utrgana. Samo glej, da za praznike ne boš preveč v rožcah. Kaktus sem pa rad, lahko vsaj pičim kaj....!!!! H :-Hecam se! Rožce imam rad take in take.

Lp Alojz


V rožcah nisem nikdar, ker ne pijem, alkohola ne maram preveč. V rožcah sem največkrat zaradi ljubezni, samo tudi po tej pride kdaj do mačka, sploh če tip ni tapravi.

8-)

Zato pa moraš biti včasih kaktus se bodo nepravi tipi zbodli, pri pravem pa zacvetiš. V zgodovini je kaktus navadno prikazan kot varuh zaklada, ki ni viden. Le pravi ljudje, brez kalkulacij imajo dostop.

Lp,Igor

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 31.12.2008 at 12:01:43


satis wrote on 31.12.2008 at 10:38:14:

Alojz in Sandib wrote on 30.12.2008 at 21:47:12:

satis wrote on 30.12.2008 at 19:42:15:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 20:07:24:

wrote on 29.12.2008 at 19:55:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Seveda je. Zato ti konflikti. Tradicija se ne da kar tako novemu.

Lp,Igor


Povejmo to papežu,politikom,kapitalistom in tiranom življenja,ter božjim rastlincam (rožam) tipa- Satis,Bošty.


Sem rajši rožca kot kaktus.  ;)


Satis saj vem,da si rožca.Upam, da že utrgana. Samo glej, da za praznike ne boš preveč v rožcah. Kaktus sem pa rad, lahko vsaj pičim kaj....!!!! H :-Hecam se! Rožce imam rad take in take.

Lp Alojz


V rožcah nisem nikdar, ker ne pijem, alkohola ne maram preveč. V rožcah sem največkrat zaradi ljubezni, samo tudi po tej pride kdaj do mačka, sploh če tip ni tapravi.

8-)


Satis

Povej mi po pravici kaj pomeni zate tapravi. Samo takšen ki ti
ne naredi mačka, ali takšen,ki ima rad tvojo muco?  

Lp Alojz ;D ;D

Title: Re: Peklenski planeti
Post by satis on 31.12.2008 at 12:30:45

Alojz, ti pacek.  ;D

Zame je pravi tak, da sva duhovno uglašena, samo trenutno imam ravno takega, ki nisva, tako da bomo videli, a bo kaj ali bo treba naprej na lov.  ;D

Title: Re: Peklenski planeti
Post by satis on 31.12.2008 at 12:33:13


wrote on 31.12.2008 at 11:08:23:

satis wrote on 31.12.2008 at 10:38:14:

Alojz in Sandib wrote on 30.12.2008 at 21:47:12:

satis wrote on 30.12.2008 at 19:42:15:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 20:07:24:

wrote on 29.12.2008 at 19:55:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Seveda je. Zato ti konflikti. Tradicija se ne da kar tako novemu.

Lp,Igor


Povejmo to papežu,politikom,kapitalistom in tiranom življenja,ter božjim rastlincam (rožam) tipa- Satis,Bošty.


Sem rajši rožca kot kaktus.  ;)


Satis saj vem,da si rožca.Upam, da že utrgana. Samo glej, da za praznike ne boš preveč v rožcah. Kaktus sem pa rad, lahko vsaj pičim kaj....!!!! H :-Hecam se! Rožce imam rad take in take.

Lp Alojz


V rožcah nisem nikdar, ker ne pijem, alkohola ne maram preveč. V rožcah sem največkrat zaradi ljubezni, samo tudi po tej pride kdaj do mačka, sploh če tip ni tapravi.

8-)

Zato pa moraš biti včasih kaktus se bodo nepravi tipi zbodli, pri pravem pa zacvetiš. V zgodovini je kaktus navadno prikazan kot varuh zaklada, ki ni viden. Le pravi ljudje, brez kalkulacij imajo dostop.

Lp,Igor


Dobro napisano, Ajgor.  [smiley=thumbsup.gif] Treba se je sebe cenit in se razdajat samo tistim, ki so tega vredni. Če je eden kalkulativni bedak, naj kalkulira v samoti naprej sam.  ;)

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 31.12.2008 at 12:33:35


satis wrote on 31.12.2008 at 12:30:45:
Alojz, ti pacek.  ;D

Zame je pravi tak, da sva duhovno uglašena, samo trenutno imam ravno takega, ki nisva, tako da bomo videli, a bo kaj ali bo treba naprej na lov.  ;D


Satis

Taprava si!!!! Ne govori od lova,ker te bodo licemerji kot so Bamby in Bošty proglasili za lovačo.Ravno ko sem to pisal je vstopila žena. Sedaj 'upam' nadaljevati. Danes je čas ko več žensk joka, kot se moških veseli.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by satis on 31.12.2008 at 12:42:18

Aha, imaš hišni nadzor.  ;D Kar priden bod, da te ne bo žena za uheljce pocuknila. Baje ene lovače tud po forumih lovijo, je treba bit previden.  :D

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 31.12.2008 at 12:49:02


satis wrote on 31.12.2008 at 12:42:18:
Aha, imaš hišni nadzor.  ;D Kar priden bod, da te ne bo žena za uheljce pocuknila. Baje ene lovače tud po forumih lovijo, je treba bit previden.  :D


Ne Satis nimam.Kolega me je klical in mi je prinesla telefon.Drugače pa pravim: Bog daj  čimveč žensk na lovu za nami, bomo vsaj njihove muce veselo božali in se tako lepo imeli eni in drugi. Res pa je da moraš ugotoviti kdo je vreden,da boža tvojo  muco. Bodi zdrava in muco ohrani pri mleku.

Lp Alojz ;D

Title: Re: Peklenski planeti
Post by ajgor on 31.12.2008 at 16:03:52


satis wrote on 31.12.2008 at 12:33:13:

wrote on 31.12.2008 at 11:08:23:

satis wrote on 31.12.2008 at 10:38:14:

Alojz in Sandib wrote on 30.12.2008 at 21:47:12:

satis wrote on 30.12.2008 at 19:42:15:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 20:07:24:

wrote on 29.12.2008 at 19:55:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Seveda je. Zato ti konflikti. Tradicija se ne da kar tako novemu.

Lp,Igor


Povejmo to papežu,politikom,kapitalistom in tiranom življenja,ter božjim rastlincam (rožam) tipa- Satis,Bošty.


Sem rajši rožca kot kaktus.  ;)


Satis saj vem,da si rožca.Upam, da že utrgana. Samo glej, da za praznike ne boš preveč v rožcah. Kaktus sem pa rad, lahko vsaj pičim kaj....!!!! H :-Hecam se! Rožce imam rad take in take.

Lp Alojz


V rožcah nisem nikdar, ker ne pijem, alkohola ne maram preveč. V rožcah sem največkrat zaradi ljubezni, samo tudi po tej pride kdaj do mačka, sploh če tip ni tapravi.

8-)

Zato pa moraš biti včasih kaktus se bodo nepravi tipi zbodli, pri pravem pa zacvetiš. V zgodovini je kaktus navadno prikazan kot varuh zaklada, ki ni viden. Le pravi ljudje, brez kalkulacij imajo dostop.

Lp,Igor


Dobro napisano, Ajgor.  [smiley=thumbsup.gif] Treba se je sebe cenit in se razdajat samo tistim, ki so tega vredni. Če je eden kalkulativni bedak, naj kalkulira v samoti naprej sam.  ;)

Iz besed in misli v dejanja. Dejanja in zavedanja le teh ti daje samozavest in moč, veselje-energijo.

Lp,Igor

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Boštyxz on 01.01.2009 at 14:24:51


Alojz in Sandib wrote on 31.12.2008 at 12:33:35:

satis wrote on 31.12.2008 at 12:30:45:
Alojz, ti pacek.  ;D

Zame je pravi tak, da sva duhovno uglašena, samo trenutno imam ravno takega, ki nisva, tako da bomo videli, a bo kaj ali bo treba naprej na lov.  ;D


Satis

Taprava si!!!! Ne govori od lova,ker te bodo licemerji kot so Bamby in Bošty proglasili za lovačo.Ravno ko sem to pisal je vstopila žena. Sedaj 'upam' nadaljevati. Danes je čas ko več žensk joka, kot se moških veseli.


Joooj, Alojz, kako licemersko pokvarjen si šele ti z tvojimi podtikovalnimi razmišljanji ...  ;D, ... (lovač :P)... ;D

Upam, da se v prihajajočem Gospodovem letu 2009 poboljšaš . :exclamation

Lep pozdrav  :)

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 01.01.2009 at 14:50:05


Boštyxz wrote on 01.01.2009 at 14:24:51:

Alojz in Sandib wrote on 31.12.2008 at 12:33:35:

satis wrote on 31.12.2008 at 12:30:45:
Alojz, ti pacek.  ;D

Zame je pravi tak, da sva duhovno uglašena, samo trenutno imam ravno takega, ki nisva, tako da bomo videli, a bo kaj ali bo treba naprej na lov.  ;D


Satis

Taprava si!!!! Ne govori od lova,ker te bodo licemerji kot so Bamby in Bošty proglasili za lovačo.Ravno ko sem to pisal je vstopila žena. Sedaj 'upam' nadaljevati. Danes je čas ko več žensk joka, kot se moških veseli.


Joooj, Alojz, kako licemersko pokvarjen si šele ti z tvojimi podtikovalnimi razmišljanji ...  ;D, ... (lovač :P)... ;D

Upam, da se v prihajajočem Gospodovem letu 2009 poboljšaš . :exclamation

Lep pozdrav  :)


Bošty

Poboljšam!!!! Zakaj? Zato,ker ti to želiš? Meni je vse ok.Če si ti licemer papeški ,je to tvoj problem ne moj.

Lp Alojz

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Robi on 16.01.2009 at 08:45:54


Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Da tako "razsvetljeno" živiš, moraš najprej zadovoljiti fiziološke potrebe, potem pa še potrebe egota.
Ko zadovoljiš potrebe, ti telo da mir. Ko zadovoljiš "ego" potrebe, ti tudi ego da mir in misliš, da ga ni. :)
In verjameš ,da je ego razsvetljen. :)

Res živimo sedaj, ampak naše življenje temelji na preteklosti oz. na vzorcih, ki smo se jih naučili iz preteklega sedaj.
Psihološka težnja, da zanikaš vzorce iz preteklega sedaj, temelji na tem, da nočeš sprejeti del sebe.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by ajgor on 16.01.2009 at 14:44:00


Robi wrote on 16.01.2009 at 08:45:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Da tako "razsvetljeno" živiš, moraš najprej zadovoljiti fiziološke potrebe, potem pa še potrebe egota.
Ko zadovoljiš potrebe, ti telo da mir. Ko zadovoljiš "ego" potrebe, ti tudi ego da mir in misliš, da ga ni. :)
In verjameš ,da je ego razsvetljen. :)

Res živimo sedaj, ampak naše življenje temelji na preteklosti oz. na vzorcih, ki smo se jih naučili iz preteklega sedaj.
Psihološka težnja, da zanikaš vzorce iz preteklega sedaj, temelji na tem, da nočeš sprejeti del sebe.

Ne govorim o zanikanju vzorcev, ampak o sprejetju. Ko jih sprejmeš se zavedaš, da so del tebe in ne boš več njihov ujetnik. Ne pogrevaš jih več. Niso ti vodilo in nek smisel. Deluješ neomadeževano in odprt si za novo.

Lp,Igor

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 16.01.2009 at 15:12:59


Robi wrote on 16.01.2009 at 08:45:54:

Alojz in Sandib wrote on 29.12.2008 at 19:44:45:

wrote on 29.12.2008 at 16:43:50:
Živeti za prihodnost, preko izkušenj iz preteklosti. To sta napisala vidva Bošti in Satis. Sedaj pa malo razmislita o tem. Ko bosta ugotovila, kakšno nespamet širita, bo že to spoznanje.

Lp,Igor


Vse je večno sedaj vesoljno samoumevno dejstvo.Ko to spoznaš si ti osvobojen napačnih zemeljskih, miselnih zavestnih in podzavestnih življenjskih vzorcev in civilizacijskih spon.Ti več ne potrebuješ 'lastni ego  za vodnika', ampak  samorazsvetljen živiš tu in sedaj darovano ti življenje  lastnega rodu,ki spoštuje življenje. Danes ga še ne vsi, a čas svetosti življenja je že na tem planetu..

Da tako "razsvetljeno" živiš, moraš najprej zadovoljiti fiziološke potrebe, potem pa še potrebe egota.
Ko zadovoljiš potrebe, ti telo da mir. Ko zadovoljiš "ego" potrebe, ti tudi ego da mir in misliš, da ga ni. :)
In verjameš ,da je ego razsvetljen. :)

Res živimo sedaj, ampak naše življenje temelji na preteklosti oz. na vzorcih, ki smo se jih naučili iz preteklega sedaj.
Psihološka težnja, da zanikaš vzorce iz preteklega sedaj, temelji na tem, da nočeš sprejeti del sebe.


Naše življenje sploh na ničemer ne temelji, je večno-sedanji temeljni samopojav vseobsežne vesoljne konstante.
Ti v sebi nosiš večno-sedanje vesoljno življenje, ne pa samo tvoj sedanji življenjski cikel.Ne bodi kontradiktoren rečeš EM morfogenetična (holograf) matrica genoma je nosilka spomina-v drugem podstu, pa to že sam zanikaš Robi.

Štos ni v tem,da ti nočeš sprejeti del sebe, ti nočeš, ne moreš-sprejeti večno-sedanjega življenjskega vesoljnega spomina v svoji samobitnosti. Ko to dojameš te več ne baše ego tvoje sedanje biti,ker ga večno-sedanji v tebi sprejeti  vesoljni življenjski spomin  sam izniči.

Ego sploh ne more biti razsvetljen,ampak je pa lahko  izživet,izničen v nasprotnem si egocentrik.
Robi malo moraš tudi misliti ko podajaš informacijo,pisati tja v tri dni zna vsak,misliti in kontrolirati svoj um ne!!!

Nič slabega ne mislim, problem so te izključujoče si trditve.Enkrat tako, ko si ne znamo odgovoriti pa tisto kar smo že povedali, meni tebi nič pojemo.

Lp Alojz

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Robi on 16.01.2009 at 17:03:42Torej je najbolje verjeti v eno teorijo, se zacementirati in tako kontrolirati svoj um ?

Vsaka informacija je del celote in del resnice.
Če tebi, Alojz, informacija ni všeč, ali potem to  pomeni, da ne mislim ?
Vso naše delovanje je proces mišljenja.
Če  podam neko informacijo, še ne pomeni, da verjamem v njo.
V meni je še vedno nekdo, ki samo opazuje in se zaveda ,da je vse le informacija. :)

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 16.01.2009 at 18:54:10


Robi wrote on 16.01.2009 at 17:03:42:
Torej je najbolje verjeti v eno teorijo, se zacementirati in tako kontrolirati svoj um ?

Vsaka informacija je del celote in del resnice.
Če tebi, Alojz, informacija ni všeč, ali potem to  pomeni, da ne mislim ?
Vso naše delovanje je proces mišljenja.
Če  podam neko informacijo, še ne pomeni, da verjamem v njo.
V meni je še vedno nekdo, ki samo opazuje in se zaveda ,da je vse le informacija. :)


Ne nič ni zacementirano ker je vse v večno sedanjem samogibanju. Opazuje te ravno ta morfogenetični v tebi akumuliran večno-sedanji spomin.Duša če hočeš. On-a se ne strinja s teboj, ker se ti sam nočeš soočiti z njim in ga spoznati kot mirolljubnega in vsevedega nosilca tvoje lastne biti. Se pa strinjam s teboj vsaka resnica je del celotne resnice, ampak potem je tudi vsaka neumnost del celotne neumnosti. Razumeš, kaj ti sporočam. Vse je v tebi ti moraš najti pot do svoje absolutne resnice,ki je del vesoljne absolutne resnice.

Lp Alojz 8-) 8-)

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 18.01.2009 at 21:14:23


Robi wrote on 16.01.2009 at 17:03:42:
Torej je najbolje verjeti v eno teorijo, se zacementirati in tako kontrolirati svoj um ?

Vsaka informacija je del celote in del resnice.
Če tebi, Alojz, informacija ni všeč, ali potem to  pomeni, da ne mislim ?
Vso naše delovanje je proces mišljenja.
Če  podam neko informacijo, še ne pomeni, da verjamem v njo.
V meni je še vedno nekdo, ki samo opazuje in se zaveda ,da je vse le informacija. :)


Edino kar se meni zdi realna informacija je ta,da imaš ti rad čokolešnik in prozo za otroke kot je Gospodar prstanov.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Robi on 19.01.2009 at 08:34:43

Si me pa nasmejal. ;D

Alojz,
Nisem si mislil , da se boš tako hitro razkril.
Sem presenečen.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 19.01.2009 at 15:19:22


Robi wrote on 19.01.2009 at 08:34:43:
Si me pa nasmejal. ;D

Alojz,
Nisem si mislil , da se boš tako hitro razkril.
Sem presenečen.


ROBI
Jaz ne nad teboj.Se mi je zdelo,da nekje zadaj za teboj leži skrita duda in filmički za otroke kot je Gospodar prstanov.

Title: Re: Peklenski planeti
Post by Robi on 19.01.2009 at 17:12:11

Ta film pa ti ne gre iz glave. Kaj ?


Title: Re: Peklenski planeti
Post by Alojz in Sandib on 19.01.2009 at 19:33:08


Robi wrote on 19.01.2009 at 17:12:11:
Ta film pa ti ne gre iz glave. Kaj ?


Takšni filmi poneumljajo ljudi,ki nimajo v glavi selekcije, kaj je in kaj ni fantazija.

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.