Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Izventelesne Izkušnje >> Predsmrtni nemir
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1223720903

Message started by satis on 11.10.2008 at 12:28:22

Title: Predsmrtni nemir
Post by satis on 11.10.2008 at 12:28:22

Etrex je napisal tale odgovor v temi "Moderna civilizacija", kar mi je dalo navdih, da odprem temo z osupljivo izkušnjo harekrišna vernice, ki jo je doživljala ob umiranju očeta.Quote:
Satis

Ne plast Bostyja z nekimi naucenimi forami ki ne drzijo v resnici, se ne cudim da je tako zmesan, ce pa je taksne neumnosti poslusal leta in leta... resnica je, v noben peklenski krog ne pades in nic se ti ne zgodi, kar sam zavestno ne sprejmes, strah je odvec!

Vse kar se zgodi se ti ne zgodi nic proti tvoji volji, za vse smo vedeli kaj bomo tu prestali in sami smo to sprejeli.


Predsmrtni nemir

Opisala vam bom izkušnjo, ki je klasičen primer srhljive resničnosti, v kateri žive vse uspavane duše tega sveta. Vse se je začelo s telefonskim pozivom mojih staršev, ki so mi javili, da oče boluje za rakavim obolenjem. Vseeno je bil oče optimističen. Bil je prepričan, da lahko premaga vse, siguren, da je on tisti, ki upravlja, ki je do zdaj že premagal vse življenjske težave. Do tedaj je bil srečen človek v vseh pogledih. Imel je rak prostate, ki se je razširil na kosti. Dobival je kemoterapijo dvakrat, brez uspeha. Nekega dne sem ga obiskala in v joku mi je dejal:' Umiram.'

Težko sem ga gledala v okrutnih rokah usode. Rekla sem mu, ne skrbi, obstaja reinkarnacija, vse bo v redu, samo moli, Bog je milostljiv. No, dejansko je bila to slaba uteha nekomu, ki ne pozna Boga. Povrh vsega sem se čutila povezano z njegovim trpljenjem, čutila sem njegovo bolečino in strah. Ves čas sem molila. Fizična bolečina je bila pri njemu neznatna v primerjavi z duhovno bolečino, ki jo je občutil. Postal je ponižen.

Vmes sem odhajala v Indijo, dokler me ni poklicala mama. Bila je popolnoma izgubljena. 'Prosim te, pridi. On je v bolnici in rabimo te tu.' Usedla sem se v prvo letalo in odšla k očetu v bolnico, kjer so mi dali privatno sobo in mi dovolili, da tu spim in skrbim za njega. Razumela sem, da se skušajo ljudje čimbolj izogniti resničnosti smrti in da je mati pač prevalila breme name. Ona je odšla domov in bila mirna vedoč, da bom jaz poskrbela za vse. No, tudi ona je globoko v sebi čutila skrb za njega, jaz pa sem bila najboljša rešitev, ki so jo imeli. Nisem sigurna, ampak zdi se mi, da čim se nekaj izmakne njihovi materialni percepciji in kontroli, se popolnoma izgubijo. Jaz sem se čutila zmožno skrbeti za očeta. Mnogi morajo iti sami skozi to, kar bom tu opisala.

Spala sem poleg očeta in skrbela za njegove potrebe. Bolj kot se je približeval konec, bolj je bil blizu drugi, izvenzemeljski dimenziji. Dan pred smrtjo je dejal, da se v prostoru nahajajo ogromni psi in da zunaj lebdi neka grda oseba. Noč pred smrtjo je bil zelo raztresen. 'Odveži mi noge', je govoril nekomu in bil je vidno vznemirjen. Mati in moja hči so se odločile prespati v bolnici, kar ponavadi niso storile. Okoli 20 ure zvečer, me je hči prebudila. 'Pridi hitro, nekaj se dogaja z dedom.'

Pohitela sem do njegove postelje, v kateri se je dvigal:' Prosim te, lepo te prosim, pusti me, osvobodi me. ' Njegov glas je bil ponižen in prestrašen, oči je imel zaprte. V šestih urah je to večkrat ponovil. Poskušal je skočiti s postelje in se skriti pod blazino. Morate razumeti, da je bil kost in koža. Sam ni mogel niti na stranišče, a zdaj je skušal vstati in pobegniti. Premetaval se je kot blazen. Prijela sem ga za ramena in vprašala:'Oče, kaj se dogaja? Ali si dobro?' On je bil prepaden. 'Oh, Sue, poskušal sem pobegniti, res sem poskušal, toda ujeli so me.' Njegov glas je prešel v krik. 'Ona me je ujela'. Naslednje ure sem presedela ob njemu in ga skušal pomiriti. Vpil je brez prestanka.' V imenu Boga, pustite me, samo za deset minut, prosim vas.' Njegov glas je bil nejeveren, a istočasno proseč in ponižen. 'Kaj se dogaja?' sem vprašala. 'Poskušam ti povedati, a enostavno ne morem.' Šele proti jutru sem dojela, da ga mučijo Yamadute, odposlanci iz pekla. Rekla sem očetu, da mi je žal, da nisem tega prej opazila. On je izmučeno prikimal. 'Ali so še tu?' sem vprašala. 'Ne, pustili so me'. Naslednje tri ure sem molila za njega in prosila Boga za milost za njegovo dušo, dokler ni mirno umrl.

Ubogi oče. Okrutni, okrutni materialni svet! Prešlo je samo sedem mesecev od začetka njegove bolezni in njegova 71- letna življenjska zgodba je bila končana. V času, ko se je on boril in premetaval sem in tja sem vprašala sestre, kaj se z njim dogaja. 'Oh, to je normalno. On se samo bori in to večina počne. To se imenuje predsmrtni nemir, sestre hodijo na tečaje za take primere. '

Jaz bi jim rekla, to stanje se imenuje predsmrtni odposlanci pekla. Seveda, njim se svetuje, da bolniku dajo morfij in da ignorirajo njihovo stanje. Dejansko tudi nihče za to ne ve. Jaz sem razumela samo s pomočjo Boga, čeprav me je oče prosil za pomoč. Zavesa iluzije prekriva vse, tako da nihče ne ve, kaj se dogaja, razen umirajočega. Oče je omenil pse. Kasneje sem zvedela, da v Yamaraja spisih, ki dajejo detaljne opise, piše, da psi iz pekla pridejo na mesto umiranja grešnika nekaj dni pred smrtjo.Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Poet on 11.10.2008 at 12:58:37

Joj, ker idiotizem brez primere!!!!! Seveda da je harekrišnova vernica imela tako izkušnjo, in seveda da je takoj pomislila na odposlance iz pekla in peklenske pse in ne vem kaj še. Mislim, svašta, ej, keri idiotizmi se pasejo po svetu.

Satis, vse to kar si ti zgoraj napisala ni vredno enega počenega groša. Jaz ti lahko s popolno gotovostjo trdim, da so to samo izmišljotine. Tistemu očetu so se skisali možgani zato, ker je celo življenje verjel v pekel in nebesa, in ker je imel sprane možgane s strani družbe kako grešen, da človek je, se je seveda pred smrtjo zakadil v svoj strah neobstajanja in si je skonstruiral lastno paniko, pa še v bolečini je bil, in da - ves ta strah in vsa ta bolečina so v njem ustvarili vtis, da ga nekdo iz pekla žoka v zadnjico.  ;D

Jej, jej, jej, tole je pa res odraz slaboumja, se zavedaš tega. Oziroma bom rekel drugače: prostovoljni si si dala sprati možgane z raznimi opisi sveta okoli sebe, ki so samo del kozmične teme v tebi in posledično raznih pravljic, ki jih zaradi tega sprejmeš nase.

Satis, grow up, vse to so pravljice za strahovanje malih deklic. Ti si pa več kot to, naj ti nekdo drug ne govori kako moraš upravljati s svojim življenjem in v kaj moraš verjeti, da je res. Vse to so samo utvare.

Bok

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by satis on 11.10.2008 at 14:29:45

Ne, vera v pekel ni stvar slaboumja, je stvar vere in razodetih svetih spisov, ki so v tem primeru kar enotni, pekel obstaja in je neke vrste kozmični zapor.

Vse religije verjamejo, da obstaja pekel, kjer so grešne duše kaznovane za svoje grehe. Duhovni voditelji opozarjajo grešnike, da bodo večno goreli v peklu. Takšno razmišljanje lahko privede do nasprotovanja oboževanja Boga, ki meče svoje otroke v pekel za vso večnost. Ker vemo, da je Bog milosten, koncept pekla, v katerem goriš vso večnost, ne more biti stvaren. To velja celo v primeru, da v peklu vlada hudič. Je hudič toliko močnejši od Boga, da ne more ponovno vzpostaviti kontakt z dušo, ki je v peklu?

Po vedskih spisih obstaja stotine in tisoče peklenskih planetov. Čeprav so v enem smislu stvarni, njihov obstoj temelji na zavesti. Pekel je v resnici mentalna koncepcija. Živali ne gredo v pekel, samo v človeški obliki, kjer obstaja racionalna inteligenca, obstaja odgovornost. V peklenskih planetih naše želje postanejo naši največji neprijatelji. Tisti, ki rad ubija in muči, bo plačal ceno na ta način, da ga bo napadala in mučila ista vrsta bitij, ki jih je v življenju pobijal. Vedno znova in znova občuti bolečino in trpljenje, ker duša ne umira. Tisti, ki kuhajo žive živali, kot so npr. raki, bodo izkusili, kako to izgleda.

Pekel predstavlja neke vrste zapor, kjer pa kaznjenci ne ostanejo za večno. Po preteku kazni se vrnejo v niz reinkarnacije. Eden od najznačilnejših aspektov prehoda skozi pekel je, da vtis ostane v podzavesti, tako da je oseba zelo oprezna, da ne greši ponovno. Včasih vtisi izkušenj iz prejšnjega življenja vplivajo na naše sedanje življenje. Nočne more so včasih posledica spomina na bivanje v peklenskih kraljestvih

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 11.10.2008 at 17:23:26

V tem prostem spisu, ki ga prebirate na svojih daršanih in si ga tudi tu napisala, ni prav nič osupljivega. Pravzaprav je lahko osupljiv samo način, kako vam, bogaboječim vernikom še bolj vlivajo strah in vas vežejo nase, da jim služite (svojim predpostavljenim), ter ponosno razglašate naokrog, da ste hlapci. Kar pa je tudi edina resnica, res ste hlapci svojega predpostavljenega.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Poet on 11.10.2008 at 19:07:49

Vedno bolj ugotavljam, da si je človeštvo sposobno izmisili prav vse, ni meje domišljije. Najbolj osupljivo pri tem pa je, da to ljudje dejansko verjamejo. Še bolj osupljivo je pa to, da verjamejo več stoletij, celo več tisočletij, taka duhovna prevara se dogaja na Zemlji.

Pa še nekaj o peklu: kaj ti res ne vidiš, da je pekel tu na Zemlji? Na milijone ljudi bi ti lahko danes potrdilo, da niso šli nikamor ampak so imeli pekel kar na Zemlji - grozovit pekel, a tega res ne vidiš? Torej pekel je lahko samo na Zemlji, ustvarjajo ga pa človeštvu lastne zablode - začne pa se točno s takimi spisi, kot si ga zgoraj obelodanila forumašem.

Mene osebno ne moreš prepričati ne v pekel, ne v neke poklenske mešančke, ki pridejo par dni pred smrtjo, prav tako mi ne moreš prodati ideje Boga kateremu naj bi jaz bil sluga. Tako da lahko svoje ideje prodajate nekomu, ki se bo dejansko prilepil nanje - kakšni duhovni trgovci pa boste, če ne boste nikomur prodali nove ideologije? Saj vas bodo vrgli ven iz podjetja, ki se imenuje Hare Krišna Global d.o.o. Hja, če na mesec ne pripeljete določeno kvoto novih prestrašenih vernikov, vas kar na lepe oči odpustijo in kaj potem? Nič, prav nič.

Bok

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 11.10.2008 at 20:36:13

Saj ni nobene duhovne prevare. Ker ni nobene duhovnosti. To ni duhovnost, strašiti ljudi od malega in jih vzgajati v hlapce. To prodajanje dvojnosti, slabo-dobro, pozitivno-negativno, jing-jang, to ni duhovnost. To je izkoriščanje sočloveka za lastni užitek (ni važno kakšen). Ljudje smo postavili užitek na najvišjo inštanco in ga poveličujemo. Duhovnost nima nič z užitkom. Užitek je proizvod misli, spomina, ki neko ugodje poveličuje in ga hoče ponovno izkusiti. Užitek je vedno v preteklosti je spomin, prav tako kot izkušnja. Duhovnost pa ni življenje v preteklosti.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 12.10.2008 at 00:24:57


Poet wrote on 11.10.2008 at 12:58:37:
Joj, ker idiotizem brez primere!!!!! Seveda da je harekrišnova vernica imela tako izkušnjo, in seveda da je takoj pomislila na odposlance iz pekla in peklenske pse in ne vem kaj še. Mislim, svašta, ej, keri idiotizmi se pasejo po svetu.

Satis, vse to kar si ti zgoraj napisala ni vredno enega počenega groša. Jaz ti lahko s popolno gotovostjo trdim, da so to samo izmišljotine. Tistemu očetu so se skisali možgani zato, ker je celo življenje verjel v pekel in nebesa, in ker je imel sprane možgane s strani družbe kako grešen, da človek je, se je seveda pred smrtjo zakadil v svoj strah neobstajanja in si je skonstruiral lastno paniko, pa še v bolečini je bil, in da - ves ta strah in vsa ta bolečina so v njem ustvarili vtis, da ga nekdo iz pekla žoka v zadnjico.  ;D

Jej, jej, jej, tole je pa res odraz slaboumja, se zavedaš tega. Oziroma bom rekel drugače: prostovoljni si si dala sprati možgane z raznimi opisi sveta okoli sebe, ki so samo del kozmične teme v tebi in posledično raznih pravljic, ki jih zaradi tega sprejmeš nase.

Satis, grow up, vse to so pravljice za strahovanje malih deklic. Ti si pa več kot to, naj ti nekdo drug ne govori kako moraš upravljati s svojim življenjem in v kaj moraš verjeti, da je res. Vse to so samo utvare.

Bok

Ja, ja, ti Poet še pa ne veš s kom si sklenil pogodbo in te na zadnjo uro zna še kaj hujšega doleteti.

Pa lep pozdrav in ne domišlajmo si preveč.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 12.10.2008 at 01:20:42


satis wrote on 11.10.2008 at 12:28:22:
Etrex je napisal tale odgovor v temi "Moderna civilizacija", kar mi je dalo navdih, da odprem temo z osupljivo izkušnjo harekrišna vernice, ki jo je doživljala ob umiranju očeta.Quote:
Satis

Ne plast Bostyja z nekimi naucenimi forami ki ne drzijo v resnici, se ne cudim da je tako zmesan, ce pa je taksne neumnosti poslusal leta in leta... resnica je, v noben peklenski krog ne pades in nic se ti ne zgodi, kar sam zavestno ne sprejmes, strah je odvec!

Vse kar se zgodi se ti ne zgodi nic proti tvoji volji, za vse smo vedeli kaj bomo tu prestali in sami smo to sprejeli.


Predsmrtni nemir

Opisala vam bom izkušnjo, ki je klasičen primer srhljive resničnosti, v kateri žive vse uspavane duše tega sveta. Vse se je začelo s telefonskim pozivom mojih staršev, ki so mi javili, da oče boluje za rakavim obolenjem. Vseeno je bil oče optimističen. Bil je prepričan, da lahko premaga vse, siguren, da je on tisti, ki upravlja, ki je do zdaj že premagal vse življenjske težave. Do tedaj je bil srečen človek v vseh pogledih. Imel je rak prostate, ki se je razširil na kosti. Dobival je kemoterapijo dvakrat, brez uspeha. Nekega dne sem ga obiskala in v joku mi je dejal:' Umiram.'

Težko sem ga gledala v okrutnih rokah usode. Rekla sem mu, ne skrbi, obstaja reinkarnacija, vse bo v redu, samo moli, Bog je milostljiv. No, dejansko je bila to slaba uteha nekomu, ki ne pozna Boga. Povrh vsega sem se čutila povezano z njegovim trpljenjem, čutila sem njegovo bolečino in strah. Ves čas sem molila. Fizična bolečina je bila pri njemu neznatna v primerjavi z duhovno bolečino, ki jo je občutil. Postal je ponižen.

Vmes sem odhajala v Indijo, dokler me ni poklicala mama. Bila je popolnoma izgubljena. 'Prosim te, pridi. On je v bolnici in rabimo te tu.' Usedla sem se v prvo letalo in odšla k očetu v bolnico, kjer so mi dali privatno sobo in mi dovolili, da tu spim in skrbim za njega. Razumela sem, da se skušajo ljudje čimbolj izogniti resničnosti smrti in da je mati pač prevalila breme name. Ona je odšla domov in bila mirna vedoč, da bom jaz poskrbela za vse. No, tudi ona je globoko v sebi čutila skrb za njega, jaz pa sem bila najboljša rešitev, ki so jo imeli. Nisem sigurna, ampak zdi se mi, da čim se nekaj izmakne njihovi materialni percepciji in kontroli, se popolnoma izgubijo. Jaz sem se čutila zmožno skrbeti za očeta. Mnogi morajo iti sami skozi to, kar bom tu opisala.

Spala sem poleg očeta in skrbela za njegove potrebe. Bolj kot se je približeval konec, bolj je bil blizu drugi, izvenzemeljski dimenziji. Dan pred smrtjo je dejal, da se v prostoru nahajajo ogromni psi in da zunaj lebdi neka grda oseba. Noč pred smrtjo je bil zelo raztresen. 'Odveži mi noge', je govoril nekomu in bil je vidno vznemirjen. Mati in moja hči so se odločile prespati v bolnici, kar ponavadi niso storile. Okoli 20 ure zvečer, me je hči prebudila. 'Pridi hitro, nekaj se dogaja z dedom.'

Pohitela sem do njegove postelje, v kateri se je dvigal:' Prosim te, lepo te prosim, pusti me, osvobodi me. ' Njegov glas je bil ponižen in prestrašen, oči je imel zaprte. V šestih urah je to večkrat ponovil. Poskušal je skočiti s postelje in se skriti pod blazino. Morate razumeti, da je bil kost in koža. Sam ni mogel niti na stranišče, a zdaj je skušal vstati in pobegniti. Premetaval se je kot blazen. Prijela sem ga za ramena in vprašala:'Oče, kaj se dogaja? Ali si dobro?' On je bil prepaden. 'Oh, Sue, poskušal sem pobegniti, res sem poskušal, toda ujeli so me.' Njegov glas je prešel v krik. 'Ona me je ujela'. Naslednje ure sem presedela ob njemu in ga skušal pomiriti. Vpil je brez prestanka.' V imenu Boga, pustite me, samo za deset minut, prosim vas.' Njegov glas je bil nejeveren, a istočasno proseč in ponižen. 'Kaj se dogaja?' sem vprašala. 'Poskušam ti povedati, a enostavno ne morem.' Šele proti jutru sem dojela, da ga mučijo Yamadute, odposlanci iz pekla. Rekla sem očetu, da mi je žal, da nisem tega prej opazila. On je izmučeno prikimal. 'Ali so še tu?' sem vprašala. 'Ne, pustili so me'. Naslednje tri ure sem molila za njega in prosila Boga za milost za njegovo dušo, dokler ni mirno umrl.

Ubogi oče. Okrutni, okrutni materialni svet! Prešlo je samo sedem mesecev od začetka njegove bolezni in njegova 71- letna življenjska zgodba je bila končana. V času, ko se je on boril in premetaval sem in tja sem vprašala sestre, kaj se z njim dogaja. 'Oh, to je normalno. On se samo bori in to večina počne. To se imenuje predsmrtni nemir, sestre hodijo na tečaje za take primere. '

Jaz bi jim rekla, to stanje se imenuje predsmrtni odposlanci pekla. Seveda, njim se svetuje, da bolniku dajo morfij in da ignorirajo njihovo stanje. Dejansko tudi nihče za to ne ve. Jaz sem razumela samo s pomočjo Boga, čeprav me je oče prosil za pomoč. Zavesa iluzije prekriva vse, tako da nihče ne ve, kaj se dogaja, razen umirajočega. Oče je omenil pse. Kasneje sem zvedela, da v Yamaraja spisih, ki dajejo detaljne opise, piše, da psi iz pekla pridejo na mesto umiranja grešnika nekaj dni pred smrtjo.

Ja sati, prav si ugotovila in mislim, da si veliko pomagala svojemu očetu na zadnje ure. Z tvojo pomočjo, ki je bila prisotna v ljubezni in mu je dajala občutek moči, in molitvijo, ki pa je pomagala premagovati hlapce pekla, ki so hoteli nasilno vzeti dušo tvojega očeta, si bila v zelo veliko oporu očetu.

Človeku se nekaj ur ali dan pred smrtjo začne postopoma odpirati notranji duhovni vid in od začetka nakazuje slutnje na smrt, proti koncu pa je že vseskozi prisoten tako, da človek že na tričetrt gleda svoj duhovni svet in hkrati še zaznava telo in svet okrog sebe.

Vedno prvi pride satan po dušo in to tisto, ki si jo je vseskozi pripravljal za pekel. Ker se zelo boji, da bi bil prepozen, že hoče imeti dušo človeka preden ta popolnoma zapusti telo. Od tod izvirajo nepopisne bolečine na zadnjo uro, ker hočejo satanovi pomagači takorekoč iztrgati dušo iz telesa, ker ga še ni popolnoma zapustila.

Ne redko kdaj jim to tudi uspe in takšna duša, ki je nasilno iztrgana iz telesa se ne more takoj zavedati sebe in je zelo prestrašena, z takšno dušo potem z lahkoto opravijo in preden se zave sama sebe je že trdno v peklu.

Če pa takšen umirajoč človek spozna prevaro pekla in se zmore z ponižnostjo pokesati nad seboj, potem se v njemu prebudi moč ljubezni, ki pa je kos vsem peklenskim prevaram in zvijačam. Tako lako odžene vse prikazni, ki vlečejo njegovo dušo iz telesa in preide na novo mirno pot, ki pelje vstran od pekla.

No nazadnje še moje sožalje za tebi vsekakor ljubečega očeta.

No pa lep pozdrav in spreglejmo prevare in zvijače pekla še preden pride zadnja ura.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Bamby on 12.10.2008 at 03:07:36


wrote on 11.10.2008 at 20:36:13:
Ljudje smo postavili užitek na najvišjo inštanco in ga poveličujemo.

Imaš možnost izbire, zakaj potem to počneš?


wrote on 11.10.2008 at 20:36:13:
Duhovnost nima nič z užitkom. Užitek je proizvod misli, spomina, ...

In misel je del duhovnosti.
In spomin je del duhovnosti.

Torej je tudi užitek del duhovnosti.


wrote on 11.10.2008 at 20:36:13:
... ki neko ugodje poveličuje in ga hoče ponovno izkusiti.

Imaš možnost izbire in ti tega ni potrebno početi, zakaj potem to počneš?


wrote on 11.10.2008 at 20:36:13:
Užitek je vedno v preteklosti je spomin, prav tako kot izkušnja.

Ne, ...

... užitek je vedno v sedanjosti, tudi spomin je vedno v sedanjosti, tudi izkušnja je vedno v sedanjosti, ...

... ker edino skozi sedanjost  lahko doživljamo svet okoli sebe, ker edino skozi sedanjost  lahko doživljamo  sebe (se zavedamo), lahko pa se spominjamo dogodkov, ki so se zgodili v preteklosti vendar samo skozi ta trenutek sedaj, ki ga trenutno živimo, Alojz temu reče, kot sem ga razumel,  "večno-sedaj".  ;)

Vse se dogaja "večno-sedaj"  :)


wrote on 11.10.2008 at 20:36:13:
Duhovnost pa ni življenje v preteklosti.

To pa res drži, tudi slepa kura zrno najde.   ;)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 12.10.2008 at 10:06:29

Bambi, ti si pa res zelo duhoven in pameten. Celo pismen si in se preizkušaš v razlaganju tujih sestavkov. Kot znani hostnik in priznana škrtica lepo napreduješ.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by satis on 12.10.2008 at 10:21:06


M.L. wrote on 12.10.2008 at 01:20:42:

satis wrote on 11.10.2008 at 12:28:22:
Etrex je napisal tale odgovor v temi "Moderna civilizacija", kar mi je dalo navdih, da odprem temo z osupljivo izkušnjo harekrišna vernice, ki jo je doživljala ob umiranju očeta.Quote:
Satis

Ne plast Bostyja z nekimi naucenimi forami ki ne drzijo v resnici, se ne cudim da je tako zmesan, ce pa je taksne neumnosti poslusal leta in leta... resnica je, v noben peklenski krog ne pades in nic se ti ne zgodi, kar sam zavestno ne sprejmes, strah je odvec!

Vse kar se zgodi se ti ne zgodi nic proti tvoji volji, za vse smo vedeli kaj bomo tu prestali in sami smo to sprejeli.


Predsmrtni nemir

Opisala vam bom izkušnjo, ki je klasičen primer srhljive resničnosti, v kateri žive vse uspavane duše tega sveta. Vse se je začelo s telefonskim pozivom mojih staršev, ki so mi javili, da oče boluje za rakavim obolenjem. Vseeno je bil oče optimističen. Bil je prepričan, da lahko premaga vse, siguren, da je on tisti, ki upravlja, ki je do zdaj že premagal vse življenjske težave. Do tedaj je bil srečen človek v vseh pogledih. Imel je rak prostate, ki se je razširil na kosti. Dobival je kemoterapijo dvakrat, brez uspeha. Nekega dne sem ga obiskala in v joku mi je dejal:' Umiram.'

Težko sem ga gledala v okrutnih rokah usode. Rekla sem mu, ne skrbi, obstaja reinkarnacija, vse bo v redu, samo moli, Bog je milostljiv. No, dejansko je bila to slaba uteha nekomu, ki ne pozna Boga. Povrh vsega sem se čutila povezano z njegovim trpljenjem, čutila sem njegovo bolečino in strah. Ves čas sem molila. Fizična bolečina je bila pri njemu neznatna v primerjavi z duhovno bolečino, ki jo je občutil. Postal je ponižen.

Vmes sem odhajala v Indijo, dokler me ni poklicala mama. Bila je popolnoma izgubljena. 'Prosim te, pridi. On je v bolnici in rabimo te tu.' Usedla sem se v prvo letalo in odšla k očetu v bolnico, kjer so mi dali privatno sobo in mi dovolili, da tu spim in skrbim za njega. Razumela sem, da se skušajo ljudje čimbolj izogniti resničnosti smrti in da je mati pač prevalila breme name. Ona je odšla domov in bila mirna vedoč, da bom jaz poskrbela za vse. No, tudi ona je globoko v sebi čutila skrb za njega, jaz pa sem bila najboljša rešitev, ki so jo imeli. Nisem sigurna, ampak zdi se mi, da čim se nekaj izmakne njihovi materialni percepciji in kontroli, se popolnoma izgubijo. Jaz sem se čutila zmožno skrbeti za očeta. Mnogi morajo iti sami skozi to, kar bom tu opisala.

Spala sem poleg očeta in skrbela za njegove potrebe. Bolj kot se je približeval konec, bolj je bil blizu drugi, izvenzemeljski dimenziji. Dan pred smrtjo je dejal, da se v prostoru nahajajo ogromni psi in da zunaj lebdi neka grda oseba. Noč pred smrtjo je bil zelo raztresen. 'Odveži mi noge', je govoril nekomu in bil je vidno vznemirjen. Mati in moja hči so se odločile prespati v bolnici, kar ponavadi niso storile. Okoli 20 ure zvečer, me je hči prebudila. 'Pridi hitro, nekaj se dogaja z dedom.'

Pohitela sem do njegove postelje, v kateri se je dvigal:' Prosim te, lepo te prosim, pusti me, osvobodi me. ' Njegov glas je bil ponižen in prestrašen, oči je imel zaprte. V šestih urah je to večkrat ponovil. Poskušal je skočiti s postelje in se skriti pod blazino. Morate razumeti, da je bil kost in koža. Sam ni mogel niti na stranišče, a zdaj je skušal vstati in pobegniti. Premetaval se je kot blazen. Prijela sem ga za ramena in vprašala:'Oče, kaj se dogaja? Ali si dobro?' On je bil prepaden. 'Oh, Sue, poskušal sem pobegniti, res sem poskušal, toda ujeli so me.' Njegov glas je prešel v krik. 'Ona me je ujela'. Naslednje ure sem presedela ob njemu in ga skušal pomiriti. Vpil je brez prestanka.' V imenu Boga, pustite me, samo za deset minut, prosim vas.' Njegov glas je bil nejeveren, a istočasno proseč in ponižen. 'Kaj se dogaja?' sem vprašala. 'Poskušam ti povedati, a enostavno ne morem.' Šele proti jutru sem dojela, da ga mučijo Yamadute, odposlanci iz pekla. Rekla sem očetu, da mi je žal, da nisem tega prej opazila. On je izmučeno prikimal. 'Ali so še tu?' sem vprašala. 'Ne, pustili so me'. Naslednje tri ure sem molila za njega in prosila Boga za milost za njegovo dušo, dokler ni mirno umrl.

Ubogi oče. Okrutni, okrutni materialni svet! Prešlo je samo sedem mesecev od začetka njegove bolezni in njegova 71- letna življenjska zgodba je bila končana. V času, ko se je on boril in premetaval sem in tja sem vprašala sestre, kaj se z njim dogaja. 'Oh, to je normalno. On se samo bori in to večina počne. To se imenuje predsmrtni nemir, sestre hodijo na tečaje za take primere. '

Jaz bi jim rekla, to stanje se imenuje predsmrtni odposlanci pekla. Seveda, njim se svetuje, da bolniku dajo morfij in da ignorirajo njihovo stanje. Dejansko tudi nihče za to ne ve. Jaz sem razumela samo s pomočjo Boga, čeprav me je oče prosil za pomoč. Zavesa iluzije prekriva vse, tako da nihče ne ve, kaj se dogaja, razen umirajočega. Oče je omenil pse. Kasneje sem zvedela, da v Yamaraja spisih, ki dajejo detaljne opise, piše, da psi iz pekla pridejo na mesto umiranja grešnika nekaj dni pred smrtjo.

Ja sati, prav si ugotovila in mislim, da si veliko pomagala svojemu očetu na zadnje ure. Z tvojo pomočjo, ki je bila prisotna v ljubezni in mu je dajala občutek moči, in molitvijo, ki pa je pomagala premagovati hlapce pekla, ki so hoteli nasilno vzeti dušo tvojega očeta, si bila v zelo veliko oporu očetu.

Človeku se nekaj ur ali dan pred smrtjo začne postopoma odpirati notranji duhovni vid in od začetka nakazuje slutnje na smrt, proti koncu pa je že vseskozi prisoten tako, da človek že na tričetrt gleda svoj duhovni svet in hkrati še zaznava telo in svet okrog sebe.

Vedno prvi pride satan po dušo in to tisto, ki si jo je vseskozi pripravljal za pekel. Ker se zelo boji, da bi bil prepozen, že hoče imeti dušo človeka preden ta popolnoma zapusti telo. Od tod izvirajo nepopisne bolečine na zadnjo uro, ker hočejo satanovi pomagači takorekoč iztrgati dušo iz telesa, ker ga še ni popolnoma zapustila.

Ne redko kdaj jim to tudi uspe in takšna duša, ki je nasilno iztrgana iz telesa se ne more takoj zavedati sebe in je zelo prestrašena, z takšno dušo potem z lahkoto opravijo in preden se zave sama sebe je že trdno v peklu.

Če pa takšen umirajoč človek spozna prevaro pekla in se zmore z ponižnostjo pokesati nad seboj, potem se v njemu prebudi moč ljubezni, ki pa je kos vsem peklenskim prevaram in zvijačam. Tako lako odžene vse prikazni, ki vlečejo njegovo dušo iz telesa in preide na novo mirno pot, ki pelje vstran od pekla.

No nazadnje še moje sožalje za tebi vsekakor ljubečega očeta.

No pa lep pozdrav in spreglejmo prevare in zvijače pekla še preden pride zadnja ura.


M.L., hvala ti za prijazne besede! Ampak to izkušnjo je doživela neka ameriška vernica, moj oči je na srečo še živ in zdrav. Res pa je, da na koncu živimo v svetu, kjer se vsak bori za obstanek, a na koncu nihče ne obstane. Tako da nas vse prej ali slej čaka bližnje srečanje s smrtjo.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Poet on 12.10.2008 at 11:03:57

Satis

Lepe besede Malega Lulčka ti ne bodo nič pomagale. Kaj ne vidiš, da lepe besede niso še nikomur nikoli nič pomagale, zato pa je tako kot je. Vsi samo izrekajo lepe besede, v sebi so pa togotni kot sam hudič. V to sem prepričan, da je Mali Lulček v sebi razjarjen kot sam Satan, pa se tu na forumu samo finega gospoda dela. Fej za tako licemerstvo, se posračkam nanj.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 12.10.2008 at 12:31:01

Sati, jaz sem pa mislil, da je to tvoja izkušnja, no pa nič ne de. Tvojemu očetu pa želim še veliko zdravja in tvoje ljubezni, ki mu je sigurno naklonjena.

Ja, pomembno je spoznati prvo pot, da onkraj ne zapademo trdi noči.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 12.10.2008 at 12:33:30


Poet wrote on 12.10.2008 at 11:03:57:
Satis

Lepe besede Malega Lulčka ti ne bodo nič pomagale. Kaj ne vidiš, da lepe besede niso še nikomur nikoli nič pomagale, zato pa je tako kot je. Vsi samo izrekajo lepe besede, v sebi so pa togotni kot sam hudič. V to sem prepričan, da je Mali Lulček v sebi razjarjen kot sam Satan, pa se tu na forumu samo finega gospoda dela. Fej za tako licemerstvo, se posračkam nanj.

Poet, a po sebi druge sodiš????

Pa lep pozdrav in pazimo se hude jeze, kajti to je največji izrodek pekla.


Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 12.10.2008 at 12:37:23

No, tu gre za lep + znan primer duhovnega boja z negativnimi duhovi ki poizkušajo zapeljati/odvesti dušo na svojo slabo stran, čeprav so bili tu že malo prekmalu na delu  :'(.

Vendar je to Stvarnik verjetno dopustil da se je tako zgodilo ravno za nas, duhovneže, da se iz tega dogodka kaj koristnega duhovnega naučimo . 8-)

Poznam veliko obsmrtnih + posmrtnih dogajanj + me to tudi zanima  8-) ::).

Dober text, Satis, me kar malo spominja na knjigo "V objemu Svetlobe " .

In, da, tudi M.L. po moje da pozna podobne obsmrtne situacije  ::).

Svetlobni pozdrav , čaw , ... 8-)...

by Boštyxz + Lovelovers + # :-*#

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 12.10.2008 at 12:57:21


Boštyxz wrote on 12.10.2008 at 12:37:23:
No, tu gre za lep + znan primer duhovnega boja z negativnimi duhovi ki poizkušajo zapeljati/odvesti dušo na svojo slabo stran, čeprav so bili tu že malo prekmalu na delu  :'(.

Vendar je to Stvarnik verjetno dopustil da se je tako zgodilo ravno za nas, duhovneže, da se iz tega dogodka kaj koristnega duhovnega naučimo . 8-)

Poznam veliko obsmrtnih + posmrtnih dogajanj + me to tudi zanima  8-) ::).

Dober text, Satis, me kar malo spominja na knjigo "V objemu Svetlobe " .

In, da, tudi M.L. po moje da pozna podobne obsmrtne situacije  ::).

Svetlobni pozdrav , čaw , ... 8-)...

by Boštyxz + Lovelovers + # :-*#

Pa kaj, si po 15 letih bojevanja z zlom v sebi še vedno v borbi? Daj že enkrat zavrzi te bedne knjige, ki te spravljajo samo v borbo in samoobrambo. Postani bolj samozaveden in zavrzi hlačke večnega učenca v boju z zlemi duhci.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Nahatee on 12.10.2008 at 17:58:25


M.L. wrote on 12.10.2008 at 01:20:42:
Vedno prvi pride satan po dušo in to tisto, ki si jo je vseskozi pripravljal za pekel. Ker se zelo boji, da bi bil prepozen, že hoče imeti dušo človeka preden ta popolnoma zapusti telo. Od tod izvirajo nepopisne bolečine na zadnjo uro, ker hočejo satanovi pomagači takorekoč iztrgati dušo iz telesa, ker ga še ni popolnoma zapustila.

Ne redko kdaj jim to tudi uspe in takšna duša, ki je nasilno iztrgana iz telesa se ne more takoj zavedati sebe in je zelo prestrašena, z takšno dušo potem z lahkoto opravijo in preden se zave sama sebe je že trdno v peklu.


Kateri del dojejev X si gledal, oziroma katero sezono, ker sem jo očitno zamudila.   ;D ;D ;D

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 13.10.2008 at 06:25:56


wrote on 12.10.2008 at 17:58:25:

M.L. wrote on 12.10.2008 at 01:20:42:
Vedno prvi pride satan po dušo in to tisto, ki si jo je vseskozi pripravljal za pekel. Ker se zelo boji, da bi bil prepozen, že hoče imeti dušo človeka preden ta popolnoma zapusti telo. Od tod izvirajo nepopisne bolečine na zadnjo uro, ker hočejo satanovi pomagači takorekoč iztrgati dušo iz telesa, ker ga še ni popolnoma zapustila.

Ne redko kdaj jim to tudi uspe in takšna duša, ki je nasilno iztrgana iz telesa se ne more takoj zavedati sebe in je zelo prestrašena, z takšno dušo potem z lahkoto opravijo in preden se zave sama sebe je že trdno v peklu.


Kateri del dojejev X si gledal, oziroma katero sezono, ker sem jo očitno zamudila.   ;D ;D ;D


Nahatee, ti si čiiist' za časom  :'( .

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 13.10.2008 at 06:40:14

Moram pa še povedati , da ta strah po drugi strani izhaja tudi iz "navideznega" strahu duše same, če je tu v materijalnem svetu živela manj duhovno , torej se vdajala materialnemu / čutnemu življenju .

Taka duša, je v tem zemeljskem življenju - namesto da bi živela duhovno dejavno - živela nekako kot na "duhovnem dopustu" zaradi svoje duhovne lenobe. :P

Ker pa sluti + ve, da bo treba onstran precej bolj trdo poprijeti za delo , pravo - duhovno delo - na sebi, si pred smrtjo potem ustvari nek tak navidezen strah pred negotovostjo onstranstva . :-?

In tega strahu se potem oklepa do zadnjega trenutka prehoda  :'(.

Seveda ob tem izgubi tudi preveč energije, tako da onstran že itak osiromašena duša pride še bolj klavrnega stanja :'(

In spet imamo lep primer samoprevare , prek katere si duše včasih ustvarijo hud strah , preko katerega nikakor ne morejo , čeprav to sploh ni upravičen strah. :P

No, po drugi strani pa enega takšnega duhovnega lenobneža tudi poznamo , čeprav smo mu po eni strani tudi vsi malo podobni . :P

To pa vse samo pove, da moramo biti duhovno karseda čimbolj dejavni, sicer kmalu pademo pod vpliv lenobneža/smrti , in potem kmalu obžalujemo svojo napačno odločitev  :'(

Zatorej pa lep + dejaven dan , vam želimo vse dni, ...

from Boštyxz + active positive souls + # :-*#

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Nahatee on 13.10.2008 at 09:32:45


Boštyxz wrote on 13.10.2008 at 06:25:56:
Nahatee, ti si čiiist' za časom  :'( .


Za časom si ti in tvoj prijatelj M.L. s svojimi RKC strašenji  [smiley=evil.gif] [smiley=evil.gif] [smiley=evil.gif]  18 stoletje je že zdavnaj mimo. Zdaj smo v 21 stoletju, če še nisi opazil.     Smiley

  [smiley=bath.gif]


Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 13.10.2008 at 09:44:10


wrote on 13.10.2008 at 09:32:45:

Boštyxz wrote on 13.10.2008 at 06:25:56:
Nahatee, ti si čiiist' za časom  :'( .


Za časom si ti in tvoj prijatelj M.L. s svojimi RKC strašenji  [smiley=evil.gif] [smiley=evil.gif] [smiley=evil.gif]  18 stoletje je že zdavnaj mimo. Zdaj smo v 21 stoletju, če še nisi opazil.     Smiley

  [smiley=bath.gif]


Heh, pa kaj ti nisem že zdavnaj rekel , da že pusti rkc + njene zmote zaradi katerih bo kmalu skoraj propadla  :P.

Mi pač ciljamo na Večnost, 8-) ne pa na tvoje 18 - 21 stoletje  :P.

Pa dober + lep jasen dan iznad tele duhovne ljubljanskokotlovske megle ti želimo , ... :D ;) 8-) ::)...

by Sun Positivers + # :-*#

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Nahatee on 13.10.2008 at 10:03:59


satis wrote on 11.10.2008 at 12:28:22:
Predsmrtni nemir

Opisala vam bom izkušnjo, ki je klasičen primer srhljive resničnosti, v kateri žive vse uspavane duše tega sveta. Vse se je začelo s telefonskim pozivom mojih staršev, ki so mi javili, da oče boluje za rakavim obolenjem. Vseeno je bil oče optimističen. Bil je prepričan, da lahko premaga vse, siguren, da je on tisti, ki upravlja, ki je do zdaj že premagal vse življenjske težave. Do tedaj je bil srečen človek v vseh pogledih. Imel je rak prostate, ki se je razširil na kosti. Dobival je kemoterapijo dvakrat, brez uspeha. Nekega dne sem ga obiskala in v joku mi je dejal:' Umiram.'

Težko sem ga gledala v okrutnih rokah usode. Rekla sem mu, ne skrbi, obstaja reinkarnacija, vse bo v redu, samo moli, Bog je milostljiv. No, dejansko je bila to slaba uteha nekomu, ki ne pozna Boga. Povrh vsega sem se čutila povezano z njegovim trpljenjem, čutila sem njegovo bolečino in strah. Ves čas sem molila. Fizična bolečina je bila pri njemu neznatna v primerjavi z duhovno bolečino, ki jo je občutil. Postal je ponižen.

Vmes sem odhajala v Indijo, dokler me ni poklicala mama. Bila je popolnoma izgubljena. 'Prosim te, pridi. On je v bolnici in rabimo te tu.' Usedla sem se v prvo letalo in odšla k očetu v bolnico, kjer so mi dali privatno sobo in mi dovolili, da tu spim in skrbim za njega. Razumela sem, da se skušajo ljudje čimbolj izogniti resničnosti smrti in da je mati pač prevalila breme name. Ona je odšla domov in bila mirna vedoč, da bom jaz poskrbela za vse. No, tudi ona je globoko v sebi čutila skrb za njega, jaz pa sem bila najboljša rešitev, ki so jo imeli. Nisem sigurna, ampak zdi se mi, da čim se nekaj izmakne njihovi materialni percepciji in kontroli, se popolnoma izgubijo. Jaz sem se čutila zmožno skrbeti za očeta. Mnogi morajo iti sami skozi to, kar bom tu opisala.

Spala sem poleg očeta in skrbela za njegove potrebe. Bolj kot se je približeval konec, bolj je bil blizu drugi, izvenzemeljski dimenziji. Dan pred smrtjo je dejal, da se v prostoru nahajajo ogromni psi in da zunaj lebdi neka grda oseba. Noč pred smrtjo je bil zelo raztresen. 'Odveži mi noge', je govoril nekomu in bil je vidno vznemirjen. Mati in moja hči so se odločile prespati v bolnici, kar ponavadi niso storile. Okoli 20 ure zvečer, me je hči prebudila. 'Pridi hitro, nekaj se dogaja z dedom.'

Pohitela sem do njegove postelje, v kateri se je dvigal:' Prosim te, lepo te prosim, pusti me, osvobodi me. ' Njegov glas je bil ponižen in prestrašen, oči je imel zaprte. V šestih urah je to večkrat ponovil. Poskušal je skočiti s postelje in se skriti pod blazino. Morate razumeti, da je bil kost in koža. Sam ni mogel niti na stranišče, a zdaj je skušal vstati in pobegniti. Premetaval se je kot blazen. Prijela sem ga za ramena in vprašala:'Oče, kaj se dogaja? Ali si dobro?' On je bil prepaden. 'Oh, Sue, poskušal sem pobegniti, res sem poskušal, toda ujeli so me.' Njegov glas je prešel v krik. 'Ona me je ujela'. Naslednje ure sem presedela ob njemu in ga skušal pomiriti. Vpil je brez prestanka.' V imenu Boga, pustite me, samo za deset minut, prosim vas.' Njegov glas je bil nejeveren, a istočasno proseč in ponižen. 'Kaj se dogaja?' sem vprašala. 'Poskušam ti povedati, a enostavno ne morem.' Šele proti jutru sem dojela, da ga mučijo Yamadute, odposlanci iz pekla. Rekla sem očetu, da mi je žal, da nisem tega prej opazila. On je izmučeno prikimal. 'Ali so še tu?' sem vprašala. 'Ne, pustili so me'. Naslednje tri ure sem molila za njega in prosila Boga za milost za njegovo dušo, dokler ni mirno umrl.

Ubogi oče. Okrutni, okrutni materialni svet! Prešlo je samo sedem mesecev od začetka njegove bolezni in njegova 71- letna življenjska zgodba je bila končana. V času, ko se je on boril in premetaval sem in tja sem vprašala sestre, kaj se z njim dogaja. 'Oh, to je normalno. On se samo bori in to večina počne. To se imenuje predsmrtni nemir, sestre hodijo na tečaje za take primere. '

Jaz bi jim rekla, to stanje se imenuje predsmrtni odposlanci pekla. Seveda, njim se svetuje, da bolniku dajo morfij in da ignorirajo njihovo stanje. Dejansko tudi nihče za to ne ve. Jaz sem razumela samo s pomočjo Boga, čeprav me je oče prosil za pomoč. Zavesa iluzije prekriva vse, tako da nihče ne ve, kaj se dogaja, razen umirajočega. Oče je omenil pse. Kasneje sem zvedela, da v Yamaraja spisih, ki dajejo detaljne opise, piše, da psi iz pekla pridejo na mesto umiranja grešnika nekaj dni pred smrtjo.


Vprašanje kaj se je tu dogajalo z umirajočim ampak tale opis je čisto prirejen v prid tvoje religije.  
Če malo bolje pomislim se radi hvalite kako sveto ime, tulasi in že sama prisotnost bhakte odganja vse zlo, a v tej zgodbi očitno temu ni tako.  Kljub prisotnosti vernice, naj bi ga demoni mučili, do zadnje ure, ko je nato mirno umrl.

Veš tudi moj dedek je umrl za rakom in ko se je razširil po vsem telesu je imel bolečine ( tudi povedal je ), ki so mu jih blažili z morfijem. Zadnje dni je le za po nekaj minut prišel k sebi in ko je videl da so ob njem najbližji je to sprejel z hvaležnostjo in mirnostjo. Zadnje minute življenja je tudi še prišel k sebi, govoril s hčerko in potem mirno umrl.

Pa je živel čisto povprečno življenje, po veri nagnjen h krščanstvu a noben goreč vernik ni bil.

Lep pozdrav   :)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Nahatee on 13.10.2008 at 10:28:28


Boštyxz wrote on 13.10.2008 at 09:44:10:

wrote on 13.10.2008 at 09:32:45:

Boštyxz wrote on 13.10.2008 at 06:25:56:
Nahatee, ti si čiiist' za časom  :'( .


Za časom si ti in tvoj prijatelj M.L. s svojimi RKC strašenji  [smiley=evil.gif] [smiley=evil.gif] [smiley=evil.gif]  18 stoletje je že zdavnaj mimo. Zdaj smo v 21 stoletju, če še nisi opazil.     Smiley

  [smiley=bath.gif]


Heh, pa kaj ti nisem že zdavnaj rekel , da že pusti rkc + njene zmote zaradi katerih bo kmalu skoraj propadla  :P.

Mi pač ciljamo na Večnost, 8-) ne pa na tvoje 18 - 21 stoletje  :P.

Pa dober + lep jasen dan iznad tele duhovne ljubljanskokotlovske megle ti želimo , ... :D ;) 8-) ::)...

by Sun Positivers + # :-*#


Ti Sun Positivers ciljaj kamor hočeš, a glede na tvoje poste si obstal nekje v srednjem veku, kjer se je ljudi še dalo strašiti z nekim namišljenim satančkom.   [smiley=evil.gif]

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by satis on 13.10.2008 at 12:31:13


wrote on 13.10.2008 at 10:03:59:

satis wrote on 11.10.2008 at 12:28:22:
Predsmrtni nemir

Opisala vam bom izkušnjo, ki je klasičen primer srhljive resničnosti, v kateri žive vse uspavane duše tega sveta. Vse se je začelo s telefonskim pozivom mojih staršev, ki so mi javili, da oče boluje za rakavim obolenjem. Vseeno je bil oče optimističen. Bil je prepričan, da lahko premaga vse, siguren, da je on tisti, ki upravlja, ki je do zdaj že premagal vse življenjske težave. Do tedaj je bil srečen človek v vseh pogledih. Imel je rak prostate, ki se je razširil na kosti. Dobival je kemoterapijo dvakrat, brez uspeha. Nekega dne sem ga obiskala in v joku mi je dejal:' Umiram.'

Težko sem ga gledala v okrutnih rokah usode. Rekla sem mu, ne skrbi, obstaja reinkarnacija, vse bo v redu, samo moli, Bog je milostljiv. No, dejansko je bila to slaba uteha nekomu, ki ne pozna Boga. Povrh vsega sem se čutila povezano z njegovim trpljenjem, čutila sem njegovo bolečino in strah. Ves čas sem molila. Fizična bolečina je bila pri njemu neznatna v primerjavi z duhovno bolečino, ki jo je občutil. Postal je ponižen.

Vmes sem odhajala v Indijo, dokler me ni poklicala mama. Bila je popolnoma izgubljena. 'Prosim te, pridi. On je v bolnici in rabimo te tu.' Usedla sem se v prvo letalo in odšla k očetu v bolnico, kjer so mi dali privatno sobo in mi dovolili, da tu spim in skrbim za njega. Razumela sem, da se skušajo ljudje čimbolj izogniti resničnosti smrti in da je mati pač prevalila breme name. Ona je odšla domov in bila mirna vedoč, da bom jaz poskrbela za vse. No, tudi ona je globoko v sebi čutila skrb za njega, jaz pa sem bila najboljša rešitev, ki so jo imeli. Nisem sigurna, ampak zdi se mi, da čim se nekaj izmakne njihovi materialni percepciji in kontroli, se popolnoma izgubijo. Jaz sem se čutila zmožno skrbeti za očeta. Mnogi morajo iti sami skozi to, kar bom tu opisala.

Spala sem poleg očeta in skrbela za njegove potrebe. Bolj kot se je približeval konec, bolj je bil blizu drugi, izvenzemeljski dimenziji. Dan pred smrtjo je dejal, da se v prostoru nahajajo ogromni psi in da zunaj lebdi neka grda oseba. Noč pred smrtjo je bil zelo raztresen. 'Odveži mi noge', je govoril nekomu in bil je vidno vznemirjen. Mati in moja hči so se odločile prespati v bolnici, kar ponavadi niso storile. Okoli 20 ure zvečer, me je hči prebudila. 'Pridi hitro, nekaj se dogaja z dedom.'

Pohitela sem do njegove postelje, v kateri se je dvigal:' Prosim te, lepo te prosim, pusti me, osvobodi me. ' Njegov glas je bil ponižen in prestrašen, oči je imel zaprte. V šestih urah je to večkrat ponovil. Poskušal je skočiti s postelje in se skriti pod blazino. Morate razumeti, da je bil kost in koža. Sam ni mogel niti na stranišče, a zdaj je skušal vstati in pobegniti. Premetaval se je kot blazen. Prijela sem ga za ramena in vprašala:'Oče, kaj se dogaja? Ali si dobro?' On je bil prepaden. 'Oh, Sue, poskušal sem pobegniti, res sem poskušal, toda ujeli so me.' Njegov glas je prešel v krik. 'Ona me je ujela'. Naslednje ure sem presedela ob njemu in ga skušal pomiriti. Vpil je brez prestanka.' V imenu Boga, pustite me, samo za deset minut, prosim vas.' Njegov glas je bil nejeveren, a istočasno proseč in ponižen. 'Kaj se dogaja?' sem vprašala. 'Poskušam ti povedati, a enostavno ne morem.' Šele proti jutru sem dojela, da ga mučijo Yamadute, odposlanci iz pekla. Rekla sem očetu, da mi je žal, da nisem tega prej opazila. On je izmučeno prikimal. 'Ali so še tu?' sem vprašala. 'Ne, pustili so me'. Naslednje tri ure sem molila za njega in prosila Boga za milost za njegovo dušo, dokler ni mirno umrl.

Ubogi oče. Okrutni, okrutni materialni svet! Prešlo je samo sedem mesecev od začetka njegove bolezni in njegova 71- letna življenjska zgodba je bila končana. V času, ko se je on boril in premetaval sem in tja sem vprašala sestre, kaj se z njim dogaja. 'Oh, to je normalno. On se samo bori in to večina počne. To se imenuje predsmrtni nemir, sestre hodijo na tečaje za take primere. '

Jaz bi jim rekla, to stanje se imenuje predsmrtni odposlanci pekla. Seveda, njim se svetuje, da bolniku dajo morfij in da ignorirajo njihovo stanje. Dejansko tudi nihče za to ne ve. Jaz sem razumela samo s pomočjo Boga, čeprav me je oče prosil za pomoč. Zavesa iluzije prekriva vse, tako da nihče ne ve, kaj se dogaja, razen umirajočega. Oče je omenil pse. Kasneje sem zvedela, da v Yamaraja spisih, ki dajejo detaljne opise, piše, da psi iz pekla pridejo na mesto umiranja grešnika nekaj dni pred smrtjo.


Vprašanje kaj se je tu dogajalo z umirajočim ampak tale opis je čisto prirejen v prid tvoje religije.  
Če malo bolje pomislim se radi hvalite kako sveto ime, tulasi in že sama prisotnost bhakte odganja vse zlo, a v tej zgodbi očitno temu ni tako.  Kljub prisotnosti vernice, naj bi ga demoni mučili, do zadnje ure, ko je nato mirno umrl.

Veš tudi moj dedek je umrl za rakom in ko se je razširil po vsem telesu je imel bolečine ( tudi povedal je ), ki so mu jih blažili z morfijem. Zadnje dni je le za po nekaj minut prišel k sebi in ko je videl da so ob njem najbližji je to sprejel z hvaležnostjo in mirnostjo. Zadnje minute življenja je tudi še prišel k sebi, govoril s hčerko in potem mirno umrl.

Pa je živel čisto povprečno življenje, po veri nagnjen h krščanstvu a noben goreč vernik ni bil.

Lep pozdrav   :)


Ne, nikakor se ne gre za redko izkušnjo, ki naj bi šla v prid neki veri ali vernici. Ti pojavi so tako zelo pogosti, da pozna medicina celo izraz zanje.

http://www.hospicepatients.org/terminal-agitation.html

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 13.10.2008 at 13:15:16


wrote on 13.10.2008 at 10:28:28:

Boštyxz wrote on 13.10.2008 at 09:44:10:

wrote on 13.10.2008 at 09:32:45:

Boštyxz wrote on 13.10.2008 at 06:25:56:
Nahatee, ti si čiiist' za časom  :'( .


Za časom si ti in tvoj prijatelj M.L. s svojimi RKC strašenji  [smiley=evil.gif] [smiley=evil.gif] [smiley=evil.gif]  18 stoletje je že zdavnaj mimo. Zdaj smo v 21 stoletju, če še nisi opazil.     Smiley

  [smiley=bath.gif]


Heh, pa kaj ti nisem že zdavnaj rekel , da že pusti rkc + njene zmote zaradi katerih bo kmalu skoraj propadla  :P.

Mi pač ciljamo na Večnost, 8-) ne pa na tvoje 18 - 21 stoletje  :P.

Pa dober + lep jasen dan iznad tele duhovne ljubljanskokotlovske megle ti želimo , ... :D ;) 8-) ::)...

by Sun Positivers + # :-*#


Ti Sun Positivers ciljaj kamor hočeš, a glede na tvoje poste si obstal nekje v srednjem veku, kjer se je ljudi še dalo strašiti z nekim namišljenim satančkom.   [smiley=evil.gif]


Seveda, tako kratkovidno razmišljaš, ker imaš pač premalo duhovnega vpogleda/uvida v duhovne zadeve/dogajanja , zato pa govoriš + sodiš tako . :P

No, pa boljši + duhovnejši dan ti želimo , ... 8-)... ::)...

by Boštyxz + Spiritual lovers + # :-*#

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by plesnamesecu on 13.10.2008 at 13:33:35

http://www.hospicepatients.org/terminal-agitation.html

Tale članek kaže nek deformiran odnos do človeka. Kot da bi govoril o poskusih v laboratoriju, ne pa o živih ljudeh, ki se soočajo s svojimi psihičnimi procesi. Medikalizacija je lahko vedno in povsod rešitev samo v sistemu, ki obravnava ljudi kot stvari, ki služijo potrebam nekoga tretjega.

Meni primer te harekrišnovke še največ pove o kulturi umiranja v zahodni civilizaciji. Ni naključje, da je pripadnica neke verske skupnosti edina psihično zmožna soočenja z umiranjem - ostali prepustijo to nalogo brezosebnim institucijam.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Poet on 13.10.2008 at 21:21:58


wrote on 13.10.2008 at 13:33:35:
http://www.hospicepatients.org/terminal-agitation.html

Tale članek kaže nek deformiran odnos do človeka. Kot da bi govoril o poskusih v laboratoriju, ne pa o živih ljudeh, ki se soočajo s svojimi psihičnimi procesi. Medikalizacija je lahko vedno in povsod rešitev samo v sistemu, ki obravnava ljudi kot stvari, ki služijo potrebam nekoga tretjega.

Meni primer te harekrišnovke še največ pove o kulturi umiranja v zahodni civilizaciji. Ni naključje, da je pripadnica neke verske skupnosti edina psihično zmožna soočenja z umiranjem - ostali prepustijo to nalogo brezosebnim institucijam.

S svojo smrtjo se mora človek soočiti sam, brez pomoči drugega, saj nihče ne bo umrl namesto osebe, ki umira.

Mislim, da bi bilo skrajno otročje pričakovati od inštitucij, da bi človeku "pomagale" ob smrtni uri. Saj celotna civilizacijska zagata sloni ravno na tem, da se ljudje 100% preveč zatakajo k raznim inštitucijam po pomoč, nasvet, vodilo kako naj živijo svoje življenje - to je torej osnovni problem, ljudje morajo obrniti svoj hrbet inštitucijam in se zanašati edino na svoj notranji glas. Potem ne bo več nobenega problema, in vsak se bo lahko soočil s svojo lastno smrtjo, saj je to edina stvar, ki je človeku lastna. Poleg življenja, samo življenje je sedaj obremenjeno z izrazi "kako?" naj se živi, tako da vsi ljudje sedaj živimo isto zlagano življenje, ne pa individualno sebi lastno.

Lp, Poet

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by plesnamesecu on 13.10.2008 at 21:41:02

Sploh ne gre za to, da bi nekdo umrl namesto tebe. Je pa drugače, če človek umre med svojci, v domačem okolju, ali pa v brezdušnem okolju, med tujci.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Poet on 13.10.2008 at 22:10:34


wrote on 13.10.2008 at 21:41:02:
Sploh ne gre za to, da bi nekdo umrl namesto tebe. Je pa drugače, če človek umre med svojci, v domačem okolju, ali pa v brezdušnem okolju, med tujci.

Sej pravim, da se gre samo zato, da bi ljudje morali biti sposobni umreti v prav vsakem okolju. To pa lahko storis samo, ce si celo zivljenje v bistvu zivljenje pucas, ne pa da te ob smrti vse dohiti in hoces vse za nazaj resiti.

Sploh pa ni vazno kje umres, umrl bos tako ali tako, vazno je samo tvoje umsko stanje, ki pa NI odvisno od drugih ljudi. Tko.

V bistvu je se lazje umreti kje na samem, tako kot volkovi: Vukovi umiru sami, poje Novkovic, ker ti familija samo bedarije mece v glavo s tistimi svojimi solzami in nepoznavanjem zivljenja. Zaradi svoje glupe familije lahko se celo svojo smrt zamudis - v smislu, da se zacnes ukvarjati z "zalujocimi" in ne sam s sabo. Umreti kot volkovi, v praznini noci, to je edina prava smrt, kaj se bomo sli eno pateticno sentimentalnost, ostja.

Lp, Poet

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 14.10.2008 at 01:55:59


Poet wrote on 13.10.2008 at 22:10:34:

wrote on 13.10.2008 at 21:41:02:
Sploh ne gre za to, da bi nekdo umrl namesto tebe. Je pa drugače, če človek umre med svojci, v domačem okolju, ali pa v brezdušnem okolju, med tujci.

Sej pravim, da se gre samo zato, da bi ljudje morali biti sposobni umreti v prav vsakem okolju. To pa lahko storis samo, ce si celo zivljenje v bistvu zivljenje pucas, ne pa da te ob smrti vse dohiti in hoces vse za nazaj resiti.

Sploh pa ni vazno kje umres, umrl bos tako ali tako, vazno je samo tvoje umsko stanje, ki pa NI odvisno od drugih ljudi. Tko.

V bistvu je se lazje umreti kje na samem, tako kot volkovi: Vukovi umiru sami, poje Novkovic, ker ti familija samo bedarije mece v glavo s tistimi svojimi solzami in nepoznavanjem zivljenja. Zaradi svoje glupe familije lahko se celo svojo smrt zamudis - v smislu, da se zacnes ukvarjati z "zalujocimi" in ne sam s sabo. Umreti kot volkovi, v praznini noci, to je edina prava smrt, kaj se bomo sli eno pateticno sentimentalnost, ostja.

Lp, Poet

Nedonošenček, ko boš umiral boš drugače mislil, kot zdaj govoriš. Govoril boš drugim, a te ne bodo razumeli. Takšni, kot si pa ti, se bodo pa norce delali iz tvojega objema smrti.

Pa lep pozdrav.


Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 14.10.2008 at 01:59:55


wrote on 12.10.2008 at 17:58:25:

M.L. wrote on 12.10.2008 at 01:20:42:
Vedno prvi pride satan po dušo in to tisto, ki si jo je vseskozi pripravljal za pekel. Ker se zelo boji, da bi bil prepozen, že hoče imeti dušo človeka preden ta popolnoma zapusti telo. Od tod izvirajo nepopisne bolečine na zadnjo uro, ker hočejo satanovi pomagači takorekoč iztrgati dušo iz telesa, ker ga še ni popolnoma zapustila.

Ne redko kdaj jim to tudi uspe in takšna duša, ki je nasilno iztrgana iz telesa se ne more takoj zavedati sebe in je zelo prestrašena, z takšno dušo potem z lahkoto opravijo in preden se zave sama sebe je že trdno v peklu.


Kateri del dojejev X si gledal, oziroma katero sezono, ker sem jo očitno zamudila.   ;D ;D ;D

Draga Nahate, ti imaš še veliko zamujenega.

Pa lep pozdrav

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Bamby on 14.10.2008 at 02:00:50


Poet wrote on 11.10.2008 at 12:58:37:
Satis, vse to kar si ti zgoraj napisala ni vredno enega počenega groša. Jaz ti lahko s popolno gotovostjo trdim, da so to samo izmišljotine.

Izmišljotine? Vse? Pa saj gre samo za dogodek, ki je povsem realen, samo v zadnjem odstavku se pojavlja razlaga vernice o tem kaj naj bi se po njenem mnenju dogajalo z njenim očetom.


Poet wrote on 11.10.2008 at 12:58:37:
Tistemu očetu so se skisali možgani zato, ker je celo življenje verjel v pekel in nebesa, in ker je imel sprane možgane s strani družbe kako grešen, da človek je, se je seveda pred smrtjo zakadil v svoj strah neobstajanja in si je skonstruiral lastno paniko, pa še v bolečini je bil, in da - ves ta strah in vsa ta bolečina so v njem ustvarili vtis, da ga nekdo iz pekla žoka v zadnjico.  ;D

Res si smešen, nekje sem napisal, da se mi zdiš "oglat kot tetraeder", to tukaj še enkrat kažeš . Na eni strani se delaš norca iz vernice in umirajočega in jima pripisuješ "spranost možgan" istočasno pa sam deluješ kot antiverski fanatik, torej tudi neke vrste vernik zato ni čudno, da nisi sposoben, :

... niti prebrati natančno kaj je napisano ...

... niti razmišljati izven svojega okvirja antiverske fanatičnosti.

Poglej, sama vernica je napisal, da njen oče ni verjel v boga:


satis wrote on 11.10.2008 at 12:28:22:

Težko sem ga gledala v okrutnih rokah usode. Rekla sem mu, ne skrbi, obstaja reinkarnacija, vse bo v redu, samo moli, Bog je milostljiv. No, dejansko je bila to slaba uteha nekomu, ki ne pozna Boga.

Naštel si stereotipne protiverske dogme.

Torej kot prvo, kar sem že omenil tudi že pred časom, si se še enkrat izkazal, da ne znaš brati oz. ne zmoreš niti toliko zbranosti, da bi si zapomnil kaj je napisano. Kako boš potem ti sirota sploh kaj razumel kar kdo napiše na forumu ali kje drugje? Ko se je spraševala kako naj pomaga svojemu ubogemu očetu je takoj prišla do sklepa, da z vero ne bo šlo. Torej očitati nekomu, ki ni vernik, da verjame v pekel in nebesa je torej tukaj samo v funkciji tvoje potrebe po fanatičnih antiverskih izpadih (konkurenca) in posledično posredno propagiranje "vsevišnjega prometejkovstva".

In kaj potem še preostane antiverskemu fanatiku, če počisti iz svojega teksta vse domneve o verski "obremenjenosti" očeta oz. češ,  da je imel oče "sprane" možgane.
Ja, seveda bal se je smrti praviš, vendar pa se tukaj takoj pojavi vprašanje, kako pa ti to veš?
Ni mi jasno kako vi Prometejkovci s takšno lahkoto "vstopate" v tuje duše in si domišljate, da veste kaj nekdo od ljudi misli ali čuti? Zakaj se mi zdi tudi ta tvoja domneva popolnoma zgrešena? Zato, ker ne verjamem, da se človek, ki se muči v ogromnih bolečinah, kar se lahko dogaja bolnikom, ki umirajo zaradi raka, boji smrti. Sam celo na svoji lastni "skromni" izkušnji dobro vem (zdravnik mi je rekel, da je verjetno manjkala samo ena sama ura ...), da se človek v velikih bolečinah ne boji smrti, prej nasprotno, celo želi si jo, da bi ga končno odrešila nečloveških muk.
Znana so gibanja po svetu, ki se borijo za uzakonitev evtanazije, zakaj meniš, pa menda ja ne zato, ker bi se umirajoči bali smrti?

Skoraj zanesljivo si upam reči, da človek, ki trpi v velikih bolečinah dalj časa zaradi težke bolezni nima strahu pred smrtjo.


Poet wrote on 11.10.2008 at 12:58:37:
Jej, jej, jej, tole je pa res odraz slaboumja, se zavedaš tega. Oziroma bom rekel drugače: prostovoljni si si dala sprati možgane z raznimi opisi sveta okoli sebe, ki so samo del kozmične teme v tebi in posledično raznih pravljic, ki jih zaradi tega sprejmeš nase.

A nisi ti tisti, ki je hodil k Alojzu po inštrukcije? in se predkratkim zahvaljeval samemu sebi, da je srečal takega vseveda.


Poet wrote on 11.10.2008 at 12:58:37:
Satis, grow up, vse to so pravljice za strahovanje malih deklic. Ti si pa več kot to, naj ti nekdo drug ne govori kako moraš upravljati s svojim življenjem in v kaj moraš verjeti, da je res. Vse to so samo utvare.

In zakaj jo potem ti prepričuješ? Se ti ne zdi, da, če bi te poslušala bi počela ravno to kar ji svetuješ, da naj ne počne?

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 14.10.2008 at 02:11:13


Bamby wrote on 14.10.2008 at 02:00:50:

Poet wrote on 11.10.2008 at 12:58:37:
Satis, vse to kar si ti zgoraj napisala ni vredno enega počenega groša. Jaz ti lahko s popolno gotovostjo trdim, da so to samo izmišljotine.

Izmišljotine? Vse? Pa saj gre samo za dogodek, ki je povsem realen, samo v zadnjem odstavku se pojavlja razlaga vernice o tem kaj naj bi se po njenem mnenju dogajalo z njenim očetom.


Poet wrote on 11.10.2008 at 12:58:37:
Tistemu očetu so se skisali možgani zato, ker je celo življenje verjel v pekel in nebesa, in ker je imel sprane možgane s strani družbe kako grešen, da človek je, se je seveda pred smrtjo zakadil v svoj strah neobstajanja in si je skonstruiral lastno paniko, pa še v bolečini je bil, in da - ves ta strah in vsa ta bolečina so v njem ustvarili vtis, da ga nekdo iz pekla žoka v zadnjico.  ;D

Res si smešen, nekje sem napisal, da se mi zdiš "oglat kot tetraeder", to tukaj še enkrat kažeš . Na eni strani se delaš norca iz vernice in umirajočega in jima pripisuješ "spranost možgan" istočasno pa sam deluješ kot antiverski fanatik, torej tudi neke vrste vernik zato ni čudno, da nisi sposoben, :

... niti prebrati natančno kaj je napisano ...

... niti razmišljati izven svojega okvirja antiverske fanatičnosti.

Poglej, sama vernica je napisal, da njen oče ni verjel v boga:


satis wrote on 11.10.2008 at 12:28:22:

Težko sem ga gledala v okrutnih rokah usode. Rekla sem mu, ne skrbi, obstaja reinkarnacija, vse bo v redu, samo moli, Bog je milostljiv. No, dejansko je bila to slaba uteha nekomu, ki ne pozna Boga.

Naštel si stereotipne protiverske dogme.

Torej kot prvo, kar sem že omenil tudi že pred časom, si se še enkrat izkazal, da ne znaš brati oz. ne zmoreš niti toliko zbranosti, da bi si zapomnil kaj je napisano. Kako boš potem ti sirota sploh kaj razumel kar kdo napiše na forumu ali kje drugje? Ko se je spraševala kako naj pomaga svojemu ubogemu očetu je takoj prišla do sklepa, da z vero ne bo šlo. Torej očitati nekomu, ki ni vernik, da verjame v pekel in nebesa je torej tukaj samo v funkciji tvoje potrebe po fanatičnih antiverskih izpadih (konkurenca) in posledično posredno propagiranje "vsevišnjega prometejkovstva".

In kaj potem še preostane antiverskemu fanatiku, če počisti iz svojega teksta vse domneve o verski "obremenjenosti" očeta oz. češ,  da je imel oče "izprane" možgane.
Ja, seveda bal se je smrti praviš, vendar pa se tukaj takoj pojavi vprašanje, kako pa ti to veš?
Ni mi jasno kako vi Prometejkovci s takšno lahkoto "vstopate" v tuje duše in si domišljate, da veste kaj nekdo od ljudi misli ali čuti? Zakaj se mi zdi tudi ta tvoja domneva popolnoma zgrešena? Zato, ker ne verjamem, da se človek, ki se muči v ogromnih bolečinah, kar se lahko dogaja bolnikom, ki umirajo zaradi raka, boji smrti. Sam celo na svoji lastni "skromni" izkušnji dobro vem (zdravnik mi je rekel, da je verjetno manjkala samo ena sama ura ...), da se človek v velikih bolečinah ne boji smrti, prej nasprotno, celo želi si jo, da bi ga končno odrešila nečloveških muk.
Znana so gibanja po svetu, ki se borijo za uzakonitev evtanazije, zakaj meniš, pa menda ja ne zato, ker bi se umirajoči bali smrti?

Skoraj zanesljivo si upam reči, da človek, ki trpi v velikih bolečinah dalj časa zaradi težke bolezni nima strahu pred smrtjo.


Poet wrote on 11.10.2008 at 12:58:37:
Jej, jej, jej, tole je pa res odraz slaboumja, se zavedaš tega. Oziroma bom rekel drugače: prostovoljni si si dala sprati možgane z raznimi opisi sveta okoli sebe, ki so samo del kozmične teme v tebi in posledično raznih pravljic, ki jih zaradi tega sprejmeš nase.

A nisi ti tisti, ki je hodil k Alojzu po inštrukcije? in se predkratkim zahvaljeval samemu sebi, da je srečal takega vseveda.


Poet wrote on 11.10.2008 at 12:58:37:
Satis, grow up, vse to so pravljice za strahovanje malih deklic. Ti si pa več kot to, naj ti nekdo drug ne govori kako moraš upravljati s svojim življenjem in v kaj moraš verjeti, da je res. Vse to so samo utvare.

In zakaj jo potem ti prepričuješ? Se ti ne zdi, da, če bi te poslušala bi počela ravno to kar ji svetuješ, da naj ne počne?

Ja, bamby, tole si pa dobro rekel, čas je že, da nekdo pove Poetu, da ne ve kaj piše. Sicer pa tako nič ne pomaga, on bo klatil tako ali tako vse povprek, potvarjal besede, preimenoval misli povedanega, pa če je res ali pa ne.

Pa lep pozdrav

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Bamby on 14.10.2008 at 02:17:56


Poet wrote on 13.10.2008 at 22:10:34:

wrote on 13.10.2008 at 21:41:02:
Sploh ne gre za to, da bi nekdo umrl namesto tebe. Je pa drugače, če človek umre med svojci, v domačem okolju, ali pa v brezdušnem okolju, med tujci.

Sej pravim, da se gre samo zato, da bi ljudje morali biti sposobni umreti v prav vsakem okolju. To pa lahko storis samo, ce si celo zivljenje v bistvu zivljenje pucas, ne pa da te ob smrti vse dohiti in hoces vse za nazaj resiti.

Sploh pa ni vazno kje umres, umrl bos tako ali tako, vazno je samo tvoje umsko stanje, ki pa NI odvisno od drugih ljudi. Tko.

V bistvu je se lazje umreti kje na samem, tako kot volkovi: Vukovi umiru sami, poje Novkovic, ker ti familija samo bedarije mece v glavo s tistimi svojimi solzami in nepoznavanjem zivljenja. Zaradi svoje glupe familije lahko se celo svojo smrt zamudis - v smislu, da se zacnes ukvarjati z "zalujocimi" in ne sam s sabo. Umreti kot volkovi, v praznini noci, to je edina prava smrt, kaj se bomo sli eno pateticno sentimentalnost, ostja.

Lp, Poet


Očitno je, da nekateri ateisti ne menijo tako kot ti:

Žarko Petan v svoji knjigi trdi, da je Tito "pet minut pred dvanajsto" postal katoličan, zadnji zakrament pa naj bi mu dal duhovnik Franček Križnik iz Šmarja. (Križnika naj bi mesec dni za tem zloglasna jugoslovanska vojaška kontraobveščevalna služba ubila v Nemčiji, da ne bi pripovedoval o nenadni spreobrnitvi jugoslovanskega predsednika)

Akademik dr. Anton Trstenjak, pa omenja v svoji knjigi Slovenska poštenost še en primer čudežne spreobrnitve v zadnjih urah življenja. Šlo naj bi za najbolj slovitega slovenskega političnega oporečnika iz sedemdesetih let, prepričanega ateista ter visokega političnega in vojaškega partizanskega funkcionarja Dušana Pirjevca - Ahaca. Trstenjak trdi, da je Pirjevec ob smrtni uri zahteval duhovnika, poslali pa so mu "psihiatra".

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 14.10.2008 at 09:08:04


Bamby wrote on 14.10.2008 at 02:17:56:

Poet wrote on 13.10.2008 at 22:10:34:

wrote on 13.10.2008 at 21:41:02:
Sploh ne gre za to, da bi nekdo umrl namesto tebe. Je pa drugače, če človek umre med svojci, v domačem okolju, ali pa v brezdušnem okolju, med tujci.

Sej pravim, da se gre samo zato, da bi ljudje morali biti sposobni umreti v prav vsakem okolju. To pa lahko storis samo, ce si celo zivljenje v bistvu zivljenje pucas, ne pa da te ob smrti vse dohiti in hoces vse za nazaj resiti.

Sploh pa ni vazno kje umres, umrl bos tako ali tako, vazno je samo tvoje umsko stanje, ki pa NI odvisno od drugih ljudi. Tko.

V bistvu je se lazje umreti kje na samem, tako kot volkovi: Vukovi umiru sami, poje Novkovic, ker ti familija samo bedarije mece v glavo s tistimi svojimi solzami in nepoznavanjem zivljenja. Zaradi svoje glupe familije lahko se celo svojo smrt zamudis - v smislu, da se zacnes ukvarjati z "zalujocimi" in ne sam s sabo. Umreti kot volkovi, v praznini noci, to je edina prava smrt, kaj se bomo sli eno pateticno sentimentalnost, ostja.

Lp, Poet


Očitno je, da nekateri ateisti ne menijo tako kot ti:

Žarko Petan v svoji knjigi trdi, da je Tito "pet minut pred dvanajsto" postal katoličan, zadnji zakrament pa naj bi mu dal duhovnik Franček Križnik iz Šmarja. (Križnika naj bi mesec dni za tem zloglasna jugoslovanska vojaška kontraobveščevalna služba ubila v Nemčiji, da ne bi pripovedoval o nenadni spreobrnitvi jugoslovanskega predsednika)

Akademik dr. Anton Trstenjak, pa omenja v svoji knjigi Slovenska poštenost še en primer čudežne spreobrnitve v zadnjih urah življenja. Šlo naj bi za najbolj slovitega slovenskega političnega oporečnika iz sedemdesetih let, prepričanega ateista ter visokega političnega in vojaškega partizanskega funkcionarja Dušana Pirjevca - Ahaca. Trstenjak trdi, da je Pirjevec ob smrtni uri zahteval duhovnika, poslali pa so mu "psihiatra".

Pa kaj? Zanimivo, da so ti pri srcu neki spreobrneži, ki se ob strahu pred smrtjo zatečejo po neko oporo, tolažbo. Očitno se ob tem naslajaš in imaš neke oblasti željne ljudi za svoje vzornike in se jim čudiš. V življenju ni potrebno vse posnemati in se zatekate h konvencionalnosti. Ti ljudje so skoraj ves čas živeli v zmoti.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Poet on 14.10.2008 at 10:14:40

Bamby

Ti vse preveč neki podrobno analiziraš in si že večkrat dokazal, da se prav zapičiš v besede in v njih iščeš neke povezave. Tako kot so vaši domobranci iskali povezave z Nemci in so jih našli samo zato, ker so jih načrtno iskali.

Sploh pa, ti vreča domobranskega krompirja, ne ti meni govoriti, kaj bom jaz delal ob smrti. Ti si ena taka trikotna žoga na kupu gnoja, in sploh ne veš, da se da umreti že za časa življenja. Jaz sem enkrat že umrl v življenju zato tudi vem kako dejansko bo, ko bom "zares" umrl. In ti povem, da vse to kar Mali Lulček nabija o peklu in to kar si domišlja Hare Krišna vernica sploh ne drži! To so pravljice za petletne otroke, kot pravljica o Tolovaju Mataju s katerimi posiljujejo otroke.

Tako da domobranski Bamby in faruški Mali Lulček - vidva sta psihološka debilčka. En je obstal v svojem razvoju za več kot 50 let, drugi je pa faruška pokveka iz pekla, katerega je njegov ceh sam skonstruiral, sedaj pa straši po svetu sebe in druge, tak omejenec je.

Tako da berita in se kaj učita, ker nimata pojma o ničemer. Kako naj bi taka omejenca sploh kaj vedela o čemerkoli?

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Nahatee on 14.10.2008 at 10:59:07


M.L. wrote on 14.10.2008 at 01:59:55:

wrote on 12.10.2008 at 17:58:25:

M.L. wrote on 12.10.2008 at 01:20:42:
Vedno prvi pride satan po dušo in to tisto, ki si jo je vseskozi pripravljal za pekel. Ker se zelo boji, da bi bil prepozen, že hoče imeti dušo človeka preden ta popolnoma zapusti telo. Od tod izvirajo nepopisne bolečine na zadnjo uro, ker hočejo satanovi pomagači takorekoč iztrgati dušo iz telesa, ker ga še ni popolnoma zapustila.

Ne redko kdaj jim to tudi uspe in takšna duša, ki je nasilno iztrgana iz telesa se ne more takoj zavedati sebe in je zelo prestrašena, z takšno dušo potem z lahkoto opravijo in preden se zave sama sebe je že trdno v peklu.


Kateri del dojejev X si gledal, oziroma katero sezono, ker sem jo očitno zamudila.   ;D ;D ;D

Draga Nahate, ti imaš še veliko zamujenega.

Pa lep pozdrav


Ja lep pozdrav tudi tebi, ja možno da sem zamudila take neresnične stvari.  Resničnih stvari ne zamujam, take neresnice, ki jih pišeš ti in tebi podobni, pa raje kar preskočim  

Satan ne obstaja kot oseba ( satan je lahko prispodoba za premagovanje svojih pogojenosti )  

Satan je stara prenapihnjena zgodba izpred par tisoč let poanta pa je v nadvladi in ustrahovanju ljudi. Najlažje imaš ljudi pod kontrolo če jih strašiš da tam zunaj nekje preži bav-bav.  [smiley=evil.gif]

Tudi Jezus in njegov primer skušnjave s hudičem, kot ga prikazujejo ni resničen, šlo je za premagovanje  pravega jaz-a, nad lažnim in ne skušnjave hudiča, kot osebe, ker ne obstaja.  


Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 15.10.2008 at 07:38:04

Nahatee, ne bom ti povedal, da se ti še bolj slepiš kot se jaz  ;) :-X.

Pa dober + manzaslepljen dan ti želimo, še naprej, ...  :)...

from Boštyxz + God's brotherz + # :-*#

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Nahatee on 15.10.2008 at 10:41:13


Boštyxz wrote on 15.10.2008 at 07:38:04:
Nahatee, ne bom ti več ponavljal, da se ti še bolj slepiš kot se jaz  ;) :-X.

Pa dober + manzaslepljen dan ti želimo, še naprej, ...  :)...

from Boštyxz + God's brotherz + # :-*#


Bošty, če se ti slepiš je to tvoja stvar in nima nič opraviti z menoj.

Pa dober Zaslepljen dan še naprej.  [smiley=cool.gif]


Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 15.10.2008 at 16:12:54

Ne bom ti povedal, da je na koncu past  :-X  ;).

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 15.10.2008 at 18:44:52


wrote on 14.10.2008 at 10:59:07:

M.L. wrote on 14.10.2008 at 01:59:55:

wrote on 12.10.2008 at 17:58:25:

M.L. wrote on 12.10.2008 at 01:20:42:
Vedno prvi pride satan po dušo in to tisto, ki si jo je vseskozi pripravljal za pekel. Ker se zelo boji, da bi bil prepozen, že hoče imeti dušo človeka preden ta popolnoma zapusti telo. Od tod izvirajo nepopisne bolečine na zadnjo uro, ker hočejo satanovi pomagači takorekoč iztrgati dušo iz telesa, ker ga še ni popolnoma zapustila.

Ne redko kdaj jim to tudi uspe in takšna duša, ki je nasilno iztrgana iz telesa se ne more takoj zavedati sebe in je zelo prestrašena, z takšno dušo potem z lahkoto opravijo in preden se zave sama sebe je že trdno v peklu.


Kateri del dojejev X si gledal, oziroma katero sezono, ker sem jo očitno zamudila.   ;D ;D ;D

Draga Nahate, ti imaš še veliko zamujenega.

Pa lep pozdrav


Ja lep pozdrav tudi tebi, ja možno da sem zamudila take neresnične stvari.  Resničnih stvari ne zamujam, take neresnice, ki jih pišeš ti in tebi podobni, pa raje kar preskočim  

Satan ne obstaja kot oseba ( satan je lahko prispodoba za premagovanje svojih pogojenosti )  

Satan je stara prenapihnjena zgodba izpred par tisoč let poanta pa je v nadvladi in ustrahovanju ljudi. Najlažje imaš ljudi pod kontrolo če jih strašiš da tam zunaj nekje preži bav-bav.  [smiley=evil.gif]

Tudi Jezus in njegov primer skušnjave s hudičem, kot ga prikazujejo ni resničen, šlo je za premagovanje  pravega jaz-a, nad lažnim in ne skušnjave hudiča, kot osebe, ker ne obstaja.  

No, lepo pokažeš, da še ne dojameš, pa nič ne de, tudi tvoj čas še pride, če boš hotela.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Nahatee on 15.10.2008 at 22:49:52


M.L. wrote on 15.10.2008 at 18:44:52:

wrote on 14.10.2008 at 10:59:07:

M.L. wrote on 14.10.2008 at 01:59:55:

wrote on 12.10.2008 at 17:58:25:

M.L. wrote on 12.10.2008 at 01:20:42:
Vedno prvi pride satan po dušo in to tisto, ki si jo je vseskozi pripravljal za pekel. Ker se zelo boji, da bi bil prepozen, že hoče imeti dušo človeka preden ta popolnoma zapusti telo. Od tod izvirajo nepopisne bolečine na zadnjo uro, ker hočejo satanovi pomagači takorekoč iztrgati dušo iz telesa, ker ga še ni popolnoma zapustila.

Ne redko kdaj jim to tudi uspe in takšna duša, ki je nasilno iztrgana iz telesa se ne more takoj zavedati sebe in je zelo prestrašena, z takšno dušo potem z lahkoto opravijo in preden se zave sama sebe je že trdno v peklu.


Kateri del dojejev X si gledal, oziroma katero sezono, ker sem jo očitno zamudila.   ;D ;D ;D

Draga Nahate, ti imaš še veliko zamujenega.

Pa lep pozdrav


Ja lep pozdrav tudi tebi, ja možno da sem zamudila take neresnične stvari.  Resničnih stvari ne zamujam, take neresnice, ki jih pišeš ti in tebi podobni, pa raje kar preskočim  

Satan ne obstaja kot oseba ( satan je lahko prispodoba za premagovanje svojih pogojenosti )  

Satan je stara prenapihnjena zgodba izpred par tisoč let poanta pa je v nadvladi in ustrahovanju ljudi. Najlažje imaš ljudi pod kontrolo če jih strašiš da tam zunaj nekje preži bav-bav.  [smiley=evil.gif]

Tudi Jezus in njegov primer skušnjave s hudičem, kot ga prikazujejo ni resničen, šlo je za premagovanje  pravega jaz-a, nad lažnim in ne skušnjave hudiča, kot osebe, ker ne obstaja.  

No, lepo pokažeš, da še ne dojameš, pa nič ne de, tudi tvoj čas še pride, če boš hotela.

Pa lep pozdrav.


Dragi M.L. , pa  je ravno obratno, ti ne dojameš. Čas bi že bil, glede na tvoja leta. Bav bava  [smiley=evil.gif] bi že kot otrok moral prerasti.
Lep pozdrav, še naprej, v strahu pred bav bavom   [smiley=evil.gif]

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 16.10.2008 at 07:39:43

Raznih bavbavov se ne bojimo več, ker vemo, da ima Bog tudi nad njimi oblast (roko) , a ne, dragi  brat M.L. ?  ::) 8-)

Pa dober + lep dan from Boštjan + God' brothers + # :-*#

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by plesnamesecu on 16.10.2008 at 12:41:46


Poet wrote on 13.10.2008 at 21:21:58:

wrote on 13.10.2008 at 13:33:35:
http://www.hospicepatients.org/terminal-agitation.html

Tale članek kaže nek deformiran odnos do človeka. Kot da bi govoril o poskusih v laboratoriju, ne pa o živih ljudeh, ki se soočajo s svojimi psihičnimi procesi. Medikalizacija je lahko vedno in povsod rešitev samo v sistemu, ki obravnava ljudi kot stvari, ki služijo potrebam nekoga tretjega.

Meni primer te harekrišnovke še največ pove o kulturi umiranja v zahodni civilizaciji. Ni naključje, da je pripadnica neke verske skupnosti edina psihično zmožna soočenja z umiranjem - ostali prepustijo to nalogo brezosebnim institucijam.

S svojo smrtjo se mora človek soočiti sam, brez pomoči drugega, saj nihče ne bo umrl namesto osebe, ki umira.

Mislim, da bi bilo skrajno otročje pričakovati od inštitucij, da bi človeku "pomagale" ob smrtni uri. Saj celotna civilizacijska zagata sloni ravno na tem, da se ljudje 100% preveč zatakajo k raznim inštitucijam po pomoč, nasvet, vodilo kako naj živijo svoje življenje - to je torej osnovni problem, ljudje morajo obrniti svoj hrbet inštitucijam in se zanašati edino na svoj notranji glas. Potem ne bo več nobenega problema, in vsak se bo lahko soočil s svojo lastno smrtjo, saj je to edina stvar, ki je človeku lastna. Poleg življenja, samo življenje je sedaj obremenjeno z izrazi "kako?" naj se živi, tako da vsi ljudje sedaj živimo isto zlagano življenje, ne pa individualno sebi lastno.

Lp, Poet


V mislih sem imela primere, ko umiranje v instituciji ni stvar osebne izbire. Bolni, umirajoči ljudje so v bolnišnice pripeljani ali jih tja pripeljejo svojci, čeprav bi lahko za umirajočega poskrbeli sami.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 22.10.2008 at 18:42:36


wrote on 16.10.2008 at 12:41:46:

Poet wrote on 13.10.2008 at 21:21:58:

wrote on 13.10.2008 at 13:33:35:
http://www.hospicepatients.org/terminal-agitation.html

Tale članek kaže nek deformiran odnos do človeka. Kot da bi govoril o poskusih v laboratoriju, ne pa o živih ljudeh, ki se soočajo s svojimi psihičnimi procesi. Medikalizacija je lahko vedno in povsod rešitev samo v sistemu, ki obravnava ljudi kot stvari, ki služijo potrebam nekoga tretjega.

Meni primer te harekrišnovke še največ pove o kulturi umiranja v zahodni civilizaciji. Ni naključje, da je pripadnica neke verske skupnosti edina psihično zmožna soočenja z umiranjem - ostali prepustijo to nalogo brezosebnim institucijam.

S svojo smrtjo se mora človek soočiti sam, brez pomoči drugega, saj nihče ne bo umrl namesto osebe, ki umira.

Mislim, da bi bilo skrajno otročje pričakovati od inštitucij, da bi človeku "pomagale" ob smrtni uri. Saj celotna civilizacijska zagata sloni ravno na tem, da se ljudje 100% preveč zatakajo k raznim inštitucijam po pomoč, nasvet, vodilo kako naj živijo svoje življenje - to je torej osnovni problem, ljudje morajo obrniti svoj hrbet inštitucijam in se zanašati edino na svoj notranji glas. Potem ne bo več nobenega problema, in vsak se bo lahko soočil s svojo lastno smrtjo, saj je to edina stvar, ki je človeku lastna. Poleg življenja, samo življenje je sedaj obremenjeno z izrazi "kako?" naj se živi, tako da vsi ljudje sedaj živimo isto zlagano življenje, ne pa individualno sebi lastno.

Lp, Poet


V mislih sem imela primere, ko umiranje v instituciji ni stvar osebne izbire. Bolni, umirajoči ljudje so v bolnišnice pripeljani ali jih tja pripeljejo svojci, čeprav bi lahko za umirajočega poskrbeli sami.


Plesnamesecu

Kar praviš je resnica,vendar pozabljaš dejstvo,da nam manjka samospoznanje,ki nas bo ponovno naredilo praktično fizično nesmrtne- Sami se bomo lahko re-animirali podvajali lastne življenjske cikle. Do takrat bo pač tako kot je sedaj. Izgubili smo komplementarni pogled in razumevanje vesoljne dimenzije lastne večno-sedanje biti.
Vem moral bi biti še bolj določen,a se mi res ne da ponovno razglabljati v to smer.

Lp Alojz

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 22.10.2008 at 22:06:37

Tudi Alojzij ti pozabljaš dejstvo, da samo z nekim spoznanjem še ni nujno, da rešiš kak problem , pa čeprav je to spoznanje samega sebe  :exclamation .

Namreč za spoznanjem mora slediti tudi "akcija", dejanje, drugače problem še ni nujno da bo tudi rešen v praksi . :exclamation

Pa dober + rešen večer ti želimo, ...  ::) 8-)...

by Boštyxz + Life brothers + # :-*#

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 22.10.2008 at 23:39:00


Boštyxz wrote on 22.10.2008 at 22:06:37:
Tudi Alojzij ti pozabljaš dejstvo, da samo z nekim spoznanjem še ni nujno, da rešiš kak problem , pa čeprav je to spoznanje samega sebe  :exclamation .

Namreč za spoznanjem mora slediti tudi "akcija", dejanje, drugače problem še ni nujno da bo tudi rešen v praksi . :exclamation

Pa dober + rešen večer ti želimo, ...  ::) 8-)...

by Boštyxz + Life brothers + # :-*#

Res je za spoznanjem mora nujno slediti akcija v spoznano smer, če ne podležemo sodbi.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Poet on 23.10.2008 at 12:21:13


M.L. wrote on 22.10.2008 at 23:39:00:

Boštyxz wrote on 22.10.2008 at 22:06:37:
Tudi Alojzij ti pozabljaš dejstvo, da samo z nekim spoznanjem še ni nujno, da rešiš kak problem , pa čeprav je to spoznanje samega sebe  :exclamation .

Namreč za spoznanjem mora slediti tudi "akcija", dejanje, drugače problem še ni nujno da bo tudi rešen v praksi . :exclamation

Pa dober + rešen večer ti želimo, ...  ::) 8-)...

by Boštyxz + Life brothers + # :-*#

Res je za spoznanjem mora nujno slediti akcija v spoznano smer, če ne podležemo sodbi.

Pa lep pozdrav.

Mali Lulček, Presmrtni Nemir je samo za modre Stvarnike s plavimi jajci od stalnega praskanja. Vse ostalo o čemer ti govoriš je samo izraz tvojega grozdnega tankanja.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 23.10.2008 at 18:19:02


Poet wrote on 23.10.2008 at 12:21:13:

M.L. wrote on 22.10.2008 at 23:39:00:

Boštyxz wrote on 22.10.2008 at 22:06:37:
Tudi Alojzij ti pozabljaš dejstvo, da samo z nekim spoznanjem še ni nujno, da rešiš kak problem , pa čeprav je to spoznanje samega sebe  :exclamation .

Namreč za spoznanjem mora slediti tudi "akcija", dejanje, drugače problem še ni nujno da bo tudi rešen v praksi . :exclamation

Pa dober + rešen večer ti želimo, ...  ::) 8-)...

by Boštyxz + Life brothers + # :-*#

Res je za spoznanjem mora nujno slediti akcija v spoznano smer, če ne podležemo sodbi.

Pa lep pozdrav.

Mali Lulček, Presmrtni Nemir je samo za modre Stvarnike s plavimi jajci od stalnega praskanja. Vse ostalo o čemer ti govoriš je samo izraz tvojega grozdnega tankanja.


Poet

Zadnji čas,da država in EU ukine subvencije za pridelovanje grozdja. V nasprotnem bodo po svetu hodili le še Majavi Lulčki.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 24.10.2008 at 09:10:11

:D ;D :P...heh  ;D . Buče  ;) :D ;D :D ;D ;D ;D

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 24.10.2008 at 11:34:59


Boštyxz wrote on 24.10.2008 at 09:10:11:
:D ;D :P...heh  ;D . Buče  ;) :D ;D :D ;D ;D ;D


Ja in trde buče, ala Bošty-Kopron.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 24.10.2008 at 23:16:44


M.L. wrote on 22.10.2008 at 23:39:00:

Boštyxz wrote on 22.10.2008 at 22:06:37:
Tudi Alojzij ti pozabljaš dejstvo, da samo z nekim spoznanjem še ni nujno, da rešiš kak problem , pa čeprav je to spoznanje samega sebe  :exclamation .

Namreč za spoznanjem mora slediti tudi "akcija", dejanje, drugače problem še ni nujno da bo tudi rešen v praksi . :exclamation

Pa dober + rešen večer ti želimo, ...  ::) 8-)...

by Boštyxz + Life brothers + # :-*#

Res je za spoznanjem mora nujno slediti akcija v spoznano smer, če ne podležemo sodbi.

Pa lep pozdrav.

Spoznanje samo je že akcija.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 25.10.2008 at 11:29:57


wrote on 24.10.2008 at 23:16:44:

M.L. wrote on 22.10.2008 at 23:39:00:

Boštyxz wrote on 22.10.2008 at 22:06:37:
Tudi Alojzij ti pozabljaš dejstvo, da samo z nekim spoznanjem še ni nujno, da rešiš kak problem , pa čeprav je to spoznanje samega sebe  :exclamation .

Namreč za spoznanjem mora slediti tudi "akcija", dejanje, drugače problem še ni nujno da bo tudi rešen v praksi . :exclamation

Pa dober + rešen večer ti želimo, ...  ::) 8-)...

by Boštyxz + Life brothers + # :-*#

Res je za spoznanjem mora nujno slediti akcija v spoznano smer, če ne podležemo sodbi.

Pa lep pozdrav.

Spoznanje samo je že akcija.

Lp,Igor


Je tako!!! Dodajam Večno-sedaj je akcija-reakcija in reakcija-akcija=ENovita večno-sedaj ista vesoljna samobitnost-konstanta.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 25.10.2008 at 11:34:50


Alojz in Sandib wrote on 25.10.2008 at 11:29:57:

wrote on 24.10.2008 at 23:16:44:

M.L. wrote on 22.10.2008 at 23:39:00:

Boštyxz wrote on 22.10.2008 at 22:06:37:
Tudi Alojzij ti pozabljaš dejstvo, da samo z nekim spoznanjem še ni nujno, da rešiš kak problem , pa čeprav je to spoznanje samega sebe  :exclamation .

Namreč za spoznanjem mora slediti tudi "akcija", dejanje, drugače problem še ni nujno da bo tudi rešen v praksi . :exclamation

Pa dober + rešen večer ti želimo, ...  ::) 8-)...

by Boštyxz + Life brothers + # :-*#

Res je za spoznanjem mora nujno slediti akcija v spoznano smer, če ne podležemo sodbi.

Pa lep pozdrav.

Spoznanje samo je že akcija.

Lp,Igor


Je tako!!! Dodajam Večno-sedaj je akcija-reakcija in reakcija-akcija=ENovita večno-sedaj ista vesoljna samobitnost-konstanta.

Sirote nedonošene, joj, kako ste neobogljeni.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 25.10.2008 at 11:37:43

M.L.
Kaj si podlegel sodbi?

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 25.10.2008 at 11:42:30


wrote on 25.10.2008 at 11:37:43:
M.L.
Kaj si podlegel sodbi?

Lp,Igor

Ne, ker sem z spoznanjem tudi udejanil spoznano.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 25.10.2008 at 11:42:50

M.L.

Garantiram s svojo glavo,da si ti en navaden 'blefer' ki se ni nikoli poglobil v nič drugega kot v kakšen svoj sod vina.

Lp Alojz :D

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 25.10.2008 at 11:47:31


Alojz in Sandib wrote on 25.10.2008 at 11:42:50:
M.L.

Garantiram s svojo glavo,da si ti en navaden 'blefer' ki se ni nikoli poglobil v nič drugega kot v kakšen svoj sod vina.

Lp Alojz :D

Joj, Lojzek, ti pa res znaš lepo razložiti svojo nevednost. Že nekoč sem ti rekel, da pazi na svojo glavo, sicer jo boš res nekoč izgubil in to takrat, ko jo boš res začel uporabljati.

Pa lep pozdrav

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 26.10.2008 at 10:41:02


M.L. wrote on 25.10.2008 at 11:47:31:

Alojz in Sandib wrote on 25.10.2008 at 11:42:50:
M.L.

Garantiram s svojo glavo,da si ti en navaden 'blefer' ki se ni nikoli poglobil v nič drugega kot v kakšen svoj sod vina.

Lp Alojz :D

Joj, Lojzek, ti pa res znaš lepo razložiti svojo nevednost. Že nekoč sem ti rekel, da pazi na svojo glavo, sicer jo boš res nekoč izgubil in to takrat, ko jo boš res začel uporabljati.

Pa lep pozdrav


Bebebec bebavi pojdi v cerkev in tam straši soljudi. Edino to znate vi licemerji farizejski potuhnjeni in pritlehni. Ti boš odločal o moji glavi kreten samovšečni.Ti še o svoji ne znaš!!!

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 12:17:44


Alojz in Sandib wrote on 26.10.2008 at 10:41:02:

M.L. wrote on 25.10.2008 at 11:47:31:

Alojz in Sandib wrote on 25.10.2008 at 11:42:50:
M.L.

Garantiram s svojo glavo,da si ti en navaden 'blefer' ki se ni nikoli poglobil v nič drugega kot v kakšen svoj sod vina.

Lp Alojz :D

Joj, Lojzek, ti pa res znaš lepo razložiti svojo nevednost. Že nekoč sem ti rekel, da pazi na svojo glavo, sicer jo boš res nekoč izgubil in to takrat, ko jo boš res začel uporabljati.

Pa lep pozdrav


Bebebec bebavi pojdi v cerkev in tam straši soljudi. Edino to znate vi licemerji farizejski potuhnjeni in pritlehni. Ti boš odločal o moji glavi kreten samovšečni.Ti še o svoji ne znaš!!!

O, kakšna sirota si Lojzek, česa se tako bojiš, a ti je res že od zibelke naprej primanjkovalo topline in ljubezni, namreč resnično kažeš vse znake te pomanjkljivosti. Tega pa res nisi ti kriv, ampak vseeno bi lahko počasi začel spoznavati ljubezen, da jo boš nekoč, ko jo boš spoznal, lahko tudi dajal, ne pa večno samo požiral, kot kakšna črna luknja v vesolju.

Kar se pa glave tiče, jaz svoje ne nastavljam pod sekiro za vsako neumnost, kakor jo znaš ti, zato imam manj možnosti, da jo izgubim.

No pa lep pozdrav in več spoštovanja in ljubezni do drugih nam želim.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 26.10.2008 at 15:57:12

M.L.

Res si mentalno bolan. Nikoli mi ni manjkalo ljubezni zato ljudi ne strašim z božjo ljubeznijo tako kot ti.ki nisi imel človeške.
Jaz ljudi spodbujam k vesoljni ljubezni do življenja,ti pa na Zemlji strašiš z božjo. Razumeš razliko med nama?? :-*

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 16:27:52


Alojz in Sandib wrote on 26.10.2008 at 15:57:12:
M.L.

Res si mentalno bolan. Nikoli mi ni manjkalo ljubezni zato ljudi ne strašim z božjo ljubeznijo tako kot ti.ki nisi imel človeške.
Jaz ljudi spodbujam k vesoljni ljubezni do življenja,ti pa na Zemlji strašiš z božjo. Razumeš razliko med nama?? :-*

Če bi to, kar praviš bilo res, se ne bi tako nizko in nespoštljivo obnašal do drugih, zato ti tega ne verjamem.

In rajši se vprašaj, kdo straši, jaz ali ti? Vse strahove, ki jih pripisujete meni, ste jih sami našli in strašite z njimi po forumu.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 17:14:38

Ne bluzi o spoštljivosti. Te besede ne poznaš, ne veš kaj to je. Spoštljivost nima z ljubeznijo nič. Ne poneumljaj.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 26.10.2008 at 19:59:36


wrote on 26.10.2008 at 17:14:38:
Ne bluzi o spoštljivosti. Te besede ne poznaš, ne veš kaj to je. Spoštljivost nima z ljubeznijo nič. Ne poneumljaj.

Lp,Igor


M.L.

Ti in Bošty sta oba navadna papagaja od Lorberja Jakopinca pokakanega tko kot sta vidva oba. On si je umišljal da mu sam Stvarnik  govori narek a še Mohamedu je narekoval Ku'ran zgolj angel Gabrijel-Elohim -samospoznani človek. Ti in Bošty vesta o bogu toliko kot moj zlati  prinašalec.

Lp Alojz 8-)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 20:01:11


Alojz in Sandib wrote on 26.10.2008 at 19:59:36:

wrote on 26.10.2008 at 17:14:38:
Ne bluzi o spoštljivosti. Te besede ne poznaš, ne veš kaj to je. Spoštljivost nima z ljubeznijo nič. Ne poneumljaj.

Lp,Igor


M.L.

Ti in Bošty sta oba navadna papagaja od Lorberja Jakopinca pokakanega tko kot sta vidva oba. On si je umišljal da mu sam Stvarnik  govori narek a še Mohamedu je narekoval Ku'ran zgolj angel Gabrijel-Elohim -samospoznani človek. Ti in Bošty vesta o bogu toliko kot moj zlati  prinašalec.

Lp Alojz 8-)

Alojz, ne podcenjuj psa.

LP,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 26.10.2008 at 20:11:36


wrote on 26.10.2008 at 20:01:11:

Alojz in Sandib wrote on 26.10.2008 at 19:59:36:

wrote on 26.10.2008 at 17:14:38:
Ne bluzi o spoštljivosti. Te besede ne poznaš, ne veš kaj to je. Spoštljivost nima z ljubeznijo nič. Ne poneumljaj.

Lp,Igor


M.L.

Ti in Bošty sta oba navadna papagaja od Lorberja Jakopinca pokakanega tko kot sta vidva oba. On si je umišljal da mu sam Stvarnik  govori narek a še Mohamedu je narekoval Ku'ran zgolj angel Gabrijel-Elohim -samospoznani človek. Ti in Bošty vesta o bogu toliko kot moj zlati  prinašalec.

Lp Alojz 8-)

Alojz, ne podcenjuj psa.

LP,Igor


Maš prav. Vseeno pa le moram povedati,da moj pes misli in živi na osnovi EM frekvence našega osončja in je delno zaveden. Upam,da Bošty in M.L. vsaj mislita in živita na EM frekvenci galaksije in sta samozavedna. Lahko pa da sta pogojno zavedna tko kot naše ljube rastlinice,ki živijo na EM frekvenci Zemlje. Morata vprašati ta modrega-kekca!!!

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 20:23:51

Njuna zavest je tako zmedena, da bo tudi ta-modri v škripcih. Najverjetneje bosta drug drugega potolažila ob kakšnem litru bunkuca ali dveh.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 20:43:02


wrote on 26.10.2008 at 17:14:38:
Ne bluzi o spoštljivosti. Te besede ne poznaš, ne veš kaj to je. Spoštljivost nima z ljubeznijo nič. Ne poneumljaj.

Lp,Igor

Če je ti ne poznaš, pa ni nujno, da jo drugi ne. Zopet govoriš neodgovorno in po otročje. Ko boš spoznal, da ljubezen ne more obstajati brez spoštovanja, boš pa že malo doraslejši otrok.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 26.10.2008 at 20:47:56


M.L. wrote on 26.10.2008 at 20:43:02:

wrote on 26.10.2008 at 17:14:38:
Ne bluzi o spoštljivosti. Te besede ne poznaš, ne veš kaj to je. Spoštljivost nima z ljubeznijo nič. Ne poneumljaj.

Lp,Igor

Če je ti ne poznaš, pa ni nujno, da jo drugi ne. Zopet govoriš neodgovorno in po otročje. Ko boš spoznal, da ljubezen ne more obstajati brez spoštovanja, boš pa že malo doraslejši otrok.

Pa lep pozdrav.


M.L.

Odgovori na tole. Vsi veliki bojevnik v zgodovini so  spoštovali svoje nasprotnike ,a so jih ubijali. Kdo je sedaj butelj ti, ali mi?

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 20:49:57


wrote on 26.10.2008 at 20:01:11:

Alojz in Sandib wrote on 26.10.2008 at 19:59:36:

wrote on 26.10.2008 at 17:14:38:
Ne bluzi o spoštljivosti. Te besede ne poznaš, ne veš kaj to je. Spoštljivost nima z ljubeznijo nič. Ne poneumljaj.

Lp,Igor


M.L.

Ti in Bošty sta oba navadna papagaja od Lorberja Jakopinca pokakanega tko kot sta vidva oba. On si je umišljal da mu sam Stvarnik  govori narek a še Mohamedu je narekoval Ku'ran zgolj angel Gabrijel-Elohim -samospoznani človek. Ti in Bošty vesta o bogu toliko kot moj zlati  prinašalec.

Lp Alojz 8-)

Alojz, ne podcenjuj psa.

LP,Igor

Joj, joj, kakšne sirote, a vi sploh veste, kaj je to odgovornost, ki tako prisegate na njo. Z vsem svojem znanjem kažete kako ste še daleč od resnične odgovornosti.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 20:54:33

Vidim, da ne poznaš pomena in delovanja besed, katere tako pridno uporabljaš. Slišijo se zveneče in lepo, vendar se nikdar nisi vprašal kaj dejansko pomenijo. Le vprašaj in če bom voljan, ti jih bom razložil, tako da jih boš tudi ti razumel.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 20:54:41


Alojz in Sandib wrote on 26.10.2008 at 20:47:56:

M.L. wrote on 26.10.2008 at 20:43:02:

wrote on 26.10.2008 at 17:14:38:
Ne bluzi o spoštljivosti. Te besede ne poznaš, ne veš kaj to je. Spoštljivost nima z ljubeznijo nič. Ne poneumljaj.

Lp,Igor

Če je ti ne poznaš, pa ni nujno, da jo drugi ne. Zopet govoriš neodgovorno in po otročje. Ko boš spoznal, da ljubezen ne more obstajati brez spoštovanja, boš pa že malo doraslejši otrok.

Pa lep pozdrav.


M.L.

Odgovori na tole. Vsi veliki bojevnik v zgodovini so  spoštovali svoje nasprotnike ,a so jih ubijali. Kdo je sedaj butelj ti, ali mi?

Lojzek, daleč si še od spoštovanja, če tega vprašanja ne previdiš, ki si mi ga zastavil. Veliki bojevniki so spoštovali pravila boja, ne pa nasprotnika, če bi spoštovali nasprotnika se ne bi tepli z njim na smrt.
Neumna vprašanja postavljaš Lojzek.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 20:56:19


wrote on 26.10.2008 at 20:54:33:
Vidim, da ne poznaš pomena in delovanja besed, katere tako pridno uporabljaš. Slišijo se zveneče in lepo, vendar se nikdar nisi vprašal kaj dejansko pomenijo. Le vprašaj in če bom voljan, ti jih bom razložil, tako da jih boš tudi ti razumel.

Lp,Igor

Jaz jih razumem po tvoje, samo ti jih ne razumeš po moje. Vidiš v tem je razlika, če lahko dojameš.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 26.10.2008 at 20:59:44


M.L. wrote on 26.10.2008 at 20:56:19:

wrote on 26.10.2008 at 20:54:33:
Vidim, da ne poznaš pomena in delovanja besed, katere tako pridno uporabljaš. Slišijo se zveneče in lepo, vendar se nikdar nisi vprašal kaj dejansko pomenijo. Le vprašaj in če bom voljan, ti jih bom razložil, tako da jih boš tudi ti razumel.

Lp,Igor

Jaz jih razumem po tvoje, samo ti jih ne razumeš po moje. Vidiš v tem je razlika, če lahko dojameš.

Pa lep pozdrav.


Ja razumemo tvoj zblujeni kontekst našega ponovnega samospoznanja.Problem je tvoja slepota in tvoji nerealni 200o letni zastareli faruški nauki.

Lp Alojz 8-)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 20:59:51


M.L. wrote on 26.10.2008 at 20:56:19:

wrote on 26.10.2008 at 20:54:33:
Vidim, da ne poznaš pomena in delovanja besed, katere tako pridno uporabljaš. Slišijo se zveneče in lepo, vendar se nikdar nisi vprašal kaj dejansko pomenijo. Le vprašaj in če bom voljan, ti jih bom razložil, tako da jih boš tudi ti razumel.

Lp,Igor

Jaz jih razumem po tvoje, samo ti jih ne razumeš po moje. Vidiš v tem je razlika, če lahko dojameš.

Pa lep pozdrav.

Ne bodi tako bebav. Po tvoje jih nihče ne razume, še sam ne. Nikdar se nisi vprašal kaj dejansko pomenijo. Uporabljaš jih zato, ker se ti dopadejo, o pomenu se ti še sanja ne.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Nahatee on 26.10.2008 at 21:05:27

Ti 2000 let zastareli faruški nauki lepo zakrivajo velik ego M.L-a zato se mu dopadejo.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 26.10.2008 at 21:16:47


wrote on 26.10.2008 at 21:05:27:
Ti 2000 let zastareli faruški nauki lepo zakrivajo velik ego M.L-a zato se mu dopadejo.


Nahatee

Res je!!!Najbolj  M.L. skrbi njegova ritka. Upa,da razume (faruške) nauke (teološko zapuščino) a ne ve,da jo tudi sami farji ne razumejo.

Lp Alojz 8-)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 21:31:38


wrote on 26.10.2008 at 20:59:51:

M.L. wrote on 26.10.2008 at 20:56:19:

wrote on 26.10.2008 at 20:54:33:
Vidim, da ne poznaš pomena in delovanja besed, katere tako pridno uporabljaš. Slišijo se zveneče in lepo, vendar se nikdar nisi vprašal kaj dejansko pomenijo. Le vprašaj in če bom voljan, ti jih bom razložil, tako da jih boš tudi ti razumel.

Lp,Igor

Jaz jih razumem po tvoje, samo ti jih ne razumeš po moje. Vidiš v tem je razlika, če lahko dojameš.

Pa lep pozdrav.

Ne bodi tako bebav. Po tvoje jih nihče ne razume, še sam ne. Nikdar se nisi vprašal kaj dejansko pomenijo. Uporabljaš jih zato, ker se ti dopadejo, o pomenu se ti še sanja ne.

Lp,Igor

O, joj ajgor, zopet govoriš o sebi. Bodi malo bolj odgovoren in ne govori o drugih, kot da so ti.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 21:35:28


Alojz in Sandib wrote on 26.10.2008 at 20:59:44:

M.L. wrote on 26.10.2008 at 20:56:19:

wrote on 26.10.2008 at 20:54:33:
Vidim, da ne poznaš pomena in delovanja besed, katere tako pridno uporabljaš. Slišijo se zveneče in lepo, vendar se nikdar nisi vprašal kaj dejansko pomenijo. Le vprašaj in če bom voljan, ti jih bom razložil, tako da jih boš tudi ti razumel.

Lp,Igor

Jaz jih razumem po tvoje, samo ti jih ne razumeš po moje. Vidiš v tem je razlika, če lahko dojameš.

Pa lep pozdrav.


Ja razumemo tvoj zblujeni kontekst našega ponovnega samospoznanja.Problem je tvoja slepota in tvoji nerealni 200o letni zastareli faruški nauki.

Lp Alojz 8-)

Lojzek, zopet si izpadel neresen, o tem kar jaz govorim, je že prisotno od začetka človeštva. Tvoje ponovno samospoznanje pa dobro poznam, in tudi čigar maslo je.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 21:40:17

Vedno se zatekaš v svojo omiljeno besedno manipulacijo. Želiš biti pameten, pa še premeten nisi. Za besedno manipulacijo si premalo inteligenten. Verjetno te je takoj sprevidel tudi lokalni far, pa ti ni preostalo drugega, kot da se zatečeš pod okrilje Lorberja.

Lp,Igor


Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 21:49:12


wrote on 26.10.2008 at 21:40:17:
Vedno se zatekaš v svojo omiljeno besedno manipulacijo. Želiš biti pameten, pa še premeten nisi. Za besedno manipulacijo si premalo inteligenten. Verjetno te je takoj sprevidel tudi lokalni far, pa ti ni preostalo drugega, kot da se zatečeš pod okrilje Lorberja.

Lp,Igor

Zopet izdajaš svojo verodostojnost, kar pa ima prisad po slabi odgovornosti.

Pa lep odgovoren pozdrav iz moje strani.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 21:52:29


M.L. wrote on 26.10.2008 at 21:49:12:

wrote on 26.10.2008 at 21:40:17:
Vedno se zatekaš v svojo omiljeno besedno manipulacijo. Želiš biti pameten, pa še premeten nisi. Za besedno manipulacijo si premalo inteligenten. Verjetno te je takoj sprevidel tudi lokalni far, pa ti ni preostalo drugega, kot da se zatečeš pod okrilje Lorberja.

Lp,Igor

Zopet izdajaš svojo verodostojnost, kar pa ima prisad po slabi odgovornosti.

Pa lep odgovoren pozdrav iz moje strani.

Kaj hočeš povedati?

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 21:55:23


wrote on 26.10.2008 at 21:52:29:

M.L. wrote on 26.10.2008 at 21:49:12:

wrote on 26.10.2008 at 21:40:17:
Vedno se zatekaš v svojo omiljeno besedno manipulacijo. Želiš biti pameten, pa še premeten nisi. Za besedno manipulacijo si premalo inteligenten. Verjetno te je takoj sprevidel tudi lokalni far, pa ti ni preostalo drugega, kot da se zatečeš pod okrilje Lorberja.

Lp,Igor

Zopet izdajaš svojo verodostojnost, kar pa ima prisad po slabi odgovornosti.

Pa lep odgovoren pozdrav iz moje strani.

Kaj hočeš povedati?

Lp,Igor

Oprosti, vidim, da je preveč.

Pa lep pozdrav

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 21:57:42


M.L. wrote on 26.10.2008 at 21:55:23:

wrote on 26.10.2008 at 21:52:29:

M.L. wrote on 26.10.2008 at 21:49:12:

wrote on 26.10.2008 at 21:40:17:
Vedno se zatekaš v svojo omiljeno besedno manipulacijo. Želiš biti pameten, pa še premeten nisi. Za besedno manipulacijo si premalo inteligenten. Verjetno te je takoj sprevidel tudi lokalni far, pa ti ni preostalo drugega, kot da se zatečeš pod okrilje Lorberja.

Lp,Igor

Zopet izdajaš svojo verodostojnost, kar pa ima prisad po slabi odgovornosti.

Pa lep odgovoren pozdrav iz moje strani.

Kaj hočeš povedati?

Lp,Igor

Oprosti, vidim, da je preveč.

Pa lep pozdrav

Kaj se umikaš in oproščaš, obrazloži. Verjetno znaš?

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 22:10:18


wrote on 26.10.2008 at 21:57:42:

M.L. wrote on 26.10.2008 at 21:55:23:

wrote on 26.10.2008 at 21:52:29:

M.L. wrote on 26.10.2008 at 21:49:12:

wrote on 26.10.2008 at 21:40:17:
Vedno se zatekaš v svojo omiljeno besedno manipulacijo. Želiš biti pameten, pa še premeten nisi. Za besedno manipulacijo si premalo inteligenten. Verjetno te je takoj sprevidel tudi lokalni far, pa ti ni preostalo drugega, kot da se zatečeš pod okrilje Lorberja.

Lp,Igor

Zopet izdajaš svojo verodostojnost, kar pa ima prisad po slabi odgovornosti.

Pa lep odgovoren pozdrav iz moje strani.

Kaj hočeš povedati?

Lp,Igor

Oprosti, vidim, da je preveč.

Pa lep pozdrav

Kaj se umikaš in oproščaš, obrazloži. Verjetno znaš?

Lp,Igor

No, če že zahtevaš, ti bom pa z drugimi besedami povedal prej mišljeno.

Z svojo neodgovornostjo izdajaš in uničuješ svojo verodostojnost.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 22:22:06

Verodostojnosti je tebi neznanka, prav tako odgovornost. Česar ne poznaš ne moreš pokriti in nato razkriti. Ne misli, da kot deklariran fundamentalen vernik poznaš kaj je to vero-dostojen.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 22:26:51


wrote on 26.10.2008 at 22:22:06:
Verodostojnosti je tebi neznanka, prav tako odgovornost. Česar ne poznaš ne moreš pokriti in nato razkriti. Ne misli, da kot deklariran fundamentalen vernik poznaš kaj je to vero-dostojen.

Lp,Igor

Ajgor, izgubljaš se in s svojo slepoto boš padel v jarek.

Pa lep pozdrav.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 22:32:36

Verodostojen naj bi pomenilo pravičen, govoriti resnico. Ti si iskalec resnice, ne veš kaj je to, si se je nekaj priučil, prebral, zato je od tebe ne moremo pričakovati, še manj zahtevati.

Zato ne delaj zaključkov, ne sodi, nisi mirodajen.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by M.L. on 26.10.2008 at 22:36:38


wrote on 26.10.2008 at 22:32:36:
Verodostojen naj bi pomenilo pravičen, govoriti resnico. Ti si iskalec resnice, ne veš kaj je to, si se je nekaj priučil, prebral, zato je od tebe ne moremo pričakovati, še manj zahtevati.

Zato ne delaj zaključkov, ne sodi, nisi mirodajen.

Lp,Igor

Joj, kako si otročji. Še vedno kričiš, da je tvoj osel konj in da so vsi drugi konji osli.

Pa lahko noč.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 26.10.2008 at 22:40:39


M.L. wrote on 26.10.2008 at 22:36:38:

wrote on 26.10.2008 at 22:32:36:
Verodostojen naj bi pomenilo pravičen, govoriti resnico. Ti si iskalec resnice, ne veš kaj je to, si se je nekaj priučil, prebral, zato je od tebe ne moremo pričakovati, še manj zahtevati.

Zato ne delaj zaključkov, ne sodi, nisi mirodajen.

Lp,Igor

Joj, kako si otročji. Še vedno kričiš, da je tvoj osel konj in da so vsi drugi konji osli.

Pa lahko noč.

Torej se strinjaš z zgoraj napisanem. Od tebe se ne pričakuje odgovornosti. Bo že.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 27.10.2008 at 08:21:16

prepirljivci (licemerski) ...  :P

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 27.10.2008 at 14:11:13


Boštyxz wrote on 27.10.2008 at 08:21:16:
prepirljivci (licemerski) ...  :PBošty,si se naučil nove besede v P.D.? To si ti! Mi smo ti dali to etiketo!  Ti nam jo vračaš.Res si ZELENI PAPAGAJ in Leseni BUMERANG.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 27.10.2008 at 21:00:31


Alojz in Sandib wrote on 27.10.2008 at 14:11:13:

Boštyxz wrote on 27.10.2008 at 08:21:16:
prepirljivci (licemerski) ...  :PBošty,si se naučil nove besede v P.D.? To si ti! Mi smo ti dali to etiketo!  Ti nam jo vračaš.Res si ZELENI PAPAGAJ in Leseni BUMERANG.

Ja na pamet se jo je naučil. Pomena tako ne pozna.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 28.10.2008 at 07:17:04


Alojz in Sandib wrote on 27.10.2008 at 14:11:13:

Boštyxz wrote on 27.10.2008 at 08:21:16:
prepirljivci (licemerski) ...  :PBošty,si se naučil nove besede v P.D.? To si ti! Mi smo ti dali to etiketo!  Ti nam jo vračaš.Res si ZELENI PAPAGAJ in Leseni BUMERANG.


Ja, res , to sem pobral od vas, vendar z bistveno razliko ; jaz sem to uporabil upravičeno, vi pa ne  :exclamation 8-)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 28.10.2008 at 08:13:35


Boštyxz wrote on 28.10.2008 at 07:17:04:

Alojz in Sandib wrote on 27.10.2008 at 14:11:13:

Boštyxz wrote on 27.10.2008 at 08:21:16:
prepirljivci (licemerski) ...  :PBošty,si se naučil nove besede v P.D.? To si ti! Mi smo ti dali to etiketo!  Ti nam jo vračaš.Res si ZELENI PAPAGAJ in Leseni BUMERANG.


Ja, res , to sem pobral od vas, vendar z bistveno razliko ; jaz sem to uporabil upravičeno, vi pa ne  :exclamation 8-)

Vidiš, ne pozna pomena besede.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 28.10.2008 at 18:17:09


wrote on 28.10.2008 at 08:13:35:

Boštyxz wrote on 28.10.2008 at 07:17:04:

Alojz in Sandib wrote on 27.10.2008 at 14:11:13:

Boštyxz wrote on 27.10.2008 at 08:21:16:
prepirljivci (licemerski) ...  :PBošty,si se naučil nove besede v P.D.? To si ti! Mi smo ti dali to etiketo!  Ti nam jo vračaš.Res si ZELENI PAPAGAJ in Leseni BUMERANG.


Ja, res , to sem pobral od vas, vendar z bistveno razliko ; jaz sem to uporabil upravičeno, vi pa ne  :exclamation 8-)

Vidiš, ne pozna pomena besede.

Lp,Igor


On ne ve zakaj je tu, ne da bi vedel kaj več.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 28.10.2008 at 18:25:13

Tu je, da smeti.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 29.10.2008 at 06:53:03


wrote on 28.10.2008 at 18:25:13:
Tu je, da smeti.

Lp,Igor


Ja, hvala enako , ... ::)

Lp
Boštyxz + #

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 29.10.2008 at 10:55:51


Boštyxz wrote on 29.10.2008 at 06:53:03:

wrote on 28.10.2008 at 18:25:13:
Tu je, da smeti.

Lp,Igor


Ja, hvala enako , ... ::)

Lp
Boštyxz + #


Bošty-trda koža!!

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 29.10.2008 at 11:49:36

Pa še bolj trda buča boštijeva  ;) ;D  8-)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 29.10.2008 at 12:27:26


Boštyxz wrote on 29.10.2008 at 11:49:36:
Pa še bolj trda buča boštijeva  ;) ;D  8-)


To si ti rekel,ne jaz. Saj se popravljaš!!!

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 30.10.2008 at 07:52:52


Alojz in Sandib wrote on 29.10.2008 at 12:27:26:

Boštyxz wrote on 29.10.2008 at 11:49:36:
Pa še bolj trda buča boštijeva  ;) ;D  8-)


To si ti rekel,ne jaz. Saj se popravljaš!!!


Rekel + napisal  ;)
(popravljen že nekaj let  ;) 8-))
Lp 8-) ;) ::).

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 30.10.2008 at 10:47:12


Boštyxz wrote on 30.10.2008 at 07:52:52:

Alojz in Sandib wrote on 29.10.2008 at 12:27:26:

Boštyxz wrote on 29.10.2008 at 11:49:36:
Pa še bolj trda buča boštijeva  ;) ;D  8-)


To si ti rekel,ne jaz. Saj se popravljaš!!!


Rekel + napisal  ;)
(popravljen že nekaj let  ;) 8-))
Lp 8-) ;) ::).


Me veseli!!! Daj to še nam pokaži!

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 30.10.2008 at 14:30:54


Alojz in Sandib wrote on 30.10.2008 at 10:47:12:

Boštyxz wrote on 30.10.2008 at 07:52:52:

Alojz in Sandib wrote on 29.10.2008 at 12:27:26:

Boštyxz wrote on 29.10.2008 at 11:49:36:
Pa še bolj trda buča boštijeva  ;) ;D  8-)


To si ti rekel,ne jaz. Saj se popravljaš!!!


Rekel + napisal  ;)
(popravljen že nekaj let  ;) 8-))
Lp 8-) ;) ::).


Me veseli!!! Daj to še nam pokaži!

Bo pokazal, jutri.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 31.10.2008 at 09:34:42


wrote on 30.10.2008 at 14:30:54:

Alojz in Sandib wrote on 30.10.2008 at 10:47:12:

Boštyxz wrote on 30.10.2008 at 07:52:52:

Alojz in Sandib wrote on 29.10.2008 at 12:27:26:

Boštyxz wrote on 29.10.2008 at 11:49:36:
Pa še bolj trda buča boštijeva  ;) ;D  8-)


To si ti rekel,ne jaz. Saj se popravljaš!!!


Rekel + napisal  ;)
(popravljen že nekaj let  ;) 8-))
Lp 8-) ;) ::).


Me veseli!!! Daj to še nam pokaži!

Bo pokazal, jutri.

Lp,Igor


Kaj naj pokažem ?  ::)

Lp 8-)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 31.10.2008 at 13:30:02


Boštyxz wrote on 31.10.2008 at 09:34:42:

wrote on 30.10.2008 at 14:30:54:

Alojz in Sandib wrote on 30.10.2008 at 10:47:12:

Boštyxz wrote on 30.10.2008 at 07:52:52:

Alojz in Sandib wrote on 29.10.2008 at 12:27:26:

Boštyxz wrote on 29.10.2008 at 11:49:36:
Pa še bolj trda buča boštijeva  ;) ;D  8-)


To si ti rekel,ne jaz. Saj se popravljaš!!!


Rekel + napisal  ;)
(popravljen že nekaj let  ;) 8-))
Lp 8-) ;) ::).


Me veseli!!! Daj to še nam pokaži!

Bo pokazal, jutri.

Lp,Igor


Kaj naj pokažem ?  ::)

Lp 8-)


DA SI PSIHOFIZIČNO V CELOTI SAMOPOPRAVLJEN.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 01.11.2008 at 14:15:15

He, v celoti še ne, dokaj pa že, ...  8-) ... + lp, ... by Bošty + # :-*#

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by satis on 01.11.2008 at 18:14:47

Kako se vi lepo pričkate.  ::) Obema stranema bi bilo zelo dolgčas, če bi ne bilo tega petelinastega dokazovanja, kdo je bolj pameten v svoji samobitnosti ali kako že gre una Lojzetova mantra.

;D ;)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 01.11.2008 at 19:17:51


satis wrote on 01.11.2008 at 18:14:47:
Kako se vi lepo pričkate.  ::) Obema stranema bi bilo zelo dolgčas, če bi ne bilo tega petelinastega dokazovanja, kdo je bolj pameten v svoji samobitnosti ali kako že gre una Lojzetova mantra.

;D ;)


Takole: Večno-sedaj si indivudualna živa samomanifestacija večno-sedanje vseobsežne vesoljne samobitnosti. Se strinjaš z njo,ali ji oporekaš?

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 02.11.2008 at 07:38:48


satis wrote on 01.11.2008 at 18:14:47:
Kako se vi lepo pričkate.  ::) Obema stranema bi bilo zelo dolgčas, če bi ne bilo tega petelinastega dokazovanja, kdo je bolj pameten v svoji samobitnosti ali kako že gre una Lojzetova mantra.

;D ;)


;D ;D ;D... mantra,... heh, ...  ;D ;) ;D ::) ta bo dobra, ... ;) ;D

Lp  8-).

;D ;).

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by satis on 02.11.2008 at 09:11:28


Alojz in Sandib wrote on 01.11.2008 at 19:17:51:

satis wrote on 01.11.2008 at 18:14:47:
Kako se vi lepo pričkate.  ::) Obema stranema bi bilo zelo dolgčas, če bi ne bilo tega petelinastega dokazovanja, kdo je bolj pameten v svoji samobitnosti ali kako že gre una Lojzetova mantra.

;D ;)


Takole: Večno-sedaj si indivudualna živa samomanifestacija večno-sedanje vseobsežne vesoljne samobitnosti. Se strinjaš z njo,ali ji oporekaš?


Lojzek, jaz ne prisegam na tvojo, ampak na harekrišna maha mantro. Edina stvar, ki se je nikdar, nikdar ne naveličaš....

http://www.youtube.com/watch?v=W95FUNnvVXY

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Boštyxz on 02.11.2008 at 09:54:47

Ja, res dober komad, vendar bi se ga vseeno kmalu naveličal, ker z temi tremi besedami premalo pove, ... je bolj za "ta butaste" , čeprav mi je melodično precej dober . 8-)

No, po tretji strani pa so najboljše stvari ponavadi tudi najenostavnejše, tko , da, ... naredi-si-sam ( ustvari si svoje mišljenje sam )  ;) 8-) ::).

Pa dober + življenjskoživ dan vam želimo, še naprej, ... :D ::) 8-) :) :) :)...

by Boštyxz + God's brothers + Sun Positivers + # :-*#

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 02.11.2008 at 12:55:55


satis wrote on 02.11.2008 at 09:11:28:

Alojz in Sandib wrote on 01.11.2008 at 19:17:51:

satis wrote on 01.11.2008 at 18:14:47:
Kako se vi lepo pričkate.  ::) Obema stranema bi bilo zelo dolgčas, če bi ne bilo tega petelinastega dokazovanja, kdo je bolj pameten v svoji samobitnosti ali kako že gre una Lojzetova mantra.

;D ;)


Takole: Večno-sedaj si indivudualna živa samomanifestacija večno-sedanje vseobsežne vesoljne samobitnosti. Se strinjaš z njo,ali ji oporekaš?


Lojzek, jaz ne prisegam na tvojo, ampak na harekrišna maha mantro. Edina stvar, ki se je nikdar, nikdar ne naveličaš....

http://www.youtube.com/watch?v=W95FUNnvVXY


Zate frklja nisem nikakršen !!!Lojzek!!! Oliko imaš v riti-verjetno!

Drugič svojo' mantro' si preberi na mojem zadnjem postu na Promotejevem darilu.

Do sedaj še nisem nikogar prvi užalil.Jasno!

Lp Alojz

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 03.11.2008 at 17:02:56


Alojz in Sandib wrote on 02.11.2008 at 12:55:55:

satis wrote on 02.11.2008 at 09:11:28:

Alojz in Sandib wrote on 01.11.2008 at 19:17:51:

satis wrote on 01.11.2008 at 18:14:47:
Kako se vi lepo pričkate.  ::) Obema stranema bi bilo zelo dolgčas, če bi ne bilo tega petelinastega dokazovanja, kdo je bolj pameten v svoji samobitnosti ali kako že gre una Lojzetova mantra.

;D ;)


Takole: Večno-sedaj si indivudualna živa samomanifestacija večno-sedanje vseobsežne vesoljne samobitnosti. Se strinjaš z njo,ali ji oporekaš?


Lojzek, jaz ne prisegam na tvojo, ampak na harekrišna maha mantro. Edina stvar, ki se je nikdar, nikdar ne naveličaš....

http://www.youtube.com/watch?v=W95FUNnvVXY


Zate frklja nisem nikakršen !!!Lojzek!!! Oliko imaš v riti-verjetno!

Drugič svojo' mantro' si preberi na mojem zadnjem postu na Promotejevem darilu.

Do sedaj še nisem nikogar prvi užalil.Jasno!

Lp Alojz


Zavest Krišne je zate Šri.Swami -Trgovec z vedskim duhovnim izročilom.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 03.11.2008 at 17:09:54

Že ko si doda vzdevek swami, se na daleč ve, da je trgovec z neko filozofijo. Ponavadi jo zavije v celofan ljubezni.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 03.11.2008 at 17:42:10

Igor

To je vse nakladanje. Človek dobi nek preblisk in misli,da vse ve. A do sedaj še nisem našel (literature resnice )ne človeka,ki bi znal teološko civilizacijsko izročilo prektično udejaniti v prid vseh nas in celotnega vesoljnega življenja.
Vsi sveti spisi so navzven približek pravemu vesoljnemu brezčasnemu  teološkemu izročilo človeštva, bistvo moraš najti sam v sebi samemu.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 03.11.2008 at 18:01:59

Ti swami-ji predstavljajo ta predsmrtni nemir ali strah do smrti.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 03.11.2008 at 18:13:31


wrote on 03.11.2008 at 18:01:59:
Ti swami-ji predstavljajo ta predsmrtni nemir ali strah do smrti.

Lp,Igor


Pusti jajca,kaj jim č'ma.!

Hotel sem povedat,kako me zadnje čase preko  pošte nagovarjajo  razne gospe-vedeževalke in mi vse po vrsti kot bi se zmenile (verjetno?) obmetavajo z napovedjo kako imam sedem osem ključev sreče itd. Na te zadeve nič ne dam,ampak zanimivo kako te najdejo in kako vstrajni so ti trgovci z lažnim upanjem in srečo.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Nahatee on 03.11.2008 at 18:15:55


Alojz in Sandib wrote on 03.11.2008 at 18:13:31:

wrote on 03.11.2008 at 18:01:59:
Ti swami-ji predstavljajo ta predsmrtni nemir ali strah do smrti.

Lp,Igor


Pusti jajca,kaj jim č'ma.!

Hotel sem povedat,kako me zadnje čase preko  pošte nagovarjajo  razne gospe-vedeževalke in mi vse po vrsti kot bi se zmenile (verjetno?) obmetavajo z napovedjo kako imam sedem osem ključev sreče itd. Na te zadeve nič ne dam,ampak zanimivo kako te najdejo in kako vstrajni so ti trgovci s srečo.


Mogoče je ena in ista z več naslovov,  finta pač.   ;)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by ajgor on 03.11.2008 at 18:18:16


Alojz in Sandib wrote on 03.11.2008 at 18:13:31:

wrote on 03.11.2008 at 18:01:59:
Ti swami-ji predstavljajo ta predsmrtni nemir ali strah do smrti.

Lp,Igor


Pusti jajca,kaj jim č'ma.!

Hotel sem povedat,kako me zadnje čase preko  pošte nagovarjajo  razne gospe-vedeževalke in mi vse po vrsti kot bi se zmenile (verjetno?) obmetavajo z napovedjo kako imam sedem osem ključev sreče itd. Na te zadeve nič ne dam,ampak zanimivo kako te najdejo in kako vstrajni so ti trgovci z lažnim upanjem in srečo.

To sem napisal, ker se lepo sklada z imenom topica in še sama avtorica je nekako pripeljala do tega.

Ja, ti trgovci s srečo so pa kar neumorni. Mene pustijo na miru, sicer se jih pa težko rešiš, ko te enkrat zavohajo.

Lp,Igor

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 03.11.2008 at 18:19:26


wrote on 03.11.2008 at 18:15:55:

Alojz in Sandib wrote on 03.11.2008 at 18:13:31:

wrote on 03.11.2008 at 18:01:59:
Ti swami-ji predstavljajo ta predsmrtni nemir ali strah do smrti.

Lp,Igor


Pusti jajca,kaj jim č'ma.!

Hotel sem povedat,kako me zadnje čase preko  pošte nagovarjajo  razne gospe-vedeževalke in mi vse po vrsti kot bi se zmenile (verjetno?) obmetavajo z napovedjo kako imam sedem osem ključev sreče itd. Na te zadeve nič ne dam,ampak zanimivo kako te najdejo in kako vstrajni so ti trgovci s srečo.


Mogoče je ena in ista z več naslovov,  finta pač.   ;)


Nahatee že k'r nekaj časa mislim,da je to cela mreža istih glavc.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Nahatee on 03.11.2008 at 18:22:52

Imajo sedeže podjetja na različnih koncih, pod različnimi imeni, je bilo enkrat po TV  

Lep pozdrav   :)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 05.11.2008 at 14:07:38

Se mi zdi,da je tako.Preverjal ne bom, sklepam pa na to.

Lp Alojz 8-)

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Stricek Pickin Dim on 08.11.2008 at 20:18:55

Jaz tudi ne bom preverjal. Sklepal pa bom. Seveda.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 08.11.2008 at 21:05:11


wrote on 08.11.2008 at 20:18:55:
Jaz tudi ne bom preverjal. Sklepal pa bom. Seveda.


Sklepam na to. Pomeni se mi ne da tega preverjati .Sklepam na to-povezujem. Sklepam ni še dokončno - sklep sam.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Stricek Pickin Dim on 08.11.2008 at 21:08:01

Jaz bom pa kar nekaj sklenil, in bom nekaj sklepal. Sklepal bom, da misel lahko pozna vesolje. Tega pa ne bom preverjal. In bom zadovoljen z razumevanjem vesolja, kot ga najbolje razume misel. Tako.  

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 08.11.2008 at 22:15:07


wrote on 08.11.2008 at 21:08:01:
Jaz bom pa kar nekaj sklenil, in bom nekaj sklepal. Sklepal bom, da misel lahko pozna vesolje. Tega pa ne bom preverjal. In bom zadovoljen z razumevanjem vesolja, kot ga najbolje razume misel. Tako.  


Samemu sebi bodi merilo. Ni avtoritete zunaj tebe. Notranjo avtoriteto ega pa sam premagaj,misel pa spusti na pašo, ali pa misli da si Mišon,ki išče sir,ki ga je že spravil vase.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Stricek Pickin Dim on 08.11.2008 at 22:18:57

Kdo bi vedel.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by Alojz in Sandib on 09.11.2008 at 13:23:32


wrote on 08.11.2008 at 22:18:57:
Kdo bi vedel.


Jaz to vem, zato ti lahko povem.

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by satis on 13.12.2009 at 17:03:22

Zanimiv videoposnetek, kjer nevrokirurg govori o znanstveno nerazložljivih pojavih.

http://www.youtube.com/watch?v=rlfYnuNR3lI&feature=player_embedded

Title: Re: Predsmrtni nemir
Post by gape on 13.12.2009 at 22:20:52


satis wrote on 13.12.2009 at 17:03:22:
Zanimiv videoposnetek, kjer nevrokirurg govori o znanstveno nerazložljivih pojavih.

http://www.youtube.com/watch?v=rlfYnuNR3lI&feature=player_embedded

super si ga najdla strička

Soul Separates from Body in the Operating Room
(The Scalpel and the Soul)

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.