Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Izventelesne Izkušnje >> deja vu
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1132680692

Message started by pikapoka on 22.11.2005 at 18:31:32

Title: deja vu
Post by pikapoka on 22.11.2005 at 18:31:32

Zdravo!
Zanima me, če se vam tud dogaja občutek deja vu (že videno) in kako pogosto. jaz imam trenutno obdobje, ko se mi to pogosto zgodi-tudi dvakrat na dan, prej se mi pa že nekaj let ni to dogajal..
Nekoč sem slišala tudi o deja vequ občutku-že doživetem ali nekaj podobnega, je to isto?
Komentirajte, prosim!

Vsa ta reč me res fascinira!

Title: Re: deja vu
Post by gape on 22.11.2005 at 21:10:15


pikapoka wrote on 22.11.2005 at 18:31:32:
Zdravo!
Zanima me, če se vam tud dogaja občutek deja vu (že videno) in kako pogosto. jaz imam trenutno obdobje, ko se mi to pogosto zgodi-tudi dvakrat na dan, prej se mi pa že nekaj let ni to dogajal..
Nekoč sem slišala tudi o deja vequ občutku-že doživetem ali nekaj podobnega, je to isto?
Komentirajte, prosim!

Vsa ta reč me res fascinira!


Dejavu
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=svetovalnica;action=display;num=1051719743;start=4#4

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=1007064196;start=4#4

dežavu
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=994602937;start=4

Title: Re: deja vu
Post by pikapoka on 22.11.2005 at 22:03:47

thx, gape!
Ja, ful zanimive razlage.. vidim pa, da je to kr pogosto in da se drugim tud dogaja v prav bizarnih situacijah..kot men :) in ravn to je najbolj zanimivo.. ko neki vsakdanjega počneš, pa te pol kr spreleti in pomisliš: "ja, mogoč je pa tle zadaj še kaj več, kot le ta neumna, absurdna sedanjost, mogoč je pa res vse sprogramiran.."
..al pa gresta učki vsaka po svoje-kot pravi ena teorija   :)

Title: Re: deja vu
Post by plesnamesecu on 11.05.2007 at 12:51:30

Sem ugotovila, da se pri meni deja vu povezuje s pojavom identičnih občutkov v podobnih, toda ne istih situacijah. Tisto, kar je pri meni "že videno" ali "že doživeto", so občutki v določeni situaciji in ne situacija sama. Samo um me skuša za trenutek pretentati, da se mi ponavlja scena iz preteklosti, čeprav to definitivno ni res. Po moje gre za način predelovanja občutkov, ki jih je težje prepoznati zaradi nepomembnosti situacije.

Title: Re: deja vu
Post by kopron on 12.05.2007 at 14:03:52

Ja, tudi meni se že celo življenje  pojavljajo " kot občutki " že-enkrat-že-videnega  :(.
Vendar pa se mi zadnje čase čedalje pogosteje pojavljajo isti ljudje/obrazi v grozljivo identičnih položajih ( pred mojimi očmi) in istih situacijah  :o :exclamation :-[ .
Vse to pa razumem, tako, kot je lepo razloženo v Celestinski Prerokbi :exclamation 8-) ;
- to so vse samo ponovne točke srečanj istih situacij, v katerih nisem prepoznal pravega namena srečanja/delovanja , in tako nisem uspešno razrešil dane situacije že na začetku  :P :-[.
Vem, da mi za vsemi temi "prigodami" stoji naš Ljubljeni Nebeški oče, ki me želi preoblikovati v boljšo osebnost  :exclamation ::) :-* 8-) ;) :)  :D8-).
Vem zagotovo, da se za vsemi temi "čudnimi" ( včasih tudi slabimi) pripetljaji v življenju skrivajo dobri nameni, z/od Ljubezni/jo našega Boga - Očeta nebeškega, v čigaršnjem telesu pač živimo ( z vsemi Vesolji vred )  8-) :-*.
Le, da včasih nam marsikaj ni všeč ( večinoma zaradi naše lenobe  >:( ) , ali pa takoj ne prepoznamo resničnega bistva in potem jamramo in tarnamo  :P :-[ :( >:( :-/ :'(.
Zatorej, razvedrimo se, ... ker, ... Vse gre na bolje, - slej ko prej , ... pa če to vidimo, ali ne , ... po Božjem načrtu  8-) :D .  
Pa lep dan, še naprej , ;) ...
by Bošty  8-)

Title: Re: deja vu
Post by plesnamesecu on 14.05.2007 at 10:16:02

Tudi meni se zdi, da imajo ti pojavi veliko opraviti s prepoznavanjem oz. neprepoznavanjem močnih silnic v naši duševnosti in v podobnih situacijah te ponovno oživljene, ne dovolj predelane vsebine zavibrirajo.  Tisto, česar ne zmoremo ozavestiti na običajen način, v običajnem stanju zavesti, udari ven v drugačni obliki. Podobno kot v sanjah.

Se strinjam, da gre velikokrat za bogato sporočilnost, ki ponuja priložnost, da ozavestimo določene psihične vsebine. Ali smo zaradi tega boljši ljudje, ne vem. Verjetno odvisno od tega, kaj naredimo s to vednostjo.

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.